VAN LAER M.

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : VAN LAER M.
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 427.504.140

Publication

19/08/2014 : BL471674
27/10/2014
ÿþMad Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffievan de akte



Ondememingsnr : 0427.504.140

Benaming

(voluit) VAN LAER M.

(verkort):

Rechtsvorm Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel: 1730 Asse, Sint Hubertusplein 3

(vottedg adres

Onderwerp akte : BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING  ONTBINDING MET ONMIDDELLIJKE AFSLUITING VAN DE VEREFFENING OVEREENKOMSTIG ARTIKEL 184§5 VAN HET WETBOEK VAN VENNOOTSCHAPPEN  OVERDRACHT ONROEREND GOED - VOLMACHTEN

Uit een akte verleden voor Meester Koen DE PUYDT, Notaris, met standplaats te Asse, in datum van 30 september 2014, blijkt dat werd gehouden de buitengewone algemene vergadering der aandeelhouders van de' besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "VAN LAER M.", met zetel te 1730 Asse, Sint: Hubertusplein 3, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder nummer 0427.504.140.

Opgericht ingevolge akte verleden voor notaris Gilbert De Smet, te Asse, op 18 juni 1985, bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 11 juni nadien, onder nummer 850711-240.

Waarvan de statuten tot op heden meermaals werden gewijzigd en een laatste maal ingevolge akte verleden voor notaris Jean-Jacques Boel, te Asse, op 21 maart 2013, bekendgemaaKt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 17 april nadien, onder nummer 13059777.

Welke buitengewone algemene vergadering, geldig samengesteld, beslist heeft met eenparigheid van stemmen, hetgeen volgt:

EERSTE BESLUIT: KENN1SNAME STUKKEN EN VERSLAGEN

De vennoten verklaren kennis te hebben van de staat van activa en passive van 26 september 2014, alsook van het verslag van de zaakvoerder van 27 september 2014 en van het verslag van de bedrijfsrevisor, de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Rimbert Consulting', met zetel te 1500 Halle, Ninoofsesteenweg 323, vertegenwoordigd door de heer Pascal Rimbert, accountant, van 29 september 2014.

Het besluit van het verslag van de bedrijfsrevisor luidt als volgt

'De staat van activa en passiva van de BVBA Van Laer M waarvan de maatschappelijke zetel gelegen is te 1730 Asse, Sint Hubertusplein 3, dewelke werd opgesteld in het kader van de procedure van vereffening ; voorzien door het vennootschapsrecht door de zaakvoerder van de vennootschap, afgesloten per 26 september 2014, zijnde minder dan drie maanden voor de datum van de algemene vergadering die zich over de ontbinding moet uitspreken, op basis waarvan de ontbinding wordt voorgesteld geeft een balanstotaal op van 764.521,39¬ en een netto actief van 764.521,39 E. Dit netto actief houdt geen rekening met de gerealiseerde meerwaarde op moment van onttrekking van het onroerend goed.

Op grand van de controlewerkzaamheden, die ik heb uitgevoerd overeenkomstig de toepasselijke professionele normen, kan ik bevestigen dat deze boekhoudkundige staat op juiste wijze voortvloeit uit de boekhouding van de vennootschap.

Op grond van de informatie die mil door het bestuursorgaan werd overgemaakt en als gevolg van de controles die ik heb uitgevoerd in toepassing van de beroepsnormen van het IAB, heb ik vastgesteld dat alle schulden ten aanzien van derden op datum van de ondertekening van dit controleverslag werden terugbetaald of de nodige gelden om die te voldoen werden geconsigneerd. Er zijn op datum van het opstellen van het controleverslag geen schulden meer ten aanzien van derden. Een bedrag van 62.600,00 E werd betaald ais voorafbetaling vennootschapsbelasting per 26/09/2014. Bovendien wil ik er u op wijzen dat de liquidatiebonus, geschat op 82.589,32 E, die zal ontstaan op het ogenblik van het nemen van de beslissing tot vereffening door de algemene vergadering, niet geconsigneerd werd, maar dat de vennoot zich akkoord heeft verklaard om deze binnen de wettelijke vereiste termijn te betalen.

Er zijn geen andere inlichtingen die ik ter voorlichting van de aandeelhouders of derden onontbeerlijk acht. Opgemaakt te Halle, 29 september 2014'

De leden van de vergadering bevestigen tijdig in het bezit gesteld te zijn van deze verslagen en van voormelde staat van activa en passiva, en verklaren hieromtrent geen opmerkingen te formuleren, zodat deze met eenparigheid worden aangenomen en aan onderhavige akte gehecht worden.

Op de leatste bip van Luk 8 vermclden Recto Neam en hoedanigheid van de instrumenterende nmam hevj van ce pc.r.,o{d)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanmen van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en nandtekentng

*14195920*

V bah

aa

Bel Sta

neerge eg an,vre.

16 OKT. 2014

ter griffie van de Nr.xierizar'.sta!ige

rechtbank van kigreireandei Brussei

P

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

I, A TWEEDE BESLUIT; ONTBINDING MET ONMIDDELLIJKE AFSLUITING VAN DE VEREFFENING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/10/2014 - Annexes du Moniteur belge De algemene vergadering keurt de boekhoudkundige toestand en de volledige boekhouding gevoerd tot op

heden, zonder opmerkingen goed, zij verleent hiervoor kwijting aan de zaakvoerder en besluit vervolgens de

, 'vennootschap vervroegd te ontbinden, haar definitief in vereffening te stellen en de vereffening ook onmiddellijk

t af te sluiten.

De vennoten verklaren alhier dat er op heden geen schulden ten aanzien van derden in hoofde van de vennootschap bestaan. Deze verklaring wordt ook gedaan door gezegde revisor in zijn bovenvermeld revisoraal verslag, zodat voldaan is aan de voorwaarden van artikel 184 § 5 van het Wetboek der Vennootschappen..

Voor wat betreft de betaling van de roerende voorheffing op de liquidatiebonus die zal verschuldigd zijn ingevolge de ontbinding van de vennootschap, verklaren de vennoten dat zij zich persoonlijk engageren tot deze betaling, aangezien deze bedragen niet werden geconsigneerd.

De terugname van aile resterend actief van de vennootschap, gebeurt volledig door de vennoten. Deze vennoten zullen eveneens instaan voor niet voorziene latente schulden die nog zouden opduiken.

Na kennisname van de voorgelegde rekeningen en stukken beslist de algemene vergadering, tot aanvaarding van deze rekeningen.

De algemene vergadering spreekt de afsluiting der vereffening uit en stelt vast dat de besloten

vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "VAN LAER M." definitief opgehouden heeft te bestaan.

Aan de zaakvoerder, zijnde de heer VAN LAER Marc, wordt aile bevoegdheden toegekend om alle bewerkingen en formaliteiten te vervullen welke zouden nodig zijn ingevolge de afsluiting van de vereffening. , De vergadering besluit dat de maatschappelijke boeken en documenten gedurende minstens vijf jaar zullen bewaard worden ten huize van de heer VAN LAER Marc, voornoemd.

DERDE SESLUIT: TOEKENNING VAN ONROEREND GOED MN DE ENIGE AANDEELHOUDERS Vervolgens beslist de algemene vergadering om het hierna beschreven onroerend goed, ingevolge de ontbinding van de vennootschap in voile eigendom over te dragen aan de huwgemeenschap bestaande tussen de beide aandeelhouders, zijnde de echtgenoten VAN LAER-TEIRLINCK, aangezien zowel de aandelen uitgereikt bij de oprichting als deze uitgereikt naar aanleiding van de inbreng van het onroerend goed, vermogensrechtelijk toekwamen aan de huwgenneenschap bestaande tussen beide aandeelhouders. GEMEENTE ASSE  VOORHEEN ASSE

Een WONING, gelegen te Asse, Terlindenweg 43, gekadastreerd volgens titel en recente kadastrale legger sectie F, nummers 328/L, groot volgens titel en recente kadastrale legger negen aren veertig centiaren (9a40ca) (gemeentenummer 23002 artikelnummer 15822)

OORSPRONG VAN EIGENDOM

Voorschreven onroerend goed behoorde oorspronkelijk toe aan de echtgenoten Marc Van Laer-Teirlinck Marie Jeanne, samen te Asse, om het te hebben aangekocht van mevrouw Marguerite Marie Rosalie Vanden Bossche, weduwe van de heer De Schrijver Alphonse Joseph, te Schaerbeek, ingevolge akte verleden voor notaris Boel, te Asse, op 7 november 1991, overgeschreven op het zevende hypotheekkantoor te Brussel op 27 november nadien, boek 2982 nummer I-T-27/11/1991.

Bij akte verleden voor notaris Boel, te Asse, op 21 juni 1994, overgeschreven op het zevende hypotheekkantoor te Brussel op 20 juli nadien, boek 3540 nummer 5-T-20/07/1994, werd toelating tot bouwen verleend en een recht van opstal gevestigd in het voordeel van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid VAN LAER M.',

Bij akte verleden voor notaris Boel, te Asse, op 22 december 2011, overgeschreven op het zevende hypotheekkantoor te Brussel op 4 januari 2012, nummer 78-T-04/01/2012, nummer 78-T-04/01/2012-00154, werd dit recht van opstal verlengd voor een periode van 5 jaar, tot en met 31 december 2016,

Door de vennootschap werd op dit perceel bouwgrond een woning opgericht.

Ingevolge akte verleden voor notaris Jean-Jacques Boel, te Asse, op 20 december 2012, overgeschreven op het zevende hypotheekkantoor te Brussel op 21 maart 2013, onder formaliteitsnurnmer 78-T-16/04/201302924, hebben de echtgenoten Marc Van Laer-Teirlinck Marie Jeanne, voornoemd, voorschreven perceel grond ingebracht in de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid 'VAN LAER M:.

De vennootschap beslist vervolgens om over te gaan tot toebedeling van het vermelde onroerende goed onder de voorwaarden hierna bepaald.

HYPOTHECAIRE TOESTAND

Voormeld goed wordt aan de verkrijgende partij toebedeeld voor vrij, zuiver en onbelast van aile voorrechten, hypotheken en belemmeringen hoegenaamd, aangezien het goed thans volledig vrij is van hypothecaire bezwarende overschrijvingen of inschrijvingen.

VOORWAARDEN VAN DE INBRENG.

1/ Erfdienstbaarheden - staat - oppervlakte,

De verkrijgende partij moet het goed aanvaarden in de staat waarin het zich bevindt en gelegen is, met al zijn voor en nadelige erfdienstbaarheden en gerechtigdheden hoegenaamd, zonder waarborg over de uitgedrukte grootte, ware het verschil zelfs meer dan één/ twintigste gedeelte, noch over de juiste aanduiding der kadastrale sectie en nummer, palen, loswegen of waterlopen, dit alles zonder verhaal tegenover de overdragende partij of ondergetekende notaris.

2/ Genotsoverdracht,

De verkrijgende partij zal er de volle eigendom van bekomen te rekenen vanaf heden,

3/ Belastingen.

De verkrijgende partij zal alle grond- en andere openbare lasten en taksen alsmede alle verhaalbelastingen van gezegd goed dienen te dragen en betalen vanaf heden.

. . À 4/ Stedenbouwkundige voorschriften.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/10/2014 - Annexes du Moniteur belge TOELICHTING VAN DE VERGUNNINGSPLICHTIGE HANDELINGEN (artikel 4.2.1 van de VLAAMSE CODEX RUIMTELIJKE ORDENING Besluit van de Vlaamse Regering van 15 mei 2009 houdende coördinatie =van de Decreet-geving op de Ruimtelijke Ordening)

Partijen verklaren dat ondergetekende Notaris hen lezing en toelichting heeft verschaft omtrent de inhoud van artikel 4.2,1 van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening.ln het algemeen zal de verkrijgende partij zich moeten richten naar alle thans van kracht zijnde stedenbouwkundige voorschriften die de bestemming van het goed bepalen en het met administratieve erfdienstbaarheden bezwaren en dit alles zonder verhaal tegen de overdragende partij of de instrumenterende notaris.

De overdragende partij verklaart dat voor voormeld goed, er geen bouwvergunning of stedenbouwkundig attest is uitgereikt welke laat voorzien dat een bouwvergunning zou kunnen verkregen worden en geen verzekering kan worden gegeven omtrent de mogelijkheid om op het goed een vaste of verplaatsbare inrichting die voor bewoning kan worden gebruikt, op te richten..

De gemeente Asse beschikt recent over een plannen- en vergunningenregister, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 19 juni 2014, doch is operationeel nog niet in de mogelijkheid om een uittreksel uit het plannen-en vergunningenregister af te leveren.

Bijgevolg wordt in onderhavige akte de meest recente stedenbouwkundige bestemming van de verkochte goederen vernield, vastgesteld conform de benamingen gebruikt in de geldende plannen van aanleg of in de ruimtelijke uitvoeringsplannen, zoals deze bestemming door de gemeente Asse in haar hierna vermelde brief werd meegedeeld.

Bij brief van 8 september 2014 heeft ondergetekende instrumenterende Notaris het College van E3urgemeester en Schepenen van de gemeente Asse verzocht de stedenbouwkundige en aan-'verwante inlichtingen omtrent voorbeschreven onroerend goed te willen opgeven.

Gezegd College heeft in haar brief van 26 september 2014 geantwoord.

VERPLICHTE VERMELDINGEN OVEREENKOMSTIG ARTIKEL 5.2,1 VLAAMSE CODEX RUIMTELIJKE ORDENING

Overeenkomstig artikel 5.2.1 van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening informeert de instrumenterende notaris, dat, zoals blijkt uit 1° een inlichtingenformulier van de gemeente Asse, 2° verklaringen van de overdragende partij en 3° het hypothecair getuigschrift:

-dat het goed volgens het gewestplan Halle-Vilvoorde

Asse de dato 7 maart 1977 gelegen is in woongebied met landelijk karakter. Wegens de schaal van het gewestplan is de bestemming voor interpretatie vatbaar;

-dat er, voor zover bekend, aangaande het goed geen stedenbouwkundige vergunningen werden afgeleverd voor de periode van 1990 tot op heden, behoudens deze de dato 7 juni 1993 houdende het bouwen van een woning;

-dat er, zoals blijkt uit het hypothecaire getuigschrift, voor het goed geen dagvaarding werd uitgebracht overeenkomstig de artikelen 6.1.1 of 6.1.41 tot en niet 6.1.43 Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening;

-dat het goed niet gelegen is in een zone die in een definitief vastgesteld uit-voeringsplan zou zijn aangeduid als een zone met voorkooprecht

-dat het onroerend goed is begrepen in een niet-vervallen verkaveling de da-to 10/09/1967 met refertenummer '5/FL/136;

-dat het krachtens artikel 4.2.12,§2,2° Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening verplichte as-builtattest niet werd uitgereikt en gevalideerd vermits deze bepaling nog niet in werking is getreden. De overdragende partij verklaart dat hij evenmin beschikt over een buiten enige overdracht om, gevali-deerd as-built attest uitgereikt voor het verkochte goed.

BIJKOMENDE STEDENBOUWKUNDIGE INLICHTINGEN

Uit het antwoord van gezegd College blijkt tevens het navolgende:

-dat het goed gedeeltelijk gelegen is in een mogelijk overstroniingsgevoelig gebied;

-dat het goed gelegen is in een door de minister erkend woningbouwgebied

6/ Bodemdecreet.

Door de instrumenterende Notaris worden partijen uitdrukkelijk attent gemaakt op de bepalingen van het Decreet van het Vlaams Parlement van 27 oktober 2006 betreffende de Bodemsanering en de Sodembescherming, en in het bijzonder op de draagwijdte van de eventuele saneringsplicht, heeft de overdragende partij verklaard dat op voormelde eigendom geen inrichting gevestigd is of was en geen activiteit wordt of werd uitgeoefend, die voorkomt op voormelde lijst van activiteiten en inrichtingen die bodemverontreiniging kunnen veroorzaken, zoals bedoeld in artikel 6 van het Bodemdecreet.

De overdragende partij legt het bodemattest voor dat betrekking heeft op de hierbij overgedragen eigendom en dat werd afgeleverd door de OVAM op 8 september 2014.

De inhoud van alle bodemattesten is identiek en luidt als volgt:

°(...)

2 Inhoud van het bodemattest

De OVAM beschikt voor deze grond niet over relevante gegevens met betrekking tot de bodemkwaliteit.

Dit bodemattest vervangt alle vorige bodemattesten.

Opmerkingen:

1 Risicogronden kunnen slechts overgedragen worden als er vooraf een oriënterend bodemonderzoek aan de OVAM is "bezorgd met mel-ding van de overdracht.

2 Bijkomende informatie over de overdrachtsregeling: www.overdracht.ovam.be.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

3 Als er bodem wordt uitgegraven, afgevoerd of ontvangen, gelden de regels van grondverzet. Meer ' inforrnatie: www.ovann.be/grondverzet.

4 De OVAM staat niet in voor de juistheid van de aan haar verstrekte gegevens."

+ De overdragende partij verklaart met betrekking tot de goederen geen weet te hebben van bodemverontreiniging die schade kan berokkenen aan de verkrijgende partij of aan derden, of die aanleiding kan geven tot een saneringsverplichting, tot gebruiksbeperkingen of tot andere maatregelen die de overheid in dit verband kan opleggen.

Overeenkomstig artikel 117 bodemdecreet verklaart ondergetekende notaris dat aan alle bepalingen van artikel 101 Bodemdecreet werd voldaan.

6/ Overheidsbesluiten,

Indien de eigendom mocht getroffen zijn door besluiten inzake onteigening, rooilijn, ruimtelijke ordening of stedenbouw of door enig ander overheidsbesluit, zal verkrijgende partij deze moeten naleven zonder verhaal tegen de overdragende partij.

7/ Subrogatie.

De verkrijgende partij zal gesubrogeerd zijn in aile rechten en plichten van de overdragende partij en van de vroegere eigenaars betrekkelijk aile erfdienstbaarheden loswegen voorschreven goed bezwarend of in voordeel ervan bedongen in vroegere eigendomstitels of door verjaring verworven.

8/ Diverse verklaringen.

De overdragende partij verklaart dat het goed:

niet beschermd is als monument, landschap, stads- of dorpsgezicht of archeologisch patrimonium of opgenomen is op een lijst van daartoe in aanmerking komende gebouwen;

- niet opgenomen is op de lijst van leegstaande of verwaarloosde gebouwen en/of woningen of op de lijst van ongeschikte of onbewoonbare woningen;

niet valt onder het toepassingsgebied van de wetgeving van de ruilverkaveling van landeigendommen;

- niet getroffen is door een onteigening, rooilijn, of door enig ander overheidsbesluit;

- niet gelegen is binnen een Vlaams ecologisch netwerk, een Vlaams erkend natuurreservaat of de uitbreidingsperimeter daarvan, bestemd zou zijn voor groen- of bosgebied in een integraal verwevings- en ondersteunend netwerk of zou liggen binnen een natuurinrichtingsproject of bosreservaat, of in gebruik zou zijn bij een erkende terreinbeherende natuurvereniging en er bij-gevolg geen voorkooprecht op het natuurbehoud van toepassing is;

9/ Postinterventiedossier:

Op vraag van de instrumenterende notaris of er voor het hoger beschreven eigendom reeds een postinterventiedossier in de zin van het Koninklijk Besluit van vijfentwintig januari tweeduizend en één werd opgesteld, antwoordt de overdragende parti; bevestigend en verklaart dat er aan het overdragende goed sinds één mei tweeduizend en één werken werden uitgevoerd die vallen onder de toepassing van voormeld decreet en derhalve een postinterventiedossier diende te worden opgesteld. De verkrijgende partij verklaart in het bezit te zijn van dit postinterventiedossier.

10/ Ontslag ambtshalve inschrijving,

De Hypotheekbewaarder wordt uitdrukkelijk ontslagen van het nemen van enige ambtshalve inschrijving bij het overschrijven van deze akte.

VERKLARING PRO FISCO.

De comparanten verklaren recht te hebben op een vrijstelling van de evenredige registratierechten op grond van ertikel 129, derde lid van het Wetboek der Registratierechten. Comparanten verklaren dienaangaande dat op het ogenblik van de inbreng van het goed in de vennootschap, de heer Van Laer Marc en de huwgemeenschap Van Laer-Teirlinck, de enige vennoten waren van deze vennootschap.

De registratie dient bijgevolg te geschieden aan vast recht.

VIERDE BESLUIT: VOLMACHTEN.

De vergadering verleent de meest uitgebreide volmachten aan voornoemde zaakvoerder, met de mogelijkheid van indeplaatsstelling, teneinde de voorgaande besluiten uit te voeren, alsook voor het vervullen van aile nodige formaliteiten.

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL

Tegelijk hiermee neergelegd:

een expeditie van de akte buitengewone algemene vergadering dd. 30/09/2014..

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelen Recto . Neem en hoedenigneid van de instrumenterende notaris, hetzu van de per£o(o)n(en) bevoegd dc rechtspersoon ten aanzien van derden te veitegenwoordigen

Verso Naam en hendtekerung

08/10/2013 : BL471674
17/04/2013 : BL471674
26/07/2012 : BL471674
27/09/2011 : BL471674
09/09/2010 : BL471674
10/07/2008 : BL471674
07/08/2007 : BL471674
29/09/2006 : BL471674
06/03/2006 : BL471674
29/09/2005 : BL471674
29/07/2004 : BL471674
12/09/2003 : BL471674
21/10/2002 : BL471674
24/10/2001 : BL471674
27/10/2000 : BL471674
04/11/1999 : BL471674
10/04/1991 : BL471674
18/09/1990 : BL471674
11/07/1985 : BL471674

Coordonnées
VAN LAER M.

Adresse
ST-HUBERTUSPLEIN 3 1730 ASSE

Code postal : 1730
Localité : ASSE
Commune : ASSE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande