TAPGUARD

Société en commandite simple


Dénomination : TAPGUARD
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 837.828.986

Publication

26/07/2011
ÿþ Mod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

lU 1111011n111110110 'MO

*11114732*

V u

beh

aa

Bel

StaE





Neergelegd ter OMM Ser

Rechtbank van Kopp det

"

te Leuven, de ''r K .

DE GRIFFIER, Griffie

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : e:D.(2,1q 7,1?)

Benaming

(voluit) : Tapguard

Rechtsvorm : Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel : 3130 Begijnendijk, Kasteelstraat 70

Onderwerp akte : Oprichting

Overeenkomst van oprichting statuten

Heden, 01 juli 2011,

Is tussen volgende partijen overeengekomen

1. Mevrouw Lola EHUE , geboren te Lagos op 28 december 1967, wonende te 3130 Begijnendijk, Kasteelstraat 70.

Hierna genoemd, "stilte vennoot"

En

1.Mijnheer Roger VERDONCK , geboren te Lier op 05 maart 1969, wonende te 3130 Begijnendijk, Kasteelstraat 70.

Hierna genoemd, "werkende vennoot"

Een handelsvennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap op te richten onder de naam: "Tapguard" en de maatschappelijke zetel te vestigen te 3130 Begijnendijk, Kasteelstraat 70.

De vennoten verrichten de volgende inbreng:

De stille vennoot, de Mevrouw Lola EHUE een geldsom van 4.500,00 Euro, waarvoor 75 aandelen worden toegekend;

De werkende vennoot, de Heer Roger VERDONCK: de inbreng van zijn arbeid en kennis, waarvoor eveneens 75 aandelen worden toegekend.

De statuten van de vennootschap worden als volgt vastgesteld:

STATUTEN

Art. 1 : Rechtsvorm en naam

De handelsvennootschap heeft de rechtsvorm van een gewone commanditaire vennootschap (Comm.v.) en is opgericht onder de naam "Tapguard".

Art. 2 : Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3130 Begijnendijk, Kasteelstraat 70.

De zetel kan zonder statutenwijziging naar gelijk welke plaats in België verplaatst worden bij eenvoudige beslissing van de beherende vennoot. De zetelverplaatsing wordt openbaar gemaakt door bekendmaking in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Art. 3 : Doel

De vennootschap heeft als doel:

" reiniging en onderhoud tapinstallaties ;

" schoonmaak van gebouwen ;

" verkoop of verhuur van gebouwen ;

" het

verwerven en beheren van onroerende of roerende beleggingsgoederen;

" makelaar en commissionair inzake onroerende of roerende goederen;

" het nemen, beheren en afstoten van participaties in andere vennootschappen;

" het uitoefenen van de aktiviteit van tussenpersoon of agent inzake telecommunicatie, electriciteit, etc.;

" het organiseren van opleidingssessies en vormingen met betrekking tot de hiervoor genoemde aktiviteiten; -de vennootschap mag alle verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het doel van de vennootschap.

" Verkoop & verhuur van audiovisuele apparatuur.

" Verkoop van reclameboodschappen

" Verlenen van diensten inzake bedrijfsbeheer.

" Verlenen van diensten inzake management.

" Verlenen van diensten inzake opleidingen.

-Import en export van verbruiksgoederen.

Art. 4 : Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur vanaf de datum van oprichting.

Art. 5 : Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt vierduizendvijfhonderd Euro (4.500,00 Euro) en is volledig volstort zoals blijkt uit bankuittreksel uitgereikt door KBC van het rekeningnummer BE 60 7310 1890 5170 op naam van de vennootschap in oprichting.

Art. 6 : Aandelen  overdracht

6.1 Aandelen

Het maatschappelijk vermogen wordt vertegenwoordigd door 150 aandelen met gelijke stemrechten. De oprichters verkrijgen elk 75 aandelen. De aandelen zijn op naam en zijn ondeelbaar.

De lidmaatschapsrechten verbonden aan een aandeel kunnen slechts worden uitgeoefend door één enkel persoon. Zijn er meerdere eigenaars of behoort de blote eigendom en het vruchtgebruik van een aandeel toe aan meerdere personen, dan worden de eraan verbonden lidmaatschapsrechten exclusief uitgeoefend door de betrokken oprichter.

Ingeval laatstgenoemde overleden is, zijn de betreffende rechten van rechtswege geschorst tot één enkel persoon is aangewezen en aanvaard, die deze rechten jegens de vennootschap uitoefent.

De overlevende partner heeft het recht deze aanvaarding uit te stelten tot en met de vijfde jaarvergadering, volgend op het overlijden.

6.2 Overdrachtsregeling

De aandelen kunnen niet worden overgedragen onder de levenden of overgaan bij overlijden dan met eenparige goedkeuring van de vennoten. Deze goedkeuring is evenwel niet vereist voor de verwerving van de aandelen van de medeoprichters. De vennootschap wordt niet van rechtswege ontbonden door het overlijden of faillissement van een vennoot.

6.3 Aandelenregister

In de zetel van de vennootschap wordt een register gehouden van de aandelen, waarin wordt opgenomen de gegevens betreffende de persoon van elk aandeelhouder, het getal van zijn aandelen, de gedane stortingen, alsook alle wijzigingen betreffende het aandelenbezit. De eigendom van het aandeel wordt bewezen door de inschrijving in dit register en gedagtekend en ondertekend door alle vennoten.

6.4 Vennoten

Er zijn twee soorten vennoten, met name de stille en de werkende vennoten. Een stille vennoot verbindt alleen zijn inbreng en houdt zich niet bezig met de werking van de vennootschap. Een werkende vennoot daarentegen is hoofdelijk aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap, zowel deze ontstaan

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2011- Annexes du Moniteur belge

tijdens zijn bestuur als voorheen en dit lot zijn ontslag als werkend vennoot. Dit ontslag wordt door de vennootschap onverwijld bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Art. 7 : overlijden  prijsbepaling

7.1 Overlijden

De erfgenamen en legatarissen van aandelen, die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet als vennoot worden toegelaten, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen. Zij mogen de afkoop ervan vragen door een per post aangetekende brief, die gericht wordt aan een zaakvoerder op de zetel van de vennootschap, die hiervan onmiddellijk een afschrift toezendt aan de onderscheiden vennoten. Behoudens overeenstemming wordt de prijs vastgesteld zoals bepaald in de statuten. De vennootschap kan beslissen de aandelen zelf in te kopen.

7.2 Waardering aandelen

De waarde van elk aandeel wordt door de vennoten conventioneel bepaald door de economische waarde van de vennootschap te delen door het totaal aantal aandelen. Deze waarde is gelijk aan de reële en realiseerbare waarde van de activa, verminderd met alle schulden en vermeerderd met een goodwill, gelijk aan de som van de gecorrigeerde netto winst van de laatste twee boekjaren. De correcties betreffen: eliminaties van uitzonderlijke resultaten, aanpassing van de totale vergoeding tot 25.000,00 Euro geïndexeerd per werkende vennoot en de latente belastingen n.a.v. voorgaande aanpassing van het resultaat.

Art. 8 : Bestuur en vertegenwoordiging

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere werkende vennoten - zaakvoerders, te benoemen door de algemene vergadering, die tevens de duur van het mandaat bepaalt.

De zaakvoerder beschikt over de meest uitgebreide macht om alle daden van bestuur te verrichten, die nodig of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is. Zijn er meerdere zaakvoerders, dan beslissen zij collegiaal. Iedere zaakvoerder afzonderlijk vertegenwoordigt de vennootschap en treedt namens haar op in en buiten rechte.

Bij iedere benoeming van een zaakvoerder, beslist de algemene vergadering voor welke duur de zaakvoerder wordt aangesteld. Deze duur kan zowel beperkt zijn als gelden voor onbepaalde termijn.

De vergoeding van de zaakvoerder(s) wordt bepaald door de algemene vergadering.

Art. 9 : Controle

Iedere vennoot heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris en kan zich laten vertegenwoordigen door een accountant.

Art. 10 : Onbekwaamverklaring, overlijden of faling van een vennoot

In geval van faling, kennelijk onvermogen, burgerlijke of geestelijke onbekwaamheid of overlijden van één der vennoten, of een verklaring van één der vennoten dat hij de vennootschap wil verlaten, zal de vennootschap niet ontbonden worden of de ontbinding niet kunnen veroorzaakt worden, maar worden verder gezet tussen de andere vennoten en gebeurlijke afstandhouders of overnemers van de aandelen of erfgenamen van de overleden echtgenoot.

Art. 11 : Algemene vergadering

De algemene vergadering is het orgaan van de vennootschap waarin de vennoten samenkomen om binnen de perken gesteld door de wet en de statuten te beraadslagen en besluiten te treffen ten aanzien van de werking en de structuur van de vennootschap. Zij omvat alle vennoten. De besluiten worden genomen bij meerderheid van aanwezige stemmen, waarbij elk aandeel recht heeft op één stem. Elke vennoot mag zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber door middel van een schriftelijke volmacht.

Het stemrecht verbonden aan aandelen ingeschreven op naam van een echtgenoot, komt uitsluitend tot aan haar of hem, ongeacht of deze aandelen toebehoren aan zijn persoonlijke of het gemeenschappelijk vermogen.

Jaarlijks, op de derde vrijdag van de maand juni te vijftien uur wordt de algemene vergadering gehouden op de zetel van de vennootschap, of op de plaats aangeduid in de oproeping. Deze wordt aan de vennoten aangetekend opgestuurd of overhandigd en getekend voor ontvangst minstens drie weken voor de algemene

vergadering, Is de voorziene dag een wettelijke feestdag, dan wordt de vergadering op hetzelfde uur gehouden op de eerstvolgende werkdag.

Art. 12 : Boekjaar  Jaarrekening  Bestemming van het resultaat

Het boekjaar begint op 01 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar. Bij het einde van elk boekjaar wordt door de zaakvoerders een inventaris opgesteld, alsmede de jaarrekening en het jaarverslag. De jaarrekening bestaat uit de balans, resultatenrekening en toelichting.

In het jaarverslag geven de zaakvoerders, verantwoording over het gevoerde beleid. Het verslag bevat tevens een commentaar op de jaarrekening, alsmede de informatie voor de vennoten omtrent alle belangrijke ontwikkelingen die zich in en recent na het boekjaar hebben voorgedaan. De algemene vergadering beslist op voorstel van de zaakvoerders over de bestemming van het resultaat.

Art. 13 : Ontbinding  vereffening

De vennootschap wordt ontbonden, hetzij tengevolge van een rechterlijke beschikking of ingevolge een besluit van de algemene vergadering. De vereffening wordt verwezenlijkt door de zaakvoerder(s) of door één of meerdere vereffenaars aangeduid door de algemene vergadering. Aan de vereffenaar(s) worden de meest uitgebreide machten toegekend. Zij mogen de daden vermeld in de artikelen 166 en volgende van de gecoördineerde vennootschapswetgeving stellen zonder dat zij daartoe een voorafgaandelijke machtiging van de algemene vergadering behoeven.

Art. 14 : Aanvullende bepalingen

Voor al wat niet in de statuten voorzien werd, verklaren de vennoten te verwijzen en zich te houden aan de gecoordineerde wetten op de handelsvennootschappen.

Overgangsbepalingen :

Het eerste boekjaar loopt vanaf 01/07/2011 tot 31/12/2011 en de eerste jaarvergadering wordt gehouden in 2012 en dit ten uitzonderlijke titel. De vennootschap verklaart, overeenkomstig artikel 60 van het wetboek van

" vennootschappen, dat zij alle verrichtingen bekrachtigt en voor haar rekening neemt die sedert 01/07/2011 namens haar gesteld zijn door de oprichters nadat zij rechtspersoonlijkheid zal verkregen hebben.

Algemene vergadering der vennoten :

Aansluitend op de oprichting, beslist de algemene vergadering, voltallig aanwezig, de Heer Roger VERDONCK , die aanvaardt, te benoemen als zaakvoerders voor onbepaalde tijd. Op de jaarvergadering der aandeelhouders zal hun bezoldiging bepaald worden. Deze benoeming is niet statutair.

Aldus opgesteld te 3130 Begijnendijk, Kasteelstraat 70 in vier (4) exemplaren. Eik van de vennoten erkent één origineel exemplaar ontvangen te hebben.

(get.) Roger VERDONCK

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-bebpuden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

27/04/2015 : RUBRIEK EINDE (STOPZETTING, INTREKKING STOPZETTING, NIETIGHEID, GER. AK., GERECHTELIJKE REORGANISATIE, ENZ...
19/09/2016 : RUBRIEK EINDE (STOPZETTING, INTREKKING STOPZETTING, NIETIGHEID, GER. AK., GERECHTELIJKE REORGANISATIE, ENZ...
10/10/2016 : RUBRIEK EINDE (STOPZETTING, INTREKKING STOPZETTING, NIETIGHEID, GER. AK., GERECHTELIJKE REORGANISATIE, ENZ...

Coordonnées
TAPGUARD

Adresse
KASTEELSTRAAT 70 3130 BEGIJNENDIJK

Code postal : 3130
Localité : BEGIJNENDIJK
Commune : BEGIJNENDIJK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande