VERENIGDE HANDELAARS HALLE

Association sans but lucratif


Dénomination : VERENIGDE HANDELAARS HALLE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 838.424.745

Publication

24/10/2014
ÿþenne.

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

neergelegdfontvangen op

111U110

Vo beha

aan

Bef,ç Staat

II

I I; Otf,T. 2014

ter griffie van de Nederlandstalige

rechtbank vandefiehanclel Brussel

Ondernemingsnr : 0838.424.745

Benaming

(voluit): VERENIGDE HANDELAARS HALLE

(verkort):

Rechtsvorm Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel: Bergensesteenweg 8, 1500 HALLE

Onderwerp akte : STATUTENWIJZIGING

De Algemene Vergadering, cid. 14 juli 2014, beslist om de statuten volledig opnieuw te herformuleren. De nieuwe tekst van de statuten luidt als volgt:

A.BENAM1NG  ZETEL DOEL  DUUR

Artikel 1.

De vereniging draagt de naam "Verenigde Handelaars Helle", Al de akten, rekeningen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten haar benaming vernielden met, onmiddellijk daarvoor of daarachter 'Vereniging zonder winstoogmerk of "VZW%

Artikel 2. -

De vereniging is gevestigd te 1500 Helle, Bergensesteenweg 8. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel. Alle stukken voorgeschreven door de vzw-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het arrondissement Brussel.

Artikel 3.

De verenging heeft tot doel het uitbouwen van hei winkelkemgebiel en de aanpalende pleinen en straten tot een hedendaags commercieel centrum en het bevorderen van de samenwerking van de handelaars in dit gebied. Zij mag alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bereiken. De vereniging kan in ondergeschikte orde daden van koophandel stellen waarvan de inkomsten aangewend worden om haar doel te verwezenlijken.

Het winkelkemgebied en de aanpalende pleinen en straten omvat volgende straten en pleinen: Arkenvest; Basiliekstraat; Beestenmarkt; Bergensesteenweg (nrs 1 -63 en 2 56); Grote Markt; Hoomstraat; Kardinaal Cardijnstraat; Klinkaert; Kloostergang; Maandagmarkt; Melkstraat; Molenborre; Nieuwstraat; Ninoofsesteenweg (nrs 1  65 en 2 68); Parklaan; Possozplein; Sollenbeemd; Stoofstraat; Volpestraat; Vuurkruisenstraat; Zwaanstraat; Victor Baetenstraat (nrs 1  13 en 2-20); Brusselsesteenweg (nrs 1  93 en 2  110); Dekenstraat; Handbooghof; Kolvenierstraat; Korte Vest; Leeuwenstraat; Laide; L. Theunckensstraat; Melkerijstraat (nr 1); Mgr., Senciestraat; Minderbroedersstraat; Oudstrijdersplein; Poststraat (nrs 1 23 en 2  46); Slachthuisstraat; Sint Katharinavest; Sint Rochusstraat; Suikerkaai (nrs 1 - 12); Th. Van RuycheveitStraat; Vandenpeereboomstraat (nrs 1 en 2 58); Vondel; Vestingstraat; Willamekaai (nrs 1  10).

Artikel 4.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan om op het even welk ogenblik ontbonden

worden door een besluit van de algemene vergadering.

B.LEDEN : AANSLUITING  ONTSLAG  VERPLICHTINGEN

Artikel 5

Het aantal leden is onbeperkt maar moet minstens 11 bedragen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Artikel 6.

Als lid kan tot de vereniging toetreden eenieder (natuurlijke persoon of rechtspersoon) die een commerciële vestiging uitbaat met een publiek toegankelijke oppervlakte op het grondgebied van de stad Halle in de artikel 3 genoemde straten.

Een kandidaat lid dient zijn verzoek tot toelating schriftelijk te richten aan de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur kan leden met raadgevende stem opnemen als lid van de vereniging.

Artikel 7.

Elk lid kan ten alle tijden uit de vereniging treden. Het ontslag dient schriftelijk aan de Raad Van Bestuur te worden overgemaakt. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege bij het overlijden van het desbetreffende lid of het ontbinden van de rechtspersoon alsook bij stoppen van de commerciële activiteit omschreven in artikel 6.

Ingeval van overname van de rechtspersoon of de commerciële activiteit dient de nieuwe eigenaar van de zaak een nieuwe aanvraag tot lidmaatschap richten aan de raad van bestuur.

Artikel 8.

Uittredende, ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen recht op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van eventueel gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Artikel 9.

Een ledenlijst wordt bijgehouden door de Raad van Bestuur op het adres van de zetel. Deze ledenlijst ligt ter inzage voor de leden van de vzw. Niet-Leden kunnen een kopie van het ledenregister inkijken op de griffie van de rechtbank van koophandel te Brussel. De Raad van Bestuur legt jaarlijks een kopie van de ledenlijst neer op de griffie en plaatst deze ook op haar website.

C.RAAD VAN BESTUUR.

Artikel 10.

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten hoogste 15 leden, die stemgerechtigde

leden van de verenging zijn. Ten einde de Raad van Bestuur representatief samen te stellen wordt het in

artikel 3 omschreven gebied in volgende sectoren verdeeld:

1.Basiliekstraat nr. 76 te.m. nr. 143 + Parklaan Suikerkaal Willamekaal

2.Basiliekstraat nr. 87 Le.m. nr. 21

3.Basillekstraat nr. 1 t.e.m. 19 + Maandagmarkt Melkstraat

4.Bergensesteenweg

,5.Mofenborre + Arkenvest

6.Ninoofsesteenweg St.-Katharinavest

7.Beestenmarkt + Hoomstraat

8. Volpestraat

9.Grote Markt, Possozplein Sollenbeemd Leid e + Vondel + Handbooghof

10.Brusselsesteenweg Dekenstraat + Klinkaert Zwaanstraat Dekenstraat 4- Mgr. Senciestraat

11.St-Rochusstraat + Vandenpeereboomstraat + Melkerijstreat

12.V. Baetensstraat Oudstrijdersplein Minderbroedersstraat Slachthuisstraat + Korte Vest +

Leeuwenstraat Theunckensstraat 4- Van Ruycheveltstraat

Per sector is er één mandaat van bestuurder.

De afgevaardigden aangeduid voor voornoemde gebiedssectoren moeten samen representatief zijn voor volgende beroepscategorieën:

1. Horeca

2. Mode

3. Voeding

4.dienstverlening

5.andere dan in 1 tot en met 4 vermelde categorieën.

leder lid kan zich kandidaat stellen voor het mandaat van de sector waar hij de in artikel 6 omschreven activiteit uitoefent. Onder beroepscategorie 5 kan de Raad van Bestuur uitgebreid worden met relevante

derden die een concrete inbreng of toegevoegde waarde hebben tot de realisatie van de doelstellingen van de vzw.

M002.2 '

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bestuurders worden aangesteld door de algemene vergadering met een gewone meerderheid voor een periode van 3 jaar. De raad van bestuur vergadert rechtsgeldig als minimum de helft van de bestuursleden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De raad van bestuur beslist per eenvoudige meerderheid van de aanwezige bestuurders. Bestuurders zijn herkiesbaar. Zij oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

Indien een bestuurder driemaal opeenvolgend ongemotiveerd afwezig is wordt deze als ontslagnemend beschouwd.

Artikel 11.

Van alle vergaderingen worden notulen opgemaakt die aan alle leden bezorgd worden en op de volgende

vergadering van de Raad van bestuur ter goedkeuring worden voorgelegd.

Artikel 12.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten recht. De raad van bestuur beschikt over de ruimste bevoegdheden in alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

Artikel 13.

De raad van bestuur treedt op in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad van bestuur kan alle handelingen van beheer verrichten en zijn bevoegdheid voor bepaalde taken en handelingen overdragen aan het dagelijks bestuur.

D.HET DAGELIJKS BESTUUR

Artikel 14.

Onder de leden van de raad van bestuur wordt een dagelijks bestuur gekozen dat bestaat uit een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester. Het dagelijks bestuur bestaat uit minimum 3 leden. Hun mandaat is duurt 3 jaar. Elk lid van het dagelijks bestuur kan ten allen tijde zijn of haar functie neerleggen per eenvoudig schrijven aan de Raad van Bestuur.

De VZVV wordt vertegenwoordigd in rechte of ten overstaan van derden door het Dagelijks Bestuur bij handelingen waarvan de waarde ¬ 2.500 overschrijdt. Bij handelingen waarvan deze waarde ¬ 2.500 niet. overschrijdt volstaat de handtekening van 1 lid van het dagelijks bestuur.

Artikel 17.

Het dagelijks bestuur stelt jaarlijks de begrotingen en de rekeningen op en legt deze voor aan de raad van bestuur en de algemene vergadering. Het dagelijks bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekeningen en de overige in de vzw-wet vermeide stukken binnen de dertig dagen na de goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

E.DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 18.

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden die voldoen aan de in artikel 6 opgelegde voorwaarden. De Algemene Vergadering wordt door de raad van bestuur minstens tweemaal per jaar samengeroepen. Eenmaal in het voorjaar voor de goedkeuring van de jaarrekening van het afgelopen boekjaar en eenmaal in het najaar voor de goedkeuring van de begroting van het volgende boekjaar. De algemene vergadering moet warden bijeengeroepen wanneer één vijfde van de leden hierom verzoekt.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter. De oproepingen van de algemene vergadering en de agenda worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en minstens 8 dagen voor datum van de vergadering aan de leden bezorgd.

Eik lid heeft één stem. Elk lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid. Elk lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Op de algemene vergadering worden de besluiten genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve voor het wijzigen van de statuten en doelstelling waarvoor een aanwezigheid van twee derde van de leden is vereist.

Een statutenwijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer de statutenwijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen warden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde

leden. M002.2

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de statutenwijzigingen aannemen met de

meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Is bij voorstel van statutenwijziging en/of doeistellingswijziging dit quorum niet aanwezig wordt een tweede algemene vergadering bijeengeroepen die kan beslissingen ongeacht het aantal aanwezige leden.

Een lid wordt als ontslagnemend beschouwd bij twee niet gemotiveerde afwezigheden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/10/2014 - Annexes du Moniteur belge Artikel 19.

Een besluit van de algemene vergadering is vereist voor

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

30 de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

60 de ontbinding van de vereniging;

70 de uitsluiting van een lid;

8° de- omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

Tijdens de Algemene vergaderingen kunnen geen agendapunten worden toegevoegd.

Artikel 20.

Van elke bijeenkomst van de Algemene Vergadering worden notulen opgemaakt die op de volgende

Algemene Vergadering ter goedkeuring worden voorgelegd.

F  VEREFFENING  ONTBINDING

Artikel 21.

Ingeval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering één of meerdere vereffenaars. De

Algemene Vergadering bepaalt tevens hun bevoegdheid en de voorwaarden tot vereffening.

Artikel 22.

Ingeval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een door de

Algemene Vergadering te bepalen doel.

Artikel 23.

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld blijven de wetten van 27 juni 1921 en 2 mei

2002 toepasselijk.

De Algemene Vergadering, dd. 14 juli 2014, beslist volgende bestuurders te ontslaan:

Mevrouw Valerie GOORDEN wordt ontslaan als voorzitter en bestuurder, de Heer Tijl JACOBS wordt ontslaan als ondervoorzitter en bestuurder, Mevrouw Pascale LIMBOURG wordt ontslaan als penningmeester en bestuurder, de Heer Philip DEMANET wordt ontslaan als adjunct penningmeester en bestuurder en Mevrouw Marie-Jeanne HERREMANS wordt ontslaan als secretaris en bestuurder.

De Algemene Vergadering, dd. 14 juli 2014, beslist dat volgende personen benoemd worden tot bestuurders voor een periode van 3 jaar, tot aan de Algemene Vergadering van 2017:

- Mevrouw Valerie GOORDEN, AIsembergsesteenweg 799, 1653 DWORP;

- De Heer Philip DEMANET, Plaatsstraat 142, 1570 GALMAARDEN;

- Mevrouw Veerle MICHIELS, Jozef de Hasquestraat 9, 2000 ANTWERPEN;

- Mevrouw Ingrid PLATTEAU, Nachtegaalstraat 105, 1501 BUIZINGEN;

- Mevrouw Marie-Jeanne HERREMANS, Joseph Possozplein 1/21, 1500 HALLE;

- Mevrouw Laetitia Maite DE GREEF, Brusselsesteenweg 45, 1500 HALLE;

MOD 2.2

Luik B Vervolg



"

- De Heer Marc LEUS, Strijmeers 25a, 9520 SINT-LIEVENS-HOUTEM;

- Mevrouw Agna Alice Amandine ENGELS, Plaatsstraat 142, 1570 GALIVIAARDEN:

- De Heer Koen DE SCHUTTER, Bergensesteenweg:778, 1502 HALLE;

- De Heer Johan VENCKEN, Sollenbeemd-3" , 1500:HALLE;

Mevrouw Petra F1EVEZ, L.A. Sluysstraat 7, 1500 IIALLE;

- De Heer Jos OPHALS, Mierenberg 25,1500 HALLE;

- De Heer Jean-Philippe DERAUW, Lenniksesteenweg 462 Bus 27, 1500 HALLE;

Mevrouw Agnes DEBREMAEKER, Molenveld 1-3, 1.653 DWORP;

- Mevrouw Christine VERHULST, Tuinwijk 20, 150±,BUIZINGEN.

De Raad van Bestuur, dd. 14 juli 2014, beslist volgend dagelijks bestuur te benoemen voor een periode van 3 jaar, tot aan de Algemene Vergadering van 2017:

- Mevrouw Valerie GOORDEN, wordttenoemf alsevoorzitter;

- De Heer Philip-DEMANET, wordt benoernd-als.oadervoorzitter,

Mevrouw Veerle MICHIELS, wordt benoemd-als-cretaris;

- Mevrouw Agna Alice Armandine ENGELS, woratbenoemd als penningmeester

Valerie GOORDEN

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en Hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Zelgisch -Staatsblad

22/08/2011
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

CII I~IIIWIIII IIII III IV~VI

" 11128567*

Vc baht

aar

Belt Staal

~~ 09 -08- 2011

ssa

Griffie

Ondememingsnr

anarrtine;

(voluit) : Verenigde Handelaars Halle

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Bergensesteenweg 8 1500 Halle

" Onderwerp akte : Statuten - Oprichting

Op de vergadering van 17.5.2011 werden de statuten unaniem goedgekeurd. Deze statuten voldoen aan, ; de vereisten opgelegd door de nieuwe VZW-wetgeving.

Zitten de vergadering voor : Mevr. GOORDEN Valerie, de heer JACOBS Tijl, de heer MINET Robert, Mevr.LIMBOURG Pascale, de heer DEMANET Philip en Mevr.HERREMANS Marie-Jeanne.

Statuten.

A. BENAMING, ZETEL, DOEL EN DUUR.

Artikel 1

De vereniging draagt de naam "Verenigde Handelaars Halle". Al de akten, rekeningen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten haar benaming vermelden met, onmiddellijk daarvoor of daarachter "vereniging zonder winstoogmerken" of "VZW".

Artikel 2.

De vereniging is gevestigd te 1500 Halle, Bergensesteenweg 8. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel. Alle stukken voorgeschreven door de vzw-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het arrondissement Brussel.

Artikel 3.

De vereniging heeft tot doel het uitbouwen van de handelskern in het Centrum van de stad Halle meer bepaald volgende straten: Basiliekstraat, Maandagmarkt, Bergensesteenweg, Volpestraat, Ninoofsesteenweg, Beestenmarkt, Melkstraat, Possozplein, Grote Markt, Hoornstraat, Karinaal Cardijnstraat, Klinkaart, Brusselsesteenweg, Molenborre, Oudstrijdersplein, Minderbroederstraat en Louis Theunkensstraat tot een volwaardig hedendaags commercieel centrum en het bevorderen van de samenwerking tussen de handelaars van deze straten. Zij mag alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bereiken. De vereniging kan in ondergeschikte orde daden van koophandel stellen waarvan de inkomsten aangewend worden om haar doel te verwezenlijken..

Artikel 4.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan om het even welk ogenblik ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering.

B.LEDEN : AANSLUITING, ONTSLAG, VERPLICHTINGEN.

Artikel 5.

Het aantal leden is onbeperkt maar moet minstens 11 bedragen. De ondergetekende oprichters zijn de eerste leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de leden die regelmatig de in artikel 7 vermelde jaarlijkse bijdrage vereffend hebben tenzij de Raad van Bestuur hen van deze verplichting heeft ontheven.

Artikel 6.

Als lid kan tot de vereniging toetreden ieder (natuurlijke persoon of rechtspersoon) die door de Raad van Bestuur als zodanig wordt toegelaten. Een kandidaat-lid dient zijn verzoek tot toelating schriftelijk te richten aan de Raad van Bestuur. Om lid te worden of te blijven dient het kandidaat-lid bovendien aan volgende vereiste te voldoen: in de artikel 3 van de statuten vernoemde straten een handelsactiviteit, in de brede zin van de betekenis, uitoefenen of een oprechte belangstelling hebben voor de doelstellingen van de vereniging. De Raad van Bestuur kan ook andere personen als ereleden tot de vereniging toelaten.

Op de laatste blz. van Luik B versnelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

.2).àq .42Li

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 7.

De jaarlijkse bijdrage van de leden wordt jaarlijks vastgesteld door de Algemene Vergadering. Het winkelcentrum van de stad wordt verdeeld in drie zones, de Groene Zone (Kardinaal Cardijnstraat, Klinkaart, Brusselsesteenweg, Hoornstraat, Molenborre, Oudstrijdersplein, Minderbroederstraat, Louis Theunkensstraat en het niet-verkeersvrije deel van de Basiliekstraat (met eveneens perking Delhaize), de Oranje Zone (Volpestraat, Ninoofsesteenweg, Beestenmarkt, Melkstraat, Possozplzein en Grote Markt) en de Rode Zone (verkeersvrije gedeelte van de Basiliekstraat, de Maandagmarkt en het verkeersvrije gedeelte van de Bergensesteenweg.)

Handelaars van De Groene Zone betalen een minimumbedrag van ¬ 100, van de Oranje Zone een minimumbedrag van ¬ 200 en van de Rode Zone een minimumbedrag van ¬ 250.

Artikel 8.

Elk lid kan te alle tijde uit de vereniging treden. Het ontslag dient schriftelijk aan de Raad van Bestuur te worden overgemaakt. Het lid dat weigert zijn bijdrage te betalen wordt geacht ontslag te nemen.

Elk lid kan slechts uit de vereniging worden uitgesloten door de Algemene Vergadering met een meerderheid van twee derden van de aanwezige stemmen en nadat het lid werd gehoord. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat lid.

Artikel 9.

Uittredende, ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen recht op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van eventueel gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Artikel 10.

Een ledenlijst wordt bijgehouden door de Raad van Bestuur op de adres van de zetel. Deze ledenlijst ligt ter inzage voor de leden van de vzw. Niet-leden kunnen een kopie van het ledenregister inkijken op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Brussel. De Raad van Bestuur legt jaarlijks een kopie van de ledenlijst neer ter griffie.

C. RAAD VAN BESTUUR.

Artikel 11.

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten hoogste 21 leden, die lid zijn van de vereniging. Zij worden aangesteld door de Algemene Vergadering met minstens twee derden van de aanwezige stemmen voor een periode van drie jaar en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. Bij de aanstelling is er geen aanwezigheidsquorum vereist. Bestuurders zijn herkiesbaar. Zij oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

Artikel 12.

De Raad van Bestuur kiest uit zijn bestuurders een voorzitter (Mevr. GOORDEN Valerie, Alsembergsesteenweg 799  1653 Dworp, geboren te Halle op 4.9.1977), een ondervoorzitter ( de heer JACOBS Tijl, Prins van Luiklaan 1 b1  1500 Halle, geboren te Vilvoorde op 10.9.1979), een penningmeester (Mevr.LIMBOURG Pascale, Kasteelstraat 6  1570 Vollezele, geboren te Halle op 1.6.1963), een adjunct penningemeester (de heer DEMANET Philip, Vosholenweg 5b1  1600 Sint Pieters Leeuw, geboren te Halle op 7.9.1968) en een secretaris (Mevr. HERREMANS Marie-Jeanne, Joseph Possozplein 1/21  1500 Halle, geboren te Halle op 12.3.1950). Deze vormen het Dagelijks Bestuur. De voorzitter en de secretaris roepen de Raad van Bestuur maandelijks bijeen en de voorzitter of ondervoorzitter leidt de vergadering en tracht tot een consensus te komen. De beslissingen worden bij ontbreken van een consensus genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen.

De Raad van Bestuur kan slechts beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

Artikel 13

Van alle vergaderingen worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris. De notulen van de Raad van Bestuur worden samengebracht in het notulenboek.

Artikel 14.

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten recht. De Raad van Bestuur beschikt over de ruimste bevoegdheden in alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

Artikel 15.

De Raad van Bestuur treedt op in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. De Raad kan alle handelingen van beheer verrichten en kan zijn bevoegdheid voor bepaalde taken en handelingen overdragen aan het Dagelijks Bestuur.

D. HET DAGELIJKS BESTUUR.

Artikel 16.

De VZW wordt vertegenwoordigd in rechte of ten overstaan van derden door het Dagelijks Bestuur bij handelingen waarvan de waarde ¬ 2500 overschrijdt. Bij handelingen waarvan deze waarde van ¬ 2500 niet overschreden wordt volstaat de handtekening van 1 lid van het Dagelijks Bestuur.

Artikel 17.

Het Dagelijks Bestuur stelt jaarlijks de begrotingen en de rekeningen op en legt deze voor aan de raad van Bestuur en aan de Algemene Vergadering. Het Dagelijks Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekeningen en de overige in de vzw-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na de goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België

4

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

E. DE ALGEMENE VERGADERING.

Artikel 18.

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden die voldoen aan de in artikel 5 opgelegde voorwaarden. De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur minstens eenmaal per jaar schriftelijk bijeengeroepen en wordt voorgezeten door de voorzitter of , bij zijn afwezigheid, door een ondervoorzitter. De oproepingen tot de Algemene Vergadering en de agenda worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Elk lid beschikt over één stem. Elk lid kan zich enkel door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Voor de geldigheid van de Algemene Vergadering wordt geen aanwezigheidsquorum vastgesteld behalve indien de statuten of het doel van de vereniging gewijzigd worden. Indien minder dan twee derde van de leden aanwezig is als de agenda van de Algemene Vergadering een wijziging van doel of statuten voorstelt, wordt een tweede Algemene Vergadering bijeengeroepen die kan beslissen ongeacht het aantal aanwezige leden. Deze twee vergadering dient evenwel te worden gehouden binnen een termijn van vijftien dagen na de eerste vergadering.

Artikel 19.

De Raad van Bestuur is verplicht een Algemene Vergadering bijeen te roepen indien een vijfde van de leden daarom verzoekt.

Artikel 20.

De Algemene Vergadering is bevoegd voor het wijzigen van doel of statuten, het benoemen en ontslaan van bestuurders, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging, het uitsluiten van een lid, de kwijting en evaluatie van de bestuurders. Tijdens de Algemene Vergadering kunnen geen agendapunten worden toegevoegd.

Artikel 21.

De Algemene Vergadering neemt besluiten bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Voor het uitsluiten van een lid is een meerderheid van twee derde vereist.

Artikel 22.

Van elke Algemene Vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris.

F. VEREFFENING, ONTBINDING.

Artikel 23.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering een of meer vereffenaars. De

Algemene Vergadering bepaalt tevens hun bevoegdheid en de voorwaarden tot vereffening.

Artikel 24.

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan het OCMW-

Halle

Artikel 25.

Voor al wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld blijven de wetten van 27 juni 1921 en 2 mei 2002

toepasselijk.

OPRICHTERS :

GOORDEN Valerie  Geboren te Halle op 4.9.1977

Alsembergsesteenweg 799  1653 Dworp

LIMBOURG Pascale  Geboren te Halle op 1.6.1963

Kasteelstraat 6  1570 Vollezele

DEMANET Philip  Geboren te Halle op 7.9.1986

Vosholen weg 5b1 - 1600 Sint Pieters Leeuw

DELFERIERE Isabelle  Geboren te Brussel op 15.3.1975

Zeuningenstraat 52  1570 Tollembeek

SPRINGAEL Jan  Geboren te Halle op 28.2.1951

Kwakenbeekstraat 35  1755 Gooik

OPHALS Jos  Geboren te Halle op 19.1.1958

Mierenberg 25  1500 Halle

DERYCKERE Fred  Geboren te Wevelgem op 23.7.1947

Basiliekstraat 125  1500 Halle

JACOBS Tijl -- Geboren te Vilvoorde op 10.9.1979

Prins van Luiklaan 1b1  1500 Halle

"

w

"

Voor- Luik B - Vervolg

behouden -

aan het

Belgisch SPRINGAEL Kurt - Geboren te Halle op 9.4.1960

Staatsblad Villalaan 104  1500 Halle

MENTEN Peter  Geboren te Leuven op 10.11.1977

Basiliekstraat 62A  1500 Halle

BOON Gustave  Geboren te Halle 27.1.1947

Beestenmarkt 15  1500 Halle

BROODCORENS Johan  Geboren te Halle op 6.3.1960

Ninoofsesteenweg 47  1500 Halle

MINET Robert  Geboren te Halle op 29.5.1957

Karel Nerinckstraat 5  Halle

PLATTEAU Ingrid  Geboren te Ninove op 18.12.1964

Nachtegaalstraat 105 1501 Buizingen '

Historisch Stadhuis, Halle

17 mei 2011

HERREMANS Marie-Jeanne, Bestuurder-Secretaris

Geboren te Halle op 12.3.1950, wonende te 1500 Halle, Joseph Possozplein 1/21

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

"

MOD 2.2

Coordonnées
VERENIGDE HANDELAARS HALLE

Adresse
BERGENSESTEENWEG 8 1500 HALLE

Code postal : 1500
Localité : HALLE
Commune : HALLE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande