TEARFUND

Association sans but lucratif


Dénomination : TEARFUND
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 419.872.616

Publication

05/06/2014
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte teroriffie

imergeiGgdiOreli'l5en ep

IMBU 8

bi

E St

Ondernemingsnr : 419.872.616

Benaming

(voluit): Tearfund

(verkort) :

Rechtsvorm vzw

Zetel: Groenstraat 19, 1800 Vilvoorde

Onderwerp akte: Verlenging mandaten Raad van Bestuur

Algemene Vergadering van 26 april 2014

RAAD VAN BESTUUR

Verlenging mandaat

Lemière Guy, bestuurder tot mei 2017

De Raad van Bestuur is als volgt samengesteld:

Lemière Guy, bestuurder

Muczerniuk Martine, bestuurder

Van Dingenen Daniëi, voorzitter en secretaris

Rebry Tom, bestuurder

Van Damme Nelly, penningmeester

Van Maelsaeke Cécil, gedelegeerd bestuurder

(getekend)

Van Maelsaeke Cécil

Afgevaardigd bestuurder (algemeen directeur)

"

2 0 MEI 2014

ter griffie van de Nederlandstalige

rechtbank van Ifflipbandel Brussel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

30/05/2013
ÿþ M0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

BRUSSEL

21MEI 2013

Griffie

el11131111 W

V beh aa Bel Staa

Ondernemingsnr : 419.872.616

Benaming

(voluit) : Tearfund

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Groenstraat 19, 1800 Vilvoorde

Onderwerp akte : Verlenging mandaten Raad van Bestuur en vernieuwde Statuten

Algemene Vergadering van 27 april 2013

RAAD VAN BESTUUR

Verlenging mandaat

Van Dingenen Daniël, voorzitter en secretaris, Jezuïetengoed 88, 8000 Brugge

Rebry Tom, bestuurder, Kleine Wervikstraat 18A, 8940 Geluwe

De Raad van Bestuur is als volgt samengesteld:

Lemière Guy, bestuurder

Muczerniuk Martine, bestuurder

Rebry Tom, bestuurder

Van Damme Nelly, penningmeester

Van Dingenen Daniël, voorzitter en secretaris

Van Maelsaeke CÉcil, gedelegeerd bestuurder

TITEL I. - Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging draagt als naam "Tearfund°.

Artikel 2. De zetel van de vereniging is gevestigd Groenstraat 19, 1800 Vilvoorde, in het gerechtelijk arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde.

Artikel 3, De vereniging stelt zich tot doel een bijdrage te leveren aan de armoedebestrijding. Zij tracht dit doel te bereiken door ontwikkelingssamenwerking. Dit houdt oa. in: het ondernemen en ondersteunen van noodhulpinterventies, rehabilitatieprojecten, programma's voor duurzame ontwikkeling. Hiertoe behoort ook het opzetten van fondswervingsacties en het sensibiliseren van de eigen bevolking.

Om zo goed mogelijk haar doel te kunnen realiseren, werkt de vereniging waar mogelijk samen met geestverwante instanties en personen, werkzaam in die landen en plaatsen, waar hulp geboden wordt of hulp geboden moet worden.

De vereniging zal daarbij, indien dit noodzakelijk en/of nuttig mocht blijken te zijn, gebruik maken van de diensten van geestverwante instanties in andere landen, ter juiste beoordeling van verzoeken om hulp in geval van rampen en ter verbetering van levensomstandigheden en voor de nodige controle van lopende projecten, waaraan steun is verleend, en voor zover zij zichzelf daartoe niet in staat acht.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Zij mag alle handelingen stellen, die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. In die zin mag zij ook, op bijkomstige wijze, zekere economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel, en kan zij alle roerende en onroerende goederen verwerven.

Artikel 4. De vereniging is voor onbepaalde tijdsduur opgericht. Zij kan ten alle tijde ontbonden worden,

TITEL Il.  Grondslag

Artikel 5. De vereniging ontleent aan het evangelie haar opdracht tot maatschappelijke betrokkenheid met de armen. Zij voert haar opdracht uit zonder onderscheid te maken in godsdienst, ras, geslacht, leeftijd of politieke overtuiging van de begunstigden, die zij wil dienen.

TITEL III.  Leden, aanneming, ontslag, verplichtingen

Artikel 6. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste zeven bedragen.

Artikel 7. De algemene vergadering beslist zonder beroep over de aanneming van nieuwe leden van de vereniging. Deze leden moeten zich akkoord verklaren met de beginselverklaring en andere voorwaarden van de vereniging, welke zijn opgenomen in het Huishoudelijk Reglement.

Artikel 8, De ontslagneming en uitsluitingen van leden geschieden op de wijze door artikel 12 van de "Wet op de V.Z.W. van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002" bepaald, met inachtneming van het volgende:

De algemene vergadering beslist zonder beperking en zonder verdere motivatie over het ontslag van een lid. Elk lid wordt in de mogelijkheid gesteld zich te verdedigen, voordat de algemene vergadering overgaat tot de stemming over de uitsluiting.

Leden die vrijwillig ontslag nemen doen dit door een schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur.

Artikel 9. gen lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en Kan betaalde bijdragen niet terugvorderen.

Artikel 10. De leden zijn tot geen bijdrage verplicht. Zij hebben geen persoonlijke verplichtingen uit hoofde van de vereniging,

TITEL IV. - Bestuur, dagelijks bestuur, middelen

Artikel 11, De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, bestaande uit een aantal leden dat niet lager mag zijn dan drie en niet hoger dan of gelijk aan de helft van het aantal leden van de vereniging. De leden van de raad van bestuur warden gekozen onder en benoemd door de leden van de algemene vergadering voor ten hoogste drie jaar en zijn ten allen tijde door de algemene vergadering afzetbaar. Zij zijn herkiesbaar.

Wanneer de mandaten bij het verstrijken van de voorziene termijn niet hernieuwd worden, blijven de bestuurders hun mandaat voortzetten tot dat in hun vervanging wordt voorzien. Elke bestuurder, aangeduid om te voorzien in een tijdens een mandaat opengevallen plaats, is slechts benoemd voor de tijd dat het mandaat nog duurt.

Artikel 12. De raad van bestuur kiest onder zijn leden de personen die belast zullen worden met het voorzitterschap, het secretariaat en het penningmeesterschap. Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door één van de bestuurders, volgens onderlinge afspraken van dat ogenblik.

Artikel 13. De raad van bestuur vergadert op schriftelijke bijeenroeping of per elektronische post die de dagorde bevat, ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders. Hij mag slechts een uitspraak doen indien de meerderheid van zijn leden aanwezig is. Zijn beslissingen worden getroffen bij gewone meerderheid van stemmen. Zij warden opgenomen in de verslagen, en bewaard in het register der beraadslagingen en ondertekend door twee bestuurders. De uittreksels die men ervan moet geven, hetzij in rechte, hetzij elders, worden getekend door de voorzitter, de gedelegeerde bestuurder of door twee bestuurders.

In geval van belangenvermenging, dient een lid zich te onthouden van stemming.

Artikel 14. a)Voor de daden van intern en extern bestuur treedt het bestuur op als college; de beslissingen

worden na overleg genomen met de meerderheden die vereist worden door de wet of de statuten.

b) De raad benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun statuut.

4 . ti MOD2.2

c) Elke handeling die niet is voorbehouden aan een ander orgaan kan door de raad van bestuur behandeld of genomen worden.

Artikel 15. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door ofwel twee bestuurders, van wie één de voorzitter of de penningmeester, die gezamenlijk handelen, ofwel door een gedelegeerd bestuurder, die alleen kan handelen, maar volgens de modaliteiten, die in het huishoudelijk reglement zijn bepaald.

Als college en als vertegenwoordiging door twee bestuurders, zoals hierboven vermeld, kunnen zij alle handelingen stellen van financiële, gerechtelijke en buitengerechtelijke aard.

Voor alle akten en handelingen die binnen het dagelijks beheer vallen, kan de raad van bestuur het beheer van de vereniging met gebruik van de handtekening delegeren aan een gedelegeerd bestuurder volgens de modaliteiten, die in het huishoudelijk reglement zijn bepaald.

De raad van bestuur kiest onder haar leden en ontslaat de gedelegeerd bestuurder(s).

Artikel 16. De rechtsvorderingen, én als eiser én als verweerder, worden ingesteld of verdedigd uit naam van de vereniging, door de voorzitter of een gemandateerde bestuurder.

Artikel 17. Het vermogen van de vereniging, respectievelijk de inkomsten van de vereniging, zal/zullen

bestaan uit:

1, makingen, schenkingen en legaten;

2. vrijwillige bijdragen van derden;

3. op andere wijzen te verkrijgen baten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2013 - Annexes du Moniteur belge TITEL V. - Algemene vergadering

Artikel 18. De algemene vergadering is het opperste gezag van de vereniging.

Behoren tot haar bevoegdheid:

1. De wijziging van de statuten van de vereniging;

2. De benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3. De benoeming en de afzetting van de commissarissen en/of revisor en het bepalen van hun bezoldiging in het geval een bezoldiging wordt toegekend;

4. De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5. De goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

6. De vrijwillige ontbinding van de vereniging;

7. De aanneming en de uitsluiting van de leden;

8. De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9. Alle gevallen waarin de statuten voorzien;

Artikel 19. Elk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting van het volgende jaar, Zij heeft plaats zo spoedig mogelijk na afloop van het vorige boekjaar en uiterlijk in de loop van de maand april.

Een buitengewone vergadering kan gehouden worden telkens als het belang van de vereniging het vereist, Zij moet gehouden worden wanneer één vijfde van haar leden het aanvragen. Elke vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats, aangeduid op de bijeenroepingsbrief. Alle leden moeten er toe uitgenodigd worden,

Artikel 20. Om rechtsgeldig te beslissen voorziet de wet het volgende:

1° Voor alle hier niet vermelde materies is een gewone meerderheid van de aanwezigen of vertegenwoordigde leden vereist. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter,

2° Voor volgende materies is een aanwezigheid vertegenwoordiging van 213 van de leden en de instemming van 213 van de aanwezigen of vertegenwoordogde leden vereist:

- de wijziging der statuten

- de uitsluiting van een lid

- de ontbinding van de vereniging

3° Voor de wijziging van de doelstelling van de vereniging is de stemming van 415 van de aanwezige en vertegenwoordigde leden vereist van de vergadering waarop tenminste 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

4° Indien bij een eerste samenkomst het vereiste aantal leden niet aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden om te beslissen over de vermelde materies. De tweede vergadering wordt gehouden na verloop van minstens 15 dagen. Op deze vergadering wordt geldig beslist, ongeacht het aantal aanwezigen en vertegenwoordigde leden, maar met naleving van de hierboven vermelde meerderheid van de stemmen.

Artikel 21, Het Huishoudelijk Reglement wordt door 213 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden goedgekeurd, en eventueel gewijzigd.

r , º% Mao 2,2



1 ~ !

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

Artikel 22, De bijeenroeping wordt door de raad van bestuur gedaan per brief of per elektronische post aan elk lid gericht, ten minste veertien dagen váór de vergadering en ondertekend in naam van het bestuur door de voorzitter, of door twee be-stuurders. Hij bevat de agenda.

De vergadering kan een nieuw punt op de agenda laten plaatsen ten laatste bij de goedkeuring van de agenda, na de opening van de vergadering, indien hiervoor een 2/3 meerderheid gevonden wordt.

Artikel 23. Het voorzitterschap van de algemene vergadering wordt waargenomen door de op de voorgaande algemene vergadering aangeduide persoon. Bij ontstentenis van deze wordt de vergadering voorgezeten door een bestuurder. De voorzitter duidt de notulant aan.

Artikel 24, Elk lid heeft het recht aanwezig te zijn op, en deel te nemen aan de vergaderingen, hetzij persoonlijk, hetzij bij volmacht, verleend aan één der leden van de vereniging. Alle leden hebben gelijk stemrecht; ieder lid beschikt over één stem. Elk lid mag slechts over twee volmachten beschikken.

Artikel 25. Met uitzondering van de gevallen bepaald in artikelen 8, '12 en 20 van de "Wet op de V.Z.W. van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002", is de algemene vergadering geldig samengesteld, welke ook het aantal van de aanwezige of vertegenwoordigde leden is, Haar beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

In geval van belangenvermenging dient een lid zich te onthouden van stemming.

Artikel 26. De beslissingen van de algemene vergadering wor-'den opgenomen in verslagen en bewaard in het register der beraadslagingen en getekend door de voorzitter en de notulant van de algemene vergadering; de leden hebben het recht de verslagen in te zien. De in rechte of eiders voor te brengen uittreksels daarvan worden getekend door de voorzitter van de raad van bestuur of door twee bestuurders,

TITEL VI, - Begrotingen, rekeningen

Artikel 27, Elk jaar, in de eerste vier maanden van het jaar, warden de rekeningen van het verlopen kalenderjaar vastgesteld en wordt de begroting voor het lopend jaar goedgekeurd. Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering in die periode.

TITEL VII. - Ontbinding, vereffening

Artikel 28. In geval van vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering één of twee vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

Artikel 29. ln geval van ontbinding, hetzij vrijwillig, hetzij gedwongen, op welk ogenblik en voor welke oorzaak zij zich ook voordoet, wordt het netto overblijvend actief, na vereffenen van de schulden en na het aanzuiveren van de lasten, overgemaakt aan een of meer rechtspersonen die een doel gelijk of nagenoeg gelijk aan dat van de vereniging beoogt,

(getekend)

Daniël Van Dingenen

Voorzitter

05/06/2012
ÿþ MOD 2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

iaioosiz*

Benaming

(voluit) Tearfund

211 -05-2012 ;

eRugga,

Voor- behoudt

aan he

Belgis( Staatsb

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Groenstraat 19, 1800 Vilvoorde

Onderwerp akte : Wijziging Raad van Bestuur

Algemene Vergadering van 28 april 2012

RAAD VAN BESTUUR

Verlenging mandaat

Muczerniuk Martine, Rue Monte-en-Peine 243, 7022 Nyon

Van Maelsaeke Cecil, Koningstraat 16, 8930 Menen

Aanstelling bestuurder

Van Damme Nelly, Moederhoefstraat 197c, 2547 Lint

De Raad van Bestuur is als volgt samengesteld:

Lemière Guy, bestuurder

Muczerniuk Martine, bestuurder

Rebry Tom, bestuurder

Van Damme Nelly, penningmeester

Van Dingenen Daniël, voorzitter en secretaris

Van Maelsaeke Cecil, bestuurder

(getekend)

Daniël Van Dingenen

Voorzitter

01/06/2011
ÿþ MOD 2.2

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



I 011 ff1 II I 11111 I II II 11ff 1I

*11082606*

BRUSSEL

z o 2011

Griffie

Ondernemingsnr : 419.872.616

Benaming

(voluit) : Tearfund

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Groenstraat 19, 1800 Vilvoorde

Onderwerp akte : Wijziging Raad van Bestuur en Dagelijks Bestuur

Algemene Vergadering van 28 april 2011

RAAD VAN BESTUUR

Verlenging mandaat

Lemière Guy, Wolffaertshoflaan 29, 2630 Aartselaar

Beëindiging mandaat door overlijden

Luc Depreytere, Rue des Cerisiers 21, 7090 Braine-le-Comte

De Raad van Bestuur is als volgt samengesteld:

Lemière Guy Léon François, bestuurder

Muczerniuk Martine Louise, bestuurder

Rebry Tom Paul, bestuurder

Van Dingenen Daniël Victor, voorzitter en secretaris

Vanmaelsaeke Cécil Samuel Maurice, bestuurder

DAGELIJKS BESTUUR

Beëindiging mandaat door overlijden

Luc Depreytere, Rue des Cerisiers 21, 7090 Braine-le-Comte

Het Dagelijks Bestuur is als volgt samengesteld:

Vanmaelsaeke Cécil Samuel Maurice

(getekend)

Daniël Van Dingenen

Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

12/05/2015
ÿþ(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Groenstraat 19, 1800 Vilvoorde

Onderwerp akte Verlenging mandaten Raad van Bestuur

Algemene Vergadering van 25 april 2015

RAAD VAN BESTUUR

Verlenging mandaat tot mei 2018

Muczerniuk Martine, bestuurder

Van Damme Nelly, penningmeester

Van Maelsaeke Cécil, gedelegeerd bestuurder

De Raad van Bestuur is ais volgt samengesteld:

Lemière Guy, bestuurder

Muczerniuk Martine, bestuurder

Van Dingenen Daniël, voorzitter en secretaris

Rebry Tom, bestuurder

Van Damme Nelly, penningmeester

Van Maelsaeke Cécil, gedelegeerd bestuurder

(getekend)

Van Maelsaeke Cécil

Afgevaardigd bestuurder (algemeen directeur)

MaD 2.2

it-Ilk.13n ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

neergelegd/ontvangen op

2 9 effi?e015

Ondernemingsnr : 0419,872.616 Benaming

(voluit) : Tearfund

'ter-Wrlffie'vczn de-Meder{andstalige rechtbank van koophandel Brussel

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
TEARFUND

Adresse
GROENSTRAAT 19 1800 VILVOORDE

Code postal : 1800
Localité : VILVOORDE
Commune : VILVOORDE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande