TURNKRING EXCELSIOR BOVEN-LO VZW, AFGEKORT : EXCELSIOR VZW

Association sans but lucratif


Dénomination : TURNKRING EXCELSIOR BOVEN-LO VZW, AFGEKORT : EXCELSIOR VZW
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 560.834.105

Publication

02/09/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Titel I NAAM - ZETEL - DOEL  DUUR

Artikel 1

§ 1 De vereniging wordt genoemd  Turnkring Excelsior Boven-Lo vzw , afgekort  Excelsior vzw .

§ 2 Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting  vzw , met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2

Artikel 3

§ 2 Tot de concrete activiteiten waarmee het doel van de vereniging verwezenlijkt wordt, behoren onder meer turnlessen en danslessen.

§ 3 De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle nodige roerende of onroerende goederen in huur of gebruik nemen, verwerven, bezitten en vervreemden.

Statuten Turnkring Excelsior Boven-Lo vzw

De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Heidebergstraat 158, 3010 Kessel-Lo, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven.

De plaats van de zetel kan bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur worden gewijzigd binnen dit gerechtelijk arrondissement. Een zetelwijziging zal door de Algemene Vergadering worden bekrachtigd in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

§ 1 De vereniging heeft tot doel de lichamelijke opvoeding, onafhankelijk van geslacht, leeftijd en nationaliteit, onder al zijn vormen te bevorderen.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Turnkring Excelsior Boven-Lo vzw

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : Excelsior vzw

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Heidebergstraat 158

3010 Leuven (Kessel-Lo (Leuven))

België

*14307665*

Luik B

0560834105

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Griffie

Neergelegd

29-08-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

§ 4 De vereniging kan alle activiteiten ontwikkelen of uitvoeren, of door derden laten ontwikkelen of uitvoeren, die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van haar niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van het stellen van commerciële en winstgevende activiteiten zoals het aanschaffen, huren, ruilen, verhuren of anderszins beschikken van roerende en onroerende goederen en diensten en alle andere verrichtingen uitvoeren en manifestaties organizeren die daartoe nuttig zullen geacht worden. Opbrengsten uit voornoemde activiteiten moeten steeds voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen worden aangewend. De vereniging kan voorts subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, en aan sponsoring doen.

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Titel II LEDEN

Artikel 5

Artikel 7

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Daarnaast zijn er de toegetreden leden. Dit zijn de turners, turnsters, lesgevers, sympathisanten en alle anderen die het jaarlijks turngeld aan de vereniging betalen tot deelname aan de activiteiten van de vereniging. De toegetreden leden maken geen deel uit van de algemene vergadering. De rechten en plichten van de toegetreden leden worden door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement bepaald.

Artikel 6

.

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste vier bedragen. De eerste leden van de vereniging zijn de

ondergetekende stichters en de leden aanvaard krachtens artikel 7.

§ 2 De leden betalen een jaarlijkse bijdrage. Het bedrag ervan wordt jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur. De ledenbijdrage bedraagt 0 euro per jaar.

Artikel 8

§ 1 Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden.

§ 4 Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met een tweederdemeerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

§ 1 Om lid te worden van de vereniging moet men:

a) Akkoord gaan met de statuten van de vereniging; en

b) Aanvaard worden door de raad van bestuur, bij volstrekte meerderheid van stemmen. De raad van bestuur beslist autonoom over elk verzoek tot opneming.

§ 2 Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief, geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur.

§ 3 Een lid dat zijn bijdrage niet betaalt, wordt geacht ontslag te nemen.

De leden van de vereniging worden onderverdeeld in stichtende leden en werkende leden.

De oprichters zijn de eerste stichtende leden van de vereniging.

De werkende leden bezitten de rechten en plichten die hen door de statuten of het eventueel op te stellen

huishoudelijk reglement worden toegekend.

§ 5 Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, alsook de erfgenamen van een overleden lid, kunnen betaalde bijdragen niet terugvorderen en hebben geen aanspraak op het bezit van de vereniging.

§6 Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door de raad van bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de vzw wordt gehouden, binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

§7 Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register bijgehouden, waarin de naam, voornaam en de woonplaats en nationaliteit van alle stichtende en werkende leden van de vzw vermeld wordt. Een afschrift van dit register zal ter griffie van de rechtbank van koophandel van de zetel van de vereniging worden neergelegd. Dit afschrift zal ieder jaar vervolledigd worden, naargelang er zich wijzigingen hebben

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

voorgedaan. De voorzitter van de raad van bestuur is voor deze neerlegging verantwoordelijk.

Titel III ALGEMENE VERGADERING

Artikel 10

De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging.

Elk stichtend en werkend lid heeft één stem in de algemene vergadering.

De toegetreden leden maken geen deel uit van de algemene vergadering en dienen bijgevolg niet opgeroepen te

worden. Zij mogen wel aanwezig zijn op de algemene vergaderingen, evenwel zonder stemrecht.

Artikel 11

Artikel 12

Artikel 13

Artikel 14

Artikel 15

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1) De wijziging van de statuten

2) De benoeming en afzetting van de bestuurders

3) De kwijting aan de bestuurders

4) De goedkeuring van de begroting en de rekening

5) De ontbinding van de vereniging

6) De uitsluiting van een lid

7) De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Indien hij/zij afwezig is, wordt hij voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Ieder lid van de vereniging mag zich laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering door een volmachtdrager, voorzien van een geschreven machtiging, voor zover de gevolmachtigde zelf lid is van de vereniging. Ieder gevolmachtigde kan slechts één lid van de vereniging vertegenwoordigen.

§ 1 Er zal jaarlijks een algemene vergadering gehouden worden op dag en uur te bepalen door de raad van bestuur. Alle leden moeten ertoe uitgenodigd worden.

§ 2 De gewone Algemene Vergadering wordt jaarlijks gehouden in de loop van de eerste zes maanden van elk boekjaar ten einde de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het lopend jaar goed te keuren. Buitengewone algemene vergaderingen kunnen bijeengeroepen worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging.

§ 3 De bijeenroeping geschiedt tenminste 8 dagen voor de vergadering bij gewone brief of per email, zowel voor de gewone als voor de buitengewone vergadering. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, alsook de agenda. De raad van bestuur moet elk onderwerp op de agenda plaatsen dat minstens 15 dagen voor de vergadering schriftelijk aangebracht wordt door minstens één twintigste van de leden.

§ 1 De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

Enkel indien alle leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kunnen bijkomende agendapunten behandeld worden onder de rubriek  Varia .

§ 2 In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met een eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Besluiten in verband met een statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding, kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald in de Wet van 27 juni 1921, in acht genomen worden. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

§ 3 De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris of penningmeester. Het verslag wordt aan alle leden bezorgd, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende algemene vergadering.

Titel IV RAAD VAN BESTUUR

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Artikel 16

§ 1 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens drie bestuursleden. Indien de Vereniging echter slechts drie leden telt, mag de Raad van Bestuur slechts uit twee personen bestaan. In alle gevallen moet het aantal leden van de Raad van Bestuur lager zijn dan het aantal leden van de Algemene Vergadering.

§ 2 Om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging, of een gemandateerde vertegenwoordiger van het lid, indien deze een rechtspersoon is.

§ 3 De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 17

De bestuurders worden verkozen voor een termijn van onbepaalde duur.

Het mandaat van een bestuurder eindigt bij overlijden, ontslag of afzetting.

Artikel 20

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Indien een bestuurdersfunctie openvalt, hebben de overblijvende bestuurders het recht hierin voorlopig te voorzien; in zulk geval beslist de Algemene Vergadering bij haar eerstkomende samenkomst, over de bekrachtiging tot de definitieve aanstelling.

Artikel 18

De raad van bestuur kiest in zijn schoot een voorzitter, een secretaris, een penningmeester.

Artikel 19

§ 1 De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

§ 2 Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Bij gebrek aan wettelijke definitie van het begrip  dagelijks bestuur wordt onder daden van dagelijks bestuur begrepen: alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vzw te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

Bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering. Bestuurders kunnen ook zelf ontslag nemen door een schriftelijke kennisgeving per aangetekende brief te richten aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Indien de voorzitter zelf ontslag wenst te nemen, richt hij zijn ontslagbrief aan de secretaris.

Indien alle bestuurdersfuncties openvallen of in het geval dat er nog geen Raad van Bestuur is benoemd, komen de bestuurstaken toe aan de Algemene Vergadering van leden, die volle beslissingsbevoegdheid zal hebben.

§ 1 De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

De benoeming, het ontslag en de afzetting van een bestuurder wordt binnen één maand overgemaakt voor publicatie in de bijlagen bij het Belgische Staatsblad.

De opdracht van een dagelijks bestuurder eindigt bij overlijden, ontslag, aftreden of afzetting. Een dagelijks bestuurder kan te allen tijde door de Raad van Bestuur van zijn/haar opdracht ontslagen worden. Een dagelijks bestuurder kan ook zelf ontslag nemen door een schriftelijke kennisgeving per aangetekende brief te richten aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

§ 2 Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden, is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Artikel 21

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht.

Artikel 22

§ 1 De raad van bestuur vergadert minstens driemaal per jaar.

§ 2 De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproeping gebeurt schriftelijk of per email, tenminste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

Artikel 24

Artikel 25

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

§ 3 De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer de helft van de bestuurders aanwezig is. Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door tenminste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging dit vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord (per e-mail of anderszins) van de bestuurders.

§ 4 Van elke vergadering van de raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris of penningmeester en aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

Titel V DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 23

§ 1 Het boekjaar loopt van 1 augustus tot 31 juli.

§ 2 Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

De goedkeuring van de rekeningen en van de begroting impliceert de kwijting voor de leden van de Raad van Bestuur.

§ 2 In geval van ontbinding van de vereniging wordt het overblijvend actief, na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgedragen aan een gelijkaardig doel, aan te duiden door de algemene vergadering.

Voor alles wat door deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de Wet van 27 juni 1921 van toepassing.

Opgemaakt in drie exemplaren te Kessel-Lo op 25/08/2014.

Turnkring Excelsior Boven-Lo vzw

§ 1 Tot de ontbinding van de vereniging zal beslist worden door de algemene vergadering op de wijze vastgelegd door de wet.

Heidebergstraat 158, 3010 Kessel-Lo [Ondernemingsnummer in aanvraag]

VERSLAG VAN DE ALGEMENE VERGADERING d.d. 25/08/2014

1. OPRICHTING

De ondergetekenden,

1) Fraeters Goedele Louisa Jozef, Kessel-Lo

2) Wyns Anja Rita Louis, Pellenberg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

3) Waeytens Kim Anna Victor, Kessel-Lo

4) Loos Cindy, Linden

5) Van Gelder Ivo August Isidoor Maria, Kessel-Lo

Hierna gezamenlijk aangeduid als  de oprichters of  de stichtende leden ,

De oprichters drukken hierbij de gezamenlijk intentie uit om een vzw op te richten. Daartoe bespreken zij de algemene werkingsprincipes van zulke beoogde vereniging.

Vervolgens beslissen de oprichters, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk  Turnkring Excelsior Boven-Lo met ingang vanaf heden op te richten. Daartoe stellen de oprichters de statuten op zoals weergegeven in bijlage 1, die hierbij unaniem worden goedgekeurd.

2. TOETREDING

De stichtende leden verwelkomen volgende leden, als eerste werkende leden van de vereniging :

Polleunus Maria Iris Juliana Irma, Kessel-Lo

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

3. BENOEMING RAAD VAN BESTUUR

Met eenparigheid van stemmen worden de hierna vermelde personen met ingang vanaf heden benoemd tot

bestuurder van de vereniging, elk voor onbepaalde duur :

1) Fraeters Goedele, Kessel-Lo

2) Wyns Anja, Pellenberg

3) Waeytens Kim, Kessel-Lo

4) Loos Cindy, Linden

5) Van Gelder Ivo, Kessel-Lo

Conform de statuten vormen de bestuurders een college en is hun mandaat onbezoldigd. Zij oefenen hun bevoegdheden uit en vertegenwoordigen de vzw zoals bepaald in de statuten van de vereniging.

4. BIJZONDER MANDAAT

De leden verlenen hierbij een bijzonder mandaat aan de heer Ivo Van Gelder voor de neerlegging van de statuten ter griffie bij de rechtbank van koophandel met het oog op de verkrijging van de rechtspersoonlijkheid van de vereniging.

Opgemaakt en getekend te Kessel-lo op 25/08/2014 , in twee (2) originele exemplaren conform artikel 2, laatste lid van de Wet van 27 juni 1921.

Coordonnées
TURNKRING EXCELSIOR BOVEN-LO VZW, AFGEKORT :…

Adresse
HEIDEBERGSTRAAT 158 3010 KESSEL-LO

Code postal : 3010
Localité : Kessel Lo
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande