VERENIGING LERARENOPLEIDERS VLAANDEREN, AFGEKORT : VELOV

Association sans but lucratif


Dénomination : VERENIGING LERARENOPLEIDERS VLAANDEREN, AFGEKORT : VELOV
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 872.961.594

Publication

28/11/2013
ÿþ MDD 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1 17890

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de 15 NOV. 2013

DE GRIFFIER,

Griffie

Ondernemingsnr : 872.961.594

Benaming

(voluit) : Vereniging Lerarenopleiders Vlaanderen

Rechtsvorm vzw

Zetel : Drielindenstraat 15, 3110 Rostelaar

Voorwerp akte : wijziging maatschappelijke zetel, samenstelling Raad van Bestuur en Statuten

Op de Algemene Vergadering van VELOV dd. 08/02/2013 werd beslist en goedgekeurd:.

1) Adreswijziging van de maatschappelijke zetel VELOV; van Drielindenstraat 15 te 3110 Rotselaar naar DELINSTRAAT 9 te 2060 ANTWERPEN;

2) Ontslag van volgende bestuurders:

- Antonia Aelterman

- Paul Cautreefs

- Pedro De Bruyckere

- Lotte De Wagter

- Eline Dewilde

- Isabelle Janssens

- Steven Janssens

- Raf Sondervorst

3) Nieuwe benoemingen van bestuurders:

- Evelyne Coucke ( James Ensorlaan 33 te 9051 Sint Denijs Westrem - geboren Brugge - 06 mei 1976)

- Marleen Lefebre ( Sint-Amandstrat 18 te 8780 Oostrozebeke - geboren Oostrozebeke -16 juni 1963) - Davy Mortier ( Modest Huyslaan 20 te 9870 Zulte - geboren Waregem - 30 augustus 1980)

4) Wijzingen van de statuten:

- volgende artikels uit de statuten van 1 april 2006 worden gewijzijgd;

art. 2 §1 wordt gewijzigd, art. 5 §1 tot en met § 3 worden gewijzigd, art. 5 § 4 en § 5 worden geschrapt, art.6 wordt gewijzigd, art 7 §1 en §2 worden gewijzigd, art.7 § 3 tot en met § 6 worden geschrapt, art. 8 §1 en § 2 worden gewijzigd, art. 8 § 3 wordt geschrapt, art, 9 wordt volledig vervangen, art. 10 wordt volledig vervangen, art. 11 wordt volledig vervangen, art. 12 wordt volledig vervangen, art. 13 wordt volledig vervangen, art; 14 wordt volledig vervangen; art. 15 wordt volledig vervangen, art. 16 tot en met art. 19 worden geschrapt.

5) De nieuwe samenstelling van de Raad van Bestuur VELOV is:

- Evelyne Coucke (secretaris)

- Koen De Pryck (ondervoorzitter)

- Gertjan De Smet (bestuurder)

- Lieve Desplenter ( penningmeester)

- Marleen Lefebre ( bestuurder)

- Wil Meeus ( voorzitter)

- Davy Mortier ( bestuurder)

- Inge Placklé ( bestuurder)

- Joëlle Pletinckx ( bestuurder)

- Anne Verhoeven ( ondervoorzitter)

Op de laatste blz. van luik C' een r. cto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

6),De nieuwe VELOV- statuten dd. 8 februari 2013 zijn

VELOV vzw werd als vereniging zonder winstoogmerk opgericht overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals gewijzigd door de Wetten van 2 mei 2002, 16 januari 2003 en 22 december 2003, hierna genoemd de V&S-wet.

TITEL I,  NAAM -- ZETEL  DOEL  DUUR

Art, 1. - § 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam: `Vereniging Lerarenopleiders Vlaanderen'.

§ 2. De vereniging behoudt zich het recht voor om in al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de vereniging de evenwaardig afgekorte benaming 'VELOV' te gebruiken.

§ 3. De naam of de evenwaardige afkorting moet steeds worden voorafgegaan of gevolgd door de woorden 'vereniging zonder winstoogmerk' of de afkorting 'vzw'.

Art. 2. - § 1. De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Delinstraat 9, 2060 Antwerpen en behoort tot het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

§ 2. Alle stukken voorgeschreven door de V&S-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Art. 3. _ § 1. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, de ondersteuning van de personen die werken aan de professionele ontwikkeling van leraren.

§ 2. De vereniging heeft drie functies:

 Een platformfunctie die het ondersteunen en organiseren van fora omvat om kennis en ervaringen met collega's te delen.

 Een ontwikkelingsfunctie gericht op het stimuleren van initiatieven m.b.t. de professionalisering van lerarenopleiders.

 De communicatiefunctie die zich richt op de onderlinge contacten tussen lerarenopleiders en op het onderwijsveld, VELOV zorgt voor transparantie van de functie van lerarenopleider in het onderwijsveld, het maatschappelijke veld en het beleid en is de spreekbuis bij het behartigen van de belangen van de lerarenopleiders bij de overheid.

§ 3. De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe aile roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

§ 4. De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dan de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Art. 4. - De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden, TITEL Il.  LIDMAATSCHAP

Art. 5. - § 1. De leden van VELOV zijn:

 lerarenopleiders van universiteiten, hogescholen en centra voor volwassenenonderwijs;

 alle personen die betrokken zijn bij de opleiding, begeleiding en nascholing van Leraren.

§ 2. De leden van VELOV zijn lid op persoonlijke titel.

§ 3. Instellingen of verenigingen kunnen geen lid van VELOV worden, maar er wel een samenwerkingsverband mee afsluiten zonder aanspraak te maken op formeel zeggenschap over het bestuur van de vereniging. Zij kunnen wel volgens de bepalingen van het samenwerkingsakkoord ais toegetreden lid de Algemene Vergadering en de Raad van Bestuur bijwonen.

Art. 6. - § 1. Het aantal leden is onbeperkt, met een minimum van drie.

§ 2. Leden worden, binnen de regels vastgelegd in de statuten en het huishoudelijk reglement, zonder beroep aanvaard door de Algemene Vergadering. Zij verwerven alle rechten en plichten die de wet of de statuten hun toekennen.

§ 3. Alle leden zijn gehouden een jaarlijks lidgeld te betalen. Het lidgeld wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur, met een maximum van 1000 euro per kalenderjaar. Het lidmaatschap is voor alle leden van bepaalde duur, namelijk het kalenderjaar waarvoor het lidgeld werd betaald.

Moi) 2.0

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

§ 4. De toegetreden leden betalen geen lidgeld en kunnen slechts met raadgevende stem aan de bestuursorganen en de werking van de vereniging deelnemen.

§ 5. De leden en de toegetreden leden kunnen op geen enkel ogenblik recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf gedane inbreng of gestorte gelden terug te vorderen.

§ 6. De leden en de toegetreden leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Art. 7. - § 1. Leden kunnen de vereniging verlaten door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de in artikel 5 paragraaf 1 vermeide hoedanigheid of overlijden. Vrijwillig ontslag geschiedt door een schriftelijke kennisgeving van ontslag geadresseerd aan de Raad van Bestuur en gaat in onmiddellijk na kennisneming door de Raad van Bestuur. Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de Algemene Vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige leden.

§ 2. Toegetreden leden blijven lid volgens de bepalingen van het samenwerkingsakkoord en zolang zij worden gemandateerd door de instelling of vereniging die zij vertegenwoordigen.

TITEL lil.  ALGEMENE VERGADERING

Art. 8. - § 1. De Algemene Vergadering bestaat uit de leden van de vereniging. leder lid beschikt over één stem, Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen via een schriftelijke volmacht, Niemand mag over meer dan één volmacht beschikken.

§ 2. Aan de Algemene Vergadering kunnen toegetreden leden worden toegevoegd volgens de bepalingen van de samenwerkingsakkoorden met instellingen of verenigingen.

Art. 9,  De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3° de kwijting aan de bestuurders;

4° de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

5° de uitsluiting van leden;

6° de ontbinding van de vereniging.

Art. 10. , § 1. In de loop van het eerste semester van elk burgerlijk jaar wordt ten minste één Algemene Vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen voor het lopende jaar. Algemene Vergaderingen kunnen bovendien gehouden worden op initiatief van de Raad van Bestuur of op schriftelijk verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging.

§ 2, Alle leden worden ten minste acht dagen tevoren voor de Algemene Vergadering opgeroepen. De agenda wordt bij de oproeping gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste

van de leden, wordt op de agenda gebracht. De besluiten warden genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige leden, behalve in de gevallen waarin de wet anders bepaalt. Besluiten in verband met statutenwijzigingen, uitsluiting van leden of ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden bepaald bij artikelen 8, 12 en 20 van de V&S-wet in acht genomen worden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

§ 3. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. De secretaris van de Raad van Bestuur maakt het verslag en bezorgd het aan alle leden en toegetreden leden. Bij afwezigheid van de voorzitter of de secretaris wordt deze taak overgenomen door een ander lid van de Raad van Bestuur.

TITEL IV.  RAAD VAN BESTUUR

Art. 11. - § 1. De Raad van Bestuur bestaat uit ten minste drie bestuurders, benoemd door de Algemene Vergadering en te allen tijde door deze afzetbaar. De bestuurders moeten lid zijn van de vereniging. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit,

§ 2. Een bestuursmandaat geldt voor vier jaar en is verlengbaar, indien een mandaat voortijdig eindigt, kan de Algemene Vergadering een vervanger voorzien voor de resterende duur van het mandaat.

§ 3. Bestuurders kunnen uit hun mandaat ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur.

a ~ " `

e

' Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

LinkB - ver

§ 4. Aan de Raad van Bestuur kunnen toegetreden leden worden toegevoegd volgens de bepalingen van de samenwerkingsakkoorden met instellingen of verenigingen.

Art. 12. - § 1. De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Alle bevoegdheden die niet door de wet of de statuten zijn toegekend aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur,

§ 2. De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder of lid, die ofwel alleen, ofwel gezamenlijk, ofwel als college optreden. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

Art. 13. - § 1. De Raad van Bestuur vergadert minstens twee maal per jaar.

§ 2. De Raad van Bestuur kiest onder haar bestuursleden minstens een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

§ 3. De Raad van Bestuur stelt het huishoudelijke reglement vast. Dit reglement bevat bepalingen omtrent de werkingsmodaliteiten van de Raad van Bestuur en van de vereniging.

TITEL V.  BEGROTING EN REKENINGEN

Art, 14, - § 1. Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december.

§ 2. De Algemene Vergadering verleent kwijting aan de Raad van Bestuur voor het beleid van het afgelopen werkingsjaar. De Raad van Bestuur stelt de rekeningen vast van het afgelopen boekjaar en maakt de begroting op voor het lopende boekjaar, Beide zijn onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering.

TiTEL VI.  ONTBINDING EN VEREFFENING

Art. 15.  ln geval van ontbinding van de vereniging wordt het overblijvend actief na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, automatisch toegewezen aan UNICEF

Wil MEEUS,

voorzitter VELOV

MOD 2.0

Op de laatste blz, van Luik g, ,>tses kien Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso . Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

14/11/2011
ÿþ MOD 2.2

ái in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Nzergelzgd'ter griffe d&

Rechtbankvan Koophande4

te Leuven, dé 3 f OKT. 2011

DE CeffER,

Ondernerningsnr : 872.961.594

Benaming

(voluit) : Vereniging Lerarenopleiders Vlaanderen

(verkort) : VELOV

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Drielindenstraat 15, 3110 Rotselaar

Onderwerp akte : Wijziging Raad van Bestuur

Uittreksel notulen van de Algemene Vergadering van 8 maart 2010

Aanwezig: Gertjan De Smet, Eline De Wilde, Pedro De bruyckere, Raf Sondervorst, Steven Janssens,

Koen De Pryck, Wil Meeus, Anne Verhoeven, Lieve Desplenter, Paul Cautreels, Antonia Aelterman,

Hilde Meysman, Renilt Mertens, inge Placklé, Isabelle Janssens, Nadine Engels,

Tijdens deze vergadering wordt de nieuwe samenstelling Raad van Bestuur goedgekeurd.

- Antonia Aelterman (UGent)

- Paul Cautreels (KdG - Ua)

- Pedro De Bruyckere (Arteveldehogeschool Gent)

- Koen De Pryck (CVO Antwerpen-Zuid)

- Gertjan De Smet (KAHO St Lieven Aalst)

Lieve Desplenter (KdG Antwerpen)

- Lotte De Wagter (Erasmushogeschool Brussel)

Eline Dewilde (CVO KISP Mariakerke)

- Isabelle Janssens (VUB)

- Steven Janssens (KU Leuven)

- Wil Meeus (UA)

- Inge Placklé (XIOS Diepenbeek)

- Joëlle Pletinckx (Artesis Antwerpen)

- Raf Sondervorst (HUB - KU Leuven)

- Anne Verhoeven (Lessius Mechelen)

Namen ontslag uit de RvB (f. samenstelling 2009):

Karin Scheerlinck, Wouter Boute, Hilde Meysman, Elke Struyf

Nieuwe leden RvB (2010 en verder):

- Lieve Desplenter (geboren te leper 05/03/1954 - Delinstraat 9 te 2018 Antwerpen - RR 54.03.05-314.12) - Koen De Pryck (geboren te Etterbeek 30/06/1962 - Kaudenaardestraat 40 te 1700 Dilbeek -RR62.06.30-415.29)

- Wil Meeus (geboren te Wilrijk 18/04/1969 - Coebergerstraat 24 te 2018 Antwerpen - RR 69.04.18-393.59)

- Isabelle Janssens (geboren te Gent 28/08/1975 - Zevenster 6 te 9840 De Pinte - RR 75.08.28-180.29) - Eline Dewilde (geboren te Gent 01/02/1983 - Moestuinstraat 4 te 9000 Gent - RR 83.02.01-092.83)

Gertjan De Smet (geboren te Sint-Niklaas 14/02/1964 - Moortelhoekstraat 157 te 9111 Sint-Niklaas -

RR 64.02.14-467.83)

van de Algemene Vergadering van 24 februari 2011

Steven Janssens (KU Leuven)

Anne Verhoeven (Lessius Mechelen)

Eline Dewilde (CVO KISP Mariakerke)

Lotte De Wagter (Erasmushogeschool Brussel)

Pedro De Bruyckere (Arteveldehogeschool Gent)

Eline Dewilde (CVO KISP Mariakerke)

Lieve Desplenter (KdG hogeschool Antwerpen)

Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(op(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

Uittreksel notulen Voorzitter Ondervoorzitters

Secretaris Webmaster

Penningmeester

Op de laatste blz. van Luik B vermelden

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Contact VELON Raf Sondervorst (HU Brussel / KU Leuven)

Redactie tijdschrift Antonia Aelterman (UGent)

Leden Paul Cautreels (KdG hogeschool / Universiteit Antwerpen)

Koen De Pryck (CVO Antwerpen-Zuid)

Gertjan De Smet (KAHO St-Lieven Aalst)

Isabelle Janssens (Vrije Universiteit Brussel)

Wil Meeus (Universiteit Antwerpen)

Inge Placklé (XIOS hogeschool Diepenbeek)

Joëlle Pletinckx (Artesis hogeschool Antwerpen)

Taakverdeling leden van de RvB goedgekeurd door de Algemene Vergadering

Zie verslagen AV VELOV dd 08/03/2010 en 24/02/2011 in bijlage

Handtekening

Steven JANSSENS, voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

4

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VERENIGING LERARENOPLEIDERS VLAANDEREN, AFGE…

Adresse
DRIELINDENSTRAAT 15 3110 ROTSELAAR

Code postal : 3110
Localité : ROTSELAAR
Commune : ROTSELAAR
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande