VRIENDENKRING B.S.G.O. DE COCON

Association sans but lucratif


Dénomination : VRIENDENKRING B.S.G.O. DE COCON
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.791.832

Publication

26/11/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

17 UV, 20j1j

Griffie Rechtbank van Koophandel

te Leep

Ondememingsnr : 0410.791.832 Benaming

(voluit) Vriendenkring B.S.G.O. De Cocon

Vereniging zonder Winstoogmerk

Veldonkstraat 10, 3120 Tremelo

Gewijzigde tekst van de statuten overeenkomstig de nieuwe wettelijke bepalingen.

Tekst

De algemene vergadering van de VZW Vriendenkring B.S.G.O. De Cocon is op 28 -10-2014 bijeengekomen en heeft rechtsgeldig vergaderd. Met eenparigheid van stemmen is overeengekomenom de statuten van de, VZW opgericht op 27/12/1967 en bekendgemaakt in bijlagen van het Belgisch Staatsblad van 25/01/1968 -' N.7618 (80494), alsook de aangebrachte wijziging opgemaakt op 12/10/1993 en bekendgemaakt In het Belgisch Staatsblad van 02/12/1993 - N. 20934 (39013), op te heffen en te vervangen door de hierna volgende tekst.

TITEL I - Naam - zetel - doel - duur

Art. 1: De vereniging behoudt de naam " Vriendenkring B.S.G.O. De Cocon",

Art. 2: De zetel van de vereniging is gevestigd op het volgende adres:

Veldonkstraat 10, 3120 Tremelo en is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven.

Art. 3: §1 De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, op alle vlakken steun te

verlenen aan de Basisschool van het Gemeenschapsonderwijs De Cocon te Tremelo.

Ze onthoudt zich hierbij van elke pedagogische of organisatorische inmenging in de werking

van de school.

§2 De vereniging tracht haar doel te verwezelijken met volgende middelen:

a) het ontvangen van vrijwillige bijdragen en giften;

b) het organiseren van activiteiten van allerlei aard, met inbegrip van commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten.

Art. 4: De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden,

TITEL Il - Leden

Art. 5: De vereniging kan " werkende" en "niet-werkende" leden tellen. Het aantal " niet-werkende" leden is: onbeperkt, Het aantal " werkende" leden is eveneens onbeperkt, maar moet ten minste drie bedragen alsook minstens 1 lid meer dan het aantal leden van de raad van bestuur. De volheid van het lidmaatschap, met. inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de " werkende" leden. Werkende " !eden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie, ingevolge art, 26, novies, §1, 3° van de Wet van 2 mei 2002 wordt neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel. Bij wijzigingen moet een kopie van het ledenregister worden neergelegd binnen een maand te rekenen vanaf de verjaardag van de neerlegging van de, statuten.

Op de laatste biz van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

(verkort) : Rechtsvorm : Zetel : Onderwerp akte :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De "niet-werkende" leden hebben de volgende rechten:

- inzagerecht in de notulen van de algemene vergadering, de notulen van de raad van bestuur, de notulen

van alle personen die een mandaat bekleden, het ledenregister en de boekhoudkundige stukken.

- het recht om kennis te nemen van de besluiten die hen aanbelangen en die genomen worden door de

algemene vergadering;

- het recht de ontbinding van de vereniging te vorderen voor zover ze de wet of de statuten schendt;

- recht op ontslag;

Art, 6: Om "werkend" lid te kunnen worden moet men:

1° zijn instemming betuigen met de in artikel 3 omschreven doelstelling;

2° een mondelinge aanvraag indienen bij de voorzitter van de raad van bestuur. De raad van

bestuur beslist bij meerderheid van stemmen over de aanvaarding van het lid.

Art. 7: De leden kunnen in geen geval persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor de verbintenissen van de vereniging.

Art. 8: Het lidmaatschap eindigt door een schriftelijk ontslag te richten aan de raad van bestuur.

Art. 9: Een ontslagnemend, uitgesloten of gestorven lid, evenals de eventuele rechtsvoorgangers en/of rechtsverkrijgers hebben geen aanspraak op het bezit van de vereniging of op enige vergoeding en/of terugvordering van betaalde bijdragen.

Art. 10: De titel van erelid kan door de raad van bestuur toegekend worden aan personen die buitengewone diensten bewezen hebben aan de vereniging of aan de school.

TITEL III - Algemene vergadering

Art. 11: De algemene vergadering bestaat uit aile leden van de vereniging. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen mits een schriftelijke volmacht. Een vertegenwoordiger kan slechts over één volmacht beschikken.

Art. 12: De algemene vergadering is bevoegd voor:

1° het wijzigen van de statuten;

2° de benoeming en afzetting van de bestuurders;

3° de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval

een bezoldiging wordt toegekend.

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6° de ontbinding van de vereniging;

7° de omzetting van de vereniging ln een vennootschap met een sociaal oogmerk;

8° alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 13: Elk jaar wordt na afloop van het boekjaar ten laatste in de loop van de maand juni door de raad van bestuur een gewone algemene vergadering gehouden. De datum wordt bepaald door de raad van bestuur. Ten alle tijde mag de raad van bestuur een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen, indien de belangen van de vereniging dit vereisen of wanneer ten minste één vijfde van de leden hierom schriftelijk verzoekt.

Art. 14: De oproeping voor de algemene vergadering gebeurt bij gewone of elektronische brief en wordt aan elk lid ten minste acht dagen voor de gestelde datum bezorgd. De oproepingsbrief vermeldt dag, uur, plaats en de volledige agenda. In geval van hoogdringendheid kunnen, mits toestemming van de raad van bestuur, problemen buiten de agenda besproken worden.

Art. 15: De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter of door de oudste van de aanwezige bestuurders, tenzij een eenvoudige meerderheid een andere bestuurder zou kiezen. De voorzitter wijst de secretaris aan.

Art. 16; Op de algemene vergadering heeft ieder lid een gelijk stemrecht en wordt op een geldige wijze beraadslaagd en beslist:

1° in gewone gevallen bij eenvoudige meerderheid van stemmen door handopsteking welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigende leden is. Een onthouding geldt niet als uitgebrachte stem. Bij gelijkheid van stemmen beslist de voorzitter;

2° tot wijziging van de statuten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk vermeld zijn in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

NAD 2.2

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht of de ontbinding vqn de vereniging, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheid bedoeld in het eerste en tweede lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden, De wijze van stemming wordt bepaald door de voorzitter of zijn vervanger.

Art. 17: De beslissingen genomen door de regelmatig opgeroepen algemene vergadering zijn verplichtend voor alle leden, ook voor de afwezigen en voor de in mening afwijkenden.

Art. 18: Alle leden en belanghebbende derden kunnen op de zetel van de vereniging aile notulen en beslissingen van de algemene vergadering raadplegen, mits schriftelijke vraag aan de voorzitter.

TITEL IV - Raad van bestuur

Art. 19: De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie en ten hoogste vijftien bestuurders. Het aantal bestuurders moet in ieder geval lager zijn dan het totaal aantal leden van de vereniging. Dit houdt in dat als maar drie personen lid zijn van de vereniging, de raad van bestuur slechts uit twee personen bestaat, De bestuurders worden door de algemene vergadering verkozen en benoemd voor een periode van één jaar. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering, Ieder bestuurder kan zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur. Het mandaat van bestuurder is hernieuwbaar. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art. 20: in geval van ontslag of overlijden van een bestuurder wordt het beheer door de overblijvende bestuurders verder uitgeoefend tot de algemene vergadering in zijn vervanging zal hebben voorzien. De aangeduide opvolger zal enkel het mandaat van zijn voorganger voleindigen. Indien; om welke reden ook, het aantal bestuurders tot minder dan drie is gedaald, zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een algemene vergadering samen te roepen ten einde te voorzien in de benoeming van nieuwe bestuurders. Zolang zij dit hebben nagelaten, oefenen zij de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

Art. 21: De bestuurders kiezen onder elkaar een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Hun ambt eindigt samen met hun mandaat van bestuurder.

Art. 22: De voorzitter roept de raad van bestuur bijeen bij gewone of elektronische brief, telkens als de belangen van de vereniging dit vereisen, alsook wanneer drie bestuurders het schriftelijk aanvragen bij de voorzitter. De oproeping omvat dag, uur, locatie en agenda van de vergadering. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter, of bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter of de oudste van de aanwezige bestuurders. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt. Deze notulen worden bewaard in een speciaal daartoe bestemd register hetwelk op de maatschappelijke zetel bewaard wordt, Dit register kan op de zetel van de vereniging door de leden en belanghebbende derden worden ingezien.

Art. 23: De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. Aile bevoegdheden, die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de algemene vergadering, worden toegekend aan de raad van bestuur, De bestuurders oefenen hun bevoegdheid gezamelijk uit. Aile besluiten worden genomen met gewone meerderheid, bij gelijkheid van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Art. 24: De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer bestuurders of aan één of meer personen, die al dan niet lid zijn van de vereniging. Bij overdracht aan meerdere personen dienen zij gezamelijk te handelen. De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden op vrijwillige basis of door afzetting van de raad van bestuur bij gewone meerderheid.

Art. 25: De raad van bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

TITEL V - Rekeningen en begroting

Art. 26: De vereniging voert een vereenvoudigde boekhouding die tenminste betrekking heeft op de mutaties in contant geld of op de rekeningen. De uitvoering hiervan berust bij de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

Art. 27: Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. leder jaar ten laatste in de loop van de maand juni legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar, opgemaakt overeenkomstig artikel 17 §2 (wet van 02/05/2002), alsook de begroting van het volgende boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. De goedkeuring ervan geldt tevens als kwijting van de bestuurders. Het batig saldo komt de vereniging toe en wordt in de maatschappelijke reserve gestopt.

TITEL VI - Ontbinding en vereffening

Art, 28: Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan alleen de algemene vergadering tot ontbinding besluiten - cf, artikel 17 - 3° - tweede en derde lid van deze statuten. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering gemeld worden.

Art. 29: §1, ln geval van ontbinding door de algemene vergadering stelt zij minimum twee vereffenaars aan.

§2. De vereffenaars zullen het actief overmaken aan B.S.G.O. De Cocon, die het zal besteden aan speeltuigen en speelgoed voor de teerlingen,

§3. Indien B.S.G.O. De Cocon deze opdracht zou weigeren, zal het actief overgemaakt worden aan een andere persoon, aangeduid door de vereffenaars, met opdracht het te besteden aan speeltulgen en speelgoed voor de leerlingen.

§4. B.S.G.O, De Cocon of de aangeduide persoon moet binnen de termijn van één jaar na ontvangst van zijn opdracht aan de vereffenaars verslag uitbrengen over het vervullen ervan.

Art. 30: Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk wordt geregeld, is de Wet van 27 juni 1521 of de wetgeving die deze zou vervangen van toepassing, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake,

Tijdens dezelfde Algemene vergadering werden volgende bestuurders ontslagen:

Voorzitter: Vera Ceulemans

Remerstraat 34

3128 Baal

Ondervoorzitter, Zoé Verdcourt

Berkenstraat 1

3200 Aarschot

Secretaris: Sandra Janssens

Oude Aarschotsebaan 59a

2221 Bootschot

en vervangen door:

Kristof Meir - voorzitter

Hoogland 13

3118 Werchter

Jessie Kestens - secretaris

De Vadderlaan 5

3120 Tremelo

Sven Marlën - bestuurslid

Veldonkstraat 22

3120 Tremelo

Het bestuur bestaat nu uit:

Voorzitter: Kristof Meir, Hoogland 13, 3118 Werchter

Secretaris: Jessie Kestens, De Vadderlaan 5, 3120 Tremelo

Penningmeester: Koen Oorts, Veldonkstraat 149, 3120 Tremeio

, a 4

, , " « }

Voor,

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervoig

Feestleider; Frans De Rijck, Diestsebaan 31, 3120 Tremelo Bestuurslid: Sven Mariën, Veldonkstraat 22, 3120 Tremelo

De huidige statuten treden in werking op datum van heden.

MOD 2.2

Opgemaakt te Tremelo op 28/10/2014.

Voorzitter, Secretaris,

Kristof Meir Jessle Kestens

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

04/07/2011
ÿþ

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neeroelecd ter griffie der

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de 2 2 JUNI 2011

DE jÿrfIER,

Benaming : Vriendenkring B.S.G.O. Ter Emelo

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : Veldonkstraat 10, 3120 Tremelo

Ondernemingsnr : 04-107918-32

Voorwerp akte : Gewijzigde tekst van de statuten overeenkomstig de nieuwe wettelijke bepalingen

I 111111111111111111111 11M 11111 11111 IMI III! III

*11100337*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblac

Tekst

De algemene vergadering van de VZW Vriendenkring B.S.G.O. Ter Emelo is op 25-10-2010

bijeengekomen en heeft rechtsgeldig vergaderd. Met eenparigheid van stemmen is overeengekomen om

de bestaande statuten van de vzw opgericht op 27/12/1967 en bekendgemaakt in bijlagen van het

Belgisch Staatsblad van 25/01/1968 - N. 7618 (80494), alsook de aangebrachte wijziging opgemaakt op

12/10/1993 en bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad van 02/1211993 - N. 20934 (39013), op te heffen

en te

vervangen door de hierna volgende tekst.

TITEL I - Naam - zetel - doel - duur

Art. 1: De vereniging verandert de naam in "Vriendenkring B.S.G.O. De Cocon".

Art. 2: De zetel van de vereniging is gevestigd op het volgende adres:

Veldonkstraat 10, 3120 en is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven.

Art. 3: § 1. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, op alle vlakken steun

te verlenen aan de Basisschool van het Gemeenschapsonderwijs De Cocon te Tremelo.

Ze onthoudt zich hierbij van elke pedagogische of organisatorische inmenging in de werking

van de school.

§ 2. De vereniging tracht haar doel te verwezenlijken met volgende middelen:

a) het innen van een lidgeld, waarvan het bedrag bepaald wordt door de raad van bestuur;

b) het ontvangen van vrijwillige bijdragen en giften;

c) het organiseren van activiteiten van allerlei aard, met inbegrip van commerciële en

winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten..

Art. 4: De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL Il - Leden

Art. 5: De vereniging kan "werkende" en "niet-werkende" leden tellen. Het aantal "niet-werkende" leden is

onbeperkt. Het aantal "werkende " leden is eveneens onbeperkt, maar moet ten minste drie bedragen

alsook minstens 1 lid meer dan het aantal leden van de raad van bestuur. De volheid van het

lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan

de "werkende" leden. "Werkende" leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat

op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie, ingevolge art. 26, novies, §1,

3° van de wet van 2 mei 2002 wordt neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel. Bij

wijzigingen moet een kopie van het ledenregister worden neergelegd binnen een maand te rekenen

vanaf de verjaardag van de neerlegging van de statuten.

De "niet-werkende" leden hebben de volgende rechten:

-inzagerecht in de notulen van dealgemene vergadering, de notulen van de raad van bestuur, de notulen

van alle personen die een mandaat bekleden, het ledenregister en de boekhoudkundige stukken;

-het recht om kennis te nemen van de besluiten die hen aanbelangen en die genomen worden door de

algemene vergadering;

-het recht de ontbinding van de vereniging te vorderen voor zover ze de wet of de statuten schendt;

-recht op ontslag;

-andere rechten en verplichtingen worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Art. 6: § 1. Om "werkend" lid te kunnen worden moet men:

1° zijn instemming betuigen met de in artikel 3 omschreven doelstelling;

2° een schriftelijke aanvraag indienen bij de voorzitter van de raad van bestuur. De raad

van

bestuur beslist bij meerderheid van stemmen over de aanvaarding van het lid;

3° een jaarlijkse bijdrage betalen zoals vastgesteld door de raad van bestuur en

beschreven in het huishoudelijk reglement.

De "werkende" leden worden verder in deze statuten aangeduid met de term lid.

§2. Om als "niet-werkend" lid aanvaard te worden moet men een jaarlijkse bijdrage betalen zoals

vastgesteld door de raad van bestuur en beschreven in het huishoudelijk reglement.

Art. 7: De leden kunnen in geen gevat persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor de verbintenissen

van de vereniging.

Art. 8: Het lidmaatschap eindigt door een schriftelijk ontslag te richten aan de raad van bestuur,

door overlijden, door het niet betalen van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage of door een beslissing van de

algemene vergadering (het betrokken lid wordt verwittigd en uitgenodigd en heeft het recht zijn verdediging

voor te dragen).

Art. 9: Een ontslagnemend, uitgesloten of gestorven lid, evenals de eventuele rechtsvoorgangers

en/of rechtsverkrijgers hebben geen aanspraak op het bezit van de vereniging of op enige vergoeding

en/of terugvordering van betaalde bijdragen.

Art. 10: De titel van erelid kan door de raad van bestuur toegekend worden aan personen die buitengewone diensten bewezen hebben aan de vereniging of aan de school.

TITEL Ill - Algemene vergadering

Art. 11: De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen mits een schriftelijke volmacht. Een vertegenwoordiger kan slechts over één volmacht beschikken.

Art. 12: De algemene vergadering is bevoegd voor.

1° het wijzigen van de statuten;

2° de benoeming en afzetting van de bestuurders;

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6° de ontbinding van de vereniging;

7° de uitsluiting van een lid;

8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9° alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 13. Elk jaar wordt na afloop van het boekjaar ten laatste in de loop van de maand juni door de raad van bestuur een gewone algemene vergadering gehouden. De datum wordt bepaald door de raad van bestuur. Te allen tijde mag de raad van bestuur een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen, indien de belangen van de vereniging dit vereisen of wanneer ten minste één vijfde van de leden hierom schriftelijk verzoekt.

Art. 14. De oproeping voor de algemene vergadering gebeurt bij gewone of elektronische brief en wordt aan elk lid ten minste acht dagen voor de gestelde datum bezorgd. De oproepingsbrief vermeldt dag, uur, plaats en de volledige agenda. In geval van hoogdringendheid kunnen, mits toestemming van de raad van bestuur, problemen buiten de agenda besproken worden.

Art. 15. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter of door de oudste van de aanwezige bestuurders, tenzij een eenvoudige meerderheid een andere bestuurder zou kiezen. De voorzitter wijst de secretaris aan.

Art.16. Op de algemene vergadering heeft ieder lid een gelijk stemrecht en wordt op een geldige wijze beraadslaagd en beslist:

10 in gewone gevallen bij eenvoudige meerderheid van stemmen door handopsteking welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigende leden is. Een onthouding geldt niet als uitgebrachte stem. Bij gelijkheid van stemmen beslist de voorzitter;

2° bij de uitsluiting van een lid met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden;

3° tot wijziging van de statuten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk vermeld zijn in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht of de ontbinding van de vereniging, kan zij alleen worden aangenomen met

r-

een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheid bedoeld in het eerste en het tweede lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De wijze van stemming wordt bepaald door de voorzitter of zijn vervanger.

Art. 17. De beslissingen genomen door de regelmatig opgeroepen algemene vergadering zijn verplichtend voor alle leden, ook voor de afwezigen en voor de in mening afwijken den.

Art. 18. Alle leden en belanghebbende derden kunnen op de zetel van de vereniging aile notulen en beslissingen van de algemene vergadering raadplegen, mits schriftelijke vraag aan de voorzitter.

TITEL IV - Raad van bestuur

Art. 19. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie en ten hoogste vijftien bestuurders. Het aantal bestuurders moet in ieder geval lager zijn dan het totaal aantal leden van de vereniging. Dit houdt in dat als maar drie personen lid zijn van de vereniging, de raad van bestuur slechts uit twee personen bestaat. Moeten, indien ze zulks wensen, van ambtswege toegelaten worden tot de raad van bestuur: de directeur, twee personeelsleden en twee leden van het oudercomité van de school. De overige bestuurders worden door de algemene vergadering verkozen en benoemd voor een periode van één jaar. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering. Ze kunnen te allen tijden door de algemene vergadering worden ontslagen bij gewone meerderheid van stemmen. Ieder bestuurder kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur. Het mandaat van bestuurder is hernieuwbaar. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art. 20. In geval van ontslag of overlijden van een bestuurder wordt het beheer door de overblijvende bestuurders verder uitgeoefend tot de algemene vergadering in zijn vervanging zal hebben voorzien. De aangeduide opvolger zal enkel het mandaat van zijn voorganger voleindigen. Indien, om welke reden ook, het aantal bestuurders tot minder dan drie is gedaald, zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een algemene vergadering samen te roepen ten einde te voorzien in de benoeming van nieuwe bestuurders. Zolang zij dit hebben nagelaten, oefenen zij de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

e "

Art. 21. De bestuurders kiezen onder elkaar een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, een secretaris en

een penningmeester. Hun ambt eindigt samen met hun mandaat van bestuurder.

Art. 22. De voorzitter roept de raad van bestuur bijeen bij gewone of elektronische brief, telkens als de belangen van de vereniging dit vereisen, alsook wanneer drie bestuurders het schriftelijk aanvragen bij de voorzitter. De oproeping omvat dag, uur, locatie en agenda van de vergadering. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid , door de ondervoorzitter of de oudste van de aanwezige bestuurders. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt. Deze notulen worden bewaard in

o een speciaal daartoe bestemd register hetwelk op de maatschappelijke zetel bewaard wordt. Dit register kan N

op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien.

Art. 23. De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. Alle

o bevoegdheden, die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de algemene vergadering, worden toegekend aan "clde raad van bestuur. De bestuurders oefenen hun bevoegdheid gezamenlijk uit. Alle besluiten worden

genomen met gewone meerderheid, bij gelijkheid van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Art. 24. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig en nuttig oordeelt.

Gd Art. 25. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn

Gd

verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer bestuurders of aan één of meer personen, die al dan niet

lid zijn van de vereniging. Bij overdracht aan meerdere personen dienen zij gezamenlijk te handelen. De

el

ambtsbeeindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden op vrijwillige basis of door afzetting van

de raad van bestuur bij gewone meerderheid.

Art. 26. De raad van bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al

dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

:Z TITEL V - Rekeningen en begroting

Art. 27. De vereniging voert een vereenvoudigde boekhouding die tenminste betrekking heeft op de mutaties

in contant geld of op de rekeningen. De uitvoering hiervan berust bij de raad van bestuur.

Art. 28. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Ieder jaar ten laatste in de loop van de maand juni legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar, opgemaakt overeenkomstig artikel 17 § 2 (wet van 0210512002), alsook de begroting van het volgende boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. De goedkeuring ervan geldt tevens als kwijting van de bestuurders. Het batig saldo komt de vereniging toe en wordt in de maatschappelijke reserve gestort.

TITEL VI - Ontbinding en vereffening

Art. 29. Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan alleen de

algemene vergadering tot ontbinding besluiten - cf. artikel 17 - 3° -tweede en derde lid van deze statuten.

Luik B - vervolg

Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering gemeld worden.

Art. 30. §1. In geval van ontbinding door de algemene vergadering stelt zij minimum twee vereffenaars aan. §2. De vereffenaars zullen het actief overmaken aan het schoolhoofd van de B.S.G.O. De Cocon

die

het in het belang van bedoelde onderwijsinstelling ten beste zal besteden.

§3. Indien het schoolhoofd deze opdracht zou weigeren, zal het actief overgemaakt worden aan een andere persoon, aangeduid door de vereffenaars, met opdracht het ten beste te besteden in het belang van de B.S.G.O. De Cocon.

§4. Het schoolhoofd of de aangeduide persoon moet binnen de termijn van één jaar na ontvangst van zijn opdracht aan de vereffenaars verslag uitbrengen over het vervullen ervan.

Art. 31. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk wordt geregeld, is de Wet van 27 juni 1921 of de wetgeving die deze zou vervangen van toepassing, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

Tijdens dezelfde Algemene Vergadering werden volgende bestuurders ontslagen:

Ondervoorzitter: Vertommen Erica

Penningmeester: Nijs Ronny

Secretaris: Winters Kristof

en vervangen door.

Verdcourt Zoé: Ondervoorzitter

Heidestraat 14

3140 Keerbergen

Oorts Koen: Penningmeester

Veldonkstraat 149

3120 Tremelo

Janssens Sandra: Secretaris

Oude Aarschotsebaan 59a

2221 Booischot

De huidige statuten treden in werking op datum van heden.

Opgemaakt te Tremelo op 10-11-2010

Voorzitter Secretaris

,5.

Voor-

behouden

" aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Coordonnées
VRIENDENKRING B.S.G.O. DE COCON

Adresse
VELDONKSTRAAT 10 3120 TREMELO

Code postal : 3120
Localité : TREMELO
Commune : TREMELO
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande