VLAAMSE BONSAIVERENIGING DEMERLAND, AFGEKORT : VBV DEMELAND

Association sans but lucratif


Dénomination : VLAAMSE BONSAIVERENIGING DEMERLAND, AFGEKORT : VBV DEMELAND
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 443.587.928

Publication

20/02/2014
ÿþ~ MQ62,2



In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

in

II~xlij1i11111iiiuuiin11

Neergelegd tier griffie der Rechtbank van Koo anti i

te Leuven, de 1 1 tb. 4 DE GRIFFIER,

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondefnemingsnr : 443.587.928

Benaming

(voluit) : Vlaamse Bonsaivereniging Demerland

(verkort) : VBV Demeland

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Bosmansstraat 10, 3294 Molenstede

Onderwerp akte : Statutenwijziging -- bestuursverkiezing

De Algemene Statutaire vergadering van 8 november 2013 heeft een statutenwijziging goedgekeurd

alsmede onderstaande gecoordineerde statuten.

BENAMING

Qe vereniging zonder winstoogmerk "Vlaamse Bonsaivereniging Demeriand" met als identificatienummer

2479/91 werd opgericht per 1 januari 1991 met hierna vernielde (gecoordineerde) statuten.

Historiek:

-Oorspronkelijke statuten opgesteld op de AM, van 24-11-1990, gepubliceerd in de bijlagen van het,

Belgisch Staatsblad van 21-2-1991 onder art N.2479 (75308)

-Publicatie van de Raad van Beheer van 15-3-1995. N.004807

-Publicatie van de Raad van Beheer en overbrenging van de sociale zetel van 17-1-2003. N.000571

-publicatie van statutenwijziging van 7-1-2005.

-Huidige publicatie van de gecoördineerde statuten na de statutenwijziging van 8 november 2013

STATUTEN

Art 1.De vereniging wordt genoemd: "Vlaamse Bonsaivereniging Demerland". Zij mag verkort de naam: "Bonsaivereniging Demerland" of "V.B.V. Demerland" gebruiken.

Art 2.De vereniging heeft haar zetel te 3294 Molenstede, Bosmansstraat 10, gerechtelijk arrondissement Leuven.

DOEL

Art 3.De vereniging heeft tot doel de verspreiding en de bevordering van de Bonsai- en aanverwante; kunsten, dit in de ruimste zin van het woord. De vereniging kan hiertoe alle mogelijke activiteiten organiseren en', initiatieven nemen, roerende en onroerende goederen bezitten die haar behulpzaam kunnen zijn bij het verwezenlijken van haar doel en andere zakelijke rechten laten gelden.

Art 4.0m dit doel op een uniforme wijze te realiseren sluit de vereniging zich aan bij de "Vlaamse Bonsaivereniging vzw", hierna kortweg genoemd 9/BV".

LEDEN

Art 5.Eenieder die zijn lidmaatschapsbijdrage aan VBV-Demerland betaalt, onderschrijft hiermede automatisch deze statuten. De vereniging kent een lidmaatschapsbijdrage van minstens tien Euro per jaar, Zij kan elk jaar aangepast worden. De inning ervan gebeurt door de administratie van de Vlaamse Bonsaivereniging.

Art 6.Een lid dat zijn bijdrage niet betaalt wordt automatisch ontslagen.

Art 7.Leden worden onderverdeeld in verschillende categorieën:

Ereleden: personen die een speciale band hebben met de vereniging of die zich door hun inzet verdienstelijk hebben gemaakt Zij zijn vrijgesteld van lidmaatschapbijdrage. Het erelidmaatschap wordt toegekend door de Algemene Vergadering op gemotiveerde voordracht van de Raad van Bestuur. Een erelid, kan deelnemen aan alle activiteiten van de vereniging, aan de Algemene Vergaderingen en aan de vergaderingen van de Raad van Bestuur.

Vaste leden: personen die mee de verantwoordelijkheid willen dragen over de vzw. Er wordt van hen ' verwacht dat ze de algemene ledenvergadering bijwonen en regelmatig deelnemen aan de activiteiten van de vereniging. Alleen vaste leden hebben stemrecht. Een vast lid dat de algemene vergadering niet kan bijwonen, kan zich door een ander vast lid laten vertegenwoordigen door middel van een geschreven volmacht, Een lid, kan slechts één volmacht dragen.

Toetredende leden: zijn leden die aangesloten zijn bij andere afdelingen van de VBV. Zij kunnen deelnemen aan alle activiteiten en gebruik maken van de dienstverlening aangeboden door de vereniging. Zij kunnen niet: deelnemen aan een Algemene Vergadering,

Op de laatste blz, vanLij gt vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Luik B - Vervolg

Art 8.Uittredende of uitgesloten leden en/of de rechthebbenden ervan hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit wat dan ook vorderen.

" ALGEMENE VERGADERING

Art 9.De Algemene Vergadering wordt samengesteld uit de vaste leden. De Algemene Vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Na oproeping door de Raad, en dit minstens eenmaal per jaar tijdens het eerste kwartaal van het kalenderjaar, komt de Algemene Vergadering bijeen. Tijdens deze vergadering worden de rekeningen, de begroting en het beleid van de bestuurders ter goedkeuring ', voorgelegd. Een kopie van het kasverslag wordt uitgereikt aan de penningmeester en de secretaris. Een derde kopie wordt nagekeken en voor controle getekend door een lid aanwezig op de Algemene Vergadering.

" Art 10.Alle leden moeten minstens acht dagen véór de Algemene Vergadering opgeroepen worden door een schrijven, publicatie in het ledenblad of afdelingskrant of door middel van e-mail De uitnodiging zal de agenda en de plaats van bijeenkomst vernielden. Deze agenda wordt samengesteld door de Raad van Bestuur. Over punten niet vermeld op de agenda kan niet geldig gestemd worden,

Art 11.De bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn die welke door de wet voorzien zijn.

Art 12.De Algemene Vergadering beslist geldig, onafgezien het aantal aanwezige leden, tenzij de wet het anders voorschrijft, De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid, behalve inde gevallen dat de wet het anders voorschrijft. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen,

Art 13.Van de beslissingen van de Algemene Vergadering worden notulen opgemaakt, ondertekend door de voorzitter en één beheerder. Op eenvoudig verzoek kan elk vast lid deze raadplegen. Bewaren, raadplegen, eventuele publicaties en het ter kennis brengen ervan aan belanghebbende derden, gebeuren zoals de Raad van Bestuur bepaalt.

Art 14.1-let boekjaar loopt van één januari tot eenendertig december van elk jaar,

Bij het einde van het boekjaar worden door de Raad van Bestuur de rekeningen over het voorbije jaar afgesloten en de inventaris en de begroting voor het volgende jaar opgemaakt,

Deze worden voorgelegd aan de eerste Algemene Vergadering van het nieuwe boekjaar.

RAAD VAN BESTUUR

Art 15.0e vereniging wordt beheerd door een Raad van Bestuur, hierna "de Raad" genoemd, van ten minste

" vijf leden van de vereniging. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering voor een periode van vier jaar, Ze zijn herverkiesbaar. De bestuurders genieten geen vergoeding.

Art 16.De Raad kiest onder zijn leden een Voorzitter, een Penningmeester en een Secretaris. Verder kunnen functies voorzien worden volgens de noodwendigheden. Bij belet van de Voorzitter worden zijn funoties ' waargenomen door de ondervoorzitter indien de Raad er één aanstelde, in het andere geval of bij zijn afwezigheid, door de oudste in jaren aanwezige beheerder.

De beslissingen van de Raad worden genomen met meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Art 17.De Raad heeft de meest uitgestrekte bevoegdheid. Aile handelingen welke niet door de wet of door de statuten weerhouden zijn voor de Algemene Vergadering, behoren tot de bevoegdheid van de Raad.

Art 18.De Raad kan onder zijn verantwoordelijkheid het dagelijks bestuur der vereniging overdragen aan een Dagelijks Bestuur welk uit minstens twee personen zal moeten bestaan. Zij kan een bestuurder ermee belasten om de lopende financiële zaken te verzorgen, deze tekent namens de vereniging de kwitanties en ' ontvangstbewijzen ten aanzien van Post, Bank en dergelijke meer, Elke bestuurder afzonderlijk kan , aangetekende of ingeschreven zendingen gericht aan de vereniging in ontvangst nemen en hiervoor tekenen. Bestuurders die namens de Raad optreden moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enige beraadslaging of machtiging.

De Raad kan een lid een mandaat toekennen teneinde speciale opdrachten uit te voeren. Deze opdrachten ' dient specifiek te zijn en kunnen hernieuwd worden, De eventuele verantwoorde kosten voor deze opdrachten kunnen ten laste van de vereniging genomen worden.

Art 19.De Raad vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of twee bestuurders. Deze bijeenroeping gebeurt per email minstens 5 dagen vooraf, tenzij bij algemeen akkoord van alle bestuursleden. De Raad kan geldig vergaderen als minstens de helft van de leden aanwezig is. De notulen, evenals uittreksels en afschriften ervan, worden door twee bestuurders ondertekend.

ONTBINDING EN VEREFFENING

Art 20.De vereniging wordt automatisch ontbonden bij wijziging van de doelstelling genoemd in artikel 3 van deze statuten. Bij vrijwillige ontbinding wordt door de Algemene Vergadering en bij gebreke daarvan door de rechtbank één of meerdere vereffenaars benoemd, hun bevoegdheden bepaald en de wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen vastgesteld.

Deze statuten aldus gewijzigd en gecosyrdineerd zijnde, heeft de Algemene Vergadering als bestuurders verkozen die hebben aanvaard: André Puttenaers, Eddy Dockx, Emiel Deflem, Georges Noppen, Jerry Vanderhulst, Johan Feliers, Jos Meulemans en Ludo Van Dessel

De bestuurders tekenen hierna

De Raad van Bestuur is onmiddellijk nadien in een eerste vergadering samengekomen en heeft onder andere volgende functies verdeeld: Voorzitter. Eddy Dockx (persoon bevoegd om de vereniging ten aanzien van derden te vertegenwoordigen), Secretaris; Georges Noppen, Penningmeester: Jerry Vanderhulst.

De Raad van Bestuur heeft het ontslag van Theo Lissens als bestuurder aanvaard en genoteerd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VLAAMSE BONSAIVERENIGING DEMERLAND, AFGEKORT…

Adresse
BOSMANSSTRAAT 10 3294 MOLENSTEDE

Code postal : 3294
Localité : Molenstede
Commune : DIEST
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande