TAFELTENNISCLUB MEERDAAL LEUVEN, AFGEKORT : TTC MEERDAAL

Association sans but lucratif


Dénomination : TAFELTENNISCLUB MEERDAAL LEUVEN, AFGEKORT : TTC MEERDAAL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 447.443.875

Publication

03/01/2013
ÿþt

M0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neetgelegd ter griffie dd~

Rechtbank van Koophandet "

ta tetifre,,, ©~ 0eD~EC. 2012

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

III

i

I

*13001653*

Ondememingsnr : 4474.438.75

Benaming

(voluit) : Tafeltennisclub Meerdaal'Leuven

(verkort) : T.T.C. Meerdaal

Reciesvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Oudebaan 325 - 3000 Leuven

Onderwerp akte : Wijziging Statuten »Benoemingen » Ontslag

Op de Statutaire Algemene Vergadering van Tafeltennisclub Meerdaal Leuven

(Afgekort T.T.C. Meerdaal) van 2 september 20.11, 22 september 2011 en 31 augustus 2012 werden de nieuwe statuten goedgekeurd

Hoofdstuk 1: De vereniging

Art. 1: De vereniging draagt als naam: ,«Tafeltennisclub Meerdaal Leuven», vereniging zonder winstoogmerk. In haar betrekkingen met derden mag zij ook gebruik maken van de afkorting «T.T.C. Meerdaal».

Art. 2: De zetel van de vereniging is gevestigd te Oudebaan 325, 3000 Leuven, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Leuven.

Art. 3: De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden.

Hoofdstuk 2: Doel en .activiteiten

Art. 4: De vereniging heeft tot doel haar leden de mogelijkheid te bieden

a) tot bet beoefenen van de tafettennissport als gezonde vrijetijdsbesteding in een sportieve en vriendschappelijke geest;

b) tot het bereiken van het h oogsfe niveau met de beschikbare middelen;

c) het transfereren van spelers volgens de gangbare normen.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doet zouden kunnen bevorderen. Zij kan in deze zin ook, doch slechts op bijkomende wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan Uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Hoofdstuk 3a Lidmaatschap

Art. 5: De vereniging is samengesteld uit werkende en toegetreden leden. Het aantal leden is onbeperkt maar mag niet lager liggen dan drie werkende leden.

Art. 6: Werkende leden zijn de leden die zich actief en belangeloos engageren om het doel van de vereniging te helpen verwezenlijken. Dit--zijn de oprichters en de leden die door de raad van bestuur aanvaard zijnáls wekeridlid-De trolhaid-vati-h-et-liàmeatschap; met-inbegrip-van--het-stemrecht -op--de-Algemene Vergadering, komt toe aan de werkende leden.

Elke natuurlijke persoon die de doelstellingen en filosofie van de VZW nastreeft én zich daar ook daadwerkelijk zal voor inzetten, kan zich kandidaat stellen als werkend lid van de VZW. Hiertoe dient de kandidaat werkend lid schriftelijk zijn kandidatuur te stellen, gericht aan de voorzitter van de VZW. De raad van bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als werkend lid op haar eerstvolgende bestuursvergadering. De beslissing wordt genomen met een meerderheid van de stemmen van de aanwezige

Op de laatste van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

. bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Y MOD 2.2

en vertegenwoordigde bestuursleden, De effectieve aanvaarding als werkend lid geschiedt slechts na betaling van het verschuldigde lidgeld. De betaling van de lidmaatschapsbijdrage houdt de aanvaarding van de statuten en het huishoudelijk reglement in.

De concrete toetredingsvoorwaarden van toepassing op de werkende leden zullen worden bepaald in het huishoudelijk reglement.

Art. 7: Toegetreden leden zijn personen die wensen deel te nemen aan de activiteiten van de vereniging. Toegetreden leden hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering,

Als lid kan tot de vereniging toetreden, eenieder die door de raad van bestuur als zodanig wordt toegelaten. Om lid te worden moet men voldoen aan de volgende vereisten: betalen van het jaarlijkse lidgeld; de betaling van de lidmaatschapsbijdrage houdt de aanvaarding van de statuten en het huishoudelijk reglement in.

De toegetreden leden hebben alleen de rechten en de verplichtingen die bepaald worden in de statuten en het huishoudelijk reglement.

Art. 8; De jaarlijkse bijdrage van de leden bedraagt maximum 250 E. De raad van bestuur bepaalt jaarlijks het te betalen lidgeld.

Art. 9: Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet per aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

',Het lid dat weigert zijn lidgeld te betalen wordt geacht ontslag te nemen.

De uitsluiting van èen werkend lid kan slechts door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen worden uitgesproken. De uitsluiting van een toegetreden lid behoort tot de bevoegdheden van de raad van bestuur.

Het verlies van één van de voorwaarden bepaald in artikels 6 en 7 van de statuten, brengt van rechtswege

c het verlies van het lidmaatschap mee, De uittredende of uitgesloten leden en hun opvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

Hoofdstuk 4: De Algemene Vergadering

Art, 10: De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden. en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad ván bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

" . Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk werkend lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Art. 11: De algemene vergadering is bevoegd voor.

Dhet wijzigen van de statuten;

Ohet uitsluiten van een werkend lid; y"

Dhet goedkeuren en het jaarlijks aanpassen van het h; lioudelijk reglement;

[]het goedkeuren van begrotingen en rekeningen;

et

et Dhet benoemen en afzetten van bestuurders;

[]kwijting verlenen aan bestuurders

Dhet vrijwillig ontbinden van de vereniging;

Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

P: Art. 12: De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dat vereist. Zij moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het

" goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar, binnen drie maanden na afsluiting van het boekjaar.

Alle werkende leden moeten door de secretaris worden opgeroepen per gewone brief of per email,

et tenminste acht dagen voor de vergadering.

- De oproeping, die-plaats, dag en uur vermeldt van de vergadering, bevat de agenda die wordt vastgelegd

-door-de read van-bestuur: " " -

Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door minstens één twintigste van de werkende leden moet eveneens worden vermeld.

Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen behandeld warden wanneer men hierom verzoekt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Art. 13: Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorziene gevallen, worden deze besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Bij wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met eenparigheid van stemmen worden besloten.

Hoofdstuk 5: Bestuur en vertegenwoordiging

Art. 14: De, vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur van tenminste drie en ten hoogste tien bestuurders, al dan niet leden van de VZW. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering voor onbepaalde duur en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit. Het aantal bestuurders moet steeds kleiner zijn dan het aantal werkende leden.

In geval van vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopige beheerder door de Algemene Vergadering benoemd.

Een bestuurder kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen op de raad van bestuur door een andere bestuurder. Een bestuurder kan slechts één bestuurder vertegenwoordigen,

Art. 15: De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter (eventueel één of meerdere ondervoorzitters), een secretaris en een penningmeester. De voorzitter (of twee bestuurders of de secretaris) roept via email de raad bijeen en zit de vergadering voor. Ingeval hij belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De raad vergadert slechts geldig indien de meerderheid van de bestuurders (of tenminste de helft van de bestuurders) aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

Art. 16: De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering worden voorbehouden.

Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, waarvan minstens één bestuurder de functie van voorzitter, secretaris of penningmeester bekleedt.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

Art. 17: Het dagelijks bestuur van de VZW op intern vlak, alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft dat dagelijks bestuur, wordt door de raad van bestuur ' opgedragen aan een orgaan van dagelijks bestuur, dat bestaat uit de voorzitter, de secretaris en de penningmeester van de raad van bestuur. Het mandaat-van de leden van het dagelijks bestuur duurt even fang als dat van de raad van bestuur die hen heeft aangesteld.

Het orgaan van dagelijks bestuur is bevoegd voor de voorbereiding van de vergaderingen, voor de uitvoering en de opvolging van de beslissingen van de raad van bestuur, en voor aile handelingen van dagelijks bestuur. Dit zijn de handelingen of verrichtingen die door het dagelijks leven van de vennootschap worden vereist of die zowel wegens hun gering belang ais wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de raad van bestuur niet rèchtvaardigen. Over de uitvoering van dergelijke opdrachten brengt het dagelijks bestuur aan de raad van bestuur verslag uit op diens eerstvolgende vergadering.

Het dagelijks bestuur oefent zijn bevoegdheden uit ais college.

Art. 18: Tegenstrijdig belang

1. Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vóór dat de raad van bestuur een besluit neemt.

2, De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Hoofdstuk 11; Varia

" Art. 19: Het boekjaar van de vereniging loopt van I juli tot 30 juni. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van de oprichting tot 30 juni 1992.

{

Vadr-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg MOD 2,2



De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt deze ter goedkeuring Voor aan Algemene Vergadering.

Art. 20: In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebrek daaraan de rechtbank, drie vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden. De activa, na aanzuivering van de schulden. zullen in ieder geval overgedragen worden aan jeugdtehuizen.

Art: 21: Voor aile elementen die niet uitdrukkelijk geregeld zijn door deze statuten en wel geregeld zijn in de VZW-wet, is de VZW-wet van toepassing. De nietigheid van een artikel heeft geenszins de nietigheid van de volledige overeenkomst tot gevolg.

en werden de volgende leden benoemd tot lid van de raad van bestuur:

DENAUW Stany - Voorzitter - Tempelstraat 46, 3210 LINDEN

Geboorteplaats: Etterbeek Geboortedatum: 20/03/1971

LAMPROYE Dirk - Secretaris - Casemierstraat 3b, 1910 NEDEROKKERZEEL

Geboorteplaats: Leuven Geboortdatum: 01/02/1964

CALLUY Sven - Penningmeester- Oudebaan 325, 3000 LEUVEN

Geboorteplaats: Mechelen Geboortedatum: 24/01/1979

BEERTS Jan (Vanja) - Bestuurder- Kesseldallaan 6/301 - 3010 KESSEL-LO

Geboorteplaats: Tongeren Geboortedatum: 12/09/1979

SCHEERS David - Bestuurder- Heidebergstraat 184, 3010 KESSEL-LO

Geboorteplaats: Leuven Geboortedatum: 07/01/1980

UY I-ENDAELE Jeroen - Bestuurder- Celestijnenlaan 33132, 3001 HEVERLEE

Geboorteplaats: Leuven Geboortedatum: 03106/1981

VAN DAMME Bruno - Bestuurder- Brouwersstraat 100," 3000 LEUVEN

Geboorteplaats: Leuven Geboortedatum: 07/10/1963

Ontslag bestuurders:

MERCKX Frederiô - Penningmeester - Kapelstraat 58, 3212 PELLENBERG

Geboorteplaats: Leuven Geboortedatum: 11/07/1967

DE BONDT'Midas - Bestuurder- Mechelsestraat 194, 3000 LEUVEN

" Geboorteplaats: Ukkel Geboortedatum: 14/06/1992

VROMAN Alexis - Bestuurder- Wijgmaalsesteenweg 206, 3020 HERENT

Geboorteplaats: Torhout Geboortedatum: 1 9104/1 98 2

Dit werd unaniem beslist door de AV van 31/08/2012

DENAUW Stany LAMPROYE Dirk

Voorzitter Secretaris

Op de laatste.biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening "

Coordonnées
TAFELTENNISCLUB MEERDAAL LEUVEN, AFGEKORT : …

Adresse
OUDE BAAN 325 3000 LEUVEN

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande