VOETBALCLUB VOLLE POT BERTEM, AFGEKORT : FC VOLLE POT

Association sans but lucratif


Dénomination : VOETBALCLUB VOLLE POT BERTEM, AFGEKORT : FC VOLLE POT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 836.695.175

Publication

15/06/2011
ÿþ,

' ~-.Ji!{{' f.~.

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MOD 2.2

"

1.François VANDENBEMD, bediende, Bosstraat 99, 3060 Bertem

2.Luc RONSMANS, bediende, Ferdinand Van Laerstraat 7 3060 Bertem

3.Rudy RONSMANS, bediende, Jozef Ginisstraat 29A 3060 Bertem

4.Gert Michiels, mecanicien, Vlieguit 9 bus 101 3061 Leefdaal

allen meerderjarig en van de Belgische nationaliteit, zijn overeengekomen een vereniging zonder:

winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten als volgt luiden:

Neorgelegd ter griffie der Rechtbank van Kbo - hatïdel »1euven,de - U 1-41:111I 2011 DE GRIEPIER,

Griffie

Art. 10. De wijze van beraadslagen en bevoegdheden van de algemene vergadering zijn bepaald in de wet

-_.van 27..juni _1921.. Deze bevoegdheden.zijn:

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

ri

" 11069384*

bt

3

st

Ondernemingsnr : 43C.. G S.

Benaming

(voluity _ Voetbalclub Volle Pot Bertem

(verkort) : FC Volle Pot

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Bosstraat 99 3060 Bertem

Onderwerp akte : statuten

Art. 1. De vereniging wordt genoemd "Voetbalclub Volle Pot Bertem vzw" afgekort "FC Voile Pot vzw".

Art. 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3060 Bertem, Bosstraat 99 en bij beslissing van de; algemene vergadering kan de zetel naar een andere plaats binnen de gemeente worden verplaatst. De zetei; van de vereniging ressorteert onder de bevoegdheid van het gerechtelijk arrondissement Leuven.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel het deelnemen aan, en het organiseren van voetbalwedstrijden en'. trainingen, dit ter bevordering van de fysieke en psychische conditie van de sportbeoefenaars. De vereniging: mag evenwel andere handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van haar doel.

Art. 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ontbonden worden door beslissing van de algemene vergadering.

Art. 5. Hei aantal leden van de vereniging is onbeperkt. Het bedraagt minimum drie effectieve leden en de: oprichters zijn de eerste leden. Om als wettelijk aangenomen te worden, dient het kandidaat-lid dit schriftelijk' kenbaar te maken aan de raad van bestuur die het op de agenda van de algemene vergadering plaatst. Deze; beslist hierover per gewone meerderheid. De volheid van lidmaatschap, met inbegrip van stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan effectieve leden. Toegetreden leden kunnen enkel genieten van: de activiteiten van de vereniging. Ze hebben geen stemrecht. Met "lid" wordt er steeds verwezen naar effectieve. leden

Art. 6. Door zijn aansluiting aanvaardt het lid de statuten en reglementen.

Art. 7. Ontslag en uitsluiting worden geregeld zoals voorzien in de wet van 27 juni 1921 op de vzw gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. Deze dienen schriftelijk te gebeuren door een brief te richten aan één van de leden van de raad van bestuur.

Art.8. Een ontslagnemend of uitgesloten lid kan geen aanspraak maken op het maatschappelijk bezit en evenmin de teruggave eisen van de door hem eventuele betaalde bijdragen.

Art. 9. Aan de leden mag verplicht worden een jaarlijkse bijdrage te betalen waarvan het bedrag bepaald ° wordt door de raad van bestuur zonder dat dit bedrag de tweehonderd vijftig euro mag overtreffen.

Voor-beheuden_ aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg

" De wijziging van de statuten

" De benoeming en de afzetting van de bestuurders

" De kwijting aan de bestuurders

" De goedkeuring van de begroting en de rekeningen

" De ontbinding van de vereniging

MOD 2.2

Art. 11. De algemene vergadering moet minstens éénmaat per jaar worden gehouden. De oproeping geschiedt schriftelijk, minimum acht dagen voor de datum van de algemene vergadering en de agenda wordt op de uitnodiging vermeld met minstens volgende onderwerpen: goedkeuring rekeningen, begroting en kwijting aan de bestuurders voor opdracht vorig boekjaar. Het is de raad van bestuur die beslist tot het samenroepen van de algemene vergadering.

Art. 12. De algemene vergadering beslist geldig welke ook het aantal aanwezigen of vertegenwoordigden zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid behalve voor de artikels 8, 12 en 20 van de wet ; van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de persoon die zijn ambt waarneemt doorslaggevend.

Art. 13. Van alle beslissingen die genomen werden door de algemene vergadering zal er een verslag opgemaakt worden. Deze verslagen liggen ter inzage op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Het

" inzagerecht is zowel geldig voor leden als belanghebbende derden.

Art. 14. De vereniging wordt geleid door een raad van bestuur samengesteld uit minstens drie personen waaronder een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De bestuurders moeten lid zijn van de vereniging en worden gekozen door de algemene vergadering. De duur van hun mandaat bedraagt drie jaar. Uittredende leden zijn herkiesbaar. Indien tussentijds een einde komt aan een bestuursmandaat dan kan de algemene vergadering in de vervanging voorzien. De raad van bestuur mag alle nodige verbintenissen aangaan teneinde het maatschappelijk doel van de vereniging te realiseren. De bestuurders zijn afzetbaar door de algemene vergadering. De raad van bestuur heeft ook alle bevoegdheden die niet door wet of statuten van de algemene vergadering zijn toegewezen.

Art. 15. De leden van de raad van bestuur vervullen hun mandaat kosteloos.

Art. 16. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien een meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid.

Indien geen voldoende aantal bestuurders aanwezig is, kan een nieuwe bestuursraad worden ` bijeengeroepen, binnen de maand volgend op de eerste met dezelfde dagorde dan de eerste, die geldig beslist " i ongeacht het aantal aanwezigen.

Art. 17. Het maatschappelijk boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december.

Art. 18. De raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement aan de algemene vergadering voorleggen. ' Wijzigingen kunnen door de algemene vergadering worden aangehecht met een gewone meerderheid van " stemmen.

Art. 19. De bestemming van het netto vermogen van de vereniging zal bij ontbinding worden overgemaakt aan een vereniging die door de algemene vergadering wordt aangeduid en die gelijkaardige doelstellingen nastreeft.

Art. 20. Voor alles wat hier niet nadrukkelijk voorzien is, blijft de wet van 27 juni 1921 op de vzw's toepasselijk, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Opgemaakt te Bertem op één april 2011 in zoveel exemplaren als er oprichters zijn.

Op de algemene vergadering van één april 2011 werden de hierna volgende stichters tot bestuurders "

benoemd:

voorzitter: François Vandenbemd, bediende, Bosstraat 99, 3060 Bertem

secretaris: Rudy Ronsmans, bediende, Jozef Ginisstraat 29A, 3060 Bertem

penningmeester: Luc Ronsmans, bediende, Ferdinand Van Laerstraat 7, 3060 Bertem.

Tevens gebeurde hier de goedkeuring van de statuten.

François Vandenbemd voorzitter Rudy Ronsmans Luc Ronsmans

secretaris penningmeester

Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VOETBALCLUB VOLLE POT BERTEM, AFGEKORT : FC …

Adresse
BOSSTRAAT 99 3060 BERTEM

Code postal : 3060
Localité : BERTEM
Commune : BERTEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande