TEUGHELS - IMPORT EN EXPORT - FRUIT EN GROENTEN


Dénomination : TEUGHELS - IMPORT EN EXPORT - FRUIT EN GROENTEN
Forme juridique :
N° entreprise : 418.866.091

Publication

10/07/2014
ÿþ Mad 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad hekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

_

Vaan

oor-

behouden

e'ihsecth 11811111111111111111111/1111111M

Staatsblad *14133220*

Ondernerningsnr : 0418 866 091 Benaming

rieerùlegci/ontvangen op

01 Ir 't 201!

oriffie van ncietalige

,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

(voluit) : TEUGHELS NV - Import & Export - Fruit & Groenten

Rechtsvorm: Naamloze vennootschap

Zetel: 1703 Dilbeek (Schepdaal), Ninoofsesteenweg, 1085

Onderwerp akte STATUTENWIJZIGING

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Luc VAN EECKHOUDT te Halle op 18 juni 2014, dat de buitengewone algemene vergadering der aandeelhouders van de naamloze vennootschap "TEUGHELS NV  IMPORT & EXPORT FRUIT & GROENTEN", met eenparigheid van stemmen, volgende beslissingen heeft goedgekeurd

EERSTE BESLISSING:

De vergadering bekrachtigt voor zoveel als nodig de notulen van de buitengewone algemene vergadering der aandeelhouders gehouden ten maatschappelijke zetel op 15 december 2011, waarbij onder meer werd" besloten tot de omzetting van de "aandelen aan toonder" in "aandelen op naam", de vernietiging van de intussen ingezamelde aandelen aan toonder en ten slotte het aanleggen van een register van de aandelen op naam.

TWEEDE BESLISSING: Wijziging van de statuten

Teneinde de statuten in overeenstemming te brengen enerzijds met de beslissing die voorafgaat, namelijk de bekrachtiging tot omzetting van de `aandelen aan toonder' in 'aandelen op naam', en anderzijds met de vigerende bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen, besluit de vergadering tot het aannemen van een volledig nieuwe tekst van de statuten, met volgende kenmerken

"STATUTEN

HOOFDSTUK 1. RECHTSVORM NAAM  ZETEL DOEL  DUUR

Artikel 1 - RECHTSVORM NAAM

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een naamloze vennootschap.

Zij draagt de benaming : "TEUGHELS NV IMPORT & EXPORT FRUIT & GROENTEN"

Artikel 2- ZETEL

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 1703 DILBEEK (SCHEPDAAL), Ninoofsesteenweg, 1085.

Deze mag bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur, bekend te maken in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad, worden overgebracht naar iedere andere plaats in het Vlaams of Brussels Hoofdstedelijk; Gewest.

De vennootschap mag, bij beslissing van de raad van bestuur, exploitatiezetels, administratieve zetels, filialen, agentschappen en depots in België of het buitenland oprichten

Artikel 3- DOEL

De vennootschap heeft tot doel:

"De groothandel, koop en verkoop van fruit en groenten in binnen- en buitenland. Alle commerciële,; industriële financiële, roerende en onroerende handelingen in rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of; gedeeltelijk verband met haar maatschappelijk doel, of van aard de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken; of uit te breiden door inbreng, versmelting, inschrijving of anderszins deelnemen aan aile ondernemingen, verenigingen of vennootschappen met gelijkaardig doel.

" Zij kan bovendien, onder voorbehoud van wettelijke beperkingen, alle commerciële, industriële, roerende, onroerende of financiële handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar' doel.

Zij kan meer bepaald bij wege van inbreng, fusie, inschrijving, financiële interventie of op enige andere wijze belangen nemen in vennootschappen of ondernemingen, in België of in het buitenland, waarvan het, maatschappelijk doel geheel of gedeeltelijk samenvalt of verband houdt met het hare of bijdraagt tot de realisatie ervan.

" Zij kan aan aile vennootschappen leningen toestaan en zich voor deze borg steilen, zelfs door haar,

; goederen in hypotheek te geven."

Artikel 4- DUUR

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

HOOFDSTUK 2. KAPITAAL EFFECTEN

Artikel 5- KAPITAAL

Het geplaatst kapitaal van de vennootschap bedraagt tweeënzestigduizend euro (¬ 62.000,00).

Het is vertegenwoordigd door honderdvijfentwintig (125) aandelen, zonder vermelding van een nominale waarde, die elk een fractiewaarde van het kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 7- AARD VAN DE EFFECTEN

Aile effecten (aandelen en andere) zijn en blijven op naam en worden voorzien van een volgnummer.

De eigendom van de aandelen blijkt uitsluitend uit de inschrijving in het register van aandelen op naam dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden en waarvan de effecthouders kennis mogen nemen. Naar aanleiding van de inschrijving in dit register wordt aan de aandeelhouder of houder van het effect een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd.

Elke overdracht zal slechts gevolg hebben na de inschrijving in het register van de verklaring van overdracht, gedateerd en getekend door de overdrager en de overnemer, of hun vertegenwoordigers, of na het vervullen van de formaliteiten door de wet vereist voor de overdracht van schuldvorderingen.

De raad van bestuur is bevoegd om, mits eerbiediging van de wettelijke voorschriften, het bestaande register te vervangen door een register in elektronische vorm. Na iedere wijziging zal een nieuwe afdruk worden gemaakt. Deze afdrukken zullen bewaard blijven op de zetel van de vennootschap..

Ten opzichte van de vennootschap zijn de effecten ondeelbaar.

De onverdeelde eigenaars moeten zich ten opzichte van de vennootschap door een enkele persoon laten vertegenwoordigen. Zolang dit niet gebeurd is, worden de rechten die aan deze aandelen verbonden zijn opgeschort.

Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden, dan kan de bevoegde rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

Wanneer een effect in pand gegeven is, zal, tenzij de betrokkenen anders zouden zijn overeengekomen, bij stemming in de algemene vergadering de eigenaar en niet de pandhebbende schuldeiser tegenover de vennootschap optreden.

Wanneer het effect toebehoort aan blote eigenaars en vruchtgebruikers, worden alle rechten, inbegrepen het stemrecht, uitgeoefend door de vruchtgebruiker(s), met uitzondering van hetgeen bepaald is in artikel 6 van deze statuten met betrekking tot de uitoefening van het voorkeurrecht bij kapitaalverhoging door inbreng in geld.

Is een aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan worden de vruchtgebruiker en de blote eigenaar afzonderlijk ingeschreven in het register van aandelen, met vermelding van hun respectievelijke rechten.

Artikel 8- OVERDRACHT VAN AANDELEN, CONVERTEERBARE OBLIGATIES EN WARRANTS

De overdracht van aandelen is aan geen enkele beperking onderworpen.

Deze regeling is van toepassing op alle aandelen van de vennootschap, alsook op alle eventuele converteerbare obligaties en warrants, uitgegeven door de vennootschap.

HOOFDSTUK 3, BESTUUR EN CONTROLE

Artikel 12- SAMENSTELL1NG VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door een raad, samengesteld uit ten minste drie leden, natuurlijke of rechtspersonen, al of niet aandeelhouders, benoemd voor ten hoogste zes jaar door de algemene vergadering van aandeelhouders en van wie het mandaat ten allen tijde kan worden herroepen.

Wanneer evenwel op een algemene vergadering van de aandeelhouders van de vennootschap wordt vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering, die volgt op de vaststelling, door alle middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn. Zolang de raad van bestuur slechts twee leden telt, houdt de clausule  vermeld onder artikel 13 van deze statuten krachtens dewelke aan de voorzitter van de raad van bestuur een beslissende stem toekomt, op gevolg te hebben.

De bestuurders an herbenoembaar.

Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot bestuurder is deze verplicht om onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijk persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Artikel 13- BIJEENKOMST, BERAADSLAGING EN BESLUITVORMING

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter, een gedelegeerd bestuurder of twee bestuurders, tenminste drie dagen voor de datum voorzien voor de vergadering.

De oproeping geschiedt geldig per gewone of aangetekende brief, fax, e-mail of via enig ander tetecommunicatiemiddel zoals vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek.

Elke bestuurder die een vergadering van de raad bijwoont of zich erop laat vertegenwoordigen wordt ais regelmatig opgeroepen beschouwd. Een bestuurder kan er eveneens aan verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproeping, en dit voor of na de vergadering waarop hij niet aanwezig is.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden gehouden in België of in het buitenland, op de plaats aangeduid in de oproeping.

De besluiten van de raad van bestuur worden vastgelegd in notulen die ondertekend worden door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die dat verlangen. Deze notulen worden ingelast in een speciaal register. De volmachten worden gehecht aan de notulen van de vergadering voor dewelke ze zijn gegeven.

3

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

De afschriften of uittreksels die bij een rechtspleging of elders moeten worden voorgelegd, worden geldig ondertekend door de voorzitter, de gedelegeerd bestuurder of door twee bestuurders.

Artikel 14 BESTUURSBEVOEGDHEID VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide macht om aile handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen aan de algemene vergadering voorbehouden door de wet

De raad mag het dagelijks bestuur van de vennootschap, het bestuur van één of meer sectoren van haar activiteiten of de uitvoering van de beslissingen van de raad, aan één of meer bestuurders, directeurs of volmachtdragers, al dan niet aandeelhouders, delegeren.

De raad, evenals de gevolmachtigden voor het dagelijks bestuur binnen het kader van dit bestuur, mogen eveneens specifieke bevoegdheden aan één of meer personen van hun keus toekennen.

De raad van bestuur kan in zijn midden en onder zijn aansprakelijkheid één of meer adviserende comités oprichten. Hij omschrijft hun samenstelling en hun opdrachten.

Artikel 15- DIRECTIECOMITE

Overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen kan de raad van bestuur zijn bestuursbevoegdheden overdragen aan een directiecomité, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vennootschap of op alle handelingen die op grond van andere bepalingen van de wet aan de raad van bestuur zijn voorbehouden.

De voorwaarden voor de aanstelling van de leden van het directiecomité, hun ontslag, hun bezoldiging, de duur van hun opdracht en de werkwijze van het directiecomité worden bepaald door de raad van bestuur. De raad van bestuur is belast met het toezicht op dat comité.

Een lid van het directiecomité dat, rechtstreeks of onrecht-streeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslis-ising of een verrichting die tot de bevoegdheid van het comité behoort, stelt de andere leden hiervan in kennis voordat het comité beraadslaagt, zoals voorzien in het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 16- VERTEGENWOORDIGINGSBEVOEGDHEID VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De vennootschap wordt ten overstaan van derden, voor het gerecht en in de akten, met inbegrip van deze voor dewelke de tussenkomst van een openbaar ambtenaar of een notaris vereist is, geldig vertegenwoordigd hetzij door twee bestuurders samen optredend, hetzij door het afzonderlijk optreden van een gedelegeerd bestuurder aangewezen door de raad van bestuur, hetzij, binnen het kader van de bevoegdheden van het directiecomité, door twee leden van het directiecomité, gezamenlijk handelend. Een gedelegeerd bestuurder is eveneens bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen wanneer zij wordt benoemd tot vereffenaar van een andere vennootschap.

Binnen het kader van het dagelijks bestuur, wordt de vennootschap tevens geldig vertegenwoordigd door een gevolmachtigde tot dit bestuur. Wordt een bestuurder belast met het dagelijks bestuur dan draagt hij de titel van gedelegeerd bestuurder. Wordt een niet bestuurder belast met het dagelijks bestuur dan draagt hij de titel van directeur of algemeen directeur of elke andere titel waarmee hij/zij in het benoemingsbesluit wordt aangesteld.

De vennootschap is bovendien, binnen het kader van hun mandaat, geldig verbonden door bijzonder gevolmachtigden.

Bovendien kan de vennootschap in het buitenland vertegenwoordigd worden door iedere persoon uitdrukkelijk daartoe aangesteld door de raad van bestuur.

Artikel 18- CONTROLE

De controle op de vennootschap zal geschieden in zoverre dit wettelijk vereist is ofwel indien de algemene vergadering daartoe besluit door één of meer commissarissen.

Wordt geen commissaris benoemd, dan heeft iedere aandeelhouder individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een extern accountant of bedrijfsrevisor.

HOOFDSTUK 4. ALGEMENE VERGADERINGEN

Artikel 19.. GEWONE, BIJZONDERE EN BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

De jaarvergadering zal gehouden warden op de laatste dinsdag van de maand mei, te negentien uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de eerstvolgende werkdag plaats, om hetzelfde uur.

HOOFDSTUK 5, BOEKJAAR JAARREKENINGEN  DIVIDENDEN  WINSTVERDELING

Artikel 32- BOEKJAAR MAATSCHAPPELIJKE BESCHEIDEN

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar.

Op het einde van elk boekjaar maakt de raad van bestuur een inventaris, alsmede de jaarrekening,

bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting, op. Deze documenten worden

overeenkomstig de wet opgesteld en neergelegd bij de Nationale Bank van België.

Artikel 33- WINSTVERDELING

Van de netto winst van de vennootschap wordt elk jaar ten minste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt

Op voorstel van de raad van bestuur beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de netto winst.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt tilt de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

het gestorte of, indien dit hoger le;Van fief opgevraagde kapitaal, met alledie volgens de

wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd."

DERDE BESLISSING: Volmacht coördinatie

De vergadering verleent aan notaris Luc Van Eeckhoudt te Hee alle machten om de gecoördineerde tekst

van de statuten van de Vennootschap op te stellen, te ondertekenen en neer te leggen op de griffie van de

bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake.

VIERDE BESLISSING: Machten aan het bestuursorgaan

De vergadering verleent aile machten aan het bestuursorgaan tot uitvoering van de genomen beslissingen,

VOOR EENSLUIDEND ANALYTISCH UITTREKSEL (getekend) Notaris Lue Van Eeckhoudt te Halle

te samen neergelegd : expeditie van de notariële akte

notulen bijz. alg. vergadering dd.. 15 december 2011

- volmacht (dhr Gilbert De Roock, Mevr. Christel De Roock)

- coördinatie van de statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

19/03/2014 : BL415786
15/03/2013 : BL415786
13/03/2013 : BL415786
28/03/2012 : BL415786
25/03/2011 : BL415786
28/06/2010 : BL415786
23/06/2009 : BL415786
06/06/2008 : BL415786
14/06/2007 : BL415786
08/06/2007 : BL415786
29/06/2005 : BL415786
15/06/2004 : BL415786
09/07/2003 : BL415786
21/02/2002 : BL415786
16/05/2000 : BL415786
08/07/1995 : BL415786
22/01/1994 : BL415786
01/01/1992 : BL415786
30/11/1985 : BL415786

Coordonnées
TEUGHELS - IMPORT EN EXPORT - FRUIT EN GROEN…

Adresse
NINOOFSESTEENWEG 1085 1703 SCHEPDAAL

Code postal : 1703
Localité : Schepdaal
Commune : DILBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande