SWING 2000

Association sans but lucratif


Dénomination : SWING 2000
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 472.669.320

Publication

23/12/2013
ÿþ i4i0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11111 tUill31,U1

bah(

aar

Bell

Staa

n

Ondernemingsnr : 0472.669.320 Benaming

(voluit) : VZW Swing 2000

'Neergelegd ter griffie (ter

Rechtbank van Koop

te Leuven, deEC, 2013

DE GRIFFIE

Griffie

Vereniging zonder winstoogmerk

El. Willemslaan 15 3150 Wespelaar (Naacht)

Statutenwijzegingen, ontslag en benoeming, verplaatsing maatschappelijke zetel

Ingevolge beslissing algemene vergadering van 18 oktober 2013 worden de statuten aangepast.

art. 1. De vereniging draagt de naam "Swing 2000", vereniging zonder winstookmerk.

art. 2. De vereniging is gevestigd te 3150 Wespelaar (Naacht), Grote Baan 90, gerechtelijk arrondissement Leuven.

art. 3. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten alle tijden worden ontbonden.

art. 4. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens vier bedragen.

art. 5. De vereniging heeft tot doel de organisatie van een driedaags bluesfestival dat gratis toegankelijk is. Dit ter bervordering van de cultuur. Zij mag eveneens activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen, zoals bal, fuif, concert, culturele avonden enz. Zij kan in deze zin ook, doch slechts op bijkomende wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteedt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

art. 8. Ais lid, kan tot de vereniging toetreden eenieder die zich schriftelijk kandidaat stelt bij de raad van bestuur en als zodanig toegelaten wordt.

art. 7. De jaarlijkse bijdrage bedraagt maximum ¬ 250.

art. 8. Zij die hun lidgeld betaald hebben recht tot het bijwonen van de algemene vergadering. Zij hebben recht op één stem tijdens de vergadering.

art. 9, Andere personen kunnen als ereleden toegelaten worden door de algemene vergadering. Zij krijgen één stem.

art. 10. Elk lid kan ten allen tijden uit de vereniging gaan. Het lid dat weigert de bijdrage te betalen wordt geacht ontslag te nemen. Uittredingen worden schriftelijk of vie E-mail meegedeelt aan de raad van bestuur. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering en met meerderheid van twee derde van de stemmen worden uitgesproken.

art. 11. Toegetreden leden zijn, zij die de vereniging helpen bij de georganiseerde acitiviteiten van de vereniging. Zij hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. Zij zijn gebonden door het huishoudelijk reglement.

art. 12. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten; vorderen.

art. 13. De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste van de aanwezige bestuurders. Eik lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

art. 14. De algemene vergadering is bevoegd voor: de wijziging van de statuten, benoeming en afzetting van bestuurders, de goedkeuring van de begroting en van de rekening, de ontbinding van devereniging, de uitsluiting van een lid. Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

art. 15. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur of ingeval van één vijfde van de leden zulks vraagt, telkens het doel of het belang dit vereist. Zij moet minstens éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van volgend jaar.

art. 16. De leden van de algemene vergadering worden per brief of E-mail uitgenodigd, minstens acht dagen voor de algemene vergadering.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

Onderwerp akte :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-4 behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Luik B - Vervolg

,Art.17. De secretaris houdt een register bij waarin de beslissingen worden genotuleerd. De leden kunnen dit inkijken na een schrijftelijke afspraak met de secretaris. Er wordt hun ook een verslag opgestuurd per post of Email.

art. 18. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie leden. Zij worden benoemd voor een jaar en zijn ten allen tilde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

art. 19. Om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging. Zij worden verkozen door de algemene vergadering door eenvoudige meerderheid van stemmen. Er worden geen volmachten voor de verkiezing van kandidaat bestuurders aanvaard,

art. 20. Potentiële bestuursleden diene schriftelijk (per brief of E-mail) hun kandidatuur te stellen aan de voorzitter ten laatste één week voor de algemene vergadering. Uittredende bestuursleden die een neuwe ambtstermijn willen, dienen hun kandidatuur opnieuw te stellen volgens diezelfde regel.

art. 21, De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, secretaris en een penningmeester, De secretaris roept de raad bijeen en de voorzitter zit de vergadering voor. Ingeval hij afwezig of belet is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

art, 22. De raad vergadert slechts geldig indien drie vijfde van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, bij staking van de stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die hem vervangt.

art. 23. De raad van bestuur, bestuurd de vereniging en vertegenwoordigd deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van diegene die door de wet zijn voorbehouden aan de algemen vergadering. Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging , ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de gezamelijke handtekening van twee bestuurders.

art. 24. De vereniging is aansprakelijk voor de misgrepen, die kunnen toegeschreven worden, hetzij aan haar aangestelde, hetzij aan de organen waardoor haar wil wordt uitgevoerd. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aanspraklijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdrachten en in hun beheer bedreven misgrepen.

art. 25. In geval van een vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopige bestuurder door de raad van bestuur benoemd. Hij voltooid in dit geval het mandaat van de bestuurder die hij vervangt. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn, afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen blijven de bestuurders in functie tot hun vervanging is voorzien.

art. 26. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur bereidt de rekeningen en de begroting voor en legt ze ter goedkeuring vaar aan de algemene vergadering.

art. 27. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebrek daaraan de rechtbank, één of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffenings voorwaarden.

art. 28. In geval van vrijwillige ontbinding worden de activa, na aanzuivering van schulden, overgedragen aan een andere vereniging met socio-culturele doeleinden.

art, 29. Voor alles wat niet in deze statuten of in de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 voorzien is, beslist de raad van bestuur.

Tijdens deze algemene vergadering werden volgende bestuurders ontslagen uit hun functie:

Wouters Geert, secretaris, El. Willemsfaan 15, 3150 Wespelaar (Haacht)

I laets Carl, penningmeester, Brugstraat 23, 3150 Wakkerzeel (Haacht)

Panne Marleen, Wespelaarsebaan 2612, 3190 Boortmeerbeek

Zij worden vervangen door:

Voorzitter Le Roy Filip, Neerstraat 25, 3150 Wespelaar (Haacht)

Secretaris: Van Avondt Nick, Grote Baan 90, 3150 Wespelaar (Haacht)

Penningmeester: Willems Veerle, Neerstraat 13, 3150 Wespelaar (Haacht)

De Wil Roger, Grote Baan 289, 3150 Wespelaar (Haacht)

De Naeyer Joris, Grote Baan 37, 3150 Wespelaar (Haacht)

Torfs Peter, El. Willemslaan 29, 3150 Wespelaar (Haacht)

Baes Hans, Neerstraat 11, 3150 Wespelaar (Haacht)

De secretaris;

Van Avondt Nick

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SWING 2000

Adresse
EL. WILLEMSLAAN 15 3150 HAACHT

Code postal : 3150
Localité : HAACHT
Commune : HAACHT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande