VIEZE STIJL

Association sans but lucratif


Dénomination : VIEZE STIJL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 544.961.341

Publication

05/02/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

- Het organiseren en uitwerken van culturele, ontspannings-en spelactiviteiten.

- Het organiseren van concerten, festivals, fuiven, theaterproducties en andere muziek- en cultuurevenementen en aanverwante activiteiten, enz.

- De voorverkoop organiseren van tickets voor concerten, festivals, fuiven, theaterproducties en andere muziek- en cultuurevenementen en aanverwante activiteiten, enz.

- Het componeren, uitvoeren, opnemen, produceren, promoten, verspreiden en exploiteren van muzikale, culturele en audiovisuele werken.

- Zij kan eveneens optreden als uitgever van literaire, muzikale en audiovisuele werken. Zij kan deze handelingen stellen in alle genres en disciplines zoals theater, muziek, audiovisuele kunsten, dans, letterkunde, plastische kunsten, gastronomie en alle andere activiteiten en producten in verband daarmee.

De vereniging heeft tot doel:

De vereniging heeft tevens tot doel:

TITEL II: L E D E N

ARTIKEL 4

ARTIKEL 5

ARTIKEL 7

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

- Het dichter bij elkaar brengen van jeugd en jongvolwassenen via laagdrempelige, culturele verrijking.

- Een platform te creëren voor jongeren en jongvolwassenen .

- De kans geven jeugd en jongvolwassenen zich artistiek te ontplooien en haar idealen verder uit te bouwen via bovenstaande doelen.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bevorderen. In die zin mag zij ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Zij kan onder meer haar medewerking verlenen en belang stellen in elk gelijkaardig doel als het hare.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met de doelstellingen en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken.

Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De oprichters zijn de eerste effectieve leden. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De toegetreden leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend.

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die aanvaard worden bij besluit van de Raad van Bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail. Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 8

Elk lid of  toegetreden lid kan te allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Artikel 9

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door de Raad van Bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de vzw wordt bewaard, binnen acht dagen nadat hij van het besluit in kennis is gesteld.

ARTIKEL 9

Uitgetreden en uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of rechtsvoorgangers gedane inbrengsten of gestorte lidgelden terug te vorderen.

TITEL III: DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 10

ARTIKEL 11

ARTIKEL 12

ARTIKEL 13

ARTIKEL 14

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering en zijn te allen tijde afzetbaar door deze. De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. Zij kunnen eventueel een vergoeding van hun onkosten bekomen, mits voorafgaandelijke goedkeuring van de uitgave door de raad van bestuur.

Een bestuurder zijn opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap.

Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is. Bestuurders wier mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan het initiatief nemen om de algemene vergadering te laten bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te

vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt.

De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum 3 bestuurders, die lid zijn van de vereniging. Indien de algemene vergadering slechts 3 leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

De raad van bestuur beslist zelf over de functies binnen haar schoot.

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda. De agenda wordt opgesteld door de voorzitter, maar ieder lid van de raad van bestuur heeft het recht punten op de agenda te laten plaatsen.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Bij diens aanwezigheid door de ondervoorzitter, of wanneer beiden afwezig zijn, door het oudste aanwezige bestuurslid.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbij behorend stemrecht

mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de voorzitter.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

ARTIKEL 15

ARTIKEL 17

ARTIKEL 18

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

De raad bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt die in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Hij treedt op als eiser of als verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van, maar niet beperkt tot, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken,...

De raad benoemt en ontslaat leden van het personeel en bepaalt hun statuut.

De raad kan één of meer van zijn bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden; hij kan ze volledig overdragen aan twee of meer van zijn leden.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

De raad kan één of meer afgevaardigde-bestuurders aanstellen, belast met het dagelijkse bestuur, onder meer met de geldige handtekeningen tegenover het bestuur der postchecks, banken, spaarkassen en andere financiële instellingen.

Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn aangewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de handtekening van een bestuurder. Tegenover derden is hij er niet toe gehouden enig bewijs voor te leggen; tegenover de vereniging blijft hij evenwel persoonlijk aansprakelijk.

ARTIKEL 16

De vereniging kan commissarissen benoemen wanneer de algemene vergadering hieromtrent rechtsgeldig een beslissing heeft genomen. In dit geval kan de algemene vergadering commissarissen benoemen zowel uit haar leden als uit derden.

Zij is evenwel wettelijk verplicht, ingevolge art. 17, § 5 van de huidige wet één of meer commissarissen te benoemen wanneer zij aan twee van de hieronder drie vermelde voorwaarden gezamenlijk voldoet:

a) het equivalent gemiddeld over het jaar van 50 voltijdse werknemers ingeschreven in het personeelsregister dat wordt gehouden overeenkomstig het K.B. nr. 5 van 23 oktober 1978

b) in totaal 6.250.000 EUR. aan andere dan uitzonderlijke ontvangsten, exclusief BTW

c) een balanstotaal van 3.125.000 EUR.

Zij is eveneens wettelijk verplicht dit te doen indien het gemiddeld aantal tewerkgestelde werknemers per jaar het

equivalent van 100 voltijdse werknemers ingeschreven in het personeelsregister dat wordt gehouden krachtens

K.B. nr. 5 van 23 oktober 1978, overschrijdt.

De algemene vergadering is, wanneer zij er wettelijk toe gehouden is commissarissen te benoemen, verplicht

deze te benoemen onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

1. het wijzigen van de statuten,

2. de benoeming en afzetting van de bestuurders,

3. de benoemen en afzetting van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging word toegekend,

4. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

5. de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

6. de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

7. de benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging,

8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

9. alle bevoegdheden die door voorliggende statuten worden toegekend,

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden. Ieder lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander lid, die het correlerend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht. Ieder lid beschikt over één stem.

De algemene vergadering is bevoegd tot:

ARTIKEL 19

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het

afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 20

Een buitengewone algemene vergadering kan door de raad van bestuur worden samengeroepen telkens indien het belang van de vereniging het vereist.

ARTIKEL 21

Het bijeenroepen van de algemene vergadering gebeurt steeds op initiatief van de raad van bestuur. Alle leden

moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste acht dagen vóór de vergadering.

Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

ARTIKEL 22

ARTIKEL 23

ARTIKEL 24

ARTIKEL 25

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

TITEL V: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 26

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter, of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de raad van bestuur afwezig is. De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden genomen op voorstel zowel van de voorzitter als van de gedelegeerd bestuurder.

De algemene vergadering kan beraadslagen ongeacht het aantal aanwezigen.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering. Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel, bij uitsluiting van werkende leden of de ontbinding van de vereniging wordt het aanwezigheidsquorum toegepast, voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002

De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

De raad van bestuur is verplicht een algemene vergadering samen te roepen wanneer minimum een/vijfde van de werkende leden dit vraagt. De aanvraag tot oproeping gebeurt per brief of per e-mail.

De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende derden mondeling of bij gewone brief of per e-mail ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

TITEL VI: ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 27

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

ARTIKEL 28

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

De bestemming van de activa, na vereffening van de schulden, zal bepaald worden door de algemene vergadering, maar dient in ieder geval tot een belangeloze doelstelling te worden aangewend.

ARTIKEL 29

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de Wet van 27 juni 1921, als gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde [datum] tot 31 december 2014.

En onmiddellijk wordt een algemene vergadering gehouden waarop beslist wordt over te gaan tot de benoeming van drie bestuurders:

Getekend:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Aldus opgemaakt en goedgekeurd te Ternat op 30/01/2014, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Brussel.

Voor alle administratieve verrichtingen heeft de raad van bestuur onbeperkte en afzonderlijke volmacht. Voor alle financiële verrichtingen heeft de raad van bestuur onbeperkte en afzonderlijke volmacht.

-de heer Max Gadeyne

-de heer Lukas Verdoodt

-de Heer Max De Mulder

Voorzitter: Max Gadeyne, wonende te 1740 Ternat, t Serclaesstraat 16 Ondervoorzitter: Lukas Verdoodt, wonende te 1740 Ternat, Keizerstraat 1 bus 4 Secretaris: Max De Mulder wonende te 1740 Ternat, Dreef 23

Oprichter 1: Gadeyne, Max, Ternat

Oprichter 2: Verdoodt, Lukas, Ternat

Oprichter 3: De Mulder Max, Ternat

Tevens beslist de raad van bestuur navolgende personen aan te stellen als:

Coordonnées
VIEZE STIJL

Adresse
T'SERCLAESSTRAAT 16 1740 TERNAT

Code postal : 1740
Localité : TERNAT
Commune : TERNAT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande