TROPISCALA

Association sans but lucratif


Dénomination : TROPISCALA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 538.726.320

Publication

20/09/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Allen van de Belgische nationaliteit, verklaren zij deze onderhandse akte een vereniging zonder winstoogmerk (v.z.w) op te richten, overeenkomstig de wet van 22 februari 2002, waarvan zij de statuten als volgt samenstellen:

TITEL 1: NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Zij kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doen. Zij kan inzonderheid haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt. Zij kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen en sponsoring inzamelen en subsidies ontvangen, kortom alle activiteiten die haar doel rechtvaardigen.

TITEL 2 LIDMAATSCHAP

Artikel 1 De naam van de vereniging luidt:  TROPISCALA . Deze naam moet steeds door de woorden  vereniging zonder winstoogmerk of de afkorting  vzw worden voorafgegaan of gevolgd.

Artikel 3 De vereniging heeft tot doel de organisatie en promotie van gemeenschapsvorming in de Rand rond Brussel. Zij zal dit doen door één maal per jaar een muziekfestival te organiseren in Overijse, genaamd Tropiscala .

Statuten VZW Tropiscala

DE ONDERGETEKENDEN

De heer Koenraad Dekens, Wagebak 14, 1560 Hoeilaart, Student

De heer Jelle Delahaye, Nederlandlaan 23, 3090 Overijse, Bediende

De heer Simon Van Orshoven, Sloesveld 53, 1560 Hoeilaart, Student

De heer Vincent De Clercq, Korenarenstraat 41, 3090 Overijse, Student

Artikel 2 Haar maatschappelijke zetel is gevestigd in Vlaanderen, heden gevestigd te Overijse, Nederlandlaan 23 in het gerechtelijke arrondissement Brussel. Hij kan door de Raad van Bestuur bij eenvoudige beslissing worden overgebracht naar elke andere plaats in Vlaanderen.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Tropiscala VZW

België

Onderwerp akte : Oprichting

Artikel 4 De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5 Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt. het minimum wordt vastgesteld op drie. De

*13305346*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Nederlandlaan 23

0538726320

3090

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Overijse

Griffie

Neergelegd

18-09-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

vereniging telt effectieve leden en toegetreden leden. De ondergetekende oprichters zijn de eerste effectieve leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op hen toepasselijk. De toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

Artikel 6 Als lid kan iedere natuurlijke en/of rechtspersoon toetreden die door de Raad van Bestuur als zodanig wordt aanvaard. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid gebeurt schriftelijk bij de voorzitter van de Raad van Bestuur, onder vermelding van naam, voornaam en adres of indien het een rechtspersoon betreft naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als lid. De Raad van Bestuur beslist vrij over dit verzoek tot toelating uiterlijk binnen drie maanden nadat het verzoek hem heeft bereikt en geeft hierom schriftelijk bericht aan de verzoeker.

Artikel 7 De effectieve leden hebben ieder één stem en zijn tot geen bijdrage verplicht. Alle mandaten van de Algemene Vergadering en lid van de Raad van Bestuur zijn onbezoldigd. De leden kunnen ook nooit persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor de door de vereniging aangegane verbintenissen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 8 Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht. Het lidmaatschap van een effectief toegetreden lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke ersoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Artikel 10 Een lid kan slechts worden uitgesloten door de Algemene Vergadering en met een meerderheid van twee derde van de stemmen. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda van de Algemene Vergadering voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien. Een ontslagnemend, geschorst of uitgesloten lid heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan betaalde bedragen, noch rekeningsopgave, noch verzegeling, noch boedelbeschrijving, noch schadevergoeding eisen of vorderen in afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid. De Raad van Bestuur kan het lidmaatschap schorsen van de persoon die de verplichtingen op ernstige wijze schendt en/of die ondanks schriftelijke aanmaning in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover die vereniging na te komen.

TITEL 3 RAAD VAN BESTUUR

Artikel 12 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit minstens drie leden die al dan niet lid zijn van de vereniging. Ze worden gekozen en benoemd door de leden van de Algemene Vergadering en zijn ten allen tijde afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit. Benoeming, ontslag, aftreding en afzetting van de leden van de Raad van Bestuur worden binnen de maand nadat hiertoe is besloten ter publicatie ingediend bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 13 De leden van de Raad van Bestuur worden benoemd voor onbepaalde duur. In geval van vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopig beheerder door de Algemene Vergadering benoemd. Hij voltooid in dit geval het mandaat van de beheerder die hij vervangt.

Artikel 14 De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, secretaris, penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is. Ingeval de voorzitter verhinderd is wordt zijn tak waargenomen door de ondervoorzitter of de oudste deraanwezige leden van de raad. Iedere bestuurder kan volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de Raad van Bestuur te vertegenwoordigen.

Artikel 15 De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter en/of secretaris. De Raad kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe Raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste drie bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid (50%+1) van stemmen.

Artikel 11 De leden en toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht de statuten alsook de besluiten van haar organen na te leven en de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden. Zij zetten zich in voor de vereniging met hun bekwaamheid en toewijding.

Artikel 9 Geen enkel lid noch hun rechtsopvolgers hebben deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen daarom ook nooit teruggave of vergoeding voor hun gedane inbrengsten vorderen.

Artikel 16 Van de beslissingen worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en worden ingeschreven in het daartoe bestemde register. De uitreksels die moeten worden overgelegd en alle andere akten moeten geldig worden ondertekend door een beheerder die ten overstaan van derden geen staving van zijn machten dient te geven.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Artikel 17 De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet of de statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt in rechte op in naam van de vereniging als eiser en verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De Raad van Bestuur kan aan de Algemene Vergadering een huishoudelijk reglement voorstellen. De Raad van Bestuur ziet toe op de naleving ervan. Dit reglement kan door de Algemene Vergadering worden gewijzigd bij gewone meerderheid van de aanwezige leden.

Artikel 18 Door de beheerders of gemachtigden worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan omwille van hun functie; hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht.

Artikel 19 De penningmeester, en bij diens afwezigheid de voorzitter, is gemachtigd ten voorlopige of definitieve titel, de vrijgevigheden te aanvaarden die worden gedaan en alle nodige formaliteiten te vervullen voor de verkrijging ervan.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 20 De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle affectieve leden. Wanneer zij dit wensen kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, die enkel beschikken over een adviesrecht. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door een vervangend bestuurder. Een lid kan zich echter door een ander lid laten vertegenwoordigen op de Algemene Vergadering. Een lid kan echter slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

Artikel 21 De Algemene Vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet en door de statuten

Artikel 22 De Algemene Vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de Raad van Bestuur, door de voorzitter of op vraag van ten minste een vierde van de leden telkens als het doel van de vereniging dat vereist

Artikel 23 De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur bij gewone brief, ondergetekend door de secretaris of voorzitter in naam van de Raad van Bestuur. Deze uitnodigingen worden minstens acht dagen vóór de vergadering aan ieder effectief lid verstuurd.

Artikel 24 In de Algemene Vergadering hebben alle leden gelijk stemrecht. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezigen en vertegenwoordigde stemmen, behoudens een andere bepaling in de wet of in de onderhavige statuten. De Raad van Bestuur beschikt in hoofde van de voorzitter of zijn vervanger over één stem.

TITEL 4 ALGEMENE VERGADERING

Behoren tot haar bevoegdheid

a. wijziging van de statuten;

b. benoeming en afzetting van bestuurders;

c. goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

d. de vrijwillige ontbinding van de vereniging

e. de uitsluiting van de leden en aanvaarding van bijkomende leden; en

f. alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen

De Algemene Vergadering moet ten minste twee maal per jaar samengeropen worden. Een eerste keer ter goedkeuring van de rekeningen van het afgelopen boekjaar en een tweede keer voor de goedkeuring van de begroting van het komende boekjaar. Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, net uur en de plaats vermeld in de oproeping. Alle leden worden erop uitgenodigd.

De oproepingsbrief die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. De vergadering kan geldig beraadslagen over punten die niet op de agenda vermeld staan.

Artikel 25 De Algemene Vergadering kan slechts geldig beslissen over de wijziging van de statuten indien de wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien tweederde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden bekendgemaakt in de bijlage van het Belgisch Staatsblad. Dit geldt eveneens voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder.

Ingeval op de eerste vergadering ter wijziging van de statuten minder dan drievierden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering ter wijziging van de statuten worden bijeengeroepen. Deze kan geldig beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal wijzigingen of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Wanneer de wijziging betrekking heeft op het doel waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

niet binnen 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Bij de stemming over statutenwijziging of ontbinding, worden onthoudingen geteld als tegenstem.

Artikel 26 Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als beschreven voor het wijzigen van de statuten vereist.

Artikel 27 Van elke vergadering worden notuel gemaakt die ondertekend worden door de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register wordt bewaard in de zetel of de verblijfplaats van de secretaris, waar alle leden ter plaatse inzage kunnen nemen. Alle leden of derden die een belang doen blijken, kunnen uitreksels vragen die worden ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur en een bestuurder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

TITEL 5 REKENINGEN, BEGROTINGEN, CONTROLE

TITEL 6 ONTBINDING, VEREFFENING

In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging benoemt de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars; zij bepaalt hun bevoegdheden en de vereffeningsvoorwaarden. De activa, na aanzuivering van de schulden, worden integraal overgedragen aan een doel, vereniging of beweging, in overeenstemming met het doel (zie artikel 3) van de VZW. De beslissingen en de naam, het beroep en het adres van de vereffenaar(s) worden bekendgemaakt in de Bijlage van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 32 Voor alles wat niet in deze statuten is voorzien of geregeld, blijt de wet van 22 februari 2002 toepasselijk.

Artikel 29 De Raad van Bestuur heeft de verantwoordelijkheid om de rekeningen over het voorbije boekjaar af te sluiten en de begroting van het komende boekjaar voor te bereiden. Beiden worden jaarlijks onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dat vereist, bij de Nationale Bank van België.

Artikel 31 Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten. Zij dient hiervoor samengeroepen zoals bepaald in deze statuten.

Aldus opgemaakt en aangenomen in onderhandse akte met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering in zes exemplaren waarvan elk lid één exemplaar ontvangt. Éen exemplaar bestemd voor het Belgisch Staatsblad en het laatste exemplaar is bestemd voor het register de beraadslagingen.

Opgesteld te Overijse op

Artikel 28 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 september tot 31 augustus; in afwijking daarvan loopt het eerste boekjaar van de dag van de oprichting tot 31 augustus 2014.

Dekens Koenraad Delahaye Jelle Van Orshoven Simon De Clercq Vincent

OVERGANGSBEPALINGEN

1. Datum van de eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op

EERSTE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

De partijden komen bijeen in een eerste Buitengewone Algemene Vergadering en treffen eenparig de volgende

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

besluiten

Luik B - vervolg

De Algemene Vergadering heeft overeenkomstig de statuten tot bestuurder benoemd

1. Koenraad DEKENS, Wagebak 14, 1560 Hoeilaart, geboren op te .........

2. Jelle DELAHAYE, Nederlandlaan 23, 3090 Overijse, geboren op te .......

3. Simon VAN ORSHOVEN, Sloesveld 53, 1560 Hoeilaart, geboren op te ..

4. Vincent DE CLERCQ, Korenarenstraat 41, 3090 Overijse, geboren op te

Deze hebben onder elkaar aangesteld

Als voorzitter, Koenraad DEKENS, Wagebak 14, 1560 Hoeilaart

Als secretaris, Jelle DELAHAYE, Nederlandlaan 23, 3090 Overijse

Als Ondervoorzitter, Simon VAN ORSHOVEN, Sloesveld 53, 1560 Hoeilaart

Als penningmeester, Vincent DE CLERCQ, Korenarenstraat 41, 3090 Overijse

leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

bestuurders

Koenraad DEKENS, Wagebak 14, 1560 Hoeilaart, Jelle Delahaye, Nederlandlaan 23, 3090 Overijse, Simon Van Orshoven, Sloesveld 53, 1560 Hoeilaart, Vincent De Clercq, Korenarenstraat 41, 3090 Overijse

De Algemene Vergadering verklaart uitdrukkelijk deze verbintenissen over te nemen, zodat de vereniging wordt geacht deze vanaf hun ontstaan te zijn aangegaan.

Opgemaakt in twee exemplaren en met eenparigheid van de stemmen aanvaard op de stichtingsvergadering, gehouden te Overijse, op

Koenraad Dekens Jelle Delahaye Simon Van Orshoven Vincent De Clercq

LEDENLIJST vzw Tropiscala

Coordonnées
TROPISCALA

Adresse
NEDERLANDLAAN 23 3090 OVERIJSE

Code postal : 3090
Localité : OVERIJSE
Commune : OVERIJSE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande