THE BLACKBOOTS DANCERS, AFGEKORT : BLACKBOOTS

Association sans but lucratif


Dénomination : THE BLACKBOOTS DANCERS, AFGEKORT : BLACKBOOTS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 843.324.037

Publication

15/02/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie der Rechtbank van Koophand te Leuven, de B 2 FEB. 2012

DE GIER,

111

*iaoasus"

t

bel

13

Ste

" ©ndernemingsnr Benaming

(voluit) : The BlackBoots Dancers

{verkort) : BlackBoots

Rechtsvoren : Vereniging zonder winstoogmerk (VZW)

Zetel : Puttebroekstraat 41 - 3012 Wilsele

Onderwerp akte : Oprichting VZW

Tekst

Statuten `The BlackBoots Dancers VZW"

Tussen de hierna opgesomde, natuurlijke personen:

1. Hennin Tom, Puttebroekstraat 41, 3012 Wilsele

2, De Backer Nelly, Puttebroekstraat 41, 3012 Wilsele

3. Hennin Yves, Puttebroekstraat 41, 3012 Wilsele

4. Marx Lieve, Zelemsebaan 74, 3560 Lummen

werd overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, met ingang op 1 februari

2012, overeenkomstig de terzake geldende wetgeving en onder de hierna vernoemde voorwaarden:

Titel 1: Benaming, Zetel, Duur, Doel.

Artikel 1: De vereniging draagt als naam 'The BlackBoots Dancers VZW', of verkort `BlackBoots VZW' Artikel 2: De maatschappelijke zetel is gevestigd in de Puttebroekstraat 41, te 3012 Wilsele-Putkapel, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven. Indien nodig kan deze zetel door de algemene vergadering, die hierover beslist met een 2/3 meerderheid van de uitgebrachte stemmen, om het even waar gevestigd worden, mits inachtname van de terzake geldende wetgeving.

Artikel 3: De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden mits inachtname van de terzake geldende wetgeving.

Artikel 4: De vereniging stelt zich tot doel, met uitsluiting van ieder winstbejag, het bevorderen van het socio-culturele leven in Leuven en omstreken door ondermeer:

a. Het organiseren van socio-culturele activiteiten, workshops, festivals, optredens, dansavonden, tentoonstellingen, demonstraties, cursussen, seminaries, studiereizen. Deze lijst is niet limitatief.

b. Het geven van danslessen aan deelgroepen zoals: kinderen, volwassenen, 50-plussers, andersvaliden (rolstoelpatienten), enz.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voor zover de winst wordt aangewend om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrecht en andere zakelijke rechten op uitoefenen, Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, leningen afsluiten, dit zowel in binnen- als buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Titel ll: Leden, rechten en plichten.

Artikel 5: Het aantal Leden is onbeperkt, met een minimum van 3

Artikel 6: De vereniging omvat stichtende leden, actieve leden, gewone leden en steunende leden.

a. De stichtende leden zijn de oprichters van de vereniging en bepalen onderling de beheerstaken. Deze zijn:

Voorzitter: Hennin Tom, Belg, bediende, Puttebroekstraat 41, 3012 Wilsele

Secretaris: Hennin Yves, Belg, bediende, Puttebroekstraat 41, 3012 Wilsele

Penningmeester: De Backer Nelly, Belg, bediende, Puttebroekstraat 41, 3012 Wilsele

Op de laatste blz, van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoodanipheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ton aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Lid: Marx Lieve, Belg, Zelemsebaan 74, 3560 Lummen

b. De actieve leden worden gekozen door de stichtende leden en krijgen een duidelijk omschreven taakbedeling toegeschreven (lesgeven, activiteiten en uitstappen organiseren, alle taken die ten voordele komen van de vzw). De actieve leden hebben geen stemrecht op algemene vergaderingen en genieten van de activiteiten van de vereniging. De rechten en plichten van de actieve leden worden verder toegelicht in het huishoudelijk reglement.

c. De gewone leden genieten van de activiteiten van de vereniging en hebben geen stemrecht op algemene vergaderingen.

d. De steunende leden zijn belangstellenden die niet deelnemen aan de hoofd-activiteit van de vereniging

maar bij uitzondering toegelaten worden op neven-activiteiten.

Artikel 7:

a. Toetreding actief [id: kandidaat actieve leden dienen de kandidatuur schriftelijk in te dienen bij de secretaris van de vereniging en als actief lid te worden aanvaard door de Raad van Bestuur. Na aanvaarding betalen zij een jaarlijks lidgeld. De Raad van Bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen of een kandidaat niet wordt aanvaard als actief lid.

b. Toetreding gewoon lid: iedereen kan gewoon lid worden door het betalen van het jaarlijks lidgeld. De Raad van Bestuur beslist discretionair en zonder verdere motivatie of een kandidaat niet wordt aanvaard als gewoon lid.

c. Toetreding steunende leden: iedereen kan steunend lid worden door een steunbijdrage te betalen van max. 100 euro.

Artikel 8: Ieder lid betaalt een jaarlijkse bijdrage waarvan het bedrag ieder jaar wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur en dat niet hoger is dan 100 euro per lid. Deze bijdrage is voorzien voor administratieve onkosten en verzekering, geen danscursusgeld.

Artikel 9: De uitsluiting van leden gebeurt door de Raad van Bestuur. De beslissing van de Raad van Bestuur wordt aan het betreffende lid meegedeeld. Dit lid moet gehoord worden,

Elk lid dat de jaarlijkse bijdrage niet betaalt, wordt geacht ontslag te nemen, Aile leden respecteren het huishoudelijk reglement.

Artikel 10: Actieve leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken door een formeel schrijven per brief of per E-mail te richten aan de Secretaris van het bestuur. Het ontslag zal 1 week na dit schrijven ingaan. Gewone leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vzw terugtrekken bij middel van een mondeling bericht. Net ontslag wordt effectief na dit bericht.

Artikel 11: De stichtende leden kunnen enkel ontslagen worden met eenparigheid van stemmen. Artikel 12: Geen enkel actief, gewoon of steunend lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de VZW, enz.

Titel III: Vergaderingen.

Artikel 13: Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. De eerste jaarvergadering vindt plaats op de laatste vrijdag van de maand maart 2013.

Artikel 14: Jaarlijks wordt één algemene vergadering belegd, telkens op de laatste vrijdag van de maand maart volgend op de afsluiting van het boekjaar. Volgende agendapunten komen daar minstens voor:

a. bespreking en goedkeuring van het jaarverslag,

b. bespreking en goedkeuring van het financieel verslag van het vorig boekjaar en van de begroting,

c. elk punt dat voorgesteld wordt door minimaal één twintigste van de leden,

d. het wijzigen van de statuten,

e. het ontbinden van de vereniging,

f. het vastleggen van de huishoudelijke reglementen.

Artikel 15: De uitnodiging tot een algemene vergadering wordt per brief of E-mail, minstens veertien dagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering. De uitnodiging gaat uit van de voorzitter, bij zijn afwezigheid door het oudste lid van de Raad van bestuur

Artikel 16: Een algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, bij zijn afwezigheid door het oudste lid van de Raad van Bestuur.

Artikel 17: De stemmingen gebeuren geheim en bij volstrekte meerderheid van stemmen (minstens de helft van de uitgebrachte stemmen onthouding en ongeldige stemmen niet meegerekend).

Artikel 18: Voor wijzigingen van de statuten of vrijwillige ontbinding van de vereniging is een tweederde meerderheid van stemmen vereist. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter van de vergadering. Wordt aan deze vereiste niet voldaan dan kan in een tweede vergadering steeds geldig worden beraadslaagd, bij tweederde van de uitgebrachte stemmen. Elke beslissing genomen tijdens deze tweede vergadering moet door de rechtbank bekrachtigd worden.

Artikel 19: De beslissingen van een algemene vergadering worden opgenomen in het verslag van de vergadering en desgewenst gepubliceerd.

Titel IV; Bestuur.

Artikel 20: De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, bestaande uit de stichters of minstens 3 stemgerechtigde leden. De leden van de Raad van Bestuur zijn niet verkiesbaar. Bij ontslag van een van de stichters kunnen de andere stichters een nieuwe kandidaat zoeken.

Elke wijziging in de Raad van Bestuur wordt binnen de maand bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 21: De Raad van Bestuur vergadert zo dikwijls als de belangen van de VZW het vereisen. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden opgenomen in het verslag van de vergadering.

Artikel 22: De Raad van Bestuur heeft tot zijn bevoegdheid al de handelingen die behoren tot het bestuur van de vereniging. De Raad van Bestuur kan alle betalingen doen en ontvangen en daarvan kwijtschrift geven of eisen, alle bewaargevingen doen en ontvangen, alle roerende of onroerende goederen verkrijgen, verwisselen of vervreemden (gebeurlijk zowel kosteloos als onder bezwarende voorwaarden), evenals huren of verhuren, zelfs voor langer dan negen jaar, alle private of officiële subsidies en tegemoetkomingen aanvaarden of ontvangen, alle legaten of giften aanvaarden en ontvangen, contracten, verkopingen en ondernemingen aannemen en sluiten; alle leningen met of zonder waarborg sluiten, alle subrogaties en borgstellingen toestaan of aanvaarden; toestemmen in hypotheken (gebeurlijk met melding van de dadelijke uitwinning) op de onroerende goederen van de vereniging, alle leningen en voorschotten sluiten en doen, van alle zakelijke of uit de verplichtingen voortspruitende rechten afstand doen, evenals van alle zakelijke of persoonlijke waarborgen; handlichting geven, voor of na betaling van alle bevoorrechte of hypothecaire inschrijvingen, beslagleggingen of andere beletsels, pleiten ais eiser of ais verweerder voor alle rechtbanken, en uitvoeren of doen uitvoeren van alle vonnissen, dading treffen, compromis aangaan. De Raad van Bestuur benoemt eveneens, hetzij zelf, hetzij bij opdracht, al de agenten, bedienden of leden van het personeel van de vereniging en bepaalt hun opdracht en bezoldiging. Artikel 23: De bestuurders zijn gevolmachtigd om de rekening te beheren maar er zal steeds met 2 gehandtekend worden voor een geldtransactie. Voor al de andere akten dan deze die vallen onder het dagelijks bestuur of waarvoor bijzondere opdracht werd gegeven, volstaan, opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zou zijn tegenover derden, de gezamenlijke handtekeningen van drie bestuurders, zonder dat deze zich op enige beraadslaging, machtiging of bijzondere machtsverlening moeten beroepen.

Titel V: Begroting en rekeningen.

Artikel 24: leder jaar, op 31 december, en voor het eerst op 31 december 2012, worden de rekeningen van het verlopen jaar vastgesteld en wordt de begroting opgemaakt voor het volgend jaar.

Artikel 25: In geval van ontbinding, hetzij vrijwillig of rechterlijk, op welk ogenblik en omwille van welke reden zij zich voordoet, wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

Titel VI: Algemene bepalingen.

Artikel 26: De leden van de Raad van Bestuur kunnen via de penningmeester inzage krijgen in alle boekhoudkundige stukken van de VZW.

Artikel 27: Indien nodig regelt een huishoudelijk reglement alle verdere aangelegenheden die door deze statuten niet voldoende omschreven worden. Dit huishoudelijk reglement wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering en kan altijd en door iedereen ingekeken worden.

Artikel 28: Aangelegenheden die door deze statuten niet zouden voorzien zijn worden geregeld overeenkomstig de terzake geldende wetgeving.

Titel VII: Aanstelling Bestuurders

In de vergadering van 24 januari 2012 werd ook de Raad van Bestuur als volgt samengesteld:

Tot voorzitter werd benoemd: Hennin Tom

Tot secretaris werd benoemd: Hennin Yves

Tot penningmeester werd benoemd: De Backer Nelly

Gedaan en goedgekeurd te Wilsele op 24 januari 2012 in zoveel exemplaren als er oprichters zijn.

Hennin Tom Hennin Yves De Backer Nelly Marx Lieve

Bestuurder Bestuurder Bestuurder Lid

Hierbij neergelegd: oprichtingsakte The BlackBoots Dancers VZW.

Coordonnées
THE BLACKBOOTS DANCERS, AFGEKORT : BLACKBOOTS

Adresse
PUTTEBROEKSTRAAT 41 3012 WILSELE

Code postal : 3012
Localité : Wilsele
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande