VRIENDENKRING BEEZEWAA, AFGEKORT : VK BEEZEWAA

Association sans but lucratif


Dénomination : VRIENDENKRING BEEZEWAA, AFGEKORT : VK BEEZEWAA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 836.863.936

Publication

22/06/2011
ÿþ MOD 2.2

~. Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



*iiosaa3R

111

NuSSEL

n 9 -06- 2011

Griffie

Onderriemingsnr : ô 83 . 8G 3 ?3

Benaming

(voluit) : Vriendenkring Beezewaa

(verkort) : VK Beezewaa

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Biezeweide 59, 1500 Halle

Onderwerp akte : Statuten

De ondergetekenden,

1. Kenneth Appelmans, wonende te 1500 Halle, Biezeweide 59

2. Kjell Appelmans, wonende te 1500 Halle, Biezeweide 59

3. Kevin Appelmans, wonende te 1500 Halle, Biezeweide 59 4, Steven Desmedt, wonende te 1600 Sint-Pieters-Leeuw, Drogenbosstraat 54,

Verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerl op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 ( hierna de "VZW-wet" ), met de hiernavolgende statuten.

Titel I Naam-Zetel-Doel-Duur

Artikel 1: De vereniging draagt de naam Vriendenkring Beezewaa. Deze naam moet steeds door de woorden Vereniging Zonder Winstoogmerk of de afkorting "VZW" worden voorafgegaan of gevolgd. De vereniging behoudt zich het recht voor om in al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging de verkorte benaming "VK Beezewaa" te gebruiken.

Artikel 2: De vereniging is gevestigd te biezeweide 59, 1500 Halle.

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondisement Brussel. Alle stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3: De vereniging stelt zich tot doel het beoefenen van de voetbalsport te bevorderen. De vereniging kan meer algemeen aile middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtsreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering hiervan, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

Artikel 4: De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Titel Il Lidmaatschap.

Artikel 5:

De vereniging bestaat uit leden en toegetreden leden.

De vereniging telt minstens 3 leden.

De volheid van het lidmaatschap , met inbegrip van stemrecht op de algemene vergadering,

komt uitsluitend toe aan de leden en niet aan de toegetreden leden. De oprichters zijn de eerste leden.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Op de taaiste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Artikel 6: ALs lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard mits een meerderheid van twee derden van de stemmen.

Als toegetreden lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvvard omwille van de band die deze persoon met de vereniging heeft.

. voor-

, " "behouden

aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 7: De leden zijn een jaarlijks lidgeld verschuldigd en kunnen vrijwillig inbrengsten doen of

bijdragen storten..

De raad van bestuur bepaalt elk jaar de hoogte van deze bijdrage.

De leden zijn persoonlijk niet aansprakelijk voor de vereniging en haar verbintenissen

Artikel 8: De leden van de vereniging tekenen bij hun toetreding de statuten en zij verbinden er zich toe geen daden te stellen die strijdig zijn met het doel van de vereniging of de vereniging op enigerlei wijze schade toe te brengen.

Artikel 9: leder lid kan zijn ontslag indienen door middel van een aangetekend schrijven aan de voorzitter. Het ontslag gaat in op het ogenblik van de verzendingsdatum en zal in een register van de leden worden ingeschreven. Ontslagnemende of uitgesloten leden kunnen echter geen aanspraak maken op enig gedeelte van het maatschappelijk bezit van de vereniging.

Artikel 10: Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door de Raad van Bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de vzw wordt gehouden, binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Titel III Raad van bestuur

Artikel 11: De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens drie leden, benoemd door de Algemene Vergadering.

Artikel 12: leden van de Raad van Bestuur worden verkozen voor onbepaalde tijd.

Artikel 13: leden van de Raad van Bestuur worden niet bezoldigd, zij kunnen eventueel een vergoeding van hun kosten bekomen, mits voorafgaandelijke goedkeuring van de uitgave door de Raad van Bestuur.

Artikel 14: De benoeming, het ontslag en de afzetting van een bestuurder wordt binnen één maand voor publicatie overgemaakt aan het Belgische Staatsblad.

Artikel 15: De Raad van Bestuur beslist zelf over de functies binnen haar schoot.

Artikel 16: De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de Voorzitter of door de Ondervoorzitter

of door minstens twee bestuurders. Oproepingen voor de Raad van Bestuur worden per gewone post,

ten laatste 10 dagen voor de vergadering verstuurd. De oproeping bevat ook de agenda

voor de vergadering. De agenda wordt opgesteld door de Voorzitter, maar ieder lid van de Raad

van Bestuur heeft het recht punten op de agenda te laten plaatsen.

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter, bij diens afwezigheid door de

Ondervoorzitter, of wanneer beiden afwezig zijn, door het oudste aanwezige bestuursraadslid.

Artikel 17: De Raad van Bestuur vergadert geldig wanneer de helft van de bestuurders aanwezig zijn

en beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen

is het voorstel verworpen. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de

eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter.

Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd

voor derden worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 18: De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar bij alle gerechtelijk en buitengerechtelijke handelingen. De Raad van Bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, van bestuur en van beschikking, niets uitgezonderd, met inbegrip van het

vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, voor alle handels en bankverrichtingen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

\oor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolq

Artikel 19: Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur. De Raad kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden of aan een gevolmachtigde derde.

Artikel 20: Tegenover derden volstaat opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zij, de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

Titel IV Algemene vergadering

Artikel 21: De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden. Elk lid beschikt over één stem.

Artikel 22: Een lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lid op de Algemene Vergadering.

Artikel 23: De Algemene Vergadering is bevoegd voor de wijziging van de statuten, benoeming en afzetting van bestuurders, benoeming en afzetting van commissarissen (en het bepalen van hun bezoldiging ingeval bezoldiging wordt toegekend), het goedkeuren van de rekeningen en van de begroting, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk, het opstellen van een reglement van inwendige orde, de uitsluiting van een lid, de ontbinding van de vereniging.

Artikel 24: De gewone Algemene Vergadering wordt jaarlijks samengeroepen in de loop van het eerste trimester ten einde de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het lopend jaar goed te keuren.

Artikel 25: Een buitengewone Algemene Vergadering kan door de Raad van Bestuur

worden samengeroepen telkens als het belang van de vereniging het vereist. De Raad van Bestuur is ertoe gehouden een buitengewone Algemene Vergadering samen te roepen, telkens wanneer ten minste één vijfde van de leden er schriftelijk om verzoekt.

Artikel 26: Oproepingen voor de Algemene Vergadering worden per gewone post, ten laatste tien dagen voor de vergadering verstuurd. De oproeping omvat de agenda van de vergadering. De agenda wordt bepaald door de Raad van Bestuur en wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één tiende van de leden, wordt op de agenda gebracht.

Artikel 27: De Algemene Vergadering kan geldig beslissen als minstens de helft van het aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd is, met uitzondering voor de gevallen waar de wet een ruimere aanwezigheid vereist. Indien er niet voldoende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dient er een nieuwe Algemene Vergadering samengeroepen te worden, met dezelfde agenda, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

Artikel 30: Behalve wanneer de wet van 27 juni 1921 of deze statuten uitdrukkelijk anders vermelden, kan de Algemene Vergadering geldig beslissen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Artikel 31: Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders.

Titel V Begrotingen, rekeningen.

Artikel 32: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Artikel 33: Op de jaarlijkse gewone Algemene Vergadering legt de Raad van Bestuur de balans en de resultatenrekening van het verlopen dienstjaar en de begroting van het lopend dienstjaar ter goedkeuring voor.

Artikel 34: De goedkeuring van de rekeningen en van de begroting impliceert de ontlasting voor de leden van de Raad van Bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervalq MOD 2.2



Artikel 35: Het batig overschot van elk jaar behoort de vereniging toe en wordt in reserve gestort.

Titel VI Ontbinding

Artikel 36: De vereniging kan nooit gehouden zijn tot méér dan het totaal van haar netto-actief.

Artikel 37: In geval van vrijwillige ontbinding, zal de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aanstellen en hun bevoegdheden bepalen.

Artikel 38: De bestemming van de activa, na vereffening van de schulden, zal bepaald worden door de Algemene Vergadering, maar dient in ieder geval tot een belangeloze doelstelling te worden aangewend.

Titel VII Varia

Artikel 39: Voor al wat niet expliciet door deze statuten geregeld wordt, is de wet van 27 juni 1921 toepasselijk.

Aldus opgemaakt in 3 exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de stichtingsvergadering, gehouden te Halle op 17 Mei 2011

AKTE BETREFFENDE DE RAAD VAN BESTUUR

De raad van bestuur van Vriendenkring Biezewei, met maatschappelijke zetel te 1500 Halle, Biezeweide 59 is als volgt samengesteld:

Appelmans Kenneth, Biezeweide 59, 1500 Halle, geboren te Halle op 23/12/1983

Appelmans Kjell, Biezeweide 59, 1500 Halle, geboren te Halle op 06/08/1987

Appelmans Kevin, Biezeweide 59, 1500 Halle, geboren te Halle op 06/08/1987

Desmedt Steven, Drogenbosstraat 54, 1600 Sint-Pieters-Leeuw, geboren te Halle 19/05/1983

De raad van bestuur oefent haar mandaat uit als een college, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden. De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten. De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

AKTE BETREFFENDE DE PERSONEN GEMACHTIGD OM DE VERENIGING TE VERTEGENWOORDIGEN

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd voor onbepaalde duur:

Voorzitter: Kenneth Appelmans

Ondervoorzitter: Steven Desmedt

Secretaris: Kevin Appelmans

Penningmeester: Kjell Appelmans

Voor echt verklaard uittreksel, te Halle op 19 Mei 2011

Op de laatste hiz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persa(o}n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2011- Annexes du Moniteur belge

eª% rfoor-

+ behouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
VRIENDENKRING BEEZEWAA, AFGEKORT : VK BEEZEW…

Adresse
BIEZEWEIDE 59 1500 HALLE

Code postal : 1500
Localité : HALLE
Commune : HALLE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande