TONEELVERENIGING DE BROEDERS, AFGEKORT : TONEEL DE BROEDERS

Association sans but lucratif


Dénomination : TONEELVERENIGING DE BROEDERS, AFGEKORT : TONEEL DE BROEDERS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 886.866.446

Publication

06/06/2012
ÿþ MOP 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neei,~~~_ .. ;sa,.ca2r

Recntberi g oóph~d iM

te" Leuve,~. .. W E! 2012

DE GRIFFIER,

Griffie

I II1I liii 1I I iii I~

ber

at

Be Sta

Ondernemingsnr : 0886.866.446

Benaming

(voluit) : Toneelvereniging De Broeders

(verkort) : Toneel De Broeders

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Kerkstraat 26, 3130 Begijnendijk

Onderwerp akte : WIJZIGING(EN) STATUTEN - COORDINATIE STATUTEN - ONTSLAG EN BENOEMING

Op de bestuursvergadering dd,1610612011 wordt het ontslag van Christiane Engelbert als bestuurslid: aanvaard.

Op de de Buitengewone Algemene Vergadering dd.2110912011 worden uittredende bestuursleden Mark Boone, Eric Goyvaerts en Alfons Sacré met meerderheid van stemmen herverkozen.

Op de Algemene Vergadering dd.1110112012 worden uittredende bestuursleden Evy Coremans, Agnes De Wachter, Edward Van Herck en Catharina Van den Berghe met meerderheid van stemmen herverkozen. Ook Lea Ceulemans, Philip Duts en Johan Smets worden met meerderheid van stemmen benoemd ais bestuurslid.

Op de bestuursvergadering dd.05/05/2012 wordt het ontslag van Philip Duts en Edward Van Herck als bestuursleden aanvaard.

De huidige Raad van Bestuur van de vereniging is derhalve op heden samengesteld als volgt

Dhr. Mark Boone (penningmeester), Belg, Sleutelbaan 35, 3130 Begijnendijk;

Mevr, Mathildis Ceulemans, Belg, Westerlosesteenweg 16, 2210 Heist op den Berg;

Mevr. Evy Corem ans (voorzitter), Belg, Notelarenweg 74 bus 4, 3020 Herent;

Mevr. Agnes De Wachter, Belg, Pachtersdreef 87, 2580 Putte;

Dhr. Eric Goyvaerts, Belg, Pachtersdreef 87, 2580 Putte;

Dhr. Alfons Sacré, Belg, Kerkstraat 26, 3130 Begijnendijk;

Dhr, Johan Smets (ondervoorzitter), Belg, Gijzelaarsstraat 11C, 3200 Aarschot;

Mevr. Catharina Van den Berghe (secretaris), Belg, Kerkstraat 26, 3130 Begijnendijk.

De Buitengewone Algemene Vergadering dd.2 510412 0 1 2 wijzigt de statuten en keurt de nieuwe statuten met eenparigheid van stemmen goed.

De gewijzigde statuten worden samengevat als volgt:

Art. 1: Op 2 januari 2007 werd te Begijnendijk de "Toneelvereniging De Broeders VZW' opgericht, Als stichtende leden treden op; Mark Boone, bediende, Sleutelbaan 35 te 3130 Begijnendijk; Evy Coremans,: studente, Donkstraat 12 te 2230 Ramsel; Agnes De Wachter, verzorgende, Pachtersdreef, 87 te 2580 Putte;; Christiane Engelbert, administratief bediende, Vijverssstraat 21 te 3130 Begijnendijk; Caria Goris, bediende, Sleutelbaan 35 te 3130 Begijnendijk; Eric Goyvaerts, leraar, Pachtersdreef 87 te 2580 Putte; Alfons Sacré, bouwarbeider, Kerkstraat 26 te 3130 Begijnendijk; Eugeen Van Aerschot, zelfstandige, Dorpsstraat 5 te: Begijnendijk; Catharina Van den Berghe, lerares, Kerkstraat 26 te Begijnendijk en Edward Van Herck, analist coordinator Vijversstraat 21 te 3130 Begijnendijk

Art. 2: De naam van de vereniging is "Toneelvereniging De Broeders", verkort genoemd " Toneelkring De Broeders" of "Toneel De Broeders". Haar zetel is gevestigd te 3130 Begijnendijk, Kerkstraat 26, in het

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

" ." , ~ M0D2.2

"

a 'I s

gerechtelijke arrondissement Leuven. De Raad van Bestuur kan beslissen de zetel over te brengen naar een ander adres in het Vlaamse Gewest.

Art. 3: Het doel van de vereniging is, buiten alle politieke en levensbeschouwelijke strekking om, hei

beoefenen van de toneelkunst door:

a)het geven van toneelvoorstellingen;

b)samenwerking met andere verenigingen tot het bereiken van een doel dat mede ten goede komt aan de

toneelkunst;

c)alle wettelijke en geoorloofde middelen.

d)"Toneel De Broeders" aanvaardt de principes en de regels van de democratie. Zij onderschrijft eveneens

het Europese Verdrag inzake de Rechten van de Mens en het internationaal Verdrag betreffende de Rechten

van het Kind.

Art, 4: Haar duur is onbeperkt.

Art. 5: Het aantal werkende leden is onbeperkt maar bedraagt minimum 6.

Werkende leden zijn leden die er zich toe verbinden actief deel te nemen aan de activiteiten die deel

uitmaken van of georganiseerd worden in functie van een toneelvoorstelling.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge Art. 6: Toetreding van leden wordt aan de beslissing van de Raad van Bestuur overgelaten, binnen de

bepalingen van het Huishoudelijk reglement,

Het lidmaatschap van een lid eindigt:

a)door bedanking, ingediend bij de secretaris van de vereniging per ter post aangetekend schrijven;

b)door uitsluiting;

c)door ontbinding;

d)van rechtswege, in uitvoering van de beschikking van art. 12 van de VZW-wet, bij niet voldoen van de

financiële verplichting opgelegd volgens het Huishoudelijk reglement;

e)door overlijden;

f)van rechtsweger

Art, 7: Elk lid verbindt zich ertoe de statuten en het Huishoudelijk reglement na te leven. Elk lid heeft het recht zijn kandidatuur voor de Raad van Bestuur schriftelijk voor te dragen, onder de voorwaarden bepaald in het Huishoudelijk reglement. De geldelijke verplichting der leden is beperkt tot het bedrag van hun bijdragen. Deze worden elk jaar door de Jaarlijkse Algemene Vergadering of een Bijzondere Algemene Vergadering vastgelegd voor alle leden; de bijdrage mag de 10 euro niet overschrijden. Alle bijdragen moeten worden betaald vôôr 31 augustus.

Art. 8: Leden kunnen uitgesloten worden door de Raad van Bestuur, onder de voorwaarden bepaald in het Huishoudelijk reglement.

Art. 9: Het batig saldo van de rekening over het verlopen maatschappelijk jaar komt de "Toneelvereniging De Broeders VZW" toe en wordt in de maatschappelijke reserve gestort.

De ontslagnemende, uittredende of uitgestoten leden, evenals erfgenamen van een overleden lid, hebben hoegenaamd geen recht op het kapitaal van "Toneel De Broeders VZW". Zij kunnen bedragen die in het verleden werden betaald, ongeacht hun aard, niet terugvorderen noch opnieuw ontvangen. Zij mogen geen rekeningen, noch inventaris, noch zegellegging vorderen.

Raad van Bestuur.

Art. 10: De vereniging "Toneel De Broeders VZW" wordt bestuurd door een Raad van Bestuur bestaande uit tenminste 5 personen en maximaal 10 personen, dewelke de voile leeftijd van 18 jaar bereikt hebben. Zij worden, onder de voorwaarden vastgesteld door het Huishoudelijk reglement, door de Algemene vergadering benoemd voor ten hoogste twee jaar en zijn door haar ten allen tijde afzetbaar. Zij worden vervangen volgens beurtwisseling, door het Huishoudelijk reglement vastgesteld en zijn onmiddellijk herkiesbaar.

Indien een bestuurder tussentijds wenst af te treden, moet hij dit in een met reden omkleed verzoek aan de secretaris melden. Wordt het ontslag aanvaard, dan wordt dit binnen de zeven werkdagen aan de leden van de vereniging ter kennis gebracht. Voor de vrijgekomen plaats kan op de eerstvolgende Algemene Vergadering een nieuwe bestuurder worden verkozen.

De vervangende bestuurder treedt in aile rechten en plichten van zijn voorganger en voleindt diens mandaat.

De leden van de Raad van Bestuur gaan geen persoonlijke of solidaire verplichtingen aan betreffende de verbintenissen van "Toneel De Broeders VZW" Zij zijn enkel verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat.

Art. 11: De Raad van Bestuur vergadert op het bijeenroepen door de voorzitter. Op verzoek van de meerderheid der leden van de Raad van Bestuur, moet de Raad van Bestuur bijeengeroepen worden en zulks

S i 4

MOD2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

binnen de veertien dagen na indiening van het verzoek. Hij mag slechts uitspraak doen indien de meerderheid zijner leden aanwezig is. De beslissingen worden getroffen bij volstrekte meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

Art. 12: De notulen en beslissingen van de Raad van Bestuur worden ondertekend door de voorzitter en

twee bestuurders en rusten op de zetel.

Afschriften mogen afgeleverd worden conform de VZW-wet.

Zij dienen ondertekend door twee bestuurders of de afgevaardigd-bestuurder.

Art. 13: De Raad van Bestuur heeft de meest volstrekte bevoegdheid voor het bestuur van "Toneel De Broeders VZW". Wat niet uitdrukkelijk door de statuten of de wet wordt voorbehouden aan de Algemene vergadering valt onder zijn bevoegdheid, Zij kan namelijk alle betalingen doen, gelden ontvangen en er kwijting van geven of eisen, alle contracten afsluiten, pleiten, ais eiser of als verweerder, voor alle rechtbanken, alle vonnissen uitvoeren, dadingen treffen, compromissen aangaan.

Maatschappelijk jaar

Art. 15: Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar.

Algemene Vergadering

Art. 16: De Algemene vergadering is de vergadering van de werkende leden van de vereniging.

Elk jaar in de maand januari wordt de Algemene vergadering gehouden: zij draagt de naam van Jaarlijkse Algemene Vergadering (JAV)

Een buitengewone Algemene Vergadering wordt gehouden op verzoek van de Raad van Bestuur of een vijfde van de stemgerechtigde leden.

Het bijeenroepen geschiedt bij middel van een oproepingsbrief - die tevens via elektronische drager met bevestiging van ontvangst mag verstuurd worden - minstens drie weken op voorhand en vermeldend dag, uur en plaats van de bijeenkomst, de agenda en zo nodig de erbij horende toelichtingen. Deze uitnodiging wordt namens de Raad van Bestuur ondertekend door de voorzitter of de afgevaardigd-bestuurder, Enkel de punten die op de agenda staan, mogen behandeld worden.

De voorzitter neemt het voorzitterschap waar en duidt de verslaggever aan. Het verslag wordt ondertekend door de voorzitter en twee bestuurders en de aanwezige werkende leden die dit wensen en wordt bewaard op de zetel.

Afschriften mogen afgeleverd worden conform de VZW-wet.

Zij dienen ondertekend door twee bestuurders of door de afgevaardigd-bestuurder

Art. 17: Elk stemgerechtigd lid heeft recht op één stem.

Bij schriftelijke stemming zijn ongeldig:

a)andere stembriefjes dan die door de Raad van Bestuur verstrekt;

b)stembriefjes die ondertekend zijn, waarop de bedoelde persoon of zaak niet duidelijk is aangeduid,

waarop toevoegingen voorkomen, of waarop op meer kandidaten werd gestemd dan er kandidaturen zijn.

Elk stemgerechtigd lid mag zich doen vertegenwoordigen door een gevolmachtigd stemgerechtigd lid

daartoe behoorlijk gemachtigd. Geen lasthebber mag over meer dan twee mandaten beschikken, het zijne

inbegrepen.

Art. 18: Op de Algemene Vergadering wordt verslag uitgebracht:

-door de Raad van Bestuur over de werking van de vereniging tijdens het afgelopen maatschappelijk jaar:

-door de penningmeester over de financiële toestand van de vereniging;

-door het Comité van Toezicht over zijn werkzaamheden en bevindingen;

Op de Algemene Vergadering wordt tevens gestemd, zoals hieronder bepaald.

Behoudens indien 2/3 van de stemgerechtigde leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd moeten zijn

oonform artikel 8 (wijziging statuten of wijziging doel) en artikel 20 (ontbinding) van de VZW-wet, is de

Algemene Vergadering geldig samengesteld welke ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde

stemgerechtigde leden zijn.

De volstrekte meerderheid van stemmen is vereist voor:

a)benoeming bestuurders en vervanging tussentijds afgetreden bestuurders.

b)benoeming van het Comité van Toezicht

c)vaststelling van de bijdragen en van de andere financiële verplichtingen van de leden

d)goedkeuring van de rekeningen en begroting

e)kwijting aan bestuurders

f)stemmen over voorstellen, zo de statuten of de wet geen bijzondere meerderheid vereisen.

De meerderheid van twee derde der stemmen Is vereist voor:

a)afstelling van bestuurders

b)wijziging aan de statuten (artikel 8 van de VZW-wet) en het Huishoudelijk Reglement.

De meerderheid van vier vijfde der stemmen is vereist voor:

i

MOD 22

Luik B - Vervolg

a)ontbinding van "Toneel De Broeders VZW" (artikel 20 van de VZW-wet)

b)wijziging van het doel der vereniging (artikel 8 van de VZW-wet)

Behalve in de gevallen waarin de statuten of de wet anders voorzien, worden de meerderheden berekend

op het aantal stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde stemgerechtigde leden, verminderd met de

onthoudingen en de ongeldige stemmen.

Slotbepalingen

Art.19: in geval van vrijwillige, eenvoudige, voorbarige of gerechtelijke ontbinding, op welk ogenblik en om welke oorzaak ook, wordt het netto actief dat na vereffening der schulden en aanzuivering van de lasten overblijft, besteed aan een vereniging met gelijkaardig doel en voorwerp als dit van de huidige vereniging, aan te duiden door de Algemene Vergadering.

Bij ontbinding van "-toneel De Broeders VZW" wordt op de in art. 18 bedoelde Algemene Vergadering een liquidatiecommissie van drie personen benoemd.

Art. 20; De vereniging heeft het recht haar statuten te verklaren. Nochtans bij betwisting en in het algemeen voor alles wat niet uitdrukkelijk voorzien is, wordt verwezen naar de VZW-wet.

Art. 21: De Raad van Bestuur zal voor de toepassing van onderhavige statuten een Huishoudelijk reglement opstellen dat niet in strijd mag zijn met de statuten en dat door de Algemene Vergadering zal worden goedgekeurd. Voor de eventuele wijzigingen aan dit Huishoudelijk reglement zal een zelfde handelswijze worden gevolgd.

Aldus opgemaakt te Begijnendijk op 02 januari 2007, in 2 exemplaren.

Aldus gewijzigd te Begijnendijk op 2510412012.

(Gel.) Mark Boone, penningmeester, (Gel.) Evy Coremans, voorzitter, (Get.) Johan Smets, ondervoorzitter, (Get.) Rina Van den Berghe, secretaris.

'oor-' behouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hefzij van de perso(o)n(en bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
TONEELVERENIGING DE BROEDERS, AFGEKORT : TON…

Adresse
KERKSTRAAT 26 3130 BEGIJNENDIJK

Code postal : 3130
Localité : BEGIJNENDIJK
Commune : BEGIJNENDIJK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande