VLIERBEEKSE SCOUTS EN MEISJESGIDSEN

Association sans but lucratif


Dénomination : VLIERBEEKSE SCOUTS EN MEISJESGIDSEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 419.194.111

Publication

28/04/2015
ÿþ Moo2.2

i} I ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

IIiiiuu~iiui95u * u

*150616

i



Ondernemingsnr : 419.194.111

Benaming

(voluit) : Vlierbeekse Scouts en Meisjesgidsen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2015 - Annexes du Moniteur belge (verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Weidestraat 4, 3000 Leuven

Onderwerp akte : WIJZIGING VAN STATUTEN

Vlierbeekse Scouts en Meisjesgidsen VZW

WIJZIGING VAN DE STATUTEN:

Op haar vergadering van 31 maart 2015 besloot de Algemene Vergadering eenparig tot wijziging van haar statuten. Hieronder de gecoördineerde statuten.

Titel I: NAAM-ZETEL-DOEL-DUUR

Artikel 1: Naam

De Vereniging draagt de naam "Vlierbeekse Scouts en Meisjesgidsen" vereniging zonder winstoogmerk.

Artikel 2: Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 3010 Kessel-Lo, Bergstraat 106. De vereniging ressorteert onder. het gerechtelijk arrondissement Leuven. Alle stukken voorgeschreven door de vzw-wet van 27 Juni 1921 worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement





Artikel 3: Doel

De vereniging heeft tot doel de werking van Scouts Vlierbeek te ondersteunen, deze ondersteuning strekt zich uit tot alle activiteiten die rechtstreeks of onrechtstreeks met de werking van de jeugdbeweging verbonden', zijn.

Artikel 4: Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Titel 11: LIDMAATSCHAP

Artikel 5:

De ondergetekenden die deze vereniging oprichten zijn de eerste leden.

Artikel 6:

Ieder natuurlijk persoon die door de Raad van Bestuur als zodanig wordt aanvaard, kan als lid deel uitmaken van de vereniging.

De hoedanigheid van een lid wordt verkregen doordat de betrokkene zijn handtekening in het register van leden plaatst.



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

l

MDD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 7:

Als erelid en steunend lid kunnen tot de vereniging toetreden ieder natuurlijk persoon die door de Raad van Bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon met de vereniging heeft.

De ereleden en steunende leden hebben enkel de rechten en verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de steunende leden worden gewijzigd.

Artikel 8:

Verzoeken om toetreding dienen schriftelijk aan de Raad van Bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornaam en adres en van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als lid of toetredend lid. De Raad van Bestuur beslist omtrent de al dan niet toelating tot de vereniging uiterlijk drie maanden nadat het verzoek hem heeft bereikt en geeft hieromtrent schriftelijk bericht aan de verzoeker. Slechts indien hij de toetreding van een kandidaat - lid weigert, moet hij zijn motivering kenbaar maken aan de verzoeker. Tegen zijn beslissing staat enkel voor een kandidaat - lid beroep open bij de eerstvolgende Algemene Vergadering. Dit beroep moet worden ingediend bij de Raad van Bestuur binnen de maand na de kennisgeving van de weigering.

Elk lid kan ontslag nemen doormiddel van een daartoe strekkend schrijven gericht aan de Raad van Bestuur.

Een lid kan slechts worden uitgesloten door de Algemene Vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen,

ln afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de Raad van Bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon die ondanks schriftelijke aanmaningen de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 9, op ernstige wijze schendt.

De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid, Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de Algemene Vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de Algemene Vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de Algemene Vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

De Raad van Bestuur beslist soeverein over de uitsluiting of schorsing van een erelid of een steunend lid, zonder zijn beslissing te moeten motiveren.

Artikel 8 bis: Lidgeld

De leden zijn geen lidgeld verschuldigd aan de vereniging,

Het jaarlijks lidgeld voor de ereleden en de steunende leden wordt bepaald door de Raad van Bestuur.

Artikel 9: Verplichtingen van de leden

De leden, ereleden en steunende leden van de vereniging zijn verplicht de statuten van de vereniging alsook de besluiten van de organen na te leven.

De leden zijn verplicht, behoudens omstandigheden van overmacht, regelmatig aan de vergadering deel te nemen.

TiteC ALGEMENE VERGADERING

Artikel 10:

De Algemene Vergadering wordt eenmaal per jaar in de loop van het eerste semester gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgende jaar. Ze kan geldig beraadslagen en beslissen ongeacht het aantal aanwezige leden, behalve in de gevallen waarin de wet het anders voorziet.

Bovendien kan de Raad van Bestuur zo dikwijls ais het belang van de vereniging het vereist of wanneer ten minste één vijfde van de leden hiertoe een schriftelijk verzoek met vermelding van de agenda indienen, een Buitengewone Algemene Vergadering bijeenroepen.

De gewone en buitengewone Algemene Vergadering kan alleen geldig beraadslagen en beslissen over punten die op de agenda vermeld staan. De Algemene Vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vernield staan op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

leder voorstel dat door tenminste één vijfde der leden werd ondertekend en twintig dagen vooraf aan de Raad van Bestuur is overgemaakt, wordt op de agenda geplaatst.

Artikel 11:

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle aanwezige en vertegenwoordigde leden van de

vereniging.

Ieder lid beschikt over één stem.

Moo 2.2

, 4 P

Ieder lid kan zich door een ander lid met een volmacht laten vertegenwoordigen. Geen enkel lid mag over meer dan twee volmachten beschikken.

Artikel 12:

De voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij zijn afwezigheid, de ondervoorzitter of, bij diens afwezigheid, het oudste lid van de Raad van Bestuur, zit de Algemene Vergadering voor.

Artikel 13:

a. Inzake aangelegenheden, andere dan deze vermeld in punt b hieronder, worden alle besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

b. ln geval van uitsluiting van een lid, wijzigingen van de statuten of ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure warden nageleefd. Sij de stemming omtrent statutenwijziging of ontbinding, worden onthoudingen geteld als tegenstem.

Artikel 14:

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris of een bestuurder, en ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Artikel 15:

Tot de bevoegdheden van de Algemene Vergadering behoren:

1. De goedkeuring van de begrotingen en de rekeningen.

2. Het benoemen van de begrotingen en de rekeningen

3. Het wijzigen van de statuten.

4. Het uitsluiten van leden.

5. Het vrijwillig ontbinden van de vereniging

6, Het benoemen van de commissaris en het bepalen van de bezoldiging.

7. De kwijting aan bestuurders en aan de commissaris.

8. Voor alle aangelegenheden waarin onderhavige statuten dat vereisen of aangelegenheden door de wet opgelegd.

Artikel 16:

De Algemene Vergadering kan een commissaris benoemen die belast is met het nazien van de rekeningen van de vereniging. Hij brengt jaarlijks verslag uit aan de Algemene Vergadering.

Titel IV: RAAD VAN BESTUUR

Artikel 17:

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur bestaande uit minstens 4 leden.

Artikel 18:

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van vier jaar en zijn herverkiesbaar. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien,

De Raad van Bestuur Kiest uit zijn leden een voorzitter en een secretaris.

De functie van secretaris kan uitgeoefend worden door een niet - lid. In dit geval wordt hij door de Algemene Vergadering in die functie bevestigd. Hij functioneert al een volwaardig lid van de Raad van Bestuur met de daaraan verbonden rechten en plichten. Als niet - lid heeft hij geen stemrecht op de Algemene Vergadering.

Artikel 19:

De Raad van Bestuur vergadert op verzoek van de voorzitter of een bestuurder, zo dikwijls als de belangen van de vereniging het vereisen.

De Raad van Bestuur moet bijeenkomen indien twee bestuurders daarom vragen,

De Raad van Bestuur treedt op als college. De besluiten van de Raad van Bestuur worden derhalve bij gewone meerderheid van stemmen genomen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. De voorzitter beslist over de wijze waarop de stemming zal worden gehouden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

'

MOD 2.2

x

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

De Raad van Bestuur kan slecht geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders, Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief of telefax. De procedure kan niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en bijgehouden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Artikel 20:

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij heeft een residuaire bevoegdheid binnen de vzw. Alle bevoegdheden die de wet en deze statuten niet uitdrukkelijk verleent aan de Algemene Vergadering worden toegekend aan de Raad van Bestuur. De Raad kan daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken,...

Twee bestuurders, wie ze ook zijn, kunnen met hun gezamenlijke handtekening de vzw verbinden en vertegenwoordigen in alle materie waartoe zij door de Raad van Bestuur uitdrukkelijk gemandateerd zijn.

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk delegeren aan een orgaan van dagelijks bestuur. De omvang van de bevoegdheden moet duidelijk omschreven zijn in een beslissing van de Raad van Bestuur en mag de volledige delegatie inhouden voor de betrokken domeinen. Het mandaat kan ten alle tijden met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken, Zij (de leden van het orgaan van dagelijks bestuur) oefenen individueel hun bevoegdheden uit in die materies waartoe zij door het Dagelijks Bestuur uitdrukkelijk gemandateerd zijn. Alle andere bevoegdheden worden collegiaal uitgeoefend.

Artikel 21:

Indien het aantal bestuurders lager dan vier komt te liggen, dient binnen de drie maanden een buitengewone Algemene Vergadering te worden bijeengeroepen om in de vacature(s) te voorzien.

Titel V: DAGELIJKS BESTUUR

Artikel 22:

Er kan door de Raad van Bestuur een orgaan van het dagelijks bestuur aangesteld worden, belast met alle daden van dagelijks bestuur en desgevallend andere specifiek omschreven bevoegdheden.

Het Dagelijks Bestuur bestaat uit één of meerdere bestuurders of een ander natuurlijk persoon, al dan niet lid van de vereniging.

Het mandaat van elk lid van het Dagelijks Bestuur kan ten allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de Raad van Bestuur.

Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het Dagelijks Bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door elk individueel lid van het Dagelijks Bestuur in die materies waartoe zij door het Dagelijks Bestuur uitdrukkelijk gemandateerd zijn. Voor alle andere handelingen van het dagelijks bestuur treedt het Dagelijks Bestuur als college op.

Van elke vergadering van het Dagelijks Bestuur worden notulen opgemaakt die worden bijgehouden in een daartoe bestemd register.

Titel V!: INZAGERECHT LEDEN

Artikel 23:

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register raadplegen, alsmede notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de Raad van Bestuur, van het Dagelijks Bestuur en van alle personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor de rekening ervan een mandaat bekleden evenals aile boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Tite! VII: BEGROTINGEN - REKENINGEN - CONTRÔLE

Artikel 24:

a. Het boekjaar van de vereniging loop van 1 september tot 31 augustus.

b. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de Algemene Vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

c. De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekeningen en de overige In de wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist bij de Nationale Bank van België,

Artikel 25:

Ji

Qor-

behcuden

aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Indien aangeduid heeft de commissaris, aangeduid door de Algemene Vergadering, een onbeperkt recht van controle over aile verrichtingen van de vereniging. Hij mag ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

Titel VIII: ONTBINDING - WIJZINGING STATUTEN - VEREFFENING

Artikel 26: Ontbinding

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding of wijziging van de statuten besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, Vlierbeekse Scouts en Meisjesgidsen VZW

Artikel 27:

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De Algemene Vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

Artikel 28:

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, wordt de wet van 27 juni 1921 toegepast of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging. bij ontstentenis of onduidelijkheid worden de algemene wettelijke bepalingen, reglementen en gebruiken terzake toegepast.

Op haar vergadering van 31 maart 2015 besloot de Algemene Vergadering eenparig tot het aanvaarden van het ontslag van de Raad van Bestuur.

Wim Bruelemans, bediende, Weidestraat 4, 3000 Leuven, 25/03/1971 te Leuven;

Frederik Noben, bediende, 21/11/1981 te Leuven;

Dries Vleugels, 21/09/1980 te Leuven;

De heer Maarten Coutenier, 06/12/1974 te Leuven;

De heer Gijs Vleugels, 04/04/1978 te Leuven.

Als gevolg hiervan is de Raad van Bestuur samengesteld als:

De heer Sander Vanpoeck, bediende, Bergstraat 106, 3010 Kessel-Lo,

als voorzitter,

De heer Tijs Vanmellaert, student, Schoolbergenstraat 59, 3010 Kessel-Lo,13/05/1989 te Leuven;

als secretaris;

De heer Bram Deckers, Ruiterslaan 16, 3010 Kessel-La, 18/05/1990 te Leuven;

De heer Simon Poisquet, Wilselsesteenweg 55, 3010 Kessel-Lo, 23/07/1991 te Leuven;

De heer Tim Gyselen, Kapelstraat 4, 3212 Pellenberg, 2/04/1991 te Leuven

Op haar vergadering van 31 maart 2015 besloot de Algemene Vergadering eenparig tot aanduiden van het Dagelijks bestuur

De heer Sander Vanpoeck, bediende, Bergstraat 106, 3010 Kessel-Lo,;

als voorzitter;

De heer Tijs Vanmellaert, student, Schoolbergenstraat 59, 3010 Kessel-Lo,13/05/1989 te Leuven; als secretaris;

Voor eensluidend verklaard:

Leuven, 31/03/2015

Frederik Noben

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VLIERBEEKSE SCOUTS EN MEISJESGIDSEN

Adresse
WEIDESTRAAT 4 3000 LEUVEN

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande