THE HIMALAYA CLUB

Association sans but lucratif


Dénomination : THE HIMALAYA CLUB
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 600.784.346

Publication

10/03/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

a) De statuten worden goedgekeurd.

b) Worden tot de functie van bestuurder benoemd:

1° Delanote Didier, Kesseldallaan 12/302, 3010 Leuven, Belg, Bediende

2° Karma Gurmey, Dambruggestraat 165, 2060 Antwerpen, Vluchteling, Zonder Beroep

c) Wordt tot de functie van gedelegeerd bestuurder benoemd:

Delanote Didier, Kesseldallaan 12/302, 3010 Leuven

d) De opdracht van de bestuurders zal een einde nemen onmiddellijk na de jaarvergadering van 2018.

e) De opdracht van bestuurder is onbezoldigd.

Opgemaakt in twee exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de stichtingsvergadering, gehouden te Leuven op 02/03/2015.

Delanote Didier Stichtend lid

Dema Norbu Stichtend lid

Karma Gurmey Stichtend lid

EERSTE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

De partijen komen bijeen in een eerste buitengewone algemene vergadering en treffen eenparig de volgende besluiten.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : The Himalaya Club

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kesseldallaan 12 302

*15304176*

Luik B

3010

België

0600784346

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Leuven (Kessel-Lo)

Griffie

Neergelegd

06-03-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

24/06/2015
ÿþte 1

M002.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte Cergritge~

r, C, I B, . .,.i

liii~1VNNII9111111NN

N

111

Ondernemingsnr : 0600.784.346

Benaming

(voluit) : The Himalaya Club

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Kesseldallaan 12 bus 302, 3010 Kessel-La

Onderwerp akte : Gecoördineerde statuten

Op de Algemene Vergaderig van 02103/2015 werden onderstaande statuten goedgekeurd:

Titel I - Naam, zetel, doel, duur

Art.1. De vereniging draagt de naam "The Himalaya Club".

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Heden

is hij gevestigd te Kesseldallaan 12/302, 3010 Leuven, in het gerechtelijk arrondissement Leuven.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel bij te dragen tot de bewaring van Boeddhistische symbolen in Tibet en ' Bhutan, structurele projecten te steunen die minderbedeelden in deze maatschappijen een betere toekomst geven, en de Tibetaanse en Bhutanese cultuur te promoten in België.

Boeddhisme is de overwegende godsdienst in Tibet, vaak beschouwd als de geboorteplaats van het Boeddhisme, en Bhutan, het land van "Bruto Nationaal Geluk". Tot op vandaag kiezen in beide landen duizenden monniken en nonnen om hun leven te wijden aan de godsdienst van Boeddha, Boeddhistische kloosters, tempels, beeldhouwwerken en afbeeldingen zijn voor de bevolking van Tibet en Bhutan dan ook van

" onschatbare waarde.

Om deze religieuze symbolen in stand te houden zijn middelen nodig. De economische ontwikkeling in de regio laat echter niet altijd toe om deze middelen vrij te maken. Vooral in bezette regio's in Tibet leidden kloosters, tempels en beeldhouwwerken onder de onderdrukking, terwijl de lokale bevolking net in deze regio's moreel afhankelijk is van deze symbolen. Om deze maatschappijen in stand te houden is het erg belangrijk dat, de Boeddhistische symbolen verder blijven bestaan,

The Himalaya Club stelt zich daarom tot doel om het onderhoud van Boeddhistische kloosters, tempels, beeldhouwwerken en afbeeldingen in Tibet en Bhutan te steunen. Deze steun wordt verleend onder de vorm van financiële middelen, in de mate van het mogelijke. Verder wensen wij monniken en nonnen te steunen die niet in hun basisbehoeften kunnen voorzien,

Daarnaast wenst The Himalaya Club minderbedeelden in de Tibetaanse en Bhutanese maatschappijen van gezinsondersteuning te voorzien. Kinderen uit arme families, blinden, ouderen en ernstig zieken zoals ieprapatiënten, kunnen vaak niet in hun eigen middelen voorzien. Het ontbreekt deze mensen vaak aan basisbehoeften als gezonde voeding, een bed, of kledij. Ook monniken en nonnen kunnen ondanks steun van een klooster niet altijd in hun basisbehoeften voorzien.

Daarom stellen wij ons tot doel om minderbedeelden in de Tibetaanse en Bhutanese maatschappijen, in de' mate van het mogelijke een betere toekomst te geven. Dit doen we door financiële steun te verlenen aan:

" structurele projecten die de levenskwaliteit verhogen van minderbedeelden, zoals de bouw van:

onderwijsinstellingen en instituten die de Boeddhistische cultuur in Tibet en Bhutan levendig houden,

Op de laatste blz. van luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOi7 2.2

ziekenhuizen of gemeenschapshuizen. Ook het financieren van de medische zorg of het onderwijs van individuen behoort tot de steunmaatregelen. Door verplaatsingen naar Tibet, Bhutan of omringende gebieden waar inwoners in ballingschap leven, zullen de beheerders waken over de goede uitvoering van de projecten waar The Himalaya Club toe bijdraagt.

Tot slot stelt The Himalaya Club zich tot doel om de Tibetaanse en Bhutanese cultuur te promoten, door aanwezigheid op publieksevenementen in België.

The Himalaya Club tracht de middelen om steun te verlenen te verzamelen door eetwaren en drank aan te bieden op evenementen met een publiek en cultureel karakter, op feesten, of tijdens manifestaties. Ook artisanale producten kunnen per gelegenheid worden aangeboden om middelen te verzamelen.

De vereniging is bevoegd om in ondergeschikte ordo handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken, Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor hot verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

De vereniging kan daartoe alle nattige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, per sleet aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland.

De vereniging kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

II - Leden

Art, 5. De vereniging zal minstens drie werkende leden tellen.

De vereniging telt werkende en niet-werkende leden.

De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging.

De niet-werkende leden bezitten uitsluitend de rechten en. plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of

het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de

algemene vergadering.

Ais lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de raad van bestuur ais zodanig worden toegelaten.

Wie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding. De raad van bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden mot-wrkenda leden tot de vereniging toelaten.

Ledenlijst bij oprichting:

1° Delanote Didier, Kesseldallean 12/302, 3010 Leuven

2° Dema Norbu, Kesseidallaan 12/302, 3010 Leuven

3° Karma Gurmey, Dambruggestraat 165, 2060 Antwerpen

Art. 6. De door de werkende leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan 25 EURO. De raad van bestuur stelt jaarlijks de door de werkende leden verschuldigde bijdrage vast.

De door de niet-werkende leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan 25 EURO. De raad van bestuur stelt jaarlijks de door de niet-werkende leden verschuldigde bijdrage vast.

Art. 7. Elk lid kan te allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden, doch niet alvorens hij de opeisbaar geworden bijdragen heeft betaald. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht. pit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Het lid dat weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen.

A

r A §

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MODz.2

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheld wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Titel III - Algemene Vergadering

Art. 8. De algemene vergadering is samengesteld uit al de werkende leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald in de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

Ieder werkend lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander Werkend lid, die het daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht

Art. 9. De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen, in de loop van de eerste helft van het jaar. Dit voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het lopend jaar. De raad van bestuur is bovendien verplicht, wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt, een bijzondere algemene vergadering samen te roepen. In laatstgenoemd gevat roept de raad van bestuur, bij gebreke aan statutaire bepalingen, de algemene vergadering bijeen binnen de eenentwintig dagen na het verzoek tot bijeenroeping. De algemene vergadering wordt uiterlijk gehouden op de veertigste dag na dit verzoek.

Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens de artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

Alle werkende leden moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste acht dagen ver de vergadering. Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

Art, 10. De vergadering wordt voorgezeten -door de voorzitter van de raad van bestuur of, bil diens afwezigheid, door de secretaris, of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de raad van bestuur afwezig is. De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden genomen op voorstel zowel van de voozitter als van de gedelegeerd bestuurder.

Art. 11. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

Art 12. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen.

Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling of bij gewone brief ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door do wet voorgeschreven bekendmakingen.

Titel IV - Bestuur

Art. 13. De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum 2 bestuurders, die lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering. Indien er meer dan 3 Leden zijn, wordt de vereniging bestuurd door minstens 3 bestuurders; er dienen altijd meer leden dan bestuurders te zijn,

De bestuurders worden benoemd voor 4 jaar. I lun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap.

iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Iedere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

t " 4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

M0D 22

Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is. Bestuurders wier mandaat van beperkte duur le, moeten voor het verstrijken ervan het initiatief nemen om de algemene vergadering te laten bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te Vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt.

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter, ondervoorzitter en secretaris van de algemene vergaderingen.

Art. 14. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangolegenh, den met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelf daden van beschikking steden met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken,...

De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Art. 15. De. raad benoemt een gedelegeerd bestuurder, die zijn mandaat kan overdragen aan een andere bestuurder, en die met ;iet dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling on tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de gedelegeerd bestuurder.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder de gedelegeerd bestuurder.

De opdracht van de gedelegeerd bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. De gedelegeerd bestuurder kan vrijwiiiiv ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur en kan eveneens te allen tijde door de raad van bestuur ontslagen worden.

Art. 16. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, hij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de secretaris, en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbij behorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan 1 volmacht.

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register; zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Uittreksels en afschriften vert de notuten en het register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de read van bestuur ondertekend.

Titel V- Begrotingen en rekeningen

Art. 17. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; loze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd, Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd. Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 02103/2015 tot 3111212015.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

{ " 1 }

i

r

Luik B - Vervolg

Titel VI - Slotbepalingen

Art. 18. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Art. 19. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Art. 20. Voor al hetgeen dat door de statuten niet wcrdt geregeld, zal de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 20002, van toepassing zijn.

(get)

Delanote Didier, gedelegeerd bestuurder

Karma Gurmey, bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOO2.2

Coordonnées
THE HIMALAYA CLUB

Adresse
KESSELDALLAAN 12, BUS 302 3010 KESSEL-LO

Code postal : 3010
Localité : Kessel Lo
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande