TENNISCLUB BOUTERSEM, AFGEKORT : TC BOUTERSEM - TCB

Association sans but lucratif


Dénomination : TENNISCLUB BOUTERSEM, AFGEKORT : TC BOUTERSEM - TCB
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 452.638.820

Publication

26/01/2015
ÿþ Mob 2.2

t In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie





NEERGELEGD

flhII

In 1111 111111 i

*15013719*

1 2fT5

Griiile Rechtbank van Koophandel

t Log tiIie









Ondernemingsnr ; 0452.638.820

Benaming

(voluit) : TENNISCLUB BOUTERSEM VZW

(verkort) : TC BOUTERSEM

Rechtsvorm : VZW

Zetel : KAPELSTRAAT 50 A, 3370 BOUTERSEM

Onderwerp akte : WIJZIGING STATUTEN - WIJZIGING RAAD VAN BESTUUR - AANSTELLING IN RAAD VAN BESTUUR

WIJZIGING STATUTEN

De Algemene Vergadering heeft op 5 juni 2013 in aanwezigheid/vertegenwoordiging van meer dan 213den van de leden met algemeenheid van stemmen verschillende artikelen van de statuten gewijzigd en de gecoördineerde tekst van de statuten als volgt vastgelegd:

I, Benaming, maatschappelijke zetel, duur, doel

Artikel 1: Rechtsvorm

De vereniging is op 7 maart 1994 opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna vzw genaamd).

Zij valt onder toepassing van de Wet van 27 juni 1921 betreffende verenigingen zonder winstoogmerk, laatst gewijzigd door de Wet van 30 december 2009, alsook van het Koninklijk Besluit van 26 juni 2003 op de openbaarmaking van akten en stukken betreffende ondermeer verenigingen zonder winstoogmerk, laatst gewijzigd door het Koninklijk Besluit van 21 december 2006 (hierna genoemd de VZW-wet).

Artikel 2: Naam

De vereniging draagt de naam "Tennisclub Boutersem, vereniging zonder winstoogmerk".

De vereniging behoudt zich het recht voor om de afkortingen "TC Boutersem vzw" of "vzw TC Boutersem" of

"TCB vzw" of "vzw TCB" te gebruiken.

Artikel 3: Zetel

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 3370 Boutersem, Nieuwstraat 121, gelegen in

het gerechtelijk arrondissement Leuven.

Hij kan slechts verplaatst worden door een beslissing van de algemene vergadering mits deze de regels

voor een statutenwijziging in acht neemt.

Artikel 4: Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, doch kan te allen tijde ontbonden worden.

Artikel 5: Doel

De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk oogmerk tot winstuitkering, het bevorderen van de lichamelijke opvoeding, van de sport in het algemeen en van het tennis in het bijzonder. Haar werking strekt zich uit over de gemeente Boutersem en omgeving. Ze geschiedt in het Nederlands. Op sportgebied gedraagt ze zich naar de regels van de Vlaamse Tennisvereniging, afgekort 1/TV..

De vereniging mag alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen.. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. Zij mag deelnemen in - en samenwerken met - alle ondernemingen die voor de verwezenlijking van haar doelstelling nuttig kunnen zijn.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

. ~ "

MoD 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

De vereniging mag aile handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

II. Lidmaatschap

Artikel 6: Leden

De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden (hierna ook lidlieden genoemd).

De toegetreden leden zijn de personen die als zodanig aanvaard worden door de raad van bestuur en aan wie, na betaling van het jaarlijks lidgeld bepaald door de raad van bestuur, een lidkaart wordt afgeleverd. De verhouding tussen de vereniging en de toegetreden leden en de rechten en de plichten van de toegetreden leden worden bepaald in een huishoudelijk reglement opgesteld door de raad van bestuur.

De ereleden zijn de personen die omwille van hun inzet en verdienste voor de vereniging als zodanig benoemd worden door de raad van bestuur. Zij behoren tot de toegetreden leden,

Artikel 7: Effectieve leden

Er zijn minstens vier effectieve leden met alle rechten en plichten zoals omschreven in de VZW-wet en de

statuten.

Effectieve leden zijn de personen wiens identiteit is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de

vereniging wordt bijgehouden.

Artikel 8 ; Toetredingsvoorwaarden en -formaliteiten

Als effectief lid kan tot de vereniging toetreden iedere natuurlijke persoon die aan alle volgende voorwaarden voldoet : meerderjarig zijn, in het bezit zijn van een geldige VTV-lidkaart, bewezen hebben of bereid zijn zich in te zetten voor de verwezenlijking van de doelstellingen van de vereniging en voorgedragen worden door twee bestuurders.

De kandidaat-leden worden door twee bestuurders schriftelijk voorgedragen bij de voorzitter van de raad van bestuur.

De algemene vergadering zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat op haar eerstvolgende zitting bij drie vierden meerderheid van de aanwezige stemmen. De beslissing is zonder beroep en moet niet gemotiveerd worden.

Artikel 9: Lidgeld

Het jaarlijkse lidgeld voor effectieve en toegetreden leden bedraagt maximum 500 euro en wordt binnen die grens jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur. De raad van bestuur mag hierbij een onderscheid maken naargelang de hoedanigheid van het lid: effectief of toegetreden lid, effectief lid al dan niet bestuurder, al dan niet gebruiker van de sportaccommodatie.

Artikel 10: Beëindiging van het lidmaatschap

Het lidmaatschap als effectief lid eindigt door uitsluiting door de algemene vergadering, door vrijwillig

ontslag, door overlijden en in geval van wettelijke onbekwaamheid.

Het lidmaatschap als toegetreden lid eindigt door het niet betalen van het jaarlijks lidgeld, door uitsluiting

door de raad van bestuur en door overlijden.

Elk effectief lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk per brief, fax, of e-mail aan de voorzitter van de raad van bestuur kenbaar gemaakt worden. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan voor effectieve leden die geen bestuurder zijn. Voor effectieve leden die tevens bestuurder zijn gaat het ontslag pas in nadat de uitgeoefende functies als bestuurder zijn overgedragen aan andere bestuurders, doch uiterlijk binnen de twee maanden na dagtekening van de schriftelijke kennisgeving van ontslagname.

Indien echter door het ontslag van een effectief lid, al dan niet bestuurder, het aantal effectieve leden of in voorkomend geval het aantal bestuurders daalt onder het statutaire minimum aantal, gaat het ontslag evenwel pas in wanneer de raad van bestuur het lid daarvan schriftelijk in kennis stelt. In dat geval moet de raad van bestuur binnen de twee maanden na de aanvraag tot ontslag de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van het betrokken lid als effectief lid en in voorkomend geval als bestuurder dient te voorzien.

De beëindiging van het lidmaatschap geeft geen recht op enige terugbetaling van het lidgeld.

1 , ,

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Effectieve leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar niet betaald hebben binnen de door de raad van bestuur bepaalde termijn worden geschorst van de activiteiten van de vereniging na een schriftelijke aanmaning. Effectieve leden die hun lidmaatschapsbijdrage niet betalen binnen de termijn gesteld in de aanmaning worden door de raad van bestuur voorgedragen voor uitsluiting door de algemene vergadering. In dat geval zal de raad van bestuur binnen de maand na de schorsing de algemene vergadering bijeenroepen die dan een definitief standpunt inneemt inzake het lidmaatschap van het geschorste lid.

Artikel 11: Uitsluiting

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de algemene vergadering en met een meerderheid van

twee derden van de stemmen uitgesproken worden,

De uitsluiting van een toegetreden lid is een bevoegdheid van de raad van bestuur, die dit uitspreekt met

een gewone meerderheid van de stemmen.

De beslissing tot uitsluiting moet niet gemotiveerd worden en is zonder beroep en zonder recht op enige

terugbetaling van het lidgeld.

Artikel 12; Rechten

Geen enkel effectief of toegetreden lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vereniging op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde; tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vereniging, enz.

III Algemene Vergadering

Artikel 13: Samenstelling en stemrecht

De algemene vergadering bestaat uit aile effectieve leden. Elk effectief lid heeft één stem.

Een effectief lid kan zich per schriftelijke volmacht laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid. Een

lid kan echter slechts één volmachtgever vertegenwoordigen.

Artikel 14; Bevoegdheden

De algemene vergadering is het opperste gezagsorgaan van de vereniging.

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor.

- wijzigen van de statuten

- benoemen en afzetten van bestuurders

- benoemen en afzetten van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging

- kwijting geven aan de bestuurders en commissarissen

- goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen

- ontbinden van de vereniging

- aanvaarden en uitsluiten van effectieve leden

- omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

- alle gevallen waarin de statuten een beslissing van de algemene vergadering vereisen.

Artikel 15; Bijeenkomsten

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur tenminste één maal per jaar in het eerste semester van het kalenderjaar voor de goedkeuring van de jaarrekeningen en begroting en verder telkens als de vzw-wet of de statuten dit vereist of telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist of telkens als minstens één vijfde van de effectieve leden daarom verzoekt.

De uitnodiging wordt minstens acht kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de bijeenkomst van de algemene vergadering door de voorzitter in naam van de raad van bestuur naar alle effectieve leden verstuurd per gewone brief, fax of e-mail. De oproeping bevat dag, uur, plaats en agenda van de bijeenkomst en is vergezeld van een volmachtformulier.

De agenda wordt opgesteld door de raad van bestuur. Agendapunten voorgesteld en ondertekend door tenminste één twintigste van de effectieve leden worden op de agenda gezet indien ze minstens twee dagen v66r de bijeenkomst zijn overhandigd aan de voorzitter van cie raad van bestuur, Tijdens de bijeenkomst kunnen agendapunten worden toegevoegd mits het akkoord van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Op uitnodiging van de raad van bestuur mogen ereleden, andere toegetreden leden of derden ais raadgever of waarnemer deelnemen aan de bijeenkomsten van de algemene vergadering Zij hebben echter geen stemrecht.

Artikel 16; Aanwezigheidsquorum en stemming

Behalve voor de bevoegdheden waarvoor de vzw-wet specifieke aanwezigheidsnormen en/of bijzondere meerderheden voorschrijft, worden beslissingen genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden en is bij staking van stemmen de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Volgende beslissingen vereisen een specifieke aanwezigheid en/of een bijzondere meerderheid

" uitsluiting van een effectief lid ; twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden;

4

Moa 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

wijziging van het doel of omvorming tot een vennootschap met sociaal oogmerk of ontbinding : twee derden van de leden moeten aanwezig of vertegenwoordigd zijn, waarvan vier vijfden moeten voor stemmen;

.wijziging van de statuten : twee derden van de leden moet aanwezig of vertegenwoordigd zijn, waarvan twee derden moeten voor stemmen.

Ingeval voor de beslissingen die een specifiek aanwezigheidsquorum vereisen op de eerste bijeenkomst minder dan twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden die geldig kan beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd naar gelang het geval door twee derden of vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 17: Notulen en inzagerecht

De besluiten van de algemene vergadering worden gebundeld en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Zij zijn voor leden en belanghebbende derden ter inzage beschikbaar en de leden en belanghebbende derden kunnen op schriftelijke aanvraag gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur een afschrift of een uittreksel ontvangen. De afschriften en uittreksels worden ondertekend door twee bestuurders waarvan één de voorzitter of de secretaris van de raad van bestuur moet zijn.

Elk lid ontvangt binnen de maand na de bijeenkomst van de algemene vergadering een verslag. Als een lid niet akkoord kan gaan met een formulering in het verslag, dan moet hij zijn opmerking schriftelijk meedelen aan de voorzitter van de raad van bestuur en dit binnen de veertien dagen na dagtekening van het verslag, Het verslag en de eventuele opmerkingen worden door de raad van bestuur ter goedkeuring voorgelegd op de eerstvolgende bijeenkomst van de algemene vergadering,

IV Raad van Bestuur

Artikel 18: Samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie personen, lid van de vereniging en benoemd door de algemene vergadering bij gewone meerderheid. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat effectief lid is van de vereniging.

De bestuurders handelen ais een college. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

Bestuurders zijn de personen wiens identiteit is vermeld in het bestuurdersregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden aan de hand van de akten van benoeming en ambtsbeëindiging. Overeenkomstig de VZW-wet wordt een uittreksel van deze akten neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel van het gerechterlijk arrondissement waarin de zetel van de vereniging is gevestigd met het oog op de publicatie van de identiteit van de bestuurders en van de samenstelling van de raad van bestuur in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. In geval de voorzitter verhinderd is wordt zijn taak waargenomen door de secretaris of de oudste der aanwezige bestuurders.

Artikel 19: Benoemingsvoorwaarden en - formaliteiten

De kandidaat-bestuurders dienen hun kandidatuur minimum 3 dagen voor de bijeenkomst van de algemene

vergadering schriftelijk per brief, fax of e-mail te richten aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Om tot bestuurder te kunnen benoemd worden moet men effectief lid zijn van de vereniging.

Artikel 20: Benoeming en ambtsbeëindiging

De bestuurders worden voor onbepaalde duur benoemd door de algemene vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar.

Het mandaat van bestuurder eindigt door afzetting, door vrijwillig ontslag, door overlijden of in geval van wettelijke onbekwaamheid.

Ieder lid van de raad van bestuur kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving per brief, fax of e-mail aan de voorzitter van de raad van bestuur. Het ontslag gaat in nadat de uitgeoefende functies zijn overgedragen aan andere bestuurders, doch uiterlijk binnen de twee maanden na dagtekening van de schriftelijke kennisgeving van ontslagname. Indien echter door het ontslag het aantal bestuurders daalt onder het statutaire minimum aantal, gaat het ontslag evenwel pas in wanneer de algemene vergadering in de vervanging van de ontslagnemende bestuurder heeft voorzien. In dat geval moet de raad van bestuur binnen de twee maanden na de aanvraag tot ontslag de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien.

Een bestuurder die als effectief lid door de raad van bestuur is voorgedragen voor uitsluiting, wordt van rechtswege ook voorgedragen voor afzetting als bestuurder, In dat geval zal de raad van bestuur binnen de maand na de schorsing de algemene vergadering bijeenroepen die dan een definitief standpunt inneemt inzake het lidmaatschap van het geschorste lid en zijn afzetting als bestuurder. De afzetting gaat in nadat de algemene vergadering het op die bijeenkomst heeft beslist.

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Bij afzetting, ontslag, overlijden of wettelijke onbekwaamheid van een bestuurder kan de algemene vergadering bij haar eerstvolgende bijeenkomst in zijn vervanging voorzien, Intussentijd zal de raad van bestuur onder zijn leden een bestuurder aanduiden die tijdelijk de opengevallen functies waarneemt.

Indien door afzetting, ontslag, overlijden of wettelijke onbekwaamheid van een bestuurder het aantal bestuurders onder het statutaire minimum aantal is gedaald, dan zal de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen om in de vervanging van de betrokken bestuurder te voorzien.

Artikel 21: Aanwezigheid, stemming, notulen en inzagerecht

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid. Bij staking van stemmen wordt een tweede stemming gehouden. Geeft deze geen uitsluitsel dan is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt doorslaggevend.

Van de besluiten worden notulen opgesteld en gebundeld in een notulenregister. Dit register wordt bewaard op de zetel van de vereniging waar de effectieve leden er inzage kunnen van nemen, Op schriftelijke aanvraag aan de voorzitter van de raad van bestuur kunnen zij een afschrift of een uittreksel van de besluiten ontvangen. De afschriften en uittreksels worden ondertekend door twee bestuurders, waarvan één de voorzitter of de secretaris van de raad van bestuur moet zijn,

Eike bestuurder ontvangt binnen de maand na de bijeenkomst van de raad van bestuur een verslag. Ais een bestuurder niet akkoord kan gaan met een formulering in het verslag, dan moet hij zijn opmerking schriftelijk meedelen aan de voorzitter van de raad van bestuur en dit binnen de veertien dagen na dagtekening van het verslag. Het verslag en de eventuele opmerkingen worden door de voorzitter van de raad van bestuur ter goedkeuring voorgelegd op de eerstvolgende bijeenkomst van de raad van bestuur.

Artikel 22: Bevoegdheden

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden voor het bestuur van de vereniging, met uitzondering van de bevoegdheden die door de VZW-wet en de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte, Hij treedt op ais eiser en verweerder in aile rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

Hij mag onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is en zonder afbreuk te doen aan alle andere bevoegdheden voortvloeiend uit de wet of de statuten, alle daden stellen, alle overeenkomsten sluiten, schikkingen treffen, compromissen sluiten, roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, onroerende goederen of rechten met een hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, aile legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden.

De raad van bestuur mag zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn

verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een andere persoon, die al dan niet lid is

van de vereniging,

De raad van bestuur mag bovendien en in ieder geval:

- een algemeen mandaat verlenen aan elke mandataris naar keuze om afzonderlijk alle financiële en

administratieve documenten en alle akten die de vereniging verbinden te ondertekenen;

- een bijzonder mandaat verlenen aan elke mandataris naar keuze;

- een bijzonder mandaat van dagelijks bestuur geven aan één of meerdere bestuurders.

Artikel 23: Vertegenwoordiging

De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vereniging in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders, waarvan één de voorzitter of de secretaris moet zijn, die gezamenlijk handelen. Zij moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enig besluit van de raad van bestuur of van enige machtiging.

De benoeming en de ambtsbeëindiging van de bestuurders, alsook de benoeming en de ambtsbeëindiging van de voorzitter, de secretaris en de penningmeester, worden schriftelijk vastgelegd in een akte,

De benoeming van de gemachtigde personen gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid van stemmen in aanwezigheid van de meerderheid van de bestuurders. De gemachtigde personen verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht. De raad van bestuur kan deze volmacht te allen tijde herroepen,

De ambtsbeëindiging van de gemachtigde personen kan geschieden door vrijwillig ontslag van de gemachtigde zelf of door afzetting door de raad van bestuur.

Elke gemachtigde kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving per brief, fax of e-mail aan de voorzitter van de raad van bestuur.

De afzetting van een gemachtigde persoon gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid van stemmen in aanwezigheid van de meerderheid van de bestuurders, De raad van bestuur brengt zijn beslissing binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis van de betrokkene.

' ~ F

MDQ 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

De benoeming en ambtsbeëindiging van de gemachtigde personen wordt schriftelijk vastgelegd in een akte die bij benoeming tevens de omvang van hun bevoegdheden vermeldt, alsmede de wijze waarop ze die moeten uitoefenen  alleen of gezamenlijk om de vereniging rechtsgeldig te verbinden.

Artikel 24: Bekendmakingsvereisten

De akten betreffende de benoeming en de ambtsbeëindiging van de leden van de raad van bestuur, de voorzitter, de secretaris, de penningmeester en de gemachtigde personen worden openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en door bekendmaking bij uittreksel in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad, Uit de stukken moet blijken of de personen die de vereniging vertegenwoordigen, afzonderlijk of gezamenlijk moeten handelen om de vereniging rechtsgeldig te kunnen verbinden. Deze stukken vermelden ook naam, voornamen, woonplaats, geboortedatum en -plaats van de betrokken personen.

V, Begroting en rekeningen

Artikel 25

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar.

Bij het einde van elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten en de inventaris en de balans opgemaakt, alsmede de begroting voor het volgende jaar. De raad van bestuur legt de jaarrekening en de begroting ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

De jaarrekening en begroting worden ten minste acht dagen vóór de jaarlijkse bijeenkomst van de algemene vergadering ter kennis gebracht van de effectieve leden, die alsdan inzage kunnen vragen, zonder verplaatsing, van al de bescheiden waarop deze jaarrekening en begroting gesteund zijn.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in de VZW-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

Na goedkeuring door de algemene vergadering legt de raad van bestuur de jaarrekening neer in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel.

VI. Ontbinding en vereffening

Artikel 26

Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering een vereffenaar aan, waarvan zij de opdracht omschrijft.

Ingeval van ontbinding en vereffening beslist de algemene vergadering over de bestemming van het vermogen van de vereniging dat zal worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel en bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

VII. Varia

Artikel 27

Voor alles waarin de statuten niet uitdrukkelijk voorzien, blijven de vzw-wet omschreven in Artikel 1, met inbegrip van alle latere wijzigingen, de algemene wettelijke bepalingen, de huishoudelijke reglementen en de gebruiken inzake verenigingen van toepassing.

WIJZIGING RAAD VAN BESTUUR

De Algemene Vergadering heeft tijdens haar bijeenkomst van 5 juni 2013 met éénparigheid van stemmen de samenstelling van de Raad van Bestuur als volgt gewijzigd:

Ontslag:

Marc Binnard, Leuvensesteenweg 415, 3370 Boutersem

Alfons Briké, Kapelstreat 22, 3370 Boutersem

Rudi Demoitié, Kerkweg 6, 3370 Boutersem

Pierre Denecker, Nachtegaalstraat 2, 3370 Boutersem

Annie Dewaelens, Kerkomsesteenweg 130, 3370 Boutersem

Paul Massie, Kapelstraat 50A, 3370 Boutersem

Polit Vanhoey, Nieuwstraat 52, 3370 Boutersem

Benoeming:

Lieve Derèze, Nieuwstraat 121, 3370 Boutersem (*Tienen, 07/09/1972)

Chantal Kelecom, Nieuwstraat 76, 3370 Boutersem (*Etterbeek, 2910711953)

Pascal Meeus, Nieuwstraat 121, 3370 Boutersem (*Lubbeek, 19/12/1965)

A

4

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsbiad

MQD 2,2

Luik B - Vervolg

Steven Van Brussel, Nieuwstraat 9, 3370 Boutersem (*Neerpelt, 28/08/1969)

Monique Vander Eeckt, Ringstraat 10, 3370 Boutersem (*Oetingen, 2411211951)

Guido Vandevelde, Oude Baan 45, 3370 Boutersem (*Rummen, 06/08/1947)

Hugo Willems, Maagdenblokstraat 7, 3320 Hoegaarden (*Tienen, 3010311956)

Ingevolge deze wijzigingen is de Raad van Bestuur vanaf 5 juni 2013 als volgt samengesteld:

Lieve Derèze, Nieuwstraat 121, 3370 Boutersem (*Tienen, 07/09/1972)

Chantal Ketecom, Nieuwstraat 76, 3370 Boutersem (*Etterbeek, 29/07/1953)

Pascal Meeus, Nieuwstraat 121, 3370 Boutersem (*Lubbeek, 19/12/1965)

Steven Van Brussel, Nieuwstraat 9, 3370 Boutersem (*Neerpelt, 28/08/1969)

Monique Vander Eeckt, Ringstraat 10, 3370 Boutersem (*Oetingen, 2411211951)

Guido Vandevelde, Oude Baan 45, 3370 Boutersem (*Rummen, 0610811947)

Linda Van Herck, Kapelstraat 9, 3370 Boutersem (*Ekeren, 01105/1954)

Hugo Willems, Maagdenblokstraat 7, 3320 Hoegaarden (*Tienen, 30/03/1956)

AANSTELLING IN RAAD VAN BESTUUR

Onmiddellijk aansluitend op de bijeenkomst van 5 juni 2013 van de Algemene Vergadering heeft de Raad

van Bestuur met éénparigheid van stemmen aangesteld tot:

-voorzitter: Pascal Meeus;

-secretaris: Monique Vander Eeckt

-penningmeester: Lieve Derèze

Echt verklaard voor inlassing in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Monique VANDER EECKT Pascal MEEUS

Bestuurder - Secretaris Bestuurder - Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
TENNISCLUB BOUTERSEM, AFGEKORT : TC BOUTERS…

Adresse
NIEUWSTRAAT 121 3370 BOUTERSEM

Code postal : 3370
Localité : BOUTERSEM
Commune : BOUTERSEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande