TENNIS GROOT BEERSEL

Association sans but lucratif


Dénomination : TENNIS GROOT BEERSEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 845.341.340

Publication

30/04/2012
ÿþ MOE) 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

BRUSSEL

Gri" ff. 1 8 APR 2012

A I UI I III IOFhlI III I I

*iaoea35a*

bet ar Be Sta

ui

Ondernemingsnr : 9'. . 3 ei4 3 (1 0

Benaming

(voluit) : TENNIS GROOT BEERSEL

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Alsembergsesteenweg 580, 1653 Dworp

Onderwerp akte : Oprichting

STATUTEN

De ondergetekenden,

1.Vergauwen Chris, geboren op 09/08/1968 te Leuven en wonende Alsembergsesteenweg 580, 1653 Dworp

' 2.Grassin Veerle, geboren op 12/06/1973 te Ukkel en wonende Alsembergsesteenweg 580, 1653 Dworp

3.Verbeurgt Jean-Marc, geboren op 03/10/1967 te Ukkel te en wonende Paddenstraat 1 Bus 103, 1640 Sint-Genesius-Rode

(allen van Belgische nationaliteit) richten een vereniging zonder winstoogmerk op, welke door onderstaande bepalingen zal worden beheerd;

Artikel 1

De vereniging draagt als benaming: "Vzw Tennis Groot Beersel".

Artikel 2

De zetel van de vereniging Is bij de oprichting, gevestigd op het volgend adres: Alsembergsesteenweg 580, 1653 Dworp, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Iedere verplaatsing van de zetel vereist een wijziging van de statuten volgens de voorziene procedure in art. 19 en dient binnen de maand te worden medegedeeld aan het Belgisch Staatsblad met het oog op publicatie.

Artikel 3

De vereniging heeft als doel de bevordering van sport in het algemeen en tennis in het bijzonder. Het organiseren van sport- en speelkampen, sportreizen en aanverwante activiteiten ; het regelmatig organiseren van regionale, landelijke en internationale evenementen op sportgebied, bevorderen van landelijke en internationale tornooien; samenwerking met gemeentelijke sportraden, topsport, jeugdsport en verenigingen die het sportieve stimuleren; begeleiden van sport- & spelactiviteiten, organiseren van sport- & spelactiviteiten voor kansarme jeugd, mindervaliden en of kinderen uit geplaatste instanties ; samenwerken met VZW's die een gelijkaardig doel voor ogen hebben, De vereniging mag alle handelingen verrichten of (handels)daden stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van haar doel te maken hebben.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor een onbepaalde duur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso . Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 5

De vereniging telt werkende leden en niet-werkende leden. Alleen de werkende leden zijn stemgerechtigd lid van de algemene vergadering.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden. De werkende leden worden door de raad van beheer aanvaard.

De VZW telt tenminste drie werkende leden.

De niet-werkende leden zijn de natuurlijke personen of rechtspersonen. die de jaarlijkse ledenbijdrage hebben betaald. De niet-werkende leden die de door hun verschuldigde lidmaatschapsbijdrage niet betalen worden geacht ontslag te nemen.

Een lijst waarin aile werkende leden (stemgerechtigde leden van de algemene vergadering) van de vereniging naar alfabetische orde van hun naam zijn vermeld, met opgaaf van hun voornamen, woonplaats en nationaliteit, wordt na de bekendmaking van de statuten neergelegd op de griffie van de rechtbank van de plaats waar de vereniging haar zetel heeft. Wanneer de werkende leden niet de Belgische nationaliteit bezitten, wordt bovendien, in voorkomend geval, hun inschrijving in het bevolkingsregister vermeld. Elk jaar wordt de lijst aangevuld met een opgaaf, naar alfabetische orde opgemaakt, van de wijzigingen die zich met betrekking tot de leden hebben voorgedaan. Eenieder kan van die lijst kosteloos inzage nemen.

Artikel 6

Eik werkend lid kan uit de VZW treden door het indienen van zijn ontslag bij de raad van beheer bij aangetekend schrijven. Een werkend lid dat zijn ledenbijdrage niet heeft betaald of dat ophoudt de functies te vervullen krachtens dewelke hij of zij tot lid van de algemene vergadering werd aangeduid, wordt geacht ontslag te nemen. In dat geval wordt er voorzien in de vervanging van dit werkend lid voor de nog lopende termijn.

De uitsluiting van de werkende leden kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken volgens de procedure voorzien in art. 19.

Een ontslagnemend of uitgesloten werkend of niet-werkend lid, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan niet de teruggave eisen van de door hem betaalde bijdragen of welk vermogen van de VZW ook.

Artikel 7

De jaarlijkse ledenbijdrage mag niet hoger zijn dan 25,00 Euro.

Artikel 8

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens drie leden, door de algemene vergadering onder de leden benoemd voor ten hoogste vier jaar. Zij kunnen ten allen tijde door de algemene vergadering afgezet worden. Zij zijn herkiesbaar. Elke gewijzigde of herverkozen samenstelling van de raad van bestuur wordt binnen de maand overgemaakt aan het Belgisch Staatsblad voor publicatie.

Artikel 9

De raad van bestuur kan een reglement van inwendige orde opstellen dat aan de goedkeuring van de algemene vergadering wordt voorgelegd. Dit reglement regelt alles wat nodig is voor de gang van zaken in de vereniging. tiet reglement kan gewijzigd worden op voorstel van de raad van beheer door een algemene vergadering bij eenvoudige meerderheid der stemmen.

Artikel 10

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

De voorzitter of de secretaris roepen de raad bijeen. De voorzitter zit de vergaderingen voor. Ingeval van afwezigheid wordt de vergadering geldig voorgezeten door de oudste van de aanwezige beheerders.

4, ,

e ` ' MOD 2,2

De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

Artikel 11

De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheid tot het stellen van alle daden van beheer of van beschikking nodig voor het bereiken van het doel van de vereniging, en die niet door de wet of de statuten aan de algemene vergadering worden voorbehouden.

Artikel 12

De raad van bestuur kan het dagelijks beheer van de vereniging afvaardigen, samen met het gebruik van de maatschappelijke handtekening voor dat beheer aan de voorzitter, de secretaris of aan een derde persoon, onder zijn verantwoordelijkheid aangesteld. De voorzitter, de secretaris, evenals de bijzonder gevolmachtigde kunnen ieder afzonderlijk geldig kwijting of ontlasting geven in naam van de vereniging, tegenover het beheer der posterijen, telegraaf, telefoon, postcheckambt, enz....

Deze volmacht omvat tevens het openen in naam van de vereniging van één of meer post- en bankrekeningen. Artikel 13

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2012 - Annexes du Moniteur belge Alle akten waarbij de vereniging verbonden is, uitgezonderd deze van het dagelijks beheer, moeten worden ondertekend door twee bestuurders waaronder de voorzitter of de secretaris zonder dat deze van enige beraadslaging of bijzondere machtiging moeten doen blijken.

Artikel 14

De rechtsvorderingen, zowel als eisende dan als verwerende partij, worden in naam van de vereniging door de raad van beheer gevoerd, op vervolging en benaarstiging van zijn voorzitter of van de beheerder hiertoe afgevaardigd.

Artikel 15

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de macht de statuten te wijzigen, de bestuurders en commissarissen te benoemen en te ontslaan, de jaarlijkse rekeningen en de begroting goed te keuren, de vereniging te ontbinden en leden uit te sluiten.

Artikel 16

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden van de vereniging, die krachtens art. 5 aanvaard werden. Ieder van deze werkende leden heeft het recht aan de vergadering deel te nemen hetzij in persoon, hetzij door tussenkomst van een lasthebber, houder van een schriftelijke volmacht en op voorwaarde dat deze zelf werkend lid van de vereniging is. Alle werkende leden zijn op gelijke wijze stemgerechtigd en beschikken over één stem,

Artikel 17

De algemene vergadering wordt minstens eenmaal per jaar samengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur In de loop van de maand juni. Telkens het maatschappelijk belang het vergt kan de raad van bestuur een bijzondere algemene vergadering samenroepen. Er moet een bijzondere algemene vergadering gehouden worden op schriftelijke aanvraag van minstens een vijfde van de werkende leden.

Artikel 18

De werkende leden worden tot de gewone, bijzondere of buitengewone algemene vergadering opgeroepen door middel van een brief die de dagorde vermeldt.

Artikel 19

De vergadering Is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden, en de beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid der uitgebrachte stemmen genomen; in geval van staking der stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

De algemene vergadering kan over de wijzigingen in de statuten alleen dan geldig beraadslagen wanneer het voorwerp daarvan bijzonder is vermeld in de oproepingsbrief en wanneer twee derde van , de werkende leden op de vergadering aanwezig zijn.

Tot geen wijziging kan worden besloten tenzij met een meerderheid van twee derde van de stemmen. Wanneer de wijziging het doel van de vereniging betreft, waarvoor de vereniging werd opgericht, is zij slechts geldig wanneer zij door de ter vergadering aanwezige leden eenparig goedgekeurd wordt.

Zijn twee derde van de werkende leden op de eerste vergadering niet aanwezig of niet vertegenwoordigd, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden; deze kan ook enkel beraadslagen met een meerderheid van twee derde van de stemmen; deze beslissing moet echter door de burgerlijke rechtbank bekrachtigd worden.

De uitsluiting van een werkend lid kan slechts door de algemene vergadering en met meerderheid van twee derde der stemmen uitgesproken worden.

De algemene vergadering kan alleen dan de ontbinding der vereniging uitspreken wanneer twee derde van haar werkende leden aanwezig zijn. Wordt aan dit vereiste niet voldaan, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden. Door deze tweede oproep wordt geldig beraadslaagd, welk het getal van de aanwezige werkende leden ook zij. Geen beslissing wordt aangenomen, zo zij niet de meerderheid van twee derde van de aanwezige werkende leden haalt.

Elke beslissing betreffende de ontbinding, genomen door een vergadering waarop niet twee derde van de werkende leden van de vereniging aanwezig zijn, moet door de burgerlijke rechtbank bekrachtigd worden.

Elke wijziging in de statuten moet, binnen één maand nadat er toe besloten is, in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt worden.

Artikel 20

De beslissingen van de algemene vergadering worden genoteerd in een verslag, ondertekend door de secretaris van de raad van bestuur. Deze verslagen worden bewaard op de maatschappelijke zetel, waar al de belanghebbenden er kennis van kunnen nemen.

Artikel 21

Elk jaar worden de rekeningen van het afgelopen dienstjaar (gelijklopend met een kalenderjaar) afgesloten en wordt de begroting van het volgend jaar opgesteld. Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering. De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Wet boekjaar loopt volgens een kalenderjaar, aanvangend op 1 januari van elk jaar en sluitend op 31 december van elk jaar. Het eerste boekjaar vangt aan op heden en sluit af op 31 december 2012.

Artikel 22

Zowel bij vrijwillige als bij gerechtelijke ontbinding van de vereniging duidt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid. In geval van vereffening wordt het netto overblijvend actief van de vereniging, na vereffening van de schulden en aanzuivering van de lasten, overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardig doel.

Benoeming van de bestuurders

Zijn voor de eerste maal als bestuurder aangesteld: Vergauwen Chris en Gressin Veerle voornoemd.

Dezen hebben onder elkaar benoemd als

*voorzitter Vergauwen Chris met nationaal nummer 68.08.09-273.68, wonende Alsembergsesteenweg 580, 1653 Dworp.

*secretaris en penningmeester : Grassin Veerle, met nationaal nummer 73.06.12-368.71, wonende Alsembergsesteenweg 580, 1653 Dworp.

die allen aanvaarden.

Moo 2z

Voorbehouden Luik B - Vervolg

aan het Opgemaakt te Dworp in 6 exemplaren op 13/03/2012, waarvan 1. voor de neerlegging bij de griffie van de rechtbank van koophandel

Belgisch Staatsblad



Vergauwen Chris Grassin Veerle Verbeurgt Jean-Marc

Voorzitter Secretaris en penningmeester Lid

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Coordonnées
TENNIS GROOT BEERSEL

Adresse
ALSEMBERGSESTEENWEG 580 1653 DWORP

Code postal : 1653
Localité : Dworp
Commune : BEERSEL
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande