VANHAELEN ARCHITECTEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : VANHAELEN ARCHITECTEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 859.920.638

Publication

13/08/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 20.05.2014, NGL 08.08.2014 14409-0366-015
25/02/2014
ÿþe Mod Word 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1 4 FEB 2014

Griffie

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsbaat

IIVIIIIII~~I~~NII III

aaosoou"

Ondernemingsnr : 0859.920.638 Benaming

(voluit) :

(verkort) :

VANHAELEN ARCHITECTEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Kerkstraat 85 te 1601 Ruisbroek

(volledig adres)

Onderwerp akte : Integrale statutenwijziging

Uit een akte, verleden voor ons, meester Willem Muyshondt, geassocieerd notaris te Halle, op 15 januari 2014, voor registratie uitgereikt met als enig doel te worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, blijkt dat de algemene vergadering van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid 'VANHAELEN ARCHITECTEN' volgende beslissingen genomen heeft:

Eerste beslissing: kapitaalverhoging:

De algemene vergadering heeft beslist het maatschappelijk kapitaal te verhogen met honderd vijfendertig duizend euro (135.000,00 EUR), om het kapitaal van achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR) te verhogen tot honderd drieënvijftigduizend zeshonderd euro (153.600,00 EUR) door inbreng van een geldsom door de vennoten in hun respectievelijke aandelenverhouding ten belope van honderdvijfendertig duizend euro (135.000,00 EUR) zonder creatie van nieuwe aandelen.

Deze Inbreng wordt volledig geplaatst en volgestort door de actuele vennoten door inbreng in geld, voortkomende van de uitkering van dividenden door de vennootschap, beslist in de algemene vergadering de dato 30 december 2013, waarbij de vennoten uitdrukkelijk hebben verklaard toepassing te maken van artikel 537 wetboek inkomstenbelasting en zich hebben verbonden het uitgekeerde dividend na aftrek van de roerende voorheffing in het kapitaal in te brengen.

De aandeelhouders stellen vast dat er nog een rekening-courant bestaat, die niet onmiddellijk opeisbaar wordt.

-De voorzitter stelt vast en verzoekt ondergetekende notaris te akteren dat de kapitaalverhoging volledig wordt onderschreven en volledig volstort door volgende inbreng in geld, door de vennoten, voornoemd, in hun respectievelijk aandelenverhouding, ais volgt:

- De beer Robert VANHAELEN, voornoemd, ten bedrage van zevenenzestig duizend vijfhonderd euro (67.500,00 EUR),

- De heer Tom VANHAELEN, voornoemd, ten bedrage van zevenenzestig duizend vijfhonderd euro (67.500,00 EUR)

TOTAAL: honderdvijfendertig duizend euro (135.000,00 EUR) "

De kapitaalverhoging is bijgevolg in totaal volgestort ten belope van honderdvijfendertig duizend euro

(135.000,00 EUR).

Het geheel van de inbreng in speciën werd gedeponeerd op een bijzondere rekening geopend namens de

vennootschap bij Argenta.

Een bankattest, gedateerd op 13/1/2014, werd als bewijs van de storting aan Ons, instrumenterende notaris,

overhandigd.

Wij, notaris, bevestigen dat het gestorte kapitaal werd gedeponeerd overeenkomstig de bepalingen van het

Wetboek van vennootschappen,

De voorzitter stelt vast en verzoekt ondergetekende notaris te akteren dat ingevolge voornoemde besluiten,

de kapitaalverhoging definitief is en waarbij het kapitaal daadwerkelijk op honderd drieënvijftigduizend

zeshonderd euro (153,600,00 EUR) is gebracht en is vertegenwoordigd door honderd identieke en volledige

volgestorte aandelen, zonder nominale waarde.

Tweede beslissing: Integrale statutenwijziging

BENAMING EN VORM

De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

is opgericht onder de naam 'VANHAELEN ARCHITECTEN',

Op de laatste blz. van Luik 6 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

ZETEL

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 1601 Ruisbroek (Sint-Pieters-Leeuw), Kerkstraat 85.

DOEL

De vennootschap tot doet, met uitsluiting van alle handelsdoeleinden en rekening houdend met de wettelijke

voorschriften en de deontologische regels van de Orde der Architecten, aile prestaties die behoren tot het

beroep van architect of ermee verwant en niet onverenigbaar zijn, te weten:

- architectuur en aanverwante disciplines, zoals stabiliteit, bouwtechniek, bijzondere technieken, renovatie, restauratie, veiligheidscoördinatie, programma-analyse, voorafgaandelijke studies, productontwikkeling, interieur inrichting, meubelontwerp, algemene design, alle expertisen (gerechtelijke en andere), beschrijving en waardebepaling en beheer van onroerende goederen, opmetingen;

- studies met betrekking tot stedenbouw en ruimtelijke ordening;

- wetenschappelijke en theoretische navorsingen in verband niet architectuur, stedenbouw en aanverwante disciplines, publicaties dienaangaande, verspreiden van informatie.

Aile handelingen waarvoor een bijzondere opleiding vereist is, zullen uitgevoerd warden door personen, vennoten of niet, die houder zijn van de wettelijk vereist diploma's en gemachtigd tot het uitoefenen van hun beroep

Zo zijn de handelingen van architectuur in België steeds voorbehouden aan personen die in België gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

De vennootschap kan alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel of welke van aard zijn haar bedrijvigheid uit te breiden of te bevorderen. De vennootschap kan alle roerende en onroerende goederen verwerven, zelfs als deze noch rechtstreeks, noch onrechtstreeks verband houden met het doel van de vennootschap.

De vennootschap kan het beheer van onroerende goederen aannemen voor zover deze bedrijvigheid niet wordt uitgeoefend onder de vorm van een zakenkantoor.

De vennootschap kan, op welke wijze ook, belangen nemen in alle verenigingen, zaken, ondernemingen of vennootschappen die eenzelfde, gelijkaardig of verwant doel nastreven of die haar onderneming kunnen bevorderen, ermee samenwerken of fuseren, met uitsluiting van vennootschappen of ondernemingen die een met het beroep van architect onverenigbare activiteit hebben.

De vennootschap zal hierbij zich steeds schikken naar de deontologische regels van eenendertig maart negentienhonderd tweeënnegentig betreffende de deelneming van de architect aan een vennootschap van onroerende goederen.

De oprichting van een filiaal of bijkantoor wordt meegedeeld aan de raad van Architecten van de Provincie waar deze gevestigd wordt, evenals aan de provinciale raad van de maatschappelijke zetel van de vennootschat.

KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op honderd drieënvijftigduizend zeshonderd euro (153.600,00 EUR). Het is vertegenwoordigd door honderd aandelen zonder nominale waarde, met een fractiewaarde van een honderdste van het maatschappelijk kapitaal.

BESTUURSORGAAN

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars...

Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en  zo nodig- in vervanging te voorzien.

BEVOEGDHEDEN

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

ledere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Bij wijze van uitzondering kan/kunnen de zaakvoerder(s) volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect.

VERTEGENWOORDIGING

Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van. de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de zaakvoerders, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van (een) nieuwe zaakvoerder(s).

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

ALGEMENE VERGADERING

Jaarlijks wordt op de zetel of enige andere locatie aangeduid in de oproepingen, een gewone algemene vergadering gehouden, de derde dinsdag van de maand mei om 18 uur. Indien deze dag een zondag of een feestdag is, wordt de vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur.

BOEKJAAR  JAARREKENING

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar.

Op het einde van elk boekjaar wordt de boekhouding van de vennootschap afgesloten en stelt de zaakvoerder een inventaris en de jaarrekening op waarvan zij, na goedkeuring door de algemene vergadering, de bekendmaking verzorgen, overeenkomstig de wet. De zaakvoerder stelt eveneens een jaarverslag op, voor zover de wet dit vereist.

VERDELING  RESERVES

Op de netto winst, zal er jaarlijks ten minste vijf percent worden afgenomen met het oog op het aanleggen van een wettelijk reservefonds; deze afname is echter niet meer verplicht wanneer dit fonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar moet worden hernomen, zodra, om eender welke reden, aan het reservefonds wordt geraakt.

De aanwending van het saldo wordt bepaald door de algemene vergadering, op voorstel van de zaakvoerder, waarbij elk aandeel recht geeft op een gelijk dividend.

ONTBINDING

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid,

In geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuur-opdrachten in uitvoering.

Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

VEREFFENING

Wordt er geen vereffenaar aangesteld overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, dan'

wordt/worden de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is 1 zijn beschouwd als

vereffenaar(s).

De vereffenaar(s) treedt 1 treden pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan

tot de bevestiging van zijn /hun benoeming,

Enkel natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die

ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen aangesteld worden ais

vereffenaar van de vennootschap.

De vereffening kan pas afgesloten warden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle

overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect.

Tevens dient een regeling getroffen te zijn m.b.t. de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

Derde beslissing: Machtiging aan de zaakvoering tot uitvoering van de genomen beslissingen.

De algemene vergadering verleent alle volmachten aan de zaakvoerders voor de uitvoering van wat

voorafgaat.

Volmacht

De vergadering verleent bijzondere volmacht aan ondergetekende notaris, om, met mogelijkheid tot

indeplaatsstelling, de vervulling van alle administratieve formaliteiten te verzekeren.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL. Notaris Muyshondt Willem

Tegelijkertijd neergelegd: uitgifte van de akte statutenwijziging, bankattest

" Voor-

i e ~ behouden aan het Belgisch

Staatsblad







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2014 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, heizij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

03/10/2013 : BLA127277
20/11/2012 : BLA127277
26/08/2011 : BLA127277
31/08/2010 : BLA127277
03/09/2009 : BLA127277
27/08/2008 : BLA127277
13/08/2007 : BLA127277
18/08/2006 : BLA127277
20/07/2005 : BLA127277
27/06/2003 : BLA127277

Coordonnées
VANHAELEN ARCHITECTEN

Adresse
KERKSTRAAT 85 1601 RUISBROEK(BT)

Code postal : 1601
Localité : Ruisbroek
Commune : SINT-PIETERS-LEEUW
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande