THEATER IPSO FACTO

Association sans but lucratif


Dénomination : THEATER IPSO FACTO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 840.364.646

Publication

28/10/2011
ÿþor b

OnuCt c. r rtas:ur 1/0 .21 6l/  Lid

Elena rui ing

i,? iu..; : Theater Ipso Facto vzw

(verkort;

Rechtsvorm : vzw

Zetel: Houtemsesteenweg 51, 1800 Vilvoorde

Onderwerp akte : Oprichtingsakte

Tussen de ondergetekenden,

1. Theo Doms, Bergstraat 33, 1850 Grimbergen;

2. Tarda Van Mierlo, Houtemsesteenweg 51, 1800 Vilvoorde;

3. Bart Robijn, Kerkstraat 69. 1851 Humbeek;

4. Arlette Van Ossel, Jozef Cardijnlaan 33, 1860 Meise;

5. Hedwig Ringpot, Speelbroek 17, 1850 Grimbergen;

6. Theo Hijzen, Guido Gezelletaan 5, 1980 Zemst:

wordt overeengekomen, heden een vereniging zonder winstoogmerk op te richten en de statuten ervan als

volgt vast te steilen:

Artikel 1

De vereniging draagt als naam: Theater IPSO FACTO vzw

Haar maatschappelijke zetel is gevestigd Houtemsesteenweg 51 te 1800 Vilvoorde,

in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Artikel 2

De vereniging heeft tot doel, in het raam van het georganiseerde amateurtheater in Vlaanderen en van de ruime sociaal-culturele sector, de theaterkunst te beoefenen en aldus bij te dragen tot de algemene cultuurspreiding. Om haar doel te bereiken mag de vereniging schenkingen en legaten ontvangen, alle roerende en onroerende die zij voor de verwezenlijking van haar doel nodig heeft bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen. Zij kan alle initiatieven nemen of steunen en activiteiten organiseren of medeorganiseren die tot de verwezenlijking van die doelstellingen bijdragen of kunnen bijdragen.

Artikel 3

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

ArtiKel 4

De vereniging telt effectieve leden. De effectieve leden en zij alleen maken de algemene vergadering van de

vereniging uit. De wettelijke bepalingen en deze statuten zijn op de effectieve leden toepasselijk.

Artikel 5

Het aantal effectieve (eden bedraagt ten minste drie. De effectieve leden zijn de in de aanhef van deze

oprichtingsakte vermelde oprichters en eenieder die later ais zodanig in de vereniging wordt opgenomen.

Artikel 6

§1. Uitsluitend natuurlijke personen kunnen als effectieve leden in de vereniging worden opgenomen, mits aanvaard te worden door de raad van bestuur. Hun kandidaatstelling geschiedt hetzij door middel van een persoonlijk verzoek dat zij richten tot de voorzitter van de raad van bestuur, hetzij door middel van een voordracht die door een effectief lid bij de raad van bestuur wordt ingediend.

§3. Een effectief lid kan door eenvoudige mededeling aan de voorzitter van de raad van bestuur te allen tijde de vereniging verlaten. Het ontslag wordt verleend door de raad van bestuur.

Up ee rasters DIZ. ven Luis eh vermeroen : rteçco : naam en noeaanrgneio van oe instrumenrerenoe nolens, nerzit van ee persotointen. bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

IIII*11,1.1111.11611111ilij,1111

.ao 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

.i

L3 R JSSEL

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2011- Annexes du Moniteur belge

,..f §4. Een effectief lid dat zijn lidmaatschapsbijdrage binnen drie maanden na het verzoek daartoe niet betaalt, wordt geacht met onmiddellijke ingang ontslagnemend te zijn.

§5. De uitsluiting van een effectief lid geschiedt overeenkomstig de wet door de algemene vergadering en dit met een meerderheid van ten minste twee derden van de stemmen van de aanwezige en geldig vertegenwoordigde effectieve leden samen.

Artikel 7

De jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage van de effectieve leden wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Zij

kan niet meer bedragen dan tweehonderdvijftig euro.

ALGEMENE VERGADERING

Artikel 13

De algemene vergadering is samengesteld uit de effectieve leden. Zij alleen is overeenkomstig de wet

bevoegd voor

a) de wijziging van de statuten;

b) de benoeming en de afzetting van de leden van de raad van bestuur;

c) de kwijting aan de leden van de raad van bestuur,

d) de goedkeuring van de begrotingen en de rekeningen;

e) de uitsluiting van effectieve leden;

f) de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

g) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

De andere bevoegdheden van de algemene vergadering zijn deze die haar door deze statuten worden

toegekend.

Artikel 14

De algemene vergadering wordt ten minste één maal per boekjaar en alleszins binnen zes maanden na afsluiting van het boekjaar, en ook telkens één vijfde van de effectieve leden er bij de voorzitter of de secretaris per gewone briefpost of langs elektronische weg om verzoekt, bijeengeroepen. Op het verzoek van één vijfde van de effectieve leden wordt binnen vijftien werkdagen en met opname van de gevraagde punten in de agenda ingegaan.

Artikel 15

De bijeenroeping van de algemene vergadering vermeldt de plaats, de datum, het aanvangsuur en de agenda. Ze wordt uiterlijk acht kalenderdagen vooraf namens de raad van bestuur door de voorzitter of de secretaris per gewone briefpost of langs elektronische weg aan alle effectieve leden toegezonden.

Artikel 19

Van de beslissingen van de algemene vergadering worden notulen gemaakt. Deze notulen worden aan de effectieve leden overhandigd of per gewone briefpost of langs elektronische weg toegezonden. Ze worden bovendien op de zetel van de vereniging ter inzage gehouden van de effectieve leden en elke derde die erom verzoekt en hierbij enig wettig of rechtmatig belang aantoont. Afschriften van de notulen of uittreksels eruit worden op verzoek en ten behoeve van een belanghebbende derde geldig ondertekend door de voorzitter of de secretaris.

RAAD VAN BESTUUR

Artikel 20

De vereniging wordt bestuurd door haar raad van bestuur. De raad van bestuur telt overeenkomstig de wet

ten minste één lid minder dan de algemene vergadering.

Artikel 21

§1. De leden van de raad van bestuur worden door en onder de effectieve leden van de vereniging verkozen en vervolgens door de algemene vergadering tot lid van de raad van bestuur benoemd.

§2. Voor de verkiezing van de leden van de raad van bestuur kunnen alle effectieve leden van de vereniging zich kandidaat stelten. Elke kandidatuurstelling dient minstens vijf werkdagen voor de algemene vergadering per gewone briefpost of langs elektronische weg zowel bij de voorzitter als de secretaris toe te komen..

§4. De leden van de raad van bestuur worden benoemd voor een onbeperkt hernieuwbare periode van vijf jaar.

Artikel Ll

§1. Aan het mandaat van lid van de raad van bestuur komt een einde door vrijwillig ontslag, door afzetting, door het verstrijken van de mandaatperiode, door overlijden en door wettelijke onbekwaamheid.

§2. Een lid van de raad van bestuur kan door eenvoudige mededeling aan de voorzitter ta allen tijde vrijwillig ontslag nemen uit de raad van bestuur. De voorzitter kan door eenvoudige mededeling aan de raad van bestuur te allen tijde vrijwillig ontslag nemen uit zijn voorzittersmandaat.

§3. Een lid van de raad van bestuur kan te allen tijde door de algemene vergadering worden afgezet. Tot afzetting van een lid van de raad van bestuur beslist de algemene vergadering slechts geldig indien dit punt uitdrukkelijk op de agenda voorkomt.

=Ai,

~t~~a~

b " .

Voor-

Bt ouden aan het Belgisch

Staatsblad

MOD 22

Luik B - Vervolg

Artikel 23

§1. De raad van bestuur verkiest onder zijn leden en voor een onbeperkt hernieuwbare periode van vijf jaar zijn voorzitter, evenals de secretaris en de penningmeester van de vereniging en kan onder zijn leden nog andere taken verdelen. De raad van bestuur is tevens bevoegd, hen uit hun mandaat te ontslaan.

§2. De raad van bestuur kan buiten de raad van bestuur tijdelijk en onder zijn eigen verantwoordelijkheid taken toevertrouwen aan één of meer effectieve of toegetreden leden van de vereniging en kan hun te allen tijde de hun toevertrouwde taak of taken weer ontnemen.

§3. De voorzitter van de raad van bestuur is tevens voorzitter van de vereniging en van haar algemene vergadering.. Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter wordt hij vervangen door de secretaris en bij gelijktijdige ontstentenis of verhindering van beiden door het oudste aanwezige lid van de raad van bestuur.

§4. Ingeval van voortijdig openvallen van het mandaat van voorzitter. secretaris of penningmeester wordt binnen drie maanden de procedure ingezet tot tussentijdse verkiezing van een opvolger. De opvolging ingevolge deze tussentijdse verkiezing geldt slecht voor de overblijvende duur van de lopende mandaatperiode.

Artikel 24

§1. De raad van bestuur heeft aile bevoegdheden die de wel en deze statuten niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering toekennen. Zoals bepaald in de wet bestuurt de raad van bestuur de vereniging en vertegenwoordigt hij haar in en buiten rechte. Hij treedt aldus in rechtsgedingen zowel als eiser als als verweerder op en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

§2. De vertegenwoordiging van de vereniging in rechte zowel als bij buitengerechtelijke handelingen wordt uitgeoefend door de voorzitter of de secretaris of door beiden.

§3. De handtekening van de voorzitter of de secretaris of een ander lid van de raad van bestuur of een ander effectief lid van de vereniging, daartoe door de raad van bestuur gemachtigd, volstaat om de vereniging in zaken van dagelijks beheer rechtsgeldig te binden, uitgezonderd het beheer van en de verrichtingen op de bankrekeningen rechtsgeldig te maken.

§4. Het beheer van en de verrichtingen op de bankrekeningen worden uitgevoerd door de voorzitter, de penningmeester en de secretaris die elk afzonderlijk kunnen optreden.

Artikel 25

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden als college uit, d.w.z. beslissend bij meerderheid.

Artikel 26

De raad van bestuur kan een deel van zijn bevoegdheden, onder door hemzelf te bepalen voorwaarden, tijdelijk of definitief, doch steeds ten voile onder zijn eigen verantwoordelijkheid, aan één of meer van zijn leden overdragen en hen machtigen de vereniging in zijn naam te vertegenwoordigen. Deze gemachtigde personen oefenen de hun toevertrouwde bevoegdheden, naar gelang van de aard ervan, hetzij alleen, d.w.z. elk afzonderlijk en individueel, hetzij gezamenlijk, d.w.z. met z'n allen samen, uit.

Artikel 36

§1. Ingeval van vrijwillige ontbinding en ontbinding van rechtswege van de vereniging benoemt de algemene vergadering onder de effectieve leden van de vereniging één of meer vereffenaars. De vereffenaars nemen, met het oog op de vereffening en voor de duur ervan de bevoegdheden van de raad van bestuur over, maken de goederen van de vereniging te gelde, betalen de resterende schulden en voeren de door de algemene vergadering vastgelegde bestemming van het overblijvend actief uit.

§2. Het aldus overblijvend actief wordt overgedragen aan een andere, door de algemene vergadering aangeduide rechtspersoon met één of meer belangeloze doelstellingen die gelijk of gelijkaardig zijn aan de statutaire doelstellingen waartoe de vereniging is opgericht.

§3. Na uitvoering van de vereffening leggen de vereffenaars verantwoording af bij de algemene vergadering, die daartoe door hen wordt bijeengeroepen en de vereffening afsluit, waarna de vereniging ophoudt te bestaan.

BENOEMING RAAD VAN BESTUUR

De algemene vergadering heeft op 28 september 2011 tot lid van de raad van bestuur benoemd:

1. Doms, Theo, Frans, Louis, Marie, Joseph, Bergstraat 33, 1850 Grimbergen, 26.03.1962, Mechelen 02.03.26-401.45

2. Ringoot, Hedwig, Juliette, Caroline, Speelbroek 17 bus 2, 1850 Grimbergen. 26.10.1964, Ukkel, 64.10.26- . 158.88

3. Robijns, Bart, Pierre, Louisa, Kerkstraat 69,1851 Humbeek, 22.11.1984, Mechelen, 84.11.22-349.56

4. Van Mierlo, Tania, Houtemsesteenweg 51, 1800 Vllvoorde, 25.04.1968, Vilvoorde, 68.04.25-140.81

5. Van Ossel, Ariette, Henriette, Amanda, Jozef Cardijnlaan 33, 1860 Meise, 03.08.1955, Asse, 55.08.03- . 368.74

Tegelijkertijd neergelegd bjj de bevoegde rechtbank van koophandel:

- de integrale tekst van de oprichtingsakte, met de statuten.

- de akte van benoeming van de eerste leden van de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2011- Annexes du Moniteur belge

h>a.

~r~~. "

de laatste blz. van LuikJ vermelden : 'tente : Naam hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van' de rden te vertegenwoordigen

Verso, : Naam en handtekening

Coordonnées
THEATER IPSO FACTO

Adresse
HOUTEMSESTEENWEG 51 1800 VILVOORDE

Code postal : 1800
Localité : VILVOORDE
Commune : VILVOORDE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande