TOM COPPENS INGENIEUR-ARCHITECT

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : TOM COPPENS INGENIEUR-ARCHITECT
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 841.054.930

Publication

10/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 20.06.2014, NGL 07.07.2014 14278-0425-011
16/07/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 21.06.2013, NGL 11.07.2013 13295-0587-011
17/11/2011
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

*11306702*

Neergelegd

15-11-2011



Griffie

Ondernemingsnr :

0841054930

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

Benaming (voluit): Tom Coppens Ingenieur-Architect

(verkort):

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 3191 Boortmeerbeek, Kouter 22

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting - Benoeming

Uit een akte verleden voor notaris Raf Van der Veken te Belsele - Sint-Niklaas op 14 november 2011, blijkt hetgeen volgt :

1. Vorm - Naam : burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Tom Coppens Ingenieur-Architect .

2. Zetel : Kouter 22, 3191 Hever - Boortmeerbeek.

3. Duur : De vennootschap werd opgericht voor onbeperkte duur met ingang vanaf de neerlegging van het uittreksel van de stichtingsakte op de griffie van de Rechtbank van Koophandel.

4. Vennoot : De heer COPPENS Tom, echtgenoot van mevrouw SONCK Kathleen, wonende te 3191 Hever - Boortmeerbeek, Kouter 22, gehuwd onder het stelsel van scheiding van goederen, ingevolge huwelijkscontract verleden voor notaris Raf Van der Veken te Belsele op 20 april 2005, die op zijn inbreng niets meer dient te volstorten.

5. Maatschappelijk kapitaal : Het kapitaal, volledig geplaatst, bedraagt 60.000 euro, vertegenwoordigd door 600 aandelen zonder nominale waarde.

6. Samenstelling van het maatschappelijk kapitaal : A) Inbreng in natura: materiële vaste activa en goodwill behorende tot de éénmanszaak uitgebaat te Hever - Boortmeerbeek, Kouter 22 onder de benaming  Coppens Tom , met BTW-nummer 645.472.444, voor een waarde van 41.400,00 euro, volledig volgestort.

Met betrekking tot deze inbreng in natura werd door de heer Alex De Bruyn, bedrijfsrevisor, kantoor houdende te 2650 Edegem, Prins Boudewijnlaan 329 b5, op twee november tweeduizend en elf, een verslag opgemaakt, zoals voorgeschreven door artikel 219 van het Wetboek van Vennootschappen.

De conclusies van dit verslag luiden als volgt:

"5. Besluit

De inbreng in natura tot oprichting van de Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Bvba Tom Coppens ingenieur-architect, Kouter 22 te 3191 Hever-Boortmeerbeek bestaat uit de goodwill en materiële bestanddelen verbonden aan de professionele activiteit van de eenmanszaak Tom Coppens voor een waarde van ¬ 145.000,00.

Bij het beëindigen van mijn controlewerkzaamheden ben ik van oordeel dat:

a) De verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura;

b) De beschrijving van elke inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

c) De door partijen weerhouden waarderingsmethoden redelijk zijn en op gepaste wijze zijn toegepast voor het bepalen van het aantal tegen de inbreng uit te geven aandelen;

d) De door partijen toegepaste waarderingsmethoden leiden tot inbrengwaarden die tenminste overeenkomen met het aantal en de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen.

De als tegenprestatie verstrekte vergoeding voor de inbreng bestaat voor de Tom Coppens uit 414 aandelen van de op te richten Burg. Bvba Tom Coppens ingenieur-architect alsmede een vordering in de vorm van rekening courant op de op te richten vennootschap van ¬ 103.600,00.

De als tegenprestatie verstrekte vergoeding stemt voor de Heer Tom Coppens met de inbrengwaarde van de ingebrachte immateriële en materiële vermogensbestanddelen.

Ik wil er ten slotte aan herinneren dat mijn opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting of, met andere woorden, dat mijn verslag geen  fairness

opinion is.

Opgemaakt te Edegem op 02 november 2011

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

(getekend)

De Bruyn Alex

Bedrijfsrevisor

B) Speciën: ¬ 18.600,00.

7. Boekjaar : Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december daarna.

Het eerste boekjaar zal lopen tot 31 december 2012.

8. Reserves - winstverdeling : Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

9. Bestuur : De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoot. Zij worden aangesteld door de algemene vergadering die beslist met meerderheid van stemmen.

Werd benoemd tot gewone niet-statutaire zaakvoerder van de vennootschap, voor de duur van de vennootschap, de heer Tom Coppens.

De zaakvoerders hebben de meest uitgebreide bevoegdheden wat betreft het beheer van de vennootschap met mogelijkheid deze bevoegdheid te delegeren. Enkel die personen kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect dewelke gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Alle zaakvoerders en alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap moeten natuurlijke personen zijn die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Elke zaakvoerder die, om welke reden ook, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en in vervanging te voorzien.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig kan

vertegenwoordigd worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen zijn die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. Indien geen regularisatie mogelijk blijkt moet binnen de termijn van zes maanden een algemene vergadering worden gehouden alwaar wordt beraadslaagd en beslist tot de ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat de vennootschap niet langer het beroep van architect uitoefent. Indien de vennootschap niet meer geldig kan vertegenwoordigd worden om een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een zaakvoerder van de tabel van architecten of het ontslag van een zaakvoerder dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn, deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn. De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. Indien geen regularisatie mogelijk blijkt zal onverwijld een algemene vergadering worden gehouden alwaar wordt beraadslaagd en beslist tot de ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat de vennootschap niet langer het beroep van architect uitoefent.

Uitsluitend architecten zullen beslissingen nemen en handelingen stellen in verband met alles wat tot de uitoefening van het beroep van architect behoort.

De zaakvoerder(s) kan/kunnen volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op de architectuur.

De volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect en zij zullen zich ten overstaan van de vennootschappen gedragen volgens de regels van de Orde van architecten. Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent worden vermeld.

Elke architectuurovereenkomst vermeldt de identiteit van de architect-vennoot belast met de architectuuropdracht.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan.

De zaakvoerders worden benoemd door de vennoten voor de tijdsduur door haar vast te stellen.

10. Commissarissen : -

11. Doel : De vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland, in eigen naam of in naam van derden, voor eigen rekening of voor rekening van derden:

- het uitvoeren van alle opdrachten die door de wetten en reglementen voorbehouden worden aan

personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen evenals het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect, deze opdrachten worden uitgevoerd en diensten worden verleend in naam van en voor rekening van de vennootschap. Ze worden uitgevoerd en verleend door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op een tableau

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

oor-

Voor

behouden

behouden

aan het

aan het

elisch

Belgisch

taatsblad

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

van de Orde van architecten of op een lijst van stagiairs. De vennootschap verzekert minstens de beroepsaansprakelijkheid van haar en de vennoten met betrekking tot de opdrachten en diensten die kaderen binnen dit maatschappelijk doel van de vennootschap en die in het kader van de vennootschap worden uitgevoerd;

- het beoefenen van alle aanverwante disciplines voor zover deze niet onverenigbaar zijn met het beroep van architect;

- het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel;

- het verrichten van bijzondere bouwtechnieken (elektrische studies, sanitair,  HVAC );

- het beoefenen van beeldhouwkunst en schilderkunst die in de architectuur geïntegreerd zijn;

- decoratie, interieur- en landschapsinrichting;

- design;

- het beoefenen van de topografie;

- het beoefenen van de stedenbouwkunde;

- het uitvoeren van expertises;

- projectbeheer en coördinatie.

Dit alles in overeenstemming met de Wet van twintig februari negentienhonderd negenendertig, de Wet van zesentwintig juni negentienhonderd drieënzestig en het Reglement van Beroepsplichten en deontologie van het beroep van architect, die zowel door de architect-rechtspersoon als door alle vennoten dienen nageleefd te worden.

De verrichtingen moeten het doel van de vennootschap, zijnde het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect, dienen en moeten hieraan ondergeschikt of bijkomstig zijn.

Handelsverrichtingen onder welke vorm ook, mogen geen deel uitmaken van het doel van de vennootschap. Aankopen en verkopen mogen slechts gedaan worden in functie van het doel, zoals hier omschreven.

De vennootschap mag in België en in het buitenland op een niet-commerciële wijze, volgens het beheer van een goed huisvader, alle financiële, roerende en onroerende verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bijdragen of in verband staan met haar maatschappelijk doel of die van aard zijn dat zij het bereiken ervan geheel of gedeeltelijk bevorderen of vergemakkelijken. De vennootschap kan bijgevolg alle roerende en onroerende zakelijke rechten verwerven zoals eigendomsrechten, vruchtgebruik, opstal- of erfpachtovereenkomsten afsluiten, huurcontracten aangaan, de hiervoor vermelde rechten vervreemden, alle kredieten aangaan en daartoe de nodige waarborgen stellen, onder andere hypothecaire en in de meest ruime zin alle rechtshandelingen stellen om dit doel te realiseren.

De vennootschap mag, zowel in België als in het buitenland, deelnemen aan alle professionele vennootschappen die een gelijksoortig of bijhorend doel nastreven of die nuttig zijn voor de realisatie van haar maatschappelijk doel en wiens doel niet onverenigbaar is met dat van het beroep van architect.

Bovenvermelde opsomming is niet beperkend zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken, zowel in België als in het buitenland op alle wijzen en manieren die zij het best geschikt zou achten.

De zaakvoerder is bevoegd in deze de draagwijdte en de aard van het doel van de vennootschap te interpreteren.

De opsomming is louter enumeratief en niet limitatief, met dien verstande dat de vennootschap geen activiteiten zal verrichten waarvoor een vergunning vereist is, zonder deze vergunning eerst te hebben verkregen.

12. Jaarvergadering : De jaarvergadering zal gehouden worden op de derde vrijdag van de maand juni om achttien uur op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats in de uitnodiging bepaald, en voor de eerste maal in 2013.

Er zijn geen speciale voorwaarden voor toelating tot de vergadering en voor de uitoefening van het stemrecht.

13. Er werd volmacht verleend, met recht van indeplaatstelling, aan 1) de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "O.R.F. Boekhouding & Fiscaliteit", te 2812 Muizen - Mechelen, Trianonlaan 9, vertegenwoordigd door haar zaakvoerder, de heer Guy Vereecken, en/of 2) BIZ Ondernemingsloket, te 1210 Brussel, Koningsstraat 284, teneinde het nodige te doen voor de formaliteiten inzake ondernemingsloket, aanvraag van vergunningen, btw-nummer en andere verplichtingen die te vervullen zijn bij het opstarten van de vennootschap.

14. Ondergetekende notaris bevestigt de storting van 18.600,00 euro voor de vennootschap in oprichting bij KBC Bank NV.

Luik B - Vervolg

VOOR BEREDENEERD UITTREKSEL.

Notaris Raf Van der Veken.

Tegelijk hiermee neergelegd : expeditie van de oprichtingsakte, bedrijfsrevisorenverslag, verslag van de oprichter.

Coordonnées
TOM COPPENS INGENIEUR-ARCHITECT

Adresse
KOUTER 22 3190 BOORTMEERBEEK

Code postal : 3190
Localité : BOORTMEERBEEK
Commune : BOORTMEERBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande