VOETBALACADEMIE DRUIVENSTREEK

Association sans but lucratif


Dénomination : VOETBALACADEMIE DRUIVENSTREEK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 847.975.681

Publication

22/08/2012
ÿþ Moo 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

0

"12144979*

1 0 MUT 2012

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsar : o t 1.S1.C 1

Benaming

(voluit) : VOETBALACADEMIE DRUIVENSTREEK

(verkort) :

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : DELLEBLOKWEG 4, 1560 HOEILAART

Onderwerp akte : STATUTEN

Vzw Voetbalacademie Druivenstreek

1560 Hoeilaart

De volgende personen:

1) De heer Denayer, Nico, Delleblokweg 4 te 1560 Hoeilaart.

2) Mevr. Put, Joëlle, Ernest Claesiaan 22 te 1560 Hoeilaart.

3) Mevr. Van den Berghe, Maya, Delleblokweg 4 te 1560 Hoeilaart.

4) Mevr. Lambert, Helena, Katleendreef 6 te 3090 Overijse.

zijn overeengekomen onder elkaar en met allen die later zullen toetreden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003, onder de hierna volgende voorwaarden.

STATUTEN

Titel I NAAM - ZETEL - DOEL -- DUUR

Artikel 1

§ 1 De vereniging wordt genoemd: 'vzw Voetbalacademie Druivenstreek'.

§ 2 Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting `vzw., met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2

De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 1560 Hoeilaart, Delleblokweg 4, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Brussel. Hij mag overgebracht worden naar een andere plaats in dezelfde agglomeratie bij besluit van de raad van beheer. Dit besluit moet binnen de maand bekendgemaakt worden in de Bijlagen tot het Belgische Staatsblad.

De raad van beheer kan kantoren en filialen oprichten waar hij dit nuttig zou achten.

Artikel 3

§ 1 De v.z.w. heeft tot doel het onderrichten van voetbalopleiding in de ruimste zin van het woord en dit aan aile leeftijden/categorieën in een sociaal geëngageerde vereniging, informatie en educatie verstrekken over al wat voetbal betreft.

De v.z.w. stelt zich bovendien tot doel, de voetbalsport te bevorderen door het organiseren van oefensessies, trainingen, wedstrijden, enz. voor aile leeftijden, evenals een ontmoetingsplaats te creëren door voetbaltornooien, trainings- en oefensessie in te richten om het voetballen te verfijnen en op een hoger peil te brengen.

Zij kan alle activiteiten ondernemen om dit doel te bevorderen.

§ 2 De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijke doel, en mag daartoe aile nodige roerende of onroerende goederen in huur of gebruik nemen, verwerven, bezitten en vervreemden.

Het uitsluiten van winstbejag ontneemt de vereniging niet het recht om materiële voordelen, fundaties, giften, legaten of leningen die noodzakelijk zijn om haar doel te bereiken, te zoeken, te verzamelen en te aanvaarden,

§ 3 De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zeker economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengsten daarvan uitsluitend besteed worden aan het hoofddoel.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan echter te allen tijde worden ontbonden.

"Eifel lí LEDEN

Artikel 5

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moo2.2

De vereniging is samengesteld uit effectieve leden en uit toetredende leden. Enkel de effectieve leden hebben stemrecht op de algemene vergadering. De toetredende leden kunnen nooit stemrecht hebben op de algemene vergadering.

De effectieve leden zijn :

a) de ondertekenaars van onderhavige akte;

b) de personen die op voorstel van ten minste twee effectieve leden, als effectief lid worden aanvaard bij besluit van de algemene vergadering genomen met een meerderheid van twee derde van de aanwezige effectieve leden.

Artikel 6

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste 3 bedragen. De leden van de vereniging zijn de ondergetekende stichters en de leden aanvaard krachtens artikel 7.

Artikel 7

§ 4 Om lid te worden van de vereniging moet men:

a) Akkoord gaan met de statuten van de vereniging

b) Aanvaard worden door de raad van bestuur, bij volstrekte meerderheid van stemmen. De raad van bestuur beslist autonoom over elk verzoek tot opneming. Tegen haar beslissing, die niet met redenen omkleed moet worden, is geen beroep mogelijk. De beslissing wordt schriftelijk ter kennis van de kandidaat gebracht, Diegene die niet werd aangenomen, kan zich slechts één jaar na de datum van de beslissing, opnieuw kandidaat stellen.

§ 2 De leden betalen een jaarlijkse bijdrage, Het bedrag ervan wordt jaarlijks vastgesteld door de algemene vergadering, maar mag nooit meer zijn dan 300 euro.

Artikel 8

§ I Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden.

§ 2 Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief, geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur.

§ 3 Een effectief of toetredend lid dat zijn bijdrage niet betaalt binnen de maand na de herinnering die hem/haar met een aangetekende brief werd toegezonden, wordt geacht ontslag te nemen.

§ 4 Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met een tweederdemeerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. De raad van beheer kan de leden die zich aan een zware overtreding van de statuten of van de normen van eer en welvoeglijkheid schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering.

, M0D 2.2

§ 5 Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, alsook de erfgenamen van een overleden lid, kunnen betaalde bijdragen niet terugvorderen, hebben geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kunnen geen vergoeding eisen voor geleverde prestaties.

Een ontslagnemend of uitgesloten lid, of de rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

Artikel 9

Toegetreden leden kunnen aanwezig zijn op de algemene vergadering, maar bezitten geen stemrecht. De rechten en plichten van de toegetreden leden worden bepaald door het huishoudelijk reglement.

Tite! III ALGEMENE VERGADERING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2012 - Annexes du Moniteur belge Artikel 10

De algemene vergadering bestaat uit aile effectieve leden van de vereniging. De toegetreden leden maken geen deel uit van de algemene vergadering.

Artikel 11

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar zijn toegekend door de wet en door de onderhavige statuten. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

1) De wijziging van de statuten

2) De benoeming en afzetting van de bestuurders

3) De benoeming en afzetting van de commissarissen

4) De kwijting aan de bestuurders en commissarissen

5) De goedkeuring van de begroting en de rekeningen

6) De ontbinding van de vereniging

7) De uitsluiting van een lid

8) De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

Artikel 12

§ 1 Er zal jaarlijks een algemene vergadering gehouden worden in de loop van de maand augustus op dag en uur te bepalen door de raad van bestuur. Alle leden moeten ertoe uitgenodigd worden.

, MOD 2.2

§ 2 Buitengewone algemene vergaderingen kunnen bijeengeroepen worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de [eden van de vereniging.

§ 3 De bijeenroeping geschiedt tenminste 8 dagen voor de vergadering bij gewone brief of per email, ondertekend door de secretaris in naam van de raad van beheer, zowel voor de gewone als voor de buitengewone vergadering. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, alsook de agenda. De raad van bestuur moet elk onderwerp op de agenda plaatsen dat minstens 15 dagen voor de vergadering schriftelijk aangebracht wordt door minstens één twintigste van de leden.

Artikel 13

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Indien hij afwezig is, wordt hij voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Artikel 14

Ieder lid van de vereniging mag zich laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering door een volmachtdrager, voorzien van een geschreven machtiging, voor zover de gevolmachtigde zelf lid is van de vereniging. Ieder gevolmachtigde kan slechts één lid van de vereniging vertegenwoordigen.

Artikel 15

§ 1 De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

§ 2 In de algemene vergadering hebben alle effectieve leden een gelijk stemrecht. In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldige besluiten nemen met een eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Besluiten in verband met een statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding, kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald in de Wet van 27 juni 1921, in acht genomen worden. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

§ 3 De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris of penningmeester, Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging waar alle leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen. Het verslag van de algemene vergadering wordt aan aile leden bezorgd, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende algemene vergadering.

§ 4 Iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgische Staatsblad. Dit geld ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een beheerder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Titel IV RAAD VAN BESTUUR

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 16

§ 1 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens drie leden. Indien de algemene vergadering slechts uit drie leden bestaat, zetelen slechts twee personen in de raad van bestuur. De algemene vergadering kan te allen tijde een einde stellen aan hun mandaat.

§ 2 Om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging, of een gemandateerde vertegenwoordiger van het lid, indien deze een rechtspersoon is.

§ 3 De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§ 4 Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht.

Artikel 17

De bestuurders worden verkozen voor een termijn van onbepaalde duur.

Artikel 18

De raad van bestuur kiest in zijn schoot een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Ingeval een voorzitter verhinderd is, word zijn taak waargenomen door de ondervoorzitter of door de oudste der aanwezige beheerders.

Artikel 19

§ 1 De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging, Hij kan alle rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel der vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of die strijdig zijn met de wet.

§ 2 Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Artikel 20

§ 1 De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheet of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

§ 2 Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden, is nodig en volstaan de handtekening van één bestuurder.

Artikel 21

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht.

Artikel 22

§ 1 De raad van bestuur vergadert minstens 2 maal per jaar.

§ 2 De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of secretaris. De oproeping gebeurt bij gewone brief of per email, tenminste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

§ 3 De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer de helft van de bestuurders aanwezig is. ledere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door tenminste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter, of van diegene die hem vervangt, de doorslag.

§ 4 Van elke vergadering van de raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris of penningmeester en aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

Titel V DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 23

§ 1 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar. Het eerste boekjaar loopt van de oprichtingsdag tot 31 december 2013.

§ 2 Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. Bij het einde van elk boekjaar worden door de raad van beheer de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, en worden de inventaris en de balans opgemaakt alsmede de begroting voor het volgende jaar.

Deze worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

MOD 2.2

n

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Artikel 24

§ 1 De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid, in zover het aantal effectieve leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

De vereniging kan voor het verstrijken van haar duur ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1921 of door een gerechtelijke beslissing,

In geval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen vastgesteld.

§ 2 In geval van ontbinding van de vereniging wordt het overblijvend actief, na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgedragen worden aan de heer Denayer, Nico of aan de vereniging, stichting of instituut die hetzelfde doel ais de heden opgerichte vereniging nastreeft. Indien er verschillende dergelijke instellingen zijn, zal de algemene vergadering een keuze maken, of naar haar goedvinden de goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen, Indien geen instelling gekend is met een gelijkaardig doel, zal de algemene vergadering de goederen toewijzen aan één of meerdere verenigingen, stichtingen of instituten die een doel nastreven dat in enige mate verwant is met het doel van onderhavige vereniging.

Artikel 25

Voor alles wat door deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de Wet van 27 juni 1921 van toepassing.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Benoeming Raad«van bestuur

A) Aile voormelde stichters van de vereniging zijn na de oprichting bijeengekomen in de algemene vergadering en beslissen met eenparigheid van stemmen;

1. het aantal beheerders te bepalen op één;

2, worden aangesteld tot beheerder voor onbepaalde duur, ingaand op heden : de heer Denayer, Nico.

B) De aangeduide beheerders zijn vervolgens bijeengekomen in raad van beheer en hebben met eenparigheid van stemmen aangeduid ais:

1. Voorzitter van de raad van beheer: de heer Denayer, Nico;

2. Penningmeester. Mevr. Put, Joëlle;

3. Secretaris: Mevr. Lambert, Helena.

Opgemaakt in drie exemplaren te Hoeilaart op 7 augustus 2012.

Handtekeningen van de stichtende leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

11/06/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

i

,~~'_~_

Voor-

behoude aan het Beigisct

Staatsbic

r,eà.. 1;te1egjd1Orittrallglia

U 1. '~''

ir3a~ ~~

~

wal ~~ Î~;A~or.-~.~l~a~td~"'~~~~~~

~~il~il 4~9 ~ f.,, ~ ,~ ~~~º%, . .`,~

teettoentsq=1.1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

u 1111,1111! iu

Ondernemingsnr : 0847.975.681 Benaming

(voluit) : VOETBALACADEMIE DRUIVENSTREEK

(verkort) :

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : DELLEBLOKWEG 4.1560 HOEILAART

Onderwerp akte : ONTLAG BESTUUR - BENOEMING BESTUUR - MAATSCHAPPELIJKE ZETEL - NAAMSVERANDERING

Op datum van 30/04/2015

A. Ontslagen - benoemingen

Als gevolg van de ontslagname op 30/04/2015 van de volgende bestuurders :

1. Voorzitter van de raad van beheer , de heer Denayer Nico, wonende te 1560 Hoeilaart, Delleblokweg 4 2, Penningmeester, Mevrouw Put Joëlle, wonende te 1560 Hoeilaart, Ernest Claeslaan 22

3. Secretaris, Mevrouw Lambert Helena, wonende te 3090 Overijse, Katleendreef 6

4. Mevrouw Van den Berghe Maya, wonende te 1560 Hoeilaart, Delleblokweg 4

heeft de Raad van Bestuur van "VOETBALACADEMIE DRUIVENSTREEK" ingevolge de artikels 1 tot 25: van de statuten en specifiek artikel 8, de hiernavolgende personen aanvaard en aangeduid als penningmeester, Voorzitter en Secretaris vanaf 1/5/2015

1. Voorzitter ; de heer SIMKENS Peter, Brusselsesteenweg 133 - 3080 Tervuren.

2. Penningmeester : de heer DE BROUWER Senne, Schipvaartstraat 14/b309 - 3000 Leuven

3. Secretaris : de heer VERCARRE Sven, Kerkstraat 22 -1560 Hoeilaart

B. Maatschapelijke zetel

De maatschappelijke zetel wordt gevestigd te 3080 Tervuren, Brusselsesteenweg 133

C. Naamsverandering

Bij beslissing van de Algemene vergadering wordt het artikel 1. van de statuten als volgt gewijzigd :

de vereniging krijgt de volgende benaming :'ThoR events"

Simkens Peter Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B- vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
VOETBALACADEMIE DRUIVENSTREEK

Adresse
DELLEBLOKWEG 4 1560 HOEILAART

Code postal : 1560
Localité : HOEILAART
Commune : HOEILAART
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande