TEDXLEUVEN

Association sans but lucratif


Dénomination : TEDXLEUVEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 842.641.077

Publication

04/09/2014
ÿþ Md Word 11.1

r1.1-01,- "17 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voc betiot

aan I

Belgi Staats

111111,11,1.1,11,11,1M1j1111111111

NEERGELEGD

26 AUG. 2014

Griffie Rechtbank van Koophandel

Ondernemingsnr : 0842.641.077

Benaming

(voluit) TEDxLeuven

(verkort):

Rechtsvorm: vereniging zonder winstoogmerk

Zetel Diestsesteenweg 104B, 3010 Kessel-Lo

(volledig adres)

Onderwerp akte VERPLAATSING MAATSCHAPPELIJKE ZETEL.

De buitengewone algemene vergadering van 31 mei 2014 heeft het besluit van de raad van bestuur bekrachtigd die op 20 mei 2014 besloten heeft om met ingang vanaf 1 juni 2014 de maatschappelijke zetel te verplaatsen naar 3000 Leuven, Sluisstraat 79, De Hoorn.

Leuven, 1 juni 2014

Bruno Delepierre Stijn De Winter

Voorzitter Secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

..... .

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

23/01/2012
ÿþ~;~t------- MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ber griffie der

Rechtbank van Koophande

te Leuven, de 1 2 JAN. 2012

DE GRIFFIEFA

Griffie

*izoaissi+

vc behc

aar

Bell Staal

IN

Ondernemingsnr : q42. 6GIA

Benaming

(voluit) : TEDxLeuven

(verkort) : TEDxLeuven

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Diestsesteenweg 104E 3010 Kessel-Lo

Onderwerp akte : oprichting, statuten, benoeming bestuurders

De ondergetekenden:

1. Delepierre Bruno, Antoine Dansaerstraat 18/7 1000 Brussel

2. Van Rompuy Peter, Désiré Mellaertsstraat 68 3010 Kessel-Lo

3. De Winter Stijn, Louis Melsensstraat 9 3000 Leuven (hierna gezamenlijk aangeduid als de "Oprichters")

zijn op 03/01/2012 overeengekomen om een vereniging zonder winstoogmerk op te richten en hebben besloten om daartoe unaniem de volgende statuten te aanvaarden:

Rechtsvorm, Benaming, Zetel, Duur

. Artikel 1. De vereniging wordt opgericht als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW" of de "vereniging" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen (samen met alle uitvoeringswetgeving, de "VGS Wet").

De vereniging draagt de naam TEDxLeuven.

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk

voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van het adres van de zetel van de vereniging.

Artikel 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te Diestsesteenweg 104E 3010 Kessel-Lo , gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven.

De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen België en de daarmee verband houdende openbaarmakingvereisten te vervullen. De algemene vergadering bekrachtigt de zetelwijziging in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

Artikel 3. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Doel

Artikel 4. De vereniging heeft als doel het organiseren van onafhankelijke TEDx evenementen te Leuven. TEDx is gecreëerd in de geest van TED's missie: "Ideeën waard te verspreiden". TEDx is

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Rijlagen bij 7iét lëlgisdlï Staatsblad -13/11172012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ontworpen om gemeenschappen, organisaties en mensen de kans te geven om dialoog te stimuleren op lokaal of regionaal vlak over de mogelijkheden die innovatie biedt voor de toekomst van allen.

De vereniging kan alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van haar niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten, voor zover de opbrengsten daarvan uitsluitend zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet- winstgevende doelstellingen.

Lidmaatschap

Artikel 5. De vereniging dient steeds over het minimum aantal leden te beschikken dat is voorgeschreven door de V&S Wet.

Artikel 6. De jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage bedraagt hoogstens 0 euro en wordt jaarlijks door de raad van bestuur vastgesteld.

Artikel 7. Alle natuurlijke of rechtspersonen die het statutaire doel ondersteunen en bereid zijn de statuten na te leven kunnen zich kandidaat stellen om toe te treden als lid.

Artikel 8. Om toe te treden als lid dient men zich schriftelijk te richten tot de raad van bestuur van de vereniging. De raad van bestuur beslist met een gewone meerderheid over de aanvraag tot lidmaatschap. De raad van bestuur kan discretionair en zonder bijzondere motivering beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als lid.

Artikel 9. Elk lid van de vereniging kan op elk moment uittreden door zijn ontslag schriftelijk mee te delen aan de raad van bestuur. Elk lid dat zijn bijdrage niet betaalt, wordt geacht ontslag te nemen.

Artikel 10. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, overeenkomstig de bepalingen van de V&S Wet.

Artikel 11. Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vereniging op grond van de enkele hoedanigheid van lid.

Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan betaalde bijdragen niet terugvorderen.

De algemene vergadering

Artikel 12. De algemene vergadering bestaat uit de leden. Alle leden hebben gelijk stemrecht. Elk lid heeft één stem.

Artikel 13. Een besluit van de algemene vergadering is vereist voor:

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3°de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun

bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6° de ontbinding van de vereniging;

7° de uitsluiting van een lid;

8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

Artikel 14. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen in de gevallen bepaald bij de V&S Wet en in elk geval indien ten minste één vijfde van de leden het vraagt.

Artikel 15. Alle leden worden ten minste acht dagen tevoren voor de algemene vergadering opgeroepen. De agenda wordt bij de oproeping gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht. De leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid.

Artikel 16. Op de algemene vergadering heeft ieder lid een gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen. Bij het nemen van besluiten mag

ti

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

niet van de agenda afgeweken worden. Bij staking van stemmen zal de stem van de voorzitter doorslaggevend zijn.

Artikel 17a. Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 17b. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier

vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 17c. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen kan aannemen met de meerderheden bedoeld in artikel 17a en 17b ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 18. De algemene vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging. Artikel 17 is van overeenkomstige toepassing.

Artikel 19. De leden en alle belanghebbende derden kunnen de besluiten van de algemene vergadering inkijken op de zetel van de vereniging.

De raad van bestuur

Artikel 20. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders, al dan niet leden van de vereniging. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging. Wanneer de vereniging slechts het wettelijk bepaald minimum van drie leden heeft, mag de raad van bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan. De dag waarop een vierde lid wordt aanvaard, zal de algemene vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder.

Artikel 21. De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. Alle bevoegdheden die krachtens de V&S Wet niet uitdrukkelijk zijn voorbehouden aan de algemene vergadering, zijn toegekend aan de raad van bestuur.

Artikel 22. De algemene vergadering beslist over de benoeming van leden van de raad van bestuur bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De algemene vergadering duidt ook de voorzitter van de raad van bestuur aan, die dan ook voorzitter van de vereniging is. De bestuurders worden benoemd voor een termijn van 2 jaar. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering. Bestuurders zijn herbenoembaar.

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de algemene vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ieder lid van de raad van bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Artikel 23. De raad van bestuur oefent haar bevoegdheden collegiaal uit. De raad van bestuur benoemt onder zijn leden een penningmeester en secretaris.

Artikel 24. De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden op marktconforme wijze vergoed.

Artikel 25. De raad van bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter telkens als het belang van de vereniging het vereist, alsook op verzoek van twee bestuurders of van de dagelijks bestuurder.

De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de vereniging of in elke andere plaats in België, aangewezen in de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

oproepingsbrief.

De raad van bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen, heeft de voorzitter dan wel de bestuurder die de vergadering voorzit, een doorslaggevende stem.

Artikel 26. Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en de secretaris. De notulen worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in de V&S Wet vastgelegde modaliteiten.

Artikel 27. De raad van bestuur kan beraadslagen per video- of telefoonconferentie, voor zover alle deelnemers in staat zijn zich uit te drukken en verstaanbaar zijn voor alle andere deelnemers. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestùuirworden genomen bij eenparig schriftelijk besluit van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan.

Dagelijk bestuur

Artikel 28. De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging alsook de externe

vertegenwoordiging wat betreft dat dagelijks bestuur opdragen aan één of meerpersonen, al dan niet leden of bestuurders.

Indien van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, bepaalt de raad van bestuur of deze personen alleen of gezamenlijk of als college kunnen handelen en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur betreft.

Vertegenwoordiging

Artikel 29. De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

Voor aangelegenheden van dagelijks bestuur wordt de vereniging tevens geldig vertegenwoordigd door de personen zijn belast met het dagelijks bestuur.

De raad van bestuur of de bestuurders die gerechtigd zijn om de vereniging te vertegenwoordigen kunnen tevens bijzondere lasthebbers aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. Deze bijzondere lasthebbers verbinden de vereniging slechts binnen de perken van de hun verleende volmacht.

Commissaris

Artikel 30. Indien de vereniging daartoe wettelijk is verplicht of indien de algemene vergadering beslist met inachtneming van de quorum- en meerderheidsvereisten die gelden voor een statutenwijziging om op vrijwillige basis over te gaan tot de benoeming van een commissaris, wordt de controle op de financiële toestand van de vereniging, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen ten aanzien van de V&S Wet en de statuten, aan één of meer commissarissen opgedragen. Zij worden met inachtneming van de gewone quorum- en meerderheidsvereisten benoemd door de algemene vergadering onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris.

Boekhouding

Artikel 31. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Het eerste boekjaar begint op datum van de oprichting en neemt een einde op 31 december.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 32. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de bepalingen en modaliteiten van de V&S Wet.

Ontbinding en vereffening

Artikel 32. In geval van ontbinding en vereffening, beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de vereniging. Het vermogen kan in elk geval slechts worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel.

Artikel 33. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden bekend gemaakt overeenkomstig het bepaalde in de V&S Wet.

Slotbepaling

Artikel 34. Voor alles wat niet uitdrukkelijk geregeld is in deze statuten is de V&S Wet van toepassing.

OVERGANGSBEPALINGEN

Verkrijgen rechtspersoonlijkheid

De vereniging zal in toepassing van artikel 3 van de VZW-wet rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van (a) de statuten en (b) de akten betreffende de benoeming van bestuurders en van de personen die gemachtigd zijn om de VZW te vertegenwoordigen in het verenigingsdossier op de griffie van de rechtbank van koophandel van het rechtsgebied waar de VZW haar zetel heeft.

De Oprichters erkennen dat er niettemin in naam van de vereniging reeds verbintenissen kunnen worden aangegaan vooraleer de vennootschap rechtspersoonlijkheid bezit. De personen die, in welke hoedanigheid ook, dergelijk verbintenissen aangaan, zijn persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk indien de vereniging binnen twee jaar na het ontstaan van de verbintenis geen rechtspersoonlijkheid heeft verkregen en zij bovendien de verbintenissen niet heeft overgenomen binnen zes maanden na het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid. Verbintenissen overgenomen door de vereniging worden geacht door haar te zijn aangegaan vanaf het ontstaan van die verbintenissen.

Benoeming bestuurders

De algemene vergadering gehouden op heden heeft tot bestuurders benoemd:

Delepierre Bruno, Antoine Dansaerstraat 18/7 1000 Brussel, 13/11/1980, Kortrijk

Van Rompuy Peter, Désiré Mellaertsstraat 68 3010 Kessel-Lo, 06/11/1980, Ukket

De algemene vergadering gehouden op heden heeft tot voorzitter benoemd:

Delepierre Bruno

De bestuurders hebben aangesteld:

als penningmeester. Delepierre Bruno

als secretaris: Van Rompuy Peter

Coordonnées
TEDXLEUVEN

Adresse
DIESTSESTEENWEG 104B 3010 KESSEL-LO

Code postal : 3010
Localité : Kessel Lo
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande