TANJA VISSERS

Divers


Dénomination : TANJA VISSERS
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 839.616.558

Publication

06/10/2011
ÿþMotl 2.a

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

26SER 2O1

Griffie

I 1111I 0111 11111 llh1 11011101 1I11 ll11 111 111

*11150426*

Ondernemingsnr : 39- 676:553

Benaming

(volut) : LV TANJA VISSERS

Rechtsvorm : landbouwvennootschap

Zetel : 1840 Londerzeel, Moorhoek 32

Onderwerp akte : Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Sabine Van Buggenhout te Wolvertem (Meise) op 21 september tweeduizend en elf, geregistreerd vier rollen - geen verzending te Meise de 21 september 2011 Boek 51427 Blad 35 Vak 14. Ontvangen : vijfentwintig euro (25,00 ¬ ) - De Ontvanger: Henri Roseleth (getekend) dat door Vissers Tanja Marie-Louise Willy, geboren te Willebroek op 27 september 1971, echtgenote van Teirlinck Jaak, wonende te Londerzeel, Snepelaar 1 een landbouwvennootschap werd opgericht als volgt:

* Naam: LV Tanja Vissers

*Zetel: 1840 Londerzeel, Moorhoek 32

* Doel: Het doel van de vennootschap is de exploitatie van een landbouwbedrijf, in het bijzonder akkerbouw, veeteelt, runder- en varkensteelt of varkensvetmesterij. De vennootschap kart alle verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, of die dit kunnen bevorderen. Zij kan deelnemen in iedere onderneming die kan bijdragen tot haar ontwikkeling of deze kan bevorderen.

De vennootschap mag onroerende goederen, zowel in België als in het buitenland, aan- of verkopen ter. verwezenlijking van haar maatschappelijk doel, op alle niet commerciële wijzen die zij het beste geschikt acht en hierbij alle financiële verhandelingen doen, zowel roerende als onroerende, behoudens wettelijke of reglementaire beperkingen. Het is de vennootschap toegestaan leningen aan te gaan en alle zakelijke, gebruiks- of genotsrechten te verkrijgen.

* Duur: onbepaalde duur.

*Kapitaal: Het kapitaal van de vennootschap bedraagt zesduizend tweehonderd euro (6.200,00 ¬ ). Het is verdeeld in honderd (100) aandelen zonder nominale waarde, ieder aandeel 1/100ste van het kapitaal vertegenwoordigd, het kapitaal werd volledig volstort in speciën bij de oprichting.

Aandelen op naam  Register

Aile aandelen zijn steeds op naam. In de zetel van de vennootschap wordt een aandeelhoudersregister gehouden, waarin worden vermeld:

1) de identiteit van elke vennoot, evenals het aantal van zijn aandelen.

2) de daarop gedane stortingen.

3) elke overdracht van aandelen met de datum. Deze vermelding wordt gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer.

4) de overgang wegens overlijden of de toewijzing na verdeling met de datum. Deze vermeldingen worden, gedagtekend en ondertekend door de beherende vennoten en de rechtverkrijgenden.

De overdrachten en toewijzingen kunnen niet tegen de vennootschap worden ingeroepen dan vanaf de. datum van hun inschrijving in het register. De vennootschap kan er zich echter wel op beroepen voor die datum. Iedere vennoot of elke derde belanghebbende kan van dit register inzage nemen.

Overdracht en overgang

De aandelen kunnen slechts overgaan bij overlijden of overgedragen worden onder de levenden met toestemming van alle beherende vennoten enerzijds en van de meerderheid van de stille vennoten anderzijds, alles ingevolge de bepalingen van artikel 824 van het Wetboek van Vennootschappen.

Recht van voorkoop

Bij elke overdracht van aandelen onder de levenden, met inbegrip van het geval van schenking, komt aan de beherende vennoten het recht van voorkoop toe. De vennoot die aandelen wenst over te dragen, moet de beherende vennoten bij aangetekende brief in kennis stellen van de voorgenomen overdracht en de voorwaarden ervan. Het recht van voorkoop moet worden uitgeoefend binnen twee maanden na de kennisgeving bedoeld in het voorgaande lid. De prijs en de wijze van betaling worden vastgesteld overeenkomstig artikel 805 van het Wetboek van Vennootschappen. Voor het overige wordt verwezen naar artikel naar artikel 806 van het Wetboek van Vennootschappen.

Overnameplicht

lhjlagen- bij- bet-Belgiseh Srtaatsblad - 06[10/20.1 - -Annexes du -Moniteur belge

Op de laatste blz. van turk 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Indien op grond van het voorgaande artikel de overdracht van aandelen wordt geweigerd of bij overlijden de hoedanigheid van vennoot wordt ontzegd, moeten de vennoten die zich tegen de overdracht of de overgang verzetten deze aandelen overnemen, zoals bepaald in artikel 805 van het Wetboek van Vennootschappen. De overname van de aandelen geschiedt, bij gebreke van minnelijke overeenkomst, tegen de prijs door de rechter vastgesteld met inachtneming van het vermogen en het rendement van de vennootschap. De rechter kan voor de betaling geen langere termijn toestaan dan een jaar. De verkrijger van de aandelen kan deze niet overdragen zolang de prijs van de overgenomen aandelen niet volledig is betaald.

Stortingsplicht

De aandelen zijn volstort.

De overnemer van aandelen is verbonden voor het totale bedrag van de door hem verkregen niet volgestorte aandelen. De overnemer blijft jegens de vennootschap hoofdelijk met de overnemer gehouden te voldoen aan de opvragingen waartoe voor de overdracht is besloten, alsmede aan de latere opvragingen wanneer deze nodig zijn om de schulden te kwijten die ontstaan zijn voor de inschrijving van de overdracht in het aandeelhoudersregister. De overdrager heeft hoofdelijk verhaal op hem aan wie hij zijn aandeel heeft overgedragen en op de latere overnemers, tenzij de partijen anders zijn overeengekomen.

Benoeming van de beherende vennoten

De vennootschap wordt bestuurd door een of meer beherende vennoten. Tot beherende vennoot wordt benoemd voor de duur van de vennootschap: voomoemde mevrouw VISSERS Tanja.

Nieuwe beherende vennoten

Een nieuwe beherende vennoot kan slechts tot de vennootschap toetreden, indien hij in een akte van statutenwijziging de verbintenis aangaat de arbeid te verrichten die vereist is voor de exploitatie van het landbouwbedrijf van de vennootschap en daaraan ten minste 50% van zijn arbeidstijd besteedt teneinde daarmee tenminste 50% van zijn arbeidsinkomsten te verdienen en mits hij als zodanig wordt aangenomen met toestemming van alle vennoten.

Vrijwillig ontslag van beherende vennoten

De beherende vennoten kunnen uit hun functie vrijwillig ontslag nemen door een schriftelijke opzegging te betekenen aan aile vennoten, met inachtneming van een opzeggingstermijn van twee jaar.

Gedwongen ontslag van beherende vennoten

De opdracht van een beherende vennoot kan slechts herroepen worden om gewichtige redenen, door een besluit van de andere beherende vennoten en van de stille vennoten, genomen volgens artikel 22 van deze statuten.

Vergoeding van de beherende vennoten

Elke beherende vennoot wordt vergoed voor zijn arbeid ten minste op basis van het minimumuurloon voor geschoolde arbeiders van dezelfde sector. De statuten bepalen de wijze waarop het aantal in aanmerking te nemen uren wordt vastgesteld.

De beherende vennoten hebben recht op deze beloning, ongeacht de aard en de omvang van de bedrijfsresultaten.

Intern bestuur

Elke beherende vennoot heeft de volledige bevoegdheid om de vennootschap te besturen. Hij kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn voor de vennootschap,' behoudens die welke door de wet aan de algemene vergadering worden voorbehouden.

De statuten kunnen bepalen dat de beherende vennoten een college vormen.

Externe vertegenwoordiging

Iedere beherende vennoot vertegenwoordigt de vennootschap individueel in alle handelingen in en buiten rechte. Indien er meerdere beherende vennoten zijn, heeft ieder van hen de bevoegdheid om afzonderlijk op te treden.

Verbintenissen van de beherende en stille vennoten

De beherende vennoten zijn jegens de vennootschap aansprakelijk voor de fouten die zij in de uitoefening van hun opdracht begaan, zelfs indien zij hun taken hebben verdeeld. Hun aansprakelijkheid wordt beoordeeld zoals inzake lastgeving.

Zij zijn jegens derden hoofdelijk aansprakelijk voor alle schade die het gevolg is van een overtreding van de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

Ten aanzien van de feiten waaraan zij geen deel hebben gehad, zijn zij van hun aansprakelijkheid slechts ontheven indien zij bewijzen dat hun geen schuld te wijten is en zij alle feiten hebben aangeklaagd op de eerste algemene vergadering nadat zij er kennis van hebben gekregen.

Recht van toezicht van de stille vennoten

De stille vennoten hebben het recht tweemaal per jaar ter plaatse inzage te nemen van de boeken en bescheiden van de vennootschap. De beherende vennoten doen bovendien aan iedere stille vennoot ten minste 15 dagen voor de vergadering een schriftelijk verslag over de bedrijfsresultaten toekomen, dat voldoende gegevens bevat om aan de stille vennoten inzicht te verschaffen in de financiële toestand van het bedrijf en in de bedrijfsresultaten.

Iedere stille vennoot kan aan de beherende vennoot nadere inlichtingen vragen betreffende dat verstag. Jaarvergadering

De jaarvergadering van de beherende en stille vennoten vindt plaats op de eerste zaterdag van de maand april om 11 uur in de zetel van de vennootschap of op een andere plaats vermeld in het bericht van bijeenroeping. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Algemene vergadering van de stille vennoten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Een besluit van de algemene vergadering van de stille vennoten is vereist voor:

1) het geven van decharge aan de beherende vennoten voor hun bestuur;

2) de verdeling van de bedrijfsresultaten;

3) de beloning van de beherende vennoten;

4) de voorstellen waarvoor de toestemming vereist is volgens deze statuten.

Het besluit wordt genomen met meerderheid van stemmen. Ieder aandeel geeft recht op een stem.

De beherende vennoten hebben het recht de vergadering bij te wonen zelfs indien zij geen aandelen

hebben. Zij nemen aan de stemming deel met de aandelen die zij in het maatschappelijk kapitaal bezitten.

Deze besluiten worden genomen uiterlijk zes maanden na het einde van het boekjaar.

Algemene vergadering van de beherende én de stille vennoten

Een besluit van de algemene vergadering van de beherende en de stille vennoten is vereist voor:

1) het wijzigen van de statuten;

2) de vrijwillige ontbinding van de vennootschap.

Het besluit wordt genomen met eenparigheid van de stemmen van de beherende vennoten en drie/vierde

van de stemmen van de stille vennoten. Iedere vennoot beschikt over een stem.

Bijeenroeping

De algemene vergaderingen worden bijeengeroepen door de beherende vennoten op eigen initiatief of op

verzoek van enige andere vennoot, met opgaaf van de punten waaromtrent hij beraadslaging verlangt. De

agenda wordt bij de uitnodiging gevoegd.

Te alle tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te braadslagen over elke

aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen statutenwijziging inhoudt.

Aandelen in onverdeeldheid

Wanneer een of meer aandelen aan verscheidene personen toebehoren, dan kan de uitoefening van de

daaraan verbonden rechten ten aanzien van de vennootschap slechts uitgeoefend worden door een enkele

persoon die daartoe schriftelijk is aangewezen door alle gerechtigden. Zolang zodanige aanwijzing niet gedaan

is blijven alle aan de aandelen verbonden rechten geschorst.

Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden dan kan bevoegde rechter op verzoek

van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de befrokken rechten uit te oefenen in

het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

Wanneer een of meer aandelen tot het gemeenschappelijk vermogen van de echtgenoten behoren en

tussen de echtgenoten geen overeenstemming bereikt wordt, dan kan de Vrederechter, volgens artikel 1421

van hef Burgerlijk Wetboek een der echtgenoten op diens verzoek machtigen om de bedoelde rechten alleen uit

te oefenen.

Vruchtgebruik op aandelen

Is een aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan wordt het aan het aandeel verbonden stemrecht

uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

Boekjaar - Bedrijfsresultaten

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar.

Op het einde van het boekjaar worden de boeken en geschriften afgesloten.

De verdeling van de bedrijfsresultaten geschiedt ais volgt:

1) met goedkeuring van de beherende vennoten kan de algemene vergadering besluiten het batig saldo, na toewijzing van de beloning bedoeld in artikel 811 van het Wetboek van Vennootschappen, geheel of gedeeltelijk reserveren;

2) ingeval het batig saldo niet geheel wordt gereserveerd overeenkomstig het punt 1) wordt het aan de aandelen toebedeeld ten belope van ten hoogste de wettelijke interest op het gestorte kapitaal;

3) de rest wordt in voorkomend geval aan de beherende vennoten ter vergoeding van hun arbeid en aan de aandelen toebedeeld in een verhouding van vijftig/vijftig.

Besluit tot ontbinding

Bij overlijden van een van de vennoten wordt de vennootschap verdergezet met diens erfgenamen. Minderjarige niet-ontvoogde erfgenamen kunnen alleen de hoedanigheid van stille vennoot verkrijgen.

De vennootschap mag te allen tijde ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering beraadslagend onder de voorwaarden vereist voor een statutenwijziging.

I. Wanneer ten gevolge van geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering van de beherende en van de stille vennoten bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld om, in voorkomend geval, volgens de regels die voor statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatrege-len. Verder wordt verwezen naar artikel 833 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

Il. Op de wijze in punt I. wordt eveneens gehandeld indien het netto-actief gedaald is tof minder dan een vierde van het maatschappelijk kapitaal. Met dien verstande dat de ontbinding plaatsheeft wanneer zij wordt goedgekeurd door 1/4de gedeelte van de stemmen uitgebracht op de vergadering van de beherende en de stille vennoten. Indien de algemene vergadering niet overeenkomstig dit artikel is bijeengeroepen, dan wordt de door derden geleden schade, behoudens tegenbewijs, geacht uit het ontbreken van een bijeenroeping voor te vloeien.

III. Wanneer het netto-actief gedaald is tot beneden 6.200 E kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen.

"

Het overblijven van slechts één vennoot

Wanneer de vennootschap in de loop van haar bestaan maar een enkele vennoot meer telt, blijft zij als

rechtspersoon voortbestaan zolang niet tot ontbinding is besloten.

Benoeming van de vereffenaars - Bevoegdheden

In geval van ontbinding van de vennootschap, ongeacht de reden en het tijdstip, geschiedt de vereffening

" door de zorg van de beherende vennoten, handelend als vereffenaar en bij hun ontstentenis door de

vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. De vereffenaars hebben de meest uitgebreide

bevoegdheden voorzien door de artikelen 186 en volgende van het wetboek van vennootschappen.

Wijze van vereffening

Na betaling van alle schulden, lasten en kosten van vereffening of na consignatie van de nodige gelden om

die te voldoen, verdelen de vereffenaars netto-actief onder de vennoten naar verhouding van het aantal

aandelen dat zij bezitten.

OVERGANGSBEPALINGEN

Eerste boekjaar en jaarvergadering

Het eerste boekjaar begint op datum van de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte ter griffie

van de bevoegde rechtbank om te eindigen op 31 december 2012.

De eerste jaarvergadering zal plaatsvinden op de eerste zaterdag van de maand april 2013.

VOOR GELIJKVORMIG ANALYT1SCH UITTREKSEL

Sabine Van Buggenhout  notaris

Tegelijk neergelegd: uitgifte met bankattest

Op de laatste blz, van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

$ijlalten bijHhet-BelgisehStaatsblad - 06110/20-1i =-Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
TANJA VISSERS

Adresse
MOORHOEK 32 1840 LONDERZEEL

Code postal : 1840
Localité : LONDERZEEL
Commune : LONDERZEEL
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande