VDEM & CO

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : VDEM & CO
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 524.911.936

Publication

09/04/2013
ÿþMod wam 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

HillinN#iNiueM111flif

U~MAR. 2013

t'G'f.pssEt.

Voor-

behoudel aan het Belgiscí-

Staatsbta

Ondernemingsar Benaming

(voluit) VDEM & Co

gverkort) "

2i4 X 3 6

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm : Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : 1785 Merchtem, Nieuwelaan 155

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Uit een akte verleden voor notaris Anne Verhaeghe op vijftien maart tweeduizend dertien (neergelegd ter registratie) blijkt dat een coöperatieve vennootschap met beperk-'te aanspra-ke-lijkheid werd opgericht door:

1) Mevrouw VAN den EYNDE Marjan Marie Paul, geboren te Vilvoorde op negentien februari negentienhonderd tweeëntachtig, wonende te 1785 Merchtem, Nieuwelaan 155.

2) De heer VAN den EYNDE Frank Hendrik Maria, geboren te Asse op elf mei negentienhonderd eenenvijftig, wonende te 1785 Merchtem (Brussegem), Vijlststraat 1.

3) De heer CIRSTEA Ion, geboren te Buciumeni (Dimbovita) (Roemenië) op elf september negentienhonderd eenenzestig, van Roemeense nationaliteit, wonende te Buciumeni (Dimbovita) (Roemenië), Strada Politiei 566.

4) De heer RADU Eugen, geboren te Dragomiresti (Dimbovita) (Roemenië) op negen september negentienhonderd zevenenzestig, van Roemeense nationaliteit, wonende te Dragomiresti-Ungureni (Dimbovita) (Roemenië), Str. Principale nr. 160.

5) De heer SAVU Vasile-Viorel, geboren te Tirgoviste (Dimbovita) (Roemenië) op tweeëntwintig februari negentienhonderd zevenenzeventig, van Roemeense nationaliteit, wonende te Dragomiresti-Mogosesti (Dimbovita) (Roemenië), Strada Principale nr. 142.

Met de volgende statuten

Artikel 1 - Rechtsvorm naam

De vennootschap neemt de vorm aan van een Coöperatieve Vennootschap met Beperkte AanCprakelijkheid. Haar naam is "VDEM & Co",

Artikel 2 - Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 1785 Merchtem, Nieuwelaan 155.

Artikel 3 - Doel

0e vennootschap heeft tot doel, voor eigen rekening of rekening van derden, volgende activiteiten uit te oefenen:

- Het uitbaten van een landbouwbedrijf, omvattende het stellen van aile mogelijke verrichtingen die behoren tot de normale exploitatie van een land bouwondememing, alsook het verlenen van medewerking bij de exploitatie van andere soortgelijke land- en tuinbouwbedrijven, het uitoefenen van loonwerk voor derden, zoals het ploegen, zaaiklaar leggen, drijfmest spreiden, ontstoppelen, zaaien, frezen zonder dat deze opsomming beperkend kan geïnterpreteerd worden,

Bouwpromotor en zelf bouwen van onroerende goederen. De vennootschap heeft tevens tot doel het deelnemen in, zich financieel of anderszins interesseren bij, en samenwerken met andere ondernemingen, hetzij rechtstreeks, hetzij onrechtstreeks, het verwerven, beheren, exploiteren en vervreemden van vermogensbestanddelen, het financieren van, het instaan voor of het stellen van zakelijke of persoonlijke zekerheden voor derden, het treffen van pensioenvoorzieningen voor haar directeur(s) en diens echtgenote(n), al of niet een onderneming drijvende en al hetgeen met een en ander in de ruimste zin van het woord verband houdt.

Pe vennootschap heeft tevens tot doel roerende en onroerende, materiële en immateriële goederen en tevens alle niet vermelde handelsactiviteiten.

Handelsactiviteiten dienen te worden geïnterpreteerd in de meeste ruime zin van het woord.

Artikel 4 - Duur

be vennootschap wordt voor een onbeperkte duur opgericht.

Zij begint te werken vanaf de neerlegging van een uitgifte van de oprichtingsakte op de griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

~ ~ .. Artikel 5 - Kapitaal

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2013 - Annexes du Moniteur belge Het kapitaal van de vennootschap is deels vast en deels veranderlijk. Het maatschappelijke kapitaal is onbeperkt.

Het aanvangskapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR).

Het vaste gedeelte van het kapitaal is gelijk aan achttienduizend zeshonderd euro 08.600,00 EUR), Het wordt vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) aandelen op naam, zonder nominale waarde, die ieder één/honderd zesentachtigste (1/186ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Het vaste gedeelte van het kapitaal is volledig geplaatst, Er wordt op ingeschreven in geld als volgt: door mevrouw Van den Eynde Marjan, voornoemd sub 1), ten belope van drieënzestig (63) aandelen; door de heer Van den Eynde Frank, voornoemd sub 2), ten belope van drieënzestig (63) aandelen; door de heer Cirstea Ion, voornoemd sub 3), ten belope van twintig (20) aandelen; door de heer Radu Eugen, voornoemd sub 4), ten belope van twintig (20) aandelen; door de heer Savu Vasile-Viorel, voornoemd sub 5), ten belope van twintig (20) aandelen;

Ieder aandeel waarop door hen werd ingschreven, werd volgestort ten belope van een! derde.

Het kapitaal is zonder wijziging van de statuten veranderlijk voor het bedrag dat het vaste gedeelte van het kapitaal overtreft.

Artikel 6 - De aandelen

Het maatschappelijke kapitaal is verdeeld in aandelen op naam onderverdeeld in aandelen zonder nominale waarde, Elk aandeel is voorzien van een volgnummer. Elk aandeel moet minstens voor één vierde worden volgestort.

Artikel 9 - Overdracht van aandelen

De aandelen kunnen enkel worden overgedragen aan vennoten.

Overdracht aan een derde kan nochtans geldig tot stand komen indien aan de ene kant de vennoot de formaliteiten naleeft, voorgeschreven voor zijn uittreding uit de vennootschap, en aan de andere kant de derde, vooraf of tezelfdertijd, als vennoot aanvaard wordt door het bestuur.

Artikel 18 - Bestuur van de vennootschap

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur die samengesteld is uit maximaal drie (3) leden, al dan niet vennoten, benoemd door de algemene vergadering.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon,

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Van de bestuurders die ze benoemt, stelt de algemene vergadering vrijelijk de duur van het mandaat vast. Ze mag hen op elk tijdstip zonder reden of vooropzegging ontslaan.

Uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

De algemene vergadering mag het mandaat van bestuurder bezoldigen en de bestuurders vaste en/of veranderlijke emolumenten evenals presentiegeld toekennen.

Binnen acht dagen na hun benoeming moeten de bestuurders het door de wet voorgeschreven uittreksel van hun benoemingsakte neerleggen op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Artikel 19 - Raad van Bestuur

De raad van bestuur kiest onder de bestuurders een voorzitter en onder zijn leden een ondervoorzitter. ln geval van afwezigheid of verhindering van de voorzitter en de ondervoorzitter wordt de raad door het oudste lid voorgezeten.

Artikel 21 - Bevoegdheden

Het bestuur is bevoegd om alles te doen wat nodig is of nuttig kan zijn om het doet van de vennootschap te realiseren, met uitzondering van die verrichtingen of besluiten, waarvoor krachtens de wet alleen de algemene vergadering van vennoten bevoegd is.

Is er slechts één bestuurder dan treft hij besluiten naar eigen inzicht.

Zijn er twee bestuurders dan dienen zij beiden akkoord te gaan om geldig te besluiten.

Zijn er drie of meer bestuurders dan vormen zij een college dat beraadslaagt en besluiten neemt volgens de algemene regels van beraadslagende vergaderingen.

Aldus hebben de bestuurders de macht om, onder meer, en zonder dat deze opsomming beperkend moet worden gelezen, alle verbintenissen aan te gaan jegens derden in verband met de activiteiten van de vennootschap, onder meer roerende als onroerende goederen in huur te nemen en te geven, te verwerven en te vervreemden, kortom alle goederen te verhandelen op alle mogelijke wijzen en alle diensten te verlenen die daarmee gepaard gaan; leningen aan te gaan; het vermogen van de vennootschap geheel of ten dele in pand te geven of met hypotheek te bezwaren; met afstand van hypotheek, voorrecht en/of vordering tot ontbinding, met of zonder kwijting en ook zonder dat het bewijs van betaling wordt geleverd, vrijstelling of opheffing te verlenen van hypothecaire en andere inschrijvingen, overschrijvingen, beslag, verzet op de prijs en andere acties die een vrije en onbezwaarde levering van goederen belemmeren, dadingen en minnelijke schikkingen te treffen over de belangen van de vennootschap; in rechte op te treden namens de venootschap; de besluiten van de algemene vergadering uit te voeren; de hun verleende macht te delegeren bij wijze van in de tijd en/of in omvang beperkte lastgeving.

Onafgezien van de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg, leiding en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen.

r

.. a

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

%

De raad van bestuur mag aan lasthebbers van zijn keuze, binnen de perken van zijn bevoegdheid, bijzondere volmachten verlenen.

Artikel 22 - Bevoegdheden tot delegeren

De raad van bestuur mag het dagelijkse bestuur van de vennootschap toevertrouwen aan een of meer bestuurders met de titel van gedelegeerd bestuurder-zaakvo erder.

Hij mag eveneens de directie van alle of een gedeelte van de zaken van de vennootschap toevertrouwen aan een algemeen secretaris, die al dan niet bestuurder is, Verder mag hij voor bepaalde taken bevoegdheden toekennen aan derden.

De raad van bestuur zal de emolumenten vaststellen die gehecht zijn aan de toegekende delegaties, Artikel 23 - Vertegenwoordiging van de vennootschap

Afgezien van bijzondere delegaties wordt de vennootschap tegenover derden en in rechte geldig vertegenwoordigd door haar gedelegeerd bestuurder zaakvoerder, aan wie volledige individuele vertegenwoordigingsbevoegdheid is toegekend.

Artikel 26 - Algemene vergadering

De algemene vergadering wordt opgeroepen door het bestuursorgaan waarvan sprake in artikel 21, Dat moet geschieden door middel van een aangetekende brief met opgave van de agenda, ten minste vijftien dagen v66r de datum van de bijeenkomst aan de vennoten verstuurd. De algemene vergadering moet eenmaal per jaar worden opgeroepen op de derde dinsdag van de maand mei om twintig (20 u) uur om zich onder meer uit te spreken over de jaarrekening van het voorbije boekjaar en over de decharge aan de bestuurders en in voorkomend geval aan de commissaris(sen) of aan de vennoten belast met de controle.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op de derde dinsdag van de maand mei tweeduizend vijftien om twintig uur,

Artikel 31 - Boekjaar

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van hetzelfde jaar.

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van heden en zal worden afgesloten op eenendertig december tweeduizend veertien.

Artikel 33 - Winstverdeling

Op de nettowinst van de vennootschap wordt enerzijds vijf percent afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve en dit tot deze gelijk is aan één tiende van het geplaatste kapitaal, en anderzijds zestig percent gereserveerd.

De vergadering beslist bij gewone meerderheid over de besteding van het saldo, onder voorbehoud van de toepassing van artikel 617 van het Wetboek van Vennootschappen, met dien verstande dat maximaal veertig percent van de theoretisch aan de vennoten uitkeerbare winst effectief als dividend mag worden uitgekeerd, gezien de verplichte reservering waarvan hoger sprake.

De vennoten delen in de winst in verhouding tot het door hen ingebrachte kapitaal.

De betaling van de dividenden geschiedt op de datum en op de manier door het bestuursorgaan vastgesteld. Na de goedkeuring van de balans spreekt de vergadering zich in een bijzondere stemming uit over de decharge aan de bestuurders en in voorkomend geval aan de commissaris(sen) of aan de vennoot (vennoten) belast met de controle.

Artikel 34 - Vereffening

In geval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden of op welk tijdstip ook, geschiedt de vereffening door de vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Bij gebreke van dergelijke benoeming geschiedt de vereffening door de raad van bestuur, handelend in de hoedanigheid van een vereffeningscomité. Behoudens andersluidend besluit, treden de vereffenaars gezamenlijk op.

Ingeval de vereffenaar een rechtspersoon is, moet de natuurlijke persoon die hem vertegenwoordigt vcor de uitoefening van de vereffening in het benoemingsbesluit worden aangewezen.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering. De bevoegde rechtbank is die van het arrondissement waar de vennootschap op de dag van het besluit tot ontbinding haar zetel heeft. Indien de zetel van de vennootschap binnen de zes maanden voor het besluit tot ontbinding verplaatst werd, is de bevoegde rechtbank die van het arrondissement waar de vennootschap haar zetel had voor de verplaatsing ervan, De rechtbank gaat pas over tot de bevestiging van de benoeming nadat zij heeft nagegaan dat de vereffenaars alle waarborgen van rechtschapenheid bieden. De rechtbank oordeelt tevens over de handelingen die de vereffenaar eventueel gesteld heeft tussen zijn benoeming door de algemene vergadering en de bevestiging ervan. Zij kan die handelingen met terugwerkende kracht bevestigen, dan wel nietig verklaren indien ze kennelijk in strijd zijn met de rechten van derden. Een akte houdende benoeming van een vereffenaar kan slechts geldig worden neergelegd overeenkomstig artikel 74 van het Wetboek van Vennootschappen wanneer er een afschrift van de beslissing tot bevestiging of homologatie door de rechtbank van koophandel wordt bijgevoegd.

Zo de bevoegde rechtbank weigert over te gaan tot de homologatie of de bevestiging, wijst ze zelf een vereffenaar aan, eventueel op voorstel van de algemene vergadering.

De rechtbank doet uitspraak uiterlijk binnen vierentwintig uur nadat het verzoekschrift tot homologatie of bevestiging is ingediend.

De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide machten overeenkomstig de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen, behoudens beperkingen opgelegd door de algemene vergadering.

De vereffenaars zijn gehouden de algemene vergadering bijeen te roepen wanneer de aandeelhouders die een vijfde van de in omloop zijnde effecten vertegenwoordigen het vragen.

e

De algemene vergadering bepaalt de vergoeding van de vereffenaars.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt het netto-actief vooreerst aangewend dm, in geld of in natura, het volgestorte en nog niet-terugbetaalde bedrag van de aandelen terug te betalen.

Het eventueel overschot wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende oproeping van kapitaal.

Benoeming van de bestuurders

Onmiddellijk daarop hebben de oprichters van de Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid besloten het aantal bestuurders vast te stellen op drie (3) en voor die functie te benoemen:

1) de heer Van dan Eynde Marjan, voornoemd, die haar mandaat aanvaardt;

2) de heer Van den Eynde Frank, voornoemd, die zijn mandaat aanvaardt;

3) de heer Radu Eugen, voornoemd, die zijn mandaat aanvaardt;

Het mandaat van de eerste bestuurders neemt een einde na de jaarvergadering van het jaar tweeduizend

negentien,

De bestuurders zullen hun mandaat bezoldigd uitoefenen zoals zal worden bepaald in het huishoudelijk

reglement.

Overname van verbintenissen:

De vennootschap heeft bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen de

verbintenissen overgenomen die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan

Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft

verkregen. De verbintenissen, aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van

het Wetboek van Vennootschappen, en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden

bekrachtigd.

De comparanten erkennen tevens ingelicht te zijn omtrent de mogelijkheid om bijzondere clausules op te

nemen in de eventueel met derden te sluiten overeenkomsten in de periode tussen de oprichtingsakte en de

verkrijging door de vennootschap van haar rechtspersoonlijkheid teneinde hun aansprakelijkheid te beperken.

Benoeming van een gedelegeerd bestuurder-zaakvoerder

Werden benoemd:

- als voorzitter van de raad van bestuur: de heer Van den Eynde Frank, voornoemd, die deze opdracht

aanvaardt;

- als gedelegeerd bestuurder-zaakvoerder: de heer Van den Eynde Frank, voornoemd, die deze opdracht

aanvaardt.

De mandaten van voorzitter van de raad van bestuur en gedelegeerd bestuurder-zaakvoerder zijn beiden

onbezoldigd.

De raad van bestuur beslist geen ondervoorzitter te benoemen.

VOOR EENSLUIDEND ANALYTISCH UITTREKSEL

Anne Verhaeghe, notaris

Tegelijk neergelegd : uitgifte, bankattest.

Voorbehouden aan hot Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van t uik B vermelden . Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzi3 van de persa(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

05/10/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 30.06.2015, NGL 29.09.2015 15620-0304-009

Coordonnées
VDEM & CO

Adresse
NIEUWELAAN 155 1785 MERCHTEM

Code postal : 1785
Localité : MERCHTEM
Commune : MERCHTEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande