TENNISACADEMIE HET ZEEN

Association sans but lucratif


Dénomination : TENNISACADEMIE HET ZEEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 558.963.389

Publication

22/08/2014
ÿþr--

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akteggale

'efed/ontve

12 42. 2014 "

tar griffie

r chtbank van de Aleclerlandstalige vain kocergeiel

e Ir op

Ondemerningsnr 55(3.2()3.35'3

Benaming

(vomi) Tennisacademie Het Zeen

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel Overwinningsstraat 22 A, 1560 Hoeilaart

Iii11.111(11,111,1111 1JIJ

Oredervveo akte: OPRICHTING

VZWTÉNNISACADEMIE HET ZEEN

De ondergetekenden

- Joly Steve, Kasteelstraat 20 B, 1560 Hoeilaart

Desmet Regine, Overwinningsstraat 22 A, 1560 Hoeilaart

- Joly Hubert, Overwinningeat 22A, 1560 Hoeilaart

hebben onder zich en allen die later volgens de statuten lid zullen worden, een vereniging zonder winstoogmerk opgericht waarvan zij de statuten hierna hebben opgesteld.

STATUTEN

HOOFDSTUK I - NAAM ZETEL-DOELEN DUUR

Artikel 1 De vereniging heeft als naam Tennisacademie Het Zeen

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk op grond van de Wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de! internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

Artikel 2 De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in de Overwinningsstraat 22 A tai Hoeilaart, in het gerechtelijk arrondisement Brussel

Artikel 3 Het doel van de vereniging is het beoefenen van sport, in het bijzonder de tennissport, te promoten en mensen aan te zetten lot sportbeoefening

De vereniging mag aile handelingen stellen die direct of indirect kaderen in haar doelstellingen. Zij mag hiertoe aile nodige en nuttige diensten verrichten, met inbegrip van bijkomstige commerciele en winstgevendei activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideele niet-winstgevende doelstelingen. Zij mag alld roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn om haar doelstellingen te verwezenlijken. Zij magi deelnemen in en samenwerken met aile verenigingen en ondernemingen die voor haar doelstelling nuttig zijn

Artikel 4 De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur

HOOFDSTUK Il LIDMAATSCHAP EN VERPLICHTINGEN

Artikel 5 Het aantal leden is onbeperkt maar moet tenminste drie bedragen. Zowel natuurlijke personen ais' rechtspersonen kunnen als lid aanvaard worden. De oprichters van de vereniging zijn de eerste leden

Wie ais lid tot de vereniging wenst toe te treden, moet door de raad van bestuur aanvaard worden. Daartoe richten de kandidaat-leden hun kandidaatstelling via een gewone brief aan de voorzitter van de raad van bestuux.. De. red.v.en_ bestuy,zoi.ovesie,aameing.An Ifflandidekliel,L?gslisselLoP .tePT.gg.e,YOggricie

Op de laatste blz. van 1.,ijKg vermelden Rectct Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)r(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme tan aanzien van derden te vertegenwoordigen yerssl Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

I. y

e./ MOD 22

vergadering. De raad van bestuur beslist autonoom over elk verzoek tot lidmaatschap en moet zijn toelating of weigering motiveren.

De vereniging kent geen toegetreden leden, alle leden zijn werkende leden

Artikel 6 De leden kunnen op ieder ogenblik uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij de raad van bestuur ingediend worden per aangetekend schrijven, gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur. Het ontslag gaat onmiddellijk in.

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde bij overlijden, faillisement of vereffening Een lid dat zijn lidmaatschapsbijdrage niet betaalt, kan geacht worden ontslag te nemen

Artikel 7 Leden kunnen slechts uitgesloten worden uit de vereniging door de algemene vergadering,die de beslissing moet nemen met een twee derden meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Op vraag van het betrokken lid, wordt het voorafgaandelijk gehoord. De beslissing gebeurt bij geheime stemming en moet niet gemotiveerd worden.

Artikel 8 De algemene vergadering kan een ledenbijdrage vaststellen, die ten hoogste 15 EUR zal bedragen.

Artikel 9 Uitgesloten of uitgetreden !eden of hun rechtverkrijgenden kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging, noch teruggave vragen van de jaarlijks gestorte bijdragen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2014 - Annexes du Moniteur belge HOOFDSTUK III ALGEMENE VERGADERING

Artikel 10 De algemene vergadering bestaat uit alle !eden

Zij is exclusief bevoegd voor:

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders

- in voorkomend geval de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun

bezoldiging indien een bezoldiging wordt toegekend

- het verlenen van kwijting aan de bestuurders en commissarissen

- het goedkeuren of verwerpen van de begroting en jaarrekening

- het uitsluiten van de leden

- het wijzigen van de statuten en de vrijwillige ontbinding van de vereniging

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

Artikel 11 De algemene vergadering wordt per gewone brief bijeengeroepen, namens de raad van bestuur door de voorzitter, ten minste acht dagen voor de datum van de algemene vergadering. De raad van bestuur is verplicht om een algemene vergadering samen te roepen in de gevallen bepaald bij wet of de statuten of wanneer tenminste één vijfde van de leden het vraagt.

De bijeenroeping bevat de agenda. Elk voorstel dat ondertekend is door ten minste een twintigste van de leden moet op de agenda worden geplaatst.

Artikel 12 De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid, door het oudste lid van de raad van bestuur.

Ieder lid beschikt in de algemene vergadering over één stem

Elk lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid, mits hiervoor een schriftelijke volmacht wordt opgemaakt en met dien verstande dat een lid slechts één ander lid kan vertegenwoordigen

Behalve voor de beslissingen in verband met de wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid, de ontbinding van de vereniging of de omzetting in een vennootschap met sociaal oogmerk, kan de algemene vergadering geldig beraadslagen en belissen, welk het aantal aanwezige en vertegenwoordigde leden ook zij.

De algemene vergadering mag slechts beraadslagen en beslissen over de punten die op de agenda vermeld zijn, tenzij twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en ze eenparig akkoord gaan met de toevoeging van een punt aan de agenda.

Artikel 13 Ten minste één keer per jaar zal een algemene vergadering plaatsvinden, jaarvergadering

genoemd, ten laatste binnen 6 maanden volgend op ieder boekjaar, op dag, uur en plaats bepaald door de raad

van bestuur. Op de agenda van de jaarvergadering staan ten minste de volgende punten:

- het goedkeuren of verwerpen van de begroting en jaarrekening

- het verlenen van kwijting aan de bestuuurders en desgevallend commissarissen

Artikel 14 De beslissingen van de algemene vergadering, behoudens die in verband met de wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid, de ontbinding van de vereniging of de omzetting in een vennootschap met

î

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

sociaal oogmerk, worden genomen bij gewone meerderheid der stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.Bij staking van stemmen Is de beslissing niet goedgekeurd.

De stemming kan gebeuren door afroeping,door handopsteking of indien gevraagd door ten minste de helft van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, door geheime stemming.

Artikel 15 De beslissingen worden opgenomen in genummerde en gedateerde notulen en ondertekend door de voorzitter en door de leden die dat wensen. Afschriften en uittreksels worden ondertekend door ten minste twee bestuurders. Alle besluiten zijn voor de leden, binnen de wettelijk bepaalde grenzen en voorwaarden, ter Inzage beschikbaar op de maatschappelijke zetel.

HOOFDSTUK iV - RAAD VAN BESTUUR

Artikel 16 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste 3 bestuurders. Als evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal leden.

De bestuurders worden gekozen door de algemene vergadering uit de kandidaten die door de raad van bestuur worden voorgesteld. De raad van bestuur is bevoegd om de criteria te bepalen waaraan de kandidaten moeten voldoen. De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. Ze kunnen onbeperkt herbenoemd worden.

De algemene vergadering kan te allen tijde een bestuurder afzetten. De beslissing tot afzetting moet niet gemotiveerd zijn.Op zijn vraag kan de betrokken bestuurder voorafgaandelijk gehoord worden.

Indien een bestuurder zelf ontslag wenst te nemen, deelt hij dit per aangetekende brief mee aan de voorzitter van de raad van bestuur. Het ontslag gaat in vanaf de datum van ontvangst van het aangetekend schrijven, met dien verstande dat in het geval dat het aantal bestuurders ais gevolg van het ontslag daalt onder de in eerste alinea vernielde minima, het mandaat verder uitgeoefend wordt tot de algemene vergadering een opvolger heeft gekozen. Na ontvangst van de ontslagbrief roept de voorzitter zo spoedig mogelijk een algemene vergadering samen die binnen een maand na datum van de ontslagbrief plaats moet vinden en die een nieuwe bestuurder benoemt. Indien echter het aantal bestuurders ais gevolg van het ontslag niet daalt onder de in eerste alinea vermelde minima, kan de algemene vergadering beslissen om geen vervanger te benoemen.

Artikel 17 De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om de vereniging te besturen en te vertegenwoordigen in en buiten rechte. De raad is bevoegd voor aile handelingen voor zover zij niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden zijn.

Artikel 18 De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college. De bestuurders kunnen onderling de taken verdelen. De onderlinge taakverdeling die de bestuurders eventueel overeenkomen, kan niet tegengeworpen worden aan derden, zelfs niet indien ze bekend is gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de Interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

De raad van bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur.Deze bijzondere machtiging moet schriftelijk gegeven worden. De bestuursbevoegdheid is beperkt tot de handelingen die in de machtiging vermeld worden. De machtiging kan op het even welk ogenblik, zonder enige motivering, door de raad van bestuur worden ingetrokken. Indien de raad van bestuur aan meerdere personen dezelfde bevoegdheden delegeert, oefenen deze personen hun bevoegdheden gezamelijk uit.

Artikel 19 De raad van bestuur vergadert zo dikwijls als het belang van de vereniging het vereist, op bijeenroeping door de voorzitter. De voorzitter verwittigt de andere bestuurders minstens 5 dagen op voorhand per gewone brief, per fax of per e-mail.

Om geldig te kunnen beslissen moet ten minste de helft van de bestuurders aanwezig zijn. Indien er slechts Wee bestuurders zijn, moeten zij , om geldig te kunnen beslissen, allebei aanwezig zijn. De bestuurders kunnen zich op de raad van bestuur niet laten vertegenwoordigen. Aile beslissingen van de raad van bestuur worden bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen genomen. Bij staking van stemmen is de beslissing niet goedgekeurd.

Er worden notulen opgesteld die worden ondertekend door alle aanwezige bestuurders en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden, die hun inzagerecht, binnen de wettelijke grenzen en voorwaarden, uitoefenen. Voor derden geldt dit inzagerecht niet.

Artikel 20 Indien een bestuurder rechtstreeks of onrechtstreeks een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur,moet hij dit mededelen aan de andere bestuurders vooraleer de raad van bestuur een besluit neemt.

De bestuurder met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaats hebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voort soortgelijke verrichtingen

HOOFDSTUK V - EXTERNE VERTEGENWOORDIGINGSMACHT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 21 De vereniging wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door de raad van bestuur, handelend als college, of door de voorzitter van de raad van bestuur alleen handelend.

HOOFDSTUK VI - DAGELIJKS BESTUUR

Artikel 22 Het dagelijks bestuur van de vereniging op intern alsook de externe vertegenwoordiging, wat betreft het dagelijks bestuur, kan door de raad van bestuur worden opgedragen aan één of meerdere personen, al dan niet bestuurder of lid. Ingeval er meerdere personen worden aangesteld oefenen zij hun bevoegdheid afzonderlijk uit.

Daden van degelijks bestuur zijn alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.Tot het dagelijks bestuur behoren onder meer de bevoegdheid om namens de vereniging de dagelijkse briefwisseling te ondertekenen, de bevoegdheid om aile kwijtingen en ontvangstbewijzen ten aanzien van financiele en andere instellingen en aile documenten tegenover de post en vervoer te ondertekenen en de bevoegdheid de lopende zaken af te handelen.

dagelijkse bestuurders worden benoemd door de raad van bestuur en kunnen te Mien tilde door de raad van bestuur worden afgezet mits de algemene vergadering de afzetting goedkeurt. De genomen beslissing moet niet gemotiveerd worden.

Indien een dagelijks bestuurder zelf ontslag wenst te nemen, deelt hij dit per aangetekende brief mee aan de voorzitter van de raad van bestuur. De raad van bestuur kan het ontslag, dat ingaat bij ontvangst van het aangetekend schrijven, niet weigeren, onverminderd de mogelijkheid om schadevergoeding te vorderen indien het ontslag ontijdig zou zijn.

HOOFDSTUK VII - BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Artikel 23 Het boekjaar komt overeen met het kalenderjaar. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van de oprichting tot 31 december 2014.

Elk jaar op het einde van het boekjaar worden de boeken afgesloten. De raad van bestuur maakt de jaarrekening van het afgelopen boekjaar en de begroting van het volgend boekjaar op. Beide documenten worden onderworpen aan de goedkeuring van de jaarvergadering de samenkomt binnen de zes maanden volgend op de afsluiting van het boekjaar.

De raad van bestuur is verantwoordelijk voor de openbaarmaking van de jaarrekening, conform de wettelijke voorschriften.

HOOFDSTUK VIII - TOEZICHT

Artikel 24 Zolang de vereniging voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen met betrekking tot de aanstelling van een commissaris vermeld in de Wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, niet overschrijdt, is de vereniging niet verplicht een commissaris te benoemen.

Zodra de vereniging de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiele toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de algemene vergadering, op voordracht van de raad van bestuur, onder de leden van het Instituut der Bedrierevisoren voor een termijn van drie jaar. De algemene vergadering bepaalt de bezoldiging van de commissaris.

HOOFDSTUK IX - STATUTENWIJZIGING - ONTBINDING VAN DE VERENIGING

Artikel 25 De statuten kunnen door de algemene vergadering slechts gewijzigd worden indien twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en de beslissing genomen werd met een twee derden meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Indien geen twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, moet een nieuwe algemene vergadering worden bijeengeroepen, ten vroegste 15 dagen na de eerste, die geldig kan beslissen, welk ook het aantal aanwezige en vertegenwoordigde leden zij, met een tweederde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Indien de statutenwijziging betrekking heeft op de doeleinden van de vereniging is een meerderheid vereist van vier vijfden van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Artikel 26 De vereniging kan ontbonden worden door een beslissing van de algemene vergadering onder dezelfde voorwaarden als een doelwijziging.

Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd stelt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

Na de vereffening van de schulden en de aanzuivering van de lasten, wordt het netto overblijvend actief overgedragen aan een instelling of vereniging met gelijkaardig doet, aan te duiden door de algemene vergadering.

HOOFSTUK X - SLOTBEPALINGEN

M002.2

Veniolg

Artikel 27 Mes wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, wordt geregeld volgens de Wet betreffende

de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

L

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

BENOEMING BESTUURDERS

Na de oprichting komen de oprichters in algemene vergadering op 1 augustus 2014 bijeen en benoemen

voor de eerste maal de leden van de raad van bestuur.

De raad van bestuur is als volgt samengesteld:

JOLY Steve, Kasteelstraat 20 B, 1560 Hoeilaart, geboren te Ukkel op 10 februari 1976

DESMET Regine, Overwinningsstraat 22 a, 1560 Hoellaart, geboren te Oudergem op 5 mei 1951

Tot voorzitter van de raad van bestuur wordt benoemd JOLY Steve

Hoeiiaart 1 augustus 2014

Steve JOLY

Voorzitter van de raad van bestuur

Op de blz van Lulk vermelden ilPceo I !acrn r 11C1d2ria2,helzi van de insiromenterende nonr h vein de perso(cnn(en

thavoegd c rent9)no st!chtin9, oi Ofge.nistre terieenzie-ei derden

YD:eM Naam on i-randlek,nmy

Coordonnées
TENNISACADEMIE HET ZEEN

Adresse
OVERWINNINGSSTRAAT 22A 1560 HOEILAART

Code postal : 1560
Localité : HOEILAART
Commune : HOEILAART
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande