TV ZEMST

Association sans but lucratif


Dénomination : TV ZEMST
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 832.388.276

Publication

12/01/2011
ÿþ MOB 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

BRUSSEL

03 JAN 2011

Griffie

1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

*11006656*

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : Q 8.3' 383 276

Benaming

(voluit) : TV Zemst vzw

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : De Griet 1, 1980 Zemst

Onderwerp akte : Statuten - Algemene vergadering - Raad van Bestuur

Statuten TV Zemst vzw

Ondergetekenden

CoopmanBart Adiel Emest Hofgrachtlaan 22, 1981 Hofstade

Van PraetJean Paul Jozef Schranslaan 67, 1980 Eppegem

Van WeldenXandra Sofie Ambroossteenweg 105, 1981 Hofstade

Borteel Tim Dorpsstraat 35, 1982 Weerde

Van WeldenPaul Florent Arthur Hertevoetweg 14, 1982 Weerde

Zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten en hebben de statuten ervan als' volgt vastgesteld:

I. Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De naam van de vereniging zonder winstoogmerk luidt: "TV Zemst vzw".

Artikel 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in 1980 Zemst, De Griet 1, in het: gerechtelijke arrondissement Brussel.

De raad van bestuur kan altijd beslissen de maatschappelijke zetel te verplaatsen naar een ander adres binnen de gemeente Zemst.

Artikel 3. De verreniging heeft tot doel via een online televisiekanaal aan de inwoners van Zemst objectief, onafhankelijk en vrij nieuws te brengen over alle facetten van het Zemstse dorpsteven, zoals lokale evenementen, sportieve gebeurtenissen, het verenigingsleven, culturele manifestaties, heuglijke gebeurtenissen en het buurtleven.

Artikel 4. Voor de verwezenlijking van dit doel mag zij alle roerende en onroerende goederen en rechten bezitten die daartoe nodig zijn, alle diensten organiseren, alle nuttige overeenkomsten afsluiten en deelnemen: aan of meewerken met verenigingen en instanties die een soortgelijk informatiedoel nastreven.

Artikel 5. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. De algemene vergadering kan haar altijd; ontbinden.

"

li. Leden, aanneming, ontslag, verplichtingen

Artikel 6. Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste drie bedragen. De ondergete-kende oprichters: zijn de eerste leden.

Artikel 7. De vereniging bestaat alleen uit werkende leden.

De raad van bestuur beslist in laatste instantie over de opname van nieuwe leden.

De leden gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan bij de verbintenissen die de vereniging aangaat.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 8. De leden betalen geen bijdrage. Buiten eventueel een vrijwilligersvergoeding ontvangen zij van de vereniging geen andere voordelen.

Artikel 9. Leden kunnen zich op ieder ogenblik uit de vereniging terugtrekken, mits ze hun ontslag met een aangetekende brief aan de raad van bestuur melden.

Artikel 10. Alleen de algemene vergadering kan beslissen een lid uit te sluiten, met een meer-derheid van twee derde van de geldig uitgebrachte stemmen van de aanwezige en vertegen-woordigde leden. Dit lid moet hiervan op voorhand worden gewaarschuwd en met een aan-getekende brief worden uitgenodigd om gehoord te worden op de algemene vergadering, die over zijn uitsluiting zal beslissen.

Ieder ontslaggevend of uitgesloten lid en zijn erfgenamen of rechtverkrijgenden kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijke fonds en mogen geen overlegging van rekeningen of inventarissen eisen.

Artikel 11. De raad van bestuur houdt op de zetel van de vereniging een register van de leden bij. Dit vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden. Bovendien laat de raad hierin alle beslissingen over de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden inschrijven, bin-nen acht dagen nadat het lid van de beslissing in kennis is gesteld.

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van leden raadplegen, net zoals aile notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van aile personen die ai dan niet met een bestuursfunctie bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, en alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Artikel 12. Buiten bovenvermelde voorwaarden voor aansluiting bij de vereniging en uitslui-ting van het lidmaatschap, wordt het lidmaatschap toegekend aan bepaalde personen wegens hun hoedanigheid. Zo wijst de gemeenteraad twee leden aan uit de personen die de hoedanigheid van burgemeester, schepen of gemeenteraadslid hebben. De vereniging kan hiertegen geen bezwaar uiten.

Aan het lidmaatschap van deze leden komt automatisch een einde op de dag dat ze de hoeda-nigheid verliezen waardoor ze lid zijn van de vereniging of wanneer de gemeenteraad hun aanstelling beëindigt.

III. Algemene vergadering

Artikel 13. De algemene vergadering is het hoogste gezagsorgaan van de vereniging.

Tot de exclusieve bevoegdheid van de algemene vergadering behoren:

Dhet wijzigen van de statuten;

Dhet benoemen en afzetten van bestuurders;

Q'het verlenen van kwijting aan de bestuurders;

Dhet goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

Dhet ontbinden van de vereniging;

Dhet uitsluiten van leden;

Q'het omzetten van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

Dalle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 14. De algemene vergadering wordt ten minste eenmaal per jaar bijeengeroepen, voor het

goedkeuren van de rekening en begroting van de vereniging.

Een buitengewone algemene vergadering kan bijeengeroepen worden indien het belang van de vereniging

het vereist of wanneer ten minste één vijfde van de leden dit vraagt.

De vergaderingen worden gehouden op de zetel van de vereniging, op de dag en het uur in de

oproepingsbrieven.

Alle leden moeten erop uitgenodigd worden.

Artikel 15. De raad van bestuur stuurt de uitnodigingen voor de algemene vergadering bij ge-wone brief naar elk lid, ten minste acht dagen voor de vergadering. Ze worden in naam van de raad ondertekend door de voorzitter, of door een gevolmachtigd bestuurder, of door twee be-stuurders. Zij vermelden de agenda. De vergadering mag enkel beraadslagen over de hierop vermelde punten.

Artikel 16. Op de dagorde moet elk voorstel geplaatst worden dat ondertekend wordt door ten minste één twintigste van de leden.

Artikel 17. De voorzitter van de raad van bestuur zit de vergadering voor. Bij ontstentenis wordt hij vervangen door de ondervoorzitter, de secretaris, de penningmeester of door de oud-'ste van de aanwezige bestuurders, in die volgorde.

De voorzitter duidt een secretaris aan, die niet noodzakelijk lid van de vereniging moet zijn.

Artikel 18. Ieder lid heeft het recht de vergadering bij te wonen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

PA00 2.2

Alle leden zijn stemgerechtigd. leder van hen heeft één stem.

De leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid. Een vertegenwoordiger mag over niet meer dan één volmacht beschikken.

Artikel 19. De besluiten worden genomen bij meerderheid van de aanwezige of vertegen-woordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten het anders bepalen.

Bij staking van stemmen wordt het besluit verworpen.

Tot wijziging van de statuten kan slechts besloten worden - en dit geldt tevens voor de ont-binding van de vereniging - indien die statutenwijziging is opgenomen in de oproepingsbrief die de agenda inhoudt en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of verte-genwoordigd zijn.

De beslissing moet genomen worden met twee derde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wordt dit aantal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit kan nemen met twee derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoor-digde stemmen. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

De wijziging van de doelstelling van de vereniging moet met vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden worden beslist.

Een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid.

Artikel 20. De beslissingen van de algemene vergadering worden genotuleerd in een bijzonder register. Ze worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris of hun vervanger, en door de leden die het vragen. Dit register wordt bewaard op de zetel van de vereniging, waar alle betrokkenen er kennis van kunnen nemen, zonder het te mogen meenemen.

Afschriften van of uittreksels uit deze notulen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris of hun vervanger.

IV. Raad van bestuur

Artikel 21. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie leden. Als slechts drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit twee personen. Ten minste een van de bestuurders behoort tot de leden die aangewezen zijn door de gemeenteraad.

De bestuurders handelen als een collegiaal orgaan.

De algemene vergadering benoemt de bestuurders voor een termijn van zes jaar. Voor de leden van de vereniging die aangewezen zijn door de gemeenteraad eindigt hun mandaat als bestuurder als ze niet langer gemeenteraadslid zijn of wanneer de gemeenteraad hun aanstelling beëindigt.

Artikel 22. De bestuurders gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan bij de verbintenissen die de vereniging aangaat.

Artikel 23. De raad van bestuur verdeelt onder zijn leden de bestuursfuncties.

Artikel 24. De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van zijn voorzitter of van zijn plaatsvervanger iedere keer dat het belang van de vereniging het vereist of wanneer twee derde van de bestuurders het vragen.

Artikel 25. De raad van bestuur kan enkel geldig beraadslagen en beslissen indien ten minste de helft plus één van zijn leden aanwezig is.

Elke beslissing wordt genomen bij meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen wordt de beslissing verworpen.

Artikel 26. De beslissingen van de raad van bestuur blijken uit de notulen, ondertekend door de voorzitter en de secretaris of hun vervanger.

De notulen worden in een bijzonder register ingeschreven. De voorzitter en de secretaris of hun vervanger tekenen de uittreksels hieruit.

Artikel 27. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alle daden van bestuur en van beschikking te verrichten die de vereniging aanbelangen.

Tot zijn bevoegdheid behoort alles wat de wet of deze statuten niet op uitdrukkelijke wijze aan de algemene vergadering toevertrouwen, en in het bijzonder:

Ohet goedkeuren van het huisreglement;

Ohet opstellen en eventueel aanpassen van het reglement over het uitlenen van het materi-'aal;

Ohet aankopen en beheren van het materiaal;

Ohet beheren van het budget;

Ohet formuleren en evalueren van de doelstellingen;

MVII c.c

Luik Q - +gei v&g

Q'het opstellen van een huisstijl.

De raad van bestuur is verantwoordelijk voor de inzendingen van de redactie.

Artikel 28. Voor het dagelijkse bestuur van de vereniging en de vertegenwoordiging van de vereniging wat dat bestuur aangaat, kan de raad van bestuur een dagelijks bestuur aanstellen, waarvan hij de samenstelling en de bevoegdheden bepaalt.

Voor. behouden aan het Belgisch Staatsblad

Artikel 29. Bij ontstentenis van een bijzondere opdracht van de raad van bestuur, onderteke-nen de " voorzitter en de secretaris alle akten die de vereniging verbinden, alle machtigingen en volmachten. Deze personen moeten tegenover derden van geen voorafgaande beslissing doen blijken.

Artikel 30. De leden van de raad van bestuur worden niet bezoldigd. Zij kunnen eventueel wel een ' vrijwilligersvergoeding ontvangen.

V. interne organisatie

Artikel 31. De vereniging stelt een redactie samen. Die bestaat uit acht personen, als volgt verdeeld:

Q'Vier journalisten van de vereniging;

DDrie leden van het college van burgemeester en schepenen of van de gemeenteraad.

DEen ambtenaar van de gemeente Zemst.

Artikel 32. De redactie heeft volgende taken:

Donderwerpen verzamelen, selecteren en verdelen;

Oscenario's schrijven en reportages voorbereiden;

Dbeoordelen van de ingezonden filmpjes en beslissen of ze gepubliceerd worden;

Dsupervisie over filmen, monteren en uploaden;

Orotatie cameraploegen uitwerken;

Q'cameraploegen opleiden.

Artikel 33. Bij het beoordelen van de filmpjes zorgt de redactie voor de nodige soepelheid zodat zoveel mogelijk auteurs ervan aan bod kunnen komen bij de publicaties.

VI. Begrotingen, rekeningen

" Artikel 34. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december van elk kalenderjaar. Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van de oprichtingsakte tot de volgende 31 december.

Artikel 35. Uiterlijk binnen zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar en de begroting van het volgende boekjaar voor goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

" VII. Ontbinding, vereffening

Bijlageii lsil`het-BelgisclrStaatsü Artikel 36. Bij vrijwillige of gerechtelijke ontbinding van de vereniging wordt het vermogen ervan overgedragen aan de gemeente Zemst, nadat aile schulden aangezuiverd zijn.

Opgemaakt in Zemst, op 22 oktober 2010

Tijdens de oprichtingsvergadering werden onderstaande personen benoemd als bestuurders:

Naam, Adres, geboortedatum, geboorteplaats

Van Praet Jean Paul Jozef, Schranslaan 67, 1980 Eppegem, 19 december 1951, Mechelen

Borteel Tim, Dorpsstraat 35, 1982 Weerde, 11 december 1979, Mechelen

Coopman Bart Adiel Ernest, Hofgrachtlaan 22, 1981 Hofstade, 21 april 1967, Izegem

Van Welden Paul Florent Arthur, Hertevoetweg 14, 1982 Weerde, 23 februari 1951, Borgerhout

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
TV ZEMST

Adresse
DE GRIET 1 1980 ZEMST

Code postal : 1980
Localité : ZEMST
Commune : ZEMST
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande