VEVA

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : VEVA
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 840.321.391

Publication

27/10/2011
ÿþ~^~3" .r~ ~".~~

~~-~'J" '~/ -~

Mod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

II1 IIIII IIIII I NIIVII

*11162781*

II

Griffie 2C11



O ndernem ingsnr : 890, 324. 39/

Benaming

(voluit) : VEVA VOF

Rechtsvorm : Vennootschap Onder Firma

Zetel : Melkstraat 116 te 1830 Machelen

Onderwerp akte : OPRICHTING

Tussen de ondergetekenden:

Vincent De Meyer, wonende te 1830 Machelen, Melkstraat 116, geboren te Asse op 22/12/1977,

en

Vera Reumers, wonende te 1830 Machelen, Melkstraat 116, geboren te Herentals op 25/02/1966,

wordt overeengekomen over te gaan tot de oprichting van een vennootschap onder firma, waarvan zij de statuten als volgt vaststellen:

Artikel 1 : Naam

De vennootschap is opgericht als vennootschap onder firma

onder de naam " VEVA VOF".

Artikel 2 : Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 3 : Maatschappelijke zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te

Melkstraat 116, 1830 Machelen, België

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden bij eenvoudige beslissing van de zaakvoering, mits` bekendmaking in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De vennootschap kan, zowel in België als in het buitenland, bestuurs- en uitbatingszetels, agentschappen en bijhuizen, bureaus en stapelhuizen inrichten, waar en wanneer zij het nodig acht, bij eenvoudige beslissing van de zaakvoering.

Artikel 4 : Maatschappelijk doel

De vennootschap heeft tot doel:

Traiteur  Webdesign en aanverwante activiteiten  informatica-activiteiten  transport in het breedste zin; van het woord met in begrip van goederen- en luchthavenvervoer.

Zij mag zelfstandig optreden, door onderaannemers of zelf als onderaannemer optreden voor eigen; rekening of voor rekening van derden en in dit verband alle verrichtingen uitvoeren die rechtreeks of; onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel. Zij mag tevens op om het even welke wijze deelneming in om; het even welke andere vennootschap, onderneming of vereniging waarvan het maatschappelijk doel: gelijkaardig is of verband houdt met de hare, of van aard is om de verwezenlijking van haar eigen doel tel bevorderen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Het nemen van participaties onder welke vorm ook, in alle bestaande en op te richten vennootschappen en ondernemingen, het beheren en valoriseren van eigen roerende waarden en participaties, het verlenen van financiële en andere bijstand aan de vennootschappen en ondernemingen waarin ze belangen heeft.

Alle financiële en beheersverrichtingen met betrekking tot eigen roerend vermogen en met betrekking tot onroerend vermogen, onder meer, krediet en financiering, belegging van eigen roerend vermogen en van onroerend vermogen, het nemen van participaties in nieuwe en bestaande vennootschappen, beheren van eigen roerend en van onroerend vermogen, hypothecaire en andere borgstelling, commissie- en delcredereverrichtingen, voor zover dit alles wettelijk is toegelaten.

De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in artikel 3, ten eerste en ten tweede, van de wet van vier december negentienhonderd negentig op de financiële transacties en de financiële markten en de wet over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies van vijf augustus negentienhonderd tweeënnegentig en het Koninklijk Besluit van negenentwintig november negentienhonderd drieënnegentig.

Het stellen van persoonlijke of zakelijke borgen in het voordeel van derden.

Het verwerven en huren met het oog op het verhuren en onderverhuren van onroerende goederen en eigen roerende installaties.

Een patrimonium bestaande uit eigen roerende en onroerende goederen te verwerven, te behouden, in de ruimste zin van het woord te beheren en oordeelkundig uit te breiden.

Het optreden als tussenpersoon, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, bij onroerende en alle commerciële activiteiten.

Binnen het kader van haar doel zal de vennootschap mogen overgaan in België of in het buitenland voor eigen rekening of voor deze van derden, tot het verwerven, vervreemden, opschikken, uitrusten, valoriseren, bouwen, huren en verhuren van alle onroerende goederen, ai dan niet gemeubeld.

De vennootschap mag zowel in het binnen- als in het buitenland alle daden van industriële, financiële, roerende en onroerende aard evenals alle handelsverrichtingen stellen, die van aard zijn de verwezenlijking van het doel geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Zij zal ook mogen deelnemen in andere vennootschappen en ondernemingen zowel in België als in het buitenland.

Artikel 5: Maatschappelijk kapitaal en inbreng

1° Inbreng

a)Inbreng in nijverheid

Elke vennoot doet een inbreng in de vennootschap van zijn arbeid en zijn goede zorgen. De inbrengen

worden aanvaard door de vennoten.

2°Vaststelling van de volstorting

De vennoten stellen vast dat de aandelen die elk van hen heeft onderschreven, geheel volstort zijn.

3°De aandelen die het kapitaal van de vennootschap vertegenwoordigen, zijn voor overdracht vatbaar, mits éénpang akkoord van alle vennoten, verenigd in algemene vergadering.

Deze overdracht die verplicht zal worden gepubliceerd in de Bijlagen bij het Belgisch staatsblad, zal gebeuren aan de intrinsieke waarde van elk aandeel, rekening houdend met de eventuele meer -en minderwaarden.

Er zal rekening worden gehouden, voor de berekening van de intrinsieke waarde, met de referentiewaarde vastgesteld door de eindemandaatsvergoeding, berekend door de lastgever voor de vennootschap, op het ogenblik van de overdracht.

5°De overnemer van de aandelen wordt titularis ten overstaan van de vennootschap van de rechten en plichten die eraan verbonden zijn.

Artikel 6: Wijziging kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal kan worden verhoogd of warden verminderd, in één of meerdere keren, mits

éénparige beslissing van elke vennoten verenigd in algemene vergadering.

Elke wijziging van het kapitaal zal verplicht gepubliceerd worden in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 7: Aansprakelijkheid van de vennoten

Te rekenen vanaf heden zijn de vennoten tegenover derden persoonlijk en hoofdelijk gehouden tot het

maatschappelijk passief.

Artikel 8: Exclusief karakter van de activiteit der vennoten

In het algemeen is elke vennoot gehouden tot een verbintenis van beroepsdiscretie en moet hij of zij zicht onthouden van iedere daad en bedrijvigheid die rechtstreeks of onrechtstreeks de belangen zou schaden van de lastgever of die onverenigbaar zou zijn met het maatschappelijk doel van de vennootschap.

Artikel 9: Aantal, toelating, uittreding en overlijden der vennoten

1 °Het aantal vennoten mag niet lager zijn dan twee.

2°Tot de eventuele toelating van een nieuwe vennoot, kan worden beslist bij éénparigheid van stemmen der vennoten, verenigd in algemene vergadering. Deze beslissing zal worden gepubliceerd in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

De nieuwe vennoot zal slechts over rechten en plichten ten aanzien van de vennootschap beschikken vanaf zijn intrede in de vennootschap.

Hij zal tegenover derden gehouden zijn tot de maatschappelijke schulden die ontstaan zijn na publicatie van zijn toetreding.

3°Elke vennoot heeft het recht zich terug te trekken, zonder het akkoord van de andere vennoten, mits een opzegging van zes maanden. Deze zal bij aangetekend schrijven ter kennis worden gebracht van de vennootschap en van elk der andere vennoten.

De eventuele uittreding van een vennoot zal slechts uitwerking hebben, zowel ten overstaan van de vennootschap als ten overstaan van derden, vanaf de vijftiende dag die volgt op de publicatie in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van de wijziging der statuten en de overdracht van zijn aandelen.

De vennoot die ophoudt deel uit te maken van de vennootschap blijft onder meer gehouden tot de maatschappelijke schulden die ontstaan zijn voor de vijftiende dag volgend op de publicatie van zijn vertrek.

Artikel 10: Bevoegdheden der vennoten

De vennoten delegeren aile beheersbevoegdheden van de vennootschap aan één onder hen, die de zaakvoerder wordt van de vennootschap met uitzondering van diegene die hieronder opgesomd zijn. Voor onderstaande bevoegdheden dienen de beslissingen genomen te warden door alle vennoten in éénparigheid.

- wijziging van het maatschappelijk doel  maatschappelijk zetel;

- wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap;

- wijziging samenstelling vennoten;

- wijzging van de aandelen;

- wijziging van de reglementering betreffende werkprestaties;

- aanpassing bezoldigingen;

- alle verrichtingen inzake rekening-courant;

- wijziging van de vertegenwoordigingsmandaten;

- aan- en verkoop, huur en verhuur van onroerend goed;

- aanvaarding en weigering van belangrijke mandaten;

- aanvraag en verlening leningen en kredieten tav financiële en andere instanties;

- investeringen aangaan van meer dan 1000¬ ;

- toekenning en opzegging van tewerkstellingscontracten voor personeel.

De vennoten hebben echter het recht om, samen of individueel, daden van controle en toezicht te stellen, onder meer voor wat betreft de jaarrekeningen en maatschappelijke bescheiden.

Artikel 11: Aanduiding  herroeping zaakvoerder

De heer De Meyer Vincent en Mevrouw Vera Reumers worden aangesteld tot zaakvoerder.

Het mandaat van de zaakvoerder is, in principe, onherroepelijk, behoudens in geval van vrijwillig ontslag of herroeping om wettige reden. In geval van herroeping van de zaakvoerder bij gerechtelijke beslissing die in kracht van gewijsde is getreden, verliest deze automatisch zijn hoedanigheid van vennoot van de vennootschap.

in geval van ontslag, herroeping of overlijden van de vennootzaakvoerder, zullen de vennoten, verenigd in algemene vergadering, overgaan tot de aanduiding, bij éénparigheid, van een nieuwe zaakvoerder, door middel van een wijziging van de statuten in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 12: Bevoegdheden van de zaakvoerder

De zaakvoerder wordt belast met het beheer van de vennootschap, met uitsluiting van de andere vennoten, binnen de perken van het maatschappelijk doel, zoals het is vastgesteld in artikel 1 van onderhavige statuten. "

De zaakvoerder is bevoegd om alle daden van beheer en van beschikking te stellen die nodig of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de vennootschap.

Hij mag zonder dat deze opsomming limitatief is, personeel aanwerven en afdanken, materiaal aankopen, de schuldvorderingen innen, handelseffecten aanvaarden, elke verzekeringspolis tekenen, rechtsvorderingen instellen, enz.

Artikel 13: Bezoldiging der vennoten

Elke vennoot heeft recht op een bezoldiging waarvan het bedrag en de wijze van betaling zullen bepaald',

worden door de vennoten verenigd in algemene vergadering.

Artikel 14: Jaarrekening van de vennootschap

De vennootschap is ertoe gehouden een boekhouding te voeren in overeenstemming met de wet met' betrekking tot de boekhouding en de jaarrekeningen van de ondernemingen en de gecoördineerde wetten op de handelsvennootschappen.

De maatschappelijke bescheiden worden ieder jaar op 31 december afgesloten. De zaakvoerder maakt de inventaris, de balansen de winst -en verliesrekening op.

De jaarrekeningen van de vennootschap worden goedgekeurd, op definitieve wijze, door de vennoten, verenigd in algemene vergadering, ten laatste om 19u op de laatste vrijdag van de maand juni van het jaar dat' volgt op de afsluiting van het boekjaar.

Voor het opmaken van de jaarrekeningen, begint het boekjaar op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar. Ten uitzonderlijke titel zal het eerste boekjaar de periode omvatten die loopt vanaf de eerste dag van de aanvang van de activiteit van de vennootschap tot 31 december 2012.

Artikel 15: Verdeling van de winsten en verliezen van de vennootschap

1 °Het batig saldo van de balans, na aftrek van de algemene onkosten, lasten en afschrijvingen, maakt de

netto -winst uit van de vennootschap.

2°De vennoten, verenigd in algemene vergadering ten laatste op de laatste vrijdag van elk jaar zullen bij eenparigheid beslissen: over de bestemming van de winsten en/of de bestemming van een deel van de netto - winst naar een reservefonds.

Artikel 16: Ontbinding van de vennootschap

De vennootschap wordt van rechtswege ontbonden, in geval van beëindiging, om welke reden ook met

eenparigheid van stemmen van de vennoten.

Artikel 17: Vereffening

De liquidatieboni en de eventuele verliezen worden verdeeld onder de vennoten in verhouding tot hun aandeel in het maatschappelijk kapitaal.

Gedaan te Brussel, op 5/10/2011, in vier exemplaren, waarvan elke vennoot erkent er één ontvangen te hebben, één voor op de zetel van de vennootschap, het vierde exemplaar bestemd zijnde voor de publicatie in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Zaakvoerder Zaakvoerder

Vincent De Meyer Vera Reumers

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VEVA

Adresse
MELKSTRAAT 116 1830 MACHELEN(BT)

Code postal : 1830
Localité : MACHELEN
Commune : MACHELEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande