VLAAMS WAGNER GENOOTSCHAP

Association sans but lucratif


Dénomination : VLAAMS WAGNER GENOOTSCHAP
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 461.575.686

Publication

04/03/2013
ÿþ MOD22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



iNëergeIegd ter griffiè tels

ReChtba{ik van Koophandel

Leuven, de 2 1 Fil, 2013 DE GRIFFIER,

Griffie

Voor-behoudei aan het Belgisch Staatsbia

toitge111111

Ondernemingsnr : 0461.575.686

Benaming

(voluit); Vlaams Wagner Genootschap

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Patrijzenlaan 36, 3010 Leuven

Onderwerp akte : Statutenwijziging

GECOORDINEERDE STATUTEN

OPR1CHTINGSSTATIJTEN AANGEVIJLD MET

WIJZIGING VAN 28.021999

WIJZIGING VAN 28.01.2013

Art. 1. De vereniging wordt genoemd "Vlaams Wagner Genootschap" en heeft haar zetel te 8301 Knokke-Heist, Pinksterbloemhof 43. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brugge.

Art, 2. De vereniging heeft tot doel de bestudering en de beleving van de muziek van Richard Wagner, de verdie-ping en aanmoediging van de muzikale en cultuurhistorische waarden van het werk van Richard Wagner op onder meer muzikaal, economisch, filosofisch en politiek vlak. Zij wil dit doel bereiken door het verzorgen van publicaties, electronisch of in drukvorm, en het organiseren van voordrachten, concerten, reizen, filmvoorstellin-gen en in het algemeen door het aanwenden van alle middelen welke het doel van de vereniging enigszins kun-nen bevorderen.

Art. 3. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ontbonden warden bij beslissing van de alge-mene vergadering.

Art. 4. De vereniging bestaat uit actieve en toetredende leden. Het aantal leden is onbeperkt, maar het aantal actie-ve leden moet minstens drie bedragen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Al-gemene Vergadering komt uitsluitend toe aan de actieve leden. Nieuwe toetredende leden kunnen aanvaard war-den op hun schriftelijk verzoek aan de raad van Beheer. Deze beslist hierover zonder verhaal. Elk actief of toetre-dend lid kan op elk moment ontslag nemen, mits dit schriftelijk mee te delen aan de Raad van Beheer. Het man-daat, uitgeoefend door de leden van de Raad van Beheer, is onbezoldigd, tenzij anders uitgesproken door de Al-gemene Vergadering. Het actief of toetredend lid dat de jaarlijkse bijdrage niet betaalt binnen de maand na de her-innering die hem per post werd toegezonden wordt geacht ontslagnemend te zijn.

Art. 5. De jaarlijkse bijdrage van zowel de actieve als de toetredende leden bedraagt maximaal 250 euro, De jaar-lijkse Algemene Vergadering zal binnen deze limiet de werkelijke bijdrage vaststellen.

Art. 6. De vereniging wordt geleid door een Raad van Beheer, samengesteld uit ten minste drie leden, en maxi-mum tien leden, die benoemd wordt door de Algemene Vergadering en gekozen uit de actieve leden. De Raad van Beheer vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelin-gen. De Raad van Beheer mag alle nodige verbintenissen aangaan ten einde het maatschappelijk doel van de vereniging te realiseren. De Raad van Beheer kan zijn bevoegdheid voor welbepaalde handelingen of taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere beheerders, of zelfs aan een derde. Het mandaat van de leden van de Raad van Beheer eindigt bij overlijden, ontslag of ontzetting, door de algemene vergadering. Voor daden van dagelijks beheer, hebben zowel de voorzitter als de penningmeester de beslissings- en verte-genwoordigingsbevoegdheid. Voor andere daden dan die van het dagelijks beheer, is een beslissing van de Raad van Beheer vereist en de vereniging is, behoudens andersluidende beslissing van de Raad van Be-heer, hiervoor slechts geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijk optreden van de voorzitter en de penning-meester.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

a

Luik B - Vervolg



M0022

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

.\F

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n, bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordic Verso : Naam en handtekening

Art. 7, Een beraadslaging van de Algemene Vergadering is vereist in de volgende gevallen:

1° Wijziging van de statuten

2° Benoeming en ontzetting van de leden van de raad van beheer

3° Goedkeuring van begrotingen en rekeningen.

4° Het ontbinden van de vereniging.

5° De uitsluiting van leden.

Art. 8. De Algemene Vergadering wordt samengesteld uit alle actieve leden. Zij wordt voorgezeten door de voor-zitter van de Raad van Beheer, Een lid kan zich door een ander lid op de Algemene Vergadering laten vertegen-woordigen. Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering, De verkiezing van de voorzitter van de Raad van Beheer kan enkel overwogen worden indien de uittredende voorzitter zijn mandaat vrijwillig ter beschik-king stelt,

Art. 9, De Algemene Vergadering vergadert minstens eenmaal per jaar. De leden worden minimum twintig dagen voor de vergadering schriftelijk uitgenodigd, De dagorde wordt op de uitnodiging vermeld. De Algemene Ver-gadering beslist geldig welk ook het aantal aanwezigen zij. Elk jaar brengt de Raad van Beheer op de jaarlijkse, Algemene Vergadering verslag uit over de rekeningen en verantwoording over zijn beleid van het afgelopen jaar. De statuten kunnen worden gewijzigd overeenkomstig art.8 van de wet van 27 juni 1921, De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid, onder voorbehoud van de artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921. Leden en derden met een wettig belang, kunnen van de besluiten van de Algemene Vergadering afschriften verkrijgen, ondertekend door twee bestuurders,

Art. 10. Op ieder ogenblik kan een buitengewone Algemene Vergadering door de Raad ven Beheer, of op aan-vraag van minstens 2 actieve dan wel één vijfde van de toetredende leden bijeengeroepen worden,

At 11. De vereniging heeft een reglement van inwendige orde, uitgewerkt door de Raad van Beheer en goed-gekeurd door de Algemene Vergadering

Art. 12. De bezittingen van de vereniging zullen na ontbinding toegewezen worden aan een werk waarvan het cul-turele doel het best overeenkomt met het doel van onderhavige vereniging, De Algemene Vergadering beslist over de toewijzing van de goederen.

Art. 13. Voor alle gevallen die niet voorzien zijn door de statuten, zijn de beschikkingen van de wet van 27 juni 1921 van toepassing.

BENOEMINGEN

AMBTSBEEINDIGINGEN

Bij beslissing van de Algemene Vergadering op datum van 28.01.2013 werden voor een termijn van onbepaalde duur verkozen tot enige stemgerechtigde actieve leden en beheerders:

Voorzitter & Penningmeester : Jos Hermans, burgerlijk ingenieur,

Pinksterbloemhof 43, 8301 Knokke-Heist

Secretaris : Johan Vervoort, informaticus,

Kapucijnenvoer 167, 3000 Leuven

Ondervoorzitter ; Patrick Pype, burgerlijk ingenieur, MBA

Beukenlaan 60, 3110 Rotselaar

Bestuurslid : Johan Uytterschaut, musicoloog

Nekwinkelstraat 7, 3020 Herent

Ontslagnemende bestuursleden K. Guy Stevens, Chris Van de Wauw, Pierre Vandenbroeck maken niet langer deel uit van het bestuur.

Voor echt verklaard:

Jos Hermans

Voorzitter

Coordonnées
VLAAMS WAGNER GENOOTSCHAP

Adresse
PATRIJZENLAAN 36 3010 KESSEL-LO

Code postal : 3010
Localité : Kessel Lo
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande