VRANCKAERT

Divers


Dénomination : VRANCKAERT
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 841.564.971

Publication

16/12/2011
ÿþ Moi 2.1

t,l-, In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

" 1118813"

ber

at

Be Sta.

~.

0 6 DEC. 2011

Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernerningsnr : O gq 4 5''

Benaming

(voluit) : VRANCKAERT

Rechtsvorm : LANDBOUWVENNOOTSCHAP

Zetel : PATATESTRAAT 26 TE 1861 MEISE

Onderwerp akte : Oprichting -

Het jaar twee duizend en elf op 01 december te Meise

Zijn verschenen:

1)de Heer Wim VRANCKAERT, wonende te 1861- Meise , Patatestraat 26, met rijksregisternummer

" 730304-041-35.

2)de Heer Roger VRANCKAERT, wonende te 1861- Meise ., Patatestraat 26 , met rijksregistemummer,

401123-123-07.

3)Mevrouw Maria Cleymans , wonende te 1861- Meise , Patatestraat 26, met rijksreegisternummer 420205-

096-68.

voor de oprichting van de landbouwvennootschap "Vranckaert". Hierna uittreksel uit de statuten.

1) Maatschappelijke benaming

De vennootschap is opgericht onder de benaming "VRANCKAERT ". Deze benaming zal altijd gevolgd"

worden door het woord "Landbouwvennootschap" of door de afkorting "LV"

2)  Duur

De vennootschap is opgericht voor een onbepaalde duur met ingang van 01 december 2011.

Onverminderd de gerechtelijke ontbinding, kan zij slechts ontbonden worden door een besluit van de. algemene vergadering van de beherende vennoten en van de stille vennoten, beslissend met eenparigheid van stemmen van de beherende vennoten en met de meerderheid van drievierde van de stemmen van de stille vennoten.

3)  Zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te PATATESTRAAT 26 TE 1861 MEISE.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in België door een besluit van de beherende,

vennoten, met meerderheid van stemmen.

4)  Doel

De vennootschap heeft tot doel: de uitbating van een landbouwbedrijf in het bijzonder akkerbouw, rundveeteelt, paarden en kleine herkauwers.

De vennootschap kan aile verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar: doel, of die dit kunnen bevorderen; zij kan deelnemen in iedere onderneming die kan bijdragen tot haar, ontwikkeling of deze kan bevorderen.

5)  Kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt veertigduizend en zevenhonderd en tien (40.710,00) euro. Het is verdeeld in honderd (100) aandelen met een nominale waarde van vierhonderd en zeven euro en tien, eurocent (407,10) per aandeel. Het maatschappelijk kapitaal is volledig volstort.

De comparanten verklaren dat het gehele kapitaal geplaatst en volstort is en dat zij als volgt hebben ingeschreven .

" 1.De Heer Wim VRANCKAERT , comparant onder nummer één, verklaart de volgende inbrengen te doen in onderhavige vennootschap als volgt :

Inbreng in geld

De Heer Wim VRANCKAERT verklaart in de vennootschap een bedrag van duizend zeshonderd vijftig euro" (¬ 1.650,00) in te brengen waarover de vennootschap onmiddellijk kan beschikken. Overeenkomstig artikel 224 van het Wetboek van vennootschappen werd het bedrag van gestort op een bijzondere rekening geopend Axa Bank Europe NV met nummer 751-2057216-80 op naam van de vennootschap in oprichting. Het bewijs' van deponering werd door voornoemde instelling afgeleverd op 28/11/2011 en zal hieraan gehecht blijven.

Het materiaal, machines en vee.

Het materiaal, machines,vee en ruwvoedermiddellen , bestemd voor de landbouwexploitatie, zoals; beschreven werd in het verslag door "bv-BVBA Demdes" te Zele op 30 november 2011 en die aan deze akte zal;

Bijlagen brj h-et e1giscii Staatsblad 16/13/2011- Anncxesdu Moniteur belg

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

gehecht blijven ; dit materiaal , vee en voedermiddelen wordt voor het gedeelte kapitaal ingebracht voor een waarde van zevenendertigduizend zeshonderd twintig euro (37.620 EUR)

2.De Heer Roger VRANCKAERT, comparant in deze onder nummer twee, verklaart de volgende inbrengen te doen in onderhavige vennootschap als volgt :

Inbreng in geld

De Heer Roger VRANCKAERT verklaart in de vennootschap een bedrag van zevenhonderd twintig Euro (¬ 720,00) in te brengen waarover de vennootschap onmiddellijk kan beschikken. Overeenkomstig artikel 798 van het Wetboek van vennootschappen werd het bedrag van gestort op een bijzondere rekening geopend bij Axa Bank Europe NV met nummer 751-2057216-80 op naam van de vennootschap in oprichting. Het bewijs van deponering werd door voornoemde instelling afgeleverd op 28/11/2011 en zal hieraan gehecht blijven.

3.Mevrouw Cleymans Maria, comparant in deze onder nummer drie, verklaart de volgende inbrengen te doen in onderhavige vennootschap als volgt :

Inbreng in geld

De Mevrouw Cleymans Maria verklaart in de vennootschap een bedrag van zevenhonderd twintig Euro (¬ 720,00) in te brengen waarover de vennootschap onmiddellijk kan beschikken. Overeenkomstig artikel 798 van het Wetboek van vennootschappen werd het bedrag van gestort op een bijzondere rekening geopend bij Axa Bank Europe NV met nummer 751-2057216-80 op naam van de vennootschap in oprichting. Het bewijs van deponering werd door voornoemde instelling afgeleverd op 28/11/2011 en zal hieraan gehecht blijven.

In ruil voor gemelde inbrengen worden de volgende maatschappelijke aandelen toegekend : aan 1) zesennegentig (96) aandelen ;

aan 2) twee (2) aandelen ;

aan 3) twee (2) aandelen.

6) Beherende en stille vennoten

In aansluiting met voormelde inbrengen wordt de hoedanigheid van de vennoten als volgt vastgesteld:

a.zijn beherende vennoten: de Heer Vranckaert Wim voornoemd

b.zijn stille vennoten: de Heer Vranckaert Roger en Mevrouw Cleyman Maria voornoemd.

7)  Overdracht en overgang van aandelen

De aandelen kunnen slechts overgaan of worden overgedragen met de toestemming van alle beherende

vennoten enerzijds en van de meerderheid van de stille vennoten anderzijds.

Deze toestemming is niet vereist wanneer de aandelen overgaan bij overlijden of overgedragen worden

onder de levenden, aan een vennoot.

8)  Bestuur en vertegenwoordiging

De vennootschap wordt bestuurd door een of meer beherende vennoten. De duur van hun functie, tenzij bij ontslag of ontzetting, is gelijk aan de duur van de vennootschap. De vennoot die bij de oprichting van de vennootschap met toestemming van alle vennoten als beherend vennoot tot de vennootschap is toegetreden, is beherend vennoot. Alleen hij die de verbintenis heeft aangegaan voor rekening van de vennootschap lichamelijke arbeid te verrichten, kan beherend vennoot zijn. Die verbintenis kan slechts worden aangegaan door degenen die in de vennootschap een landbouwbedrijf zullen exploiteren, waarmee zij ten minste de helft van hun arbeidsinkomen verdienen en waaraan zij ten minste de helft van hun arbeidstijd besteden.

Beherende vennoten kunnen ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan alle vennoten en met inachtneming van een opzeggingstermijn van twee jaar, behoudens afstand hiervan toegestaan bij besluit genomen enerzijds door de andere beherende vennoten bij eenparigheid van stemmen en anderzijds door de stille vennoten met de meerderheid van stemmen.

Bij overlijden van een beherend vennoot, worden zijn erfgenamen of rechtverkrijgenden niet van rechtswege beherend vennoot. Zij worden slechts beherend vennoot na uitdrukkelijke en voorafgaande aanvaarding door alle beherende vennoten en de meerderheid van de stille vennoten.

Een beherend vennoot kan slechts om zwaarwichtige redenen uit zijn functie worden ontzet. Het besluit daartoe wordt door de andere vennoten genomen in de algemene vergadering van de beherende vennoten en van de stille vennoten; met eenparigheid van stemmen van de beherende vennoten  de belanghebbende vennoot uitgezonderd  en de meerderheid van drie vierde van de stemmen van de stille vennoten.

De Heer Wim Vranckaert voornoemd, worden zoals hoger bepaald tot beherend vennoot benoemd.

De beherende vennoot heeft recht op bezoldiging, ongeacht de aard en de omvang van de bedrijfsresultaten. Deze bezoldiging wordt jaarlijks vastgesteld door de Algemene Vergadering van de stille vennoten. Het besluit wordt genomen overeenkomstig artikel 22 van deze statuten.

ledere beherende vennoot is bevoegd om alle handelingen van het intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet uitsluitend de algemene vergadering bevoegd is.

Iedere beherende vennoot vertegenwoordigt de vennootschap individueel in aile handelingen in en buiten rechte. Indien er meerdere beherende vennoten zijn, heeft ieder van hen de bevoegdheid om afzonderlijk op te treden.

Overeenkomstig artikel 816 van het Wetboek van Vennootschappen wordt bepaald dat volgende handelingen van bestuur, zowel intern als extern, door de beherende vennoten slechts gesteld mogen worden na de voorafgaande schriftelijke toestemming van de algemene vergadering van de stille vennoten beslissend met meerderheid van stemmen. Deze voorafgaande toestemming van de algemene vergadering van de stille vennoten is noodzakelijk voor:

 het verwerven en vervreemden van onroerende goederen;

 het oprichten van bouwwerken;

De beherende vennoten staan onbeperkt in voor de verbintenissen van de vennootschap; de stille vennoten zijn alleen verbonden tot beloop van hun inbreng.

De beherende vennoten zijn jegens de vennootschap aansprakelijk voor de fouten die zij in de uitoefening " ' van hun opdracht begaan, zelfs indien zij hun taken verdeeld hebben. Hun aansprakelijkheid wordt beoordeeld zoals inzake lastgeving. Zij zijn jegens derden hoofdelijk aansprakelijk voor alle schade die het gevolg is van een overtreding van de bepalingen van de wet of van de statuten. Ten aanzien van de feiten waaraan de beherende vennoten geen deel hebben gehad, zijn zij van hun aansprakelijkheid slechts ontheven in zoverre zij bewijzen dat hen geen schuld treft, en dat zij alle feiten hebben aangeklaagd op de eerste algemene

" vergadering die volgt op hun kennisname van deze feiten.

9)  Toezicht

De stille vennoten hebben het recht tweemaal in het jaar inzage te nemen van de boeken en bescheiden van de vennootschap. Zij kunnen op kosten van de vennootschap zich laten bijstaan door een deskundige. Deze kan door de beherende vennoten worden gewraakt. In dat geval wordt de deskundige, op verzoek van de stille vennoten, aangewezen door de voorzitter van de burgerlijke rechtbank van het rechtsgebied waar de vennootschap haar zetel heeft.

10) -- Algemene vergadering van de stille vennoten en beherende vennoten, en van de stille vennoten

De jaarvergadering van de beherende en van de stille vennoten vindt ieder jaar op de derde zaterdag van de maand juni om 11.00 uur plaats op de zetel van de vennootschap of op een andere plaats vermeld in het bericht van bijeenroeping. indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen over " elke aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen statutenwijziging inhoudt.

11)  Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op 31 december

Op het einde van ieder boekjaar worden de boeken en de geschriften afgesloten.

De beherende vennoten bezorgen elke stille vennoot ten minste vijftien dagen voór de jaarvergadering een

schriftelijk verslag over de bedrijfsresultaten dat voldoende gegevens bevat om aan de stille vennoten een

inzicht te verschaffen in de financiële toestand van het bedrijf en van de bedrijfsresultaten.

Elke stille vennoot kan aan de beherende vennoten nadere inlichtingen vragen betreffende dit verslag.

12) - Slot- en overgangsbepalingen

Verkrijging van rechtspersoonlijkheid

De vennootschap zal in toepassing van artikel 2, § 4 van het Wetboek van Vennootschappen rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen.

Onmiddellijk na de oprichting van de vennootschap hebben de comparanten-oprichters volgende

beslissingen genomen :

1)De eerste algemene vergadering wordt vastgesteld op de derde zaterdag van de maand juni van het jaar

tweeduizend en dertien, om elf uur.

2)Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot éénendertig december tweeduizend en twaalf.

3)Alle verrichtingen gedaan door de vennootschap in oprichting worden overgenomen.

4)De beherende vennoten zullen maar hun taak kunnen opnemen vanaf de neerlegging van de stukken ter

griffie van de Rechtbank van Koophandel.

" Volmacht

De oprichters geven bij deze bijzondere volmacht aan bv- BVBA Demdes met maatschappelijke zetel te ' 9240 Zele, Avil Geerincklan 58 met als BTW nr BE 0434.710.349, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, alle nuttige of noodzakelijke administratieve formaliteiten te vervullen, met inbegrip van de aanvraag bij de btw, ondememingsloket, sociale verzekeringskas en de directe belastingen.

Opgemaakt op plaats en datum als voormeld.

Wim Vranckaert

Beherend Vennoot

Tegelijk neergelegd : expeditie van de akte bevattende bankattest en verslag van de boekhouder.

"

Voor-lehoûdgn aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VRANCKAERT

Adresse
PATATESTRAAT 26 1861 WOLVERTEM

Code postal : 1861
Localité : Wolvertem
Commune : MEISE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande