VRIENDENKRING OUDSTRIJDERS TESTELT, AFGEKORT : VOS-TESTELT

Association sans but lucratif


Dénomination : VRIENDENKRING OUDSTRIJDERS TESTELT, AFGEKORT : VOS-TESTELT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 630.818.120

Publication

28/05/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

TITEL I NAAM  ADRES  LOGO  DOEL  DUUR

Artikel 1 Naam en afkorting

De vereniging draagt voluit de naam  Vriendenkring Oudstrijders Testelt V.Z.W. , of afgekort  VOS-Testelt

V.Z.W. .

De afkorting wordt steeds als geheel en onverdeelbaar gedragen.

Artikel 2 Adres van de maatschappelijke zetel

De vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Leuven, en de maatschappelijke zetel is thans : 3272 Testelt (Scherpenheuvel-Zichem), Kasteelstraat 4.

Binnen het gerechtelijk arrondissement Leuven kan de plaats van maatschappelijke zetel gewijzigd worden door de Raad van Bestuur onder de strikte voorwaarde dat deze plaats van vestiging zich steeds in de gemeente 3272 Testelt, deelgemeente van Scherpenheuvel-Zichem moet bevinden.

Artikel 3 Logo

Het logo omvat een wapenschild in de kleuren van Testelt, zijnde groen-wit en is van vorm een combinatie van een renaissance schild (15de  16de eeuw) met een empire schild (18de  19de eeuw). Het groen gedeelte bevindt zich linksboven, het witte gedeelte rechtsonder. De scheidingslijn loopt over 45 graden overheen het schild vertrekkende aan de linker benedenhoek ononderbroken tot aan de rechter bovenhoek.

Een naar linksboven stijgende klauwende leeuw komt uit het schild. De leeuw is zwart van kleur met gouden manen en een vlammende staart die een toorts symboliseert; het symbool van een strijder.

In de linker voorpoot houdt de leeuw een gouden sleutel als symbool van de sleutel van St.-Pieter, patroonheilige

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen, allen van Belgische nationaliteit :

De heer SELS Tom, ambtenaar, wonende te 3272 Testelt (Scherpenheuvel-Zichem), Kasteelstraat 4, geboren op 11 maart 1974 te Diest, N.R.R. 740311-351-11.

Mevrouw MYLEMANS Agnes, gepensioneerde, wonende te 3272 Testelt (Scherpenheuvel-Zichem), Kasteelstraat 2, geboren op 24 juni 1947 te Heist-op-den-Berg, N.R.R. 470624-046-69.

De heer LAUREYS Paul, gepensioneerde, wonende te 3272 Testelt (Scherpenheuvel-Zichem), Kasteelstraat 2, geboren op 01 mei 1939 te Averbode, N.R.R. 390501-417-19.

De heer SELS Karel, gepensioneerde, wonende te 3272 Testelt (Scherpenheuvel-Zichem), Kasteelstraat 4, geboren op 20 oktober 1947 te Testelt, N.R.R. 471020-439-18.

De heer ROBERT Roger, zelfstandige, wonende te 3272 Testelt (Scherpenheuvel-Zichem), Biezebeemden 6, geboren op 15 februari 1953 te Namen, N.R.R. 530215-169-23.

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk (afgekort V.Z.W.) op te richten overeenkomstig de Wet van 21 juni 1921, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de gecoördineerde statuten als volgt luiden :

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : VRIENDENKRING OUDSTRIJDERS TESTELT

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : VOS-Testelt

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kasteelstraat 4

3272 Scherpenheuvel-Zichem (Testelt)

België

*15308790*

Luik B

0630818120

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Griffie

Neergelegd

25-05-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

van de parochie Testelt.

Een nationaal roset of kokarde toont het vaderlandslievend karakter en de vertegenwoordiging van alle oudstrijders van het land. Het logo omvat steeds de vermelding van VRIENDENKRING OUDSTRIJDERS TESTELT VZW in groende kleur boven het schild en het witte gedeelte van het schild maakt melding van de data 1914-1918 en 1940-1945, eveneens in groene kleur.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4 Doel van de vereniging

De vereniging heeft tot doel steun te verlenen op plaatselijk vlak aan de activiteiten van de Nationale Strijdersbond (N.S.B.-F.N.C.) Afdeling Testelt, een feitelijke vereniging opgericht in de schoot van de nationale bondszetel N.S.B.-F.N.C. V.Z.W., zelf opgericht te Brussel in mei 1919 en omgevormd tot een vereniging zonder winstoogmerk op 3 september 1921.

Aldus zal de vereniging steun verlenen aan activiteiten die de vereniging bevorderen en activiteiten ontwikkelen, buiten alle politieke, taal en godsdienstige strekking, van de strijders en gelijkgestelden der oorlogen 1914-1918, 1940-1945 en der militaire buitenlandse missies en interventies erkend door het Nationaal Instituut der Veteranen en het Instituut van Oorlogsslachtoffers-Oorlogswezen en Oorlogsweduwen (afgekort het I.V.-N.I.O.O.O), van de land-, zee- en luchtmacht, de leden der officieel erkende verzetsgroeperingen, de inlichtings- en actieagenten, de gedemilitariseerde burgers, alsook hun ascendenten, weduwen en wezen, evenals diegenen die, uit de reden van diensten bewezen op buitenlandse oorlogstonelen, van de Belgische wettelijke schikkingen genieten en die allen aangesloten zijn bij N.S.B. Afdeling Testelt; eerverlening aan de nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers; de behartiging van de leden van de Nationale Strijdersbond van België Afdeling Testelt, evenals diegenen die, uit de reden van hun overtuiging en sympathie voor bovenvermelde categorieën aangesloten zijn bij N.S.B. Afdeling Testelt.

Althans zal de vereniging steun verlenen aan het bevorderen van het socio-culturele leven van de deelgemeente 3272 Testelt en alle middelen kunnen aanwenden om het lokale verenigingsleven te ondersteunen en de samenwerking tussen de N.S.B. Afdeling Testelt, vertegenwoordigd door de V.Z.W. en de diverse verenigingen van de deelgemeente 3272 Testelt onderling alsmede de samenwerking met verenigingen werkzaam binnen zowel de stad 3270 Scherpenheuvel-Zichem als werkzaam binnen omliggende gemeenten en steden promoten en bevorderen en een bemiddelende rol kunnen opnemen. Het Vaderlandslievende karakter van deze vereniging, de V.Z.W. zal steeds primordiaal aanwezig zijn en behartigd worden.

De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreek verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten die binnen wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijd volledig zullen worden bestemd voor haar doel.

De vereniging, de V.Z.W. treedt steeds op als vertegenwoordiger van de feitelijke vereniging van de N.S.B. Afdeling Testelt voor dewelke ze alle belangen behartigt en voor dewelke ze de diverse vaderlandslievende en andere Nationale plechtigheden zal bijwonen.

Artikel 5 Duur van de oprichting

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan op elk tijdstip ontbonden worden.

TITEL II DE LEDEN

Artikel 6 Werkende leden en toegetreden leden

In de V.Z.W. zijn er werkende leden en toegetreden leden.

De werkende of effectieve leden worden onderverdeel in 2 categorieën, zijnde :

De effectieve leden, zijnde de werkende leden die een bestuursfunctie uitoefenen binnen de V.Z.W. Deze worden

eveneens benoemd als  effectief werkende leden of als  werkende leden of als  effectieve leden .

Deze leden kunnen eveneens een bestuursfunctie uitoefenen binnen de feitelijke vereniging N.S.B. Afdeling

Testelt en zijn verplicht lid te zijn van de feitelijke vereniging N.S.B. Afdeling Testelt en bijgevolg automatisch lid

van de V.Z.W.

De ereleden, zijnde de leden die zich in het bijzonder hebben ingezet binnen de werking van de V.Z.W. en na het

beëindigen van hun mandaat als erelid worden voorgedragen en door de Raad van Bestuur dusdanig erkend

worden. Ze oefenen geen enkele bestuursfunctie uit bij de V.Z.W., doch kunnen als adviseur aangesteld worden

om de Raad van Bestuur bij te staan.

Ereleden zijn automatisch lid van de feitelijke vereniging N.S.B. Afdeling Testelt.

De toegetreden leden worden onderverdeeld in 3 categorieën, zijnde :

De aangesloten leden N.S.B., zijnde de leden die voor het lopende boekjaar van de V.Z.W. voldoen met de lidmaatschapsbijdrage van de N.S.B. Afdeling Testelt. Deze leden kunnen een bestuursfunctie uitoefenen binnen de feitelijke vereniging N.S.B. Afdeling Testelt, doch zijn geen effectieve leden van de V.Z.W. Alle leden die lidmaatschap uitoefenen van de feitelijke vereniging N.S.B. Testelt zijn automatisch aangesloten lid van de V.Z.W.

De aangesloten leden V.Z.W., zijnde de leden die voor het lopende boekjaar van de V.Z.W. voldoen met de lidmaatschapsbijdrage van de V.Z.W., maar die geen lid zijn van de N.S.B. Afdeling Testelt. Deze leden zijn geen effectieve leden van de V.Z.W. maar kunnen wel voorgedragen worden. Aangesloten leden hebben het statuut van steunend lid.

Toegetreden leden worden eveneens omschreven als  toegetreden leden of als  leden in het algemeen.

Artikel 7 Werkende leden : Aantal

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Er zijn minstens drie (3) werkende leden met een maximum van vijftien (15).

Enkel de werkende leden zijn als effectief lid aangesloten bij de vereniging en worden als dusdanig opgenomen

in de statuten.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend

doe aan de werkende leden die in de hoedanigheid van effectief lid erkend worden door de Raad van Bestuur.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 8 Werkende leden en ereleden : Procedure en inhoudelijke voorwaarden

Werkende leden

De Algemene Vergadering is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid en over het ontslag van werkende leden. De formaliteiten en voorwaarden van toetreding als werkend lid zijn uitgewerkt in het huishoudelijk reglement.

Een kandidaat-werkend lid van de V.Z.W. zal ofwel schriftelijk een aanvraag indienen bij de Raad van Bestuur ofwel voorgedragen worden door een lid van de Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering beslist tijdens de eerstvolgende Algemene Vergadering autonoom, vrij, soeverein en discretionair of een kandidaat-werkend lid dat aan de inhoudelijke voorwaarden voldoet, als werkend lid tot de V.Z.W. wordt toegelaten. De Algemene Vergadering moet de genomen beslissing niet motiveren. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk. Na een periode van 1 jaar kan de geweigerde kandidaat-werkend lid een nieuwe aanvraag indienen.

De voorwaarden om tot de V.Z.W. als werkend lid toe te treden zijn de volgende :

Natuurlijk persoon of rechtspersoon met beschikking van alle burgerrechten.

Minstens 2 opeenvolgende jaren volwaardig en geldig lidmaatschap bij de N.S.B. Afdeling Testelt, gelijkgesteld als gedurende minstens 2 opeenvolgende jaren aangesloten lid van de V.Z.W.

Voldoen aan de bijkomende voorwaarden tot toetreding aan de V.Z.W. zoals beschreven worden in het huishoudelijk reglement.

Ereleden

De Raad van Bestuur kan, onder de door haar te bepalen voorwaarden, ook ereleden tot de vereniging toelaten.

Ereleden worden voorgedragen door een werkend lid van de V.Z.W.

De kandidatuur wordt door de Raad van Bestuur onderzocht waarna vrij en soeverein beslist wordt de titel van

 Erelid van de Vriendenkring Oudstrijders Testelt toe te kennen.

Ereleden maken deel uit van de Algemene Vergadering, doch hebben enkel een adviserende functie en

beschikken als dusdanig niet over stemrecht.

Als ereleden worden automatisch erkent de leden van de Raad van Bestuur die hun volledig mandaat hebben

uitgedaan en het ambt gedragen hebben voor het uitvoeren van de opdracht en doelstellingen van de V.Z.W.

Artikel 9 Toegetreden leden : Procedure en inhoudelijke voorwaarden

Er wordt geen maximum opgelegd aan het aantal toegetreden leden of leden van de V.Z.W.

Toegetreden leden  Aangesloten leden N.S.B.

Op datum van oprichting worden beschouwd als toegetreden leden, de leden oud-strijders en sympathisanten

van de N.S.B. Afdeling Testelt die zich in orde hebben gesteld met lidmaatschapsbijdrage en voorwaarden voor

het eerste werkjaar.

Leden die zich na de datum van oprichting opgeven als lid van de N.S.B. Afdeling Testelt schikken zich volgens

het huishoudelijk reglement. Na voldaan aan de lidmaatschapsvoorwaarden N.S.B. worden deze leden

automatisch toegetreden leden van de V.Z.W.

De aangesloten leden N.S.B. worden toegetreden leden of leden van de V.Z.W. genoemd.

Toegetreden leden  Aangesloten leden V.Z.W.

Aangesloten leden V.Z.W. worden beschouwd als toegetreden leden tot de V.Z.W. in de zin dat zij niet noodzakelijk lid zijn van de N.S.B. Afdeling Testelt. Ze worden derhalve eveneens uitgenodigd op de ledenvergaderingen en zijn volwaardig lid van de V.Z.W.

Leden die zich na datum van oprichting opgeven als aangesloten lid V.Z.W. schikken zich volgens het huishoudelijk reglement. Na voldaan aan de lidmaatschapsvoorwaarden worden deze leden automatisch toegetreden leden van de V.Z.W. De lidmaatschapsvoorwaarden zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement van de V.Z.W. en kunnen door de Raad van Bestuur ten alle tijden gewijzigd of aangepast worden. De aangesloten leden V.Z.W. worden toegetreden leden of leden van de V.Z.W. genoemd.

Zijn uitgesloten tot effectieve (werkend) lid en tot het opnemen van een bestuursfunctie binnen de V.Z.W. de leden van de feitelijke vereniging die naast de lidmaatschapskaart van de N.S.B. Afdeling Testelt eveneens beschikken over een lidmaatschapskaart van een andere N.S.B. Afdeling.

Leden die een bestuursfunctie of mandaat uitoefenen in de schoot van een gewestelijke groepering, een provinciaal bestuur of bij het Nationaal Bestuur N.S.B.-F.N.C. worden niet beperkt in het uitoefe-nen van een bestuursfunctie binnen de V.Z.W. en maken als effectief (werkend) lid hiervan deel uit.

Artikel 10 Ontslag leden en uitsluiting leden

Werkende leden

Elk werkend lid kan op elk moment ontslag nemen uit de V.Z.W.

Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de Raad van Bestuur, in hoofde de voorzitter. Het

ontslag gegeven door een werkend lid moet niet gemotiveerd worden en kan niet verworpen worden door de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Raad van Bestuur. Het ontslag is definitief daags na de postdatum van de brief.

Het werkend lid verliest alle bestuursmandaten en bevoegdheden vanaf de dag dat het ontslag definitief wordt. Het ontslagnemend werkend lid levert vrijwillig alle documenten en eigendommen van de V.Z.W. in zijn bezit in bij de voorzitter binnen de 5 eerstvolgende kalenderdagen na het ontslag.

Na het vrijwillig ontslag van het werkend lid, wordt dit lid gedurende de resterende tijd van het werkingsjaar opgenomen als toegetreden lid van de V.Z.W. Het vrijwillig ontslag uit de V.Z.W. heeft geen enkele invloed op het lidmaatschap van de feitelijke vereniging N.S.B. Afdeling Testelt.

Het werkend lid dat vrijwillig ontslag neemt uit de V.Z.W. kan ongeacht het tijdstip een bestuursfunctie opnemen binnen de feitelijke vereniging N.S.B. Afdeling Testelt. Echter indien dit lid terug wil toetreden als werkend lid van de V.Z.W. moet een wachtperiode van 2 jaar in acht worden genomen.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Toegetreden leden

Elk toegetreden lid of lid in het algemeen kan op elk moment ontslag nemen uit de V.Z.W.

Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de Raad van Bestuur, in hoofde de voorzitter. Het

ontslag gegeven door een toegetreden lid moet niet gemotiveerd worden en kan niet verworpen worden door de

Raad van Bestuur. Het ontslag is definitief daags na de postdatum van de brief.

Het vrijwillig ontslag van een aangesloten lid N.S.B. uit de V.Z.W. heeft aansluitend en ontegensprekelijk ook het

ontslag uit de feitelijke vereniging N.S.B. Afdeling Testelt tot gevolg.

Uitsluiting van de V.Z.W.

Voor zowel werkende leden als toegetreden leden worden uitgesloten van de V.Z.W. en geacht ontslag te nemen in volgende omstandigheden :

Wanneer het werkend lid of toegetreden lid niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden van werkend lid of toegetreden lid van de V.Z.W.

Reden tot uitsluiting zijn duidelijk vermeld in het huishoudelijk reglement, doch de onderstaande redenen geven onmiddellijk aanleiding tot uitsluiting en ontslag :

De werking van V.Z.W. niet langer ondersteunen onder vorm van een constructieve samenwerking.

Schending tegen het concept van geheimhouding van stemming.

Tweedracht zaaien tussen diverse lokale N.S.B. Afdelingen of binnen de V.Z.W.

Schending van de statuten en van het huishoudelijk reglement.

Het verspreiden van huishoudelijke informatie bij andere verenigingen in het algemeen of bij geschreven en gesproken pers zonder over dit mandaat te beschikken.

Wanneer het werkend lid of een toegetreden lid zijn of haar bijdrage voor het lidmaatschap niet betaald heeft ten laatste op het einde van de maand januari van het nieuwe werkingsjaar. Een regularisatieperiode van 2 maanden kan in deze specifieke situatie in acht worden genomen nadat de Raad van Bestuur een herinnering heeft uitgestuurd aan het werkend lid.

Wanneer het werkend lid of het toegetreden lid zich tijdens manifestaties, evenementen of herdenkingen schuldig gemaakt heeft aan verzuim tegen het huishoudelijke reglement of de vaderlandslievende waarden van de V.Z.W. niet waardig heeft gedragen.

De Algemene Vergadering zal in dit laatste geval het werkend lid of het toegetreden lid uitnodigen op een bijzonder overleg, waarna het werkend lid of het toegetreden lid gehoord wordt over zijn/haar daden. Bij stemming met gewone meerderheid van aanwezigen en vertegenwoordigde stemmen wordt het werkend lid of het toegetreden lid uitgesloten uit de V.Z.W. en aansluitend hierbij eventueel uit de N.S.B. Afdeling Testelt. De stemming over de uitsluiting van een toegetreden lid is geheim. De beslissing genomen door de Algemene Vergadering is definitief zonder enige mogelijkheid tot beroep.

Het lidmaatschap van een werkend lid of van een toegetreden lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van het lid.

Ereleden

Ereleden ontvangen deze titel voor het leven.

Ze kunnen niet ontslagen worden uit de V.Z.W., noch verliezen ze de titulatuur na de ontbinding van de V.Z.W.

Algemeenheden

De uitsluiting tot het lidmaatschap van de V.Z.W. is definitief. Er is geen beroepsmogelijkheid van toepassing. Een lid dat ontslag neemt of wordt uitgesloten, alsook de erfgenamen of rechthebbende van een overleden werkend lid of rechtsopvolgers, hebben geen recht op het maatschappelijk fonds. Ze kunnen evenmin de betaalde bijdragen terugvorderen.

Ze mogen geen opgave, verantwoording van de rekeningen, noch het leggen van zegels of een inventaris opvragen, noch zich beroepen op enig ander roerend of onroerend goed dat eigendom is van de V.Z.W.

Artikel 11 Jaarlijkse bijdrage

De jaarlijkse bijdragen van de leden is beperkt tot een maximum van 150,00 ~, doch zal nooit meer bedragen dan de bijdrage die door de feitelijke vereniging N.S.B. Afdeling Testelt wordt gevraagd. De minimale bijdrage wordt, na voordracht door de Raad van Bestuur, op de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid van stemmen en vertegenwoordigde stemmen vastgesteld.

Een lid, werkend lid of toegetreden lid dat uitgesloten wordt is gehouden de goedgekeurde bijdrage van het lopende jaar te betalen.

Ereleden zijn automatisch lid van de V.Z.W en van de N.S.B. Afdeling Testelt en zijn niet gebonden aan he

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

betalen van de vastgestelde bijdrage.

De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor verbintenissen van de vereniging.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

TITEL III DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 12 Voorwaarden en aanstelling

De vereniging, de V.Z.W. wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die samengesteld is uit tenminste drie (3)

leden, die effectief werkend lid zijn van de V.Z.W.

Als evenwel maar drie (3) personen, zijnde het totaal ledenbestand samengesteld uit de werkende leden en de

aangesloten leden, lid zijn van de vereniging, bestaat de Raad van Bestuur uit slechts twee (2) personen. Het

aantal bestuurders moet in elk geval lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

De Raad van Bestuur wordt benoemd door de Algemene Vergadering met een gewone meerderheid van

aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Er is geen aanwezigheidsquorum vereist. De Algemene Vergadering

kan het mandaat van de leden van de Raad van Bestuur herroepen voor de toekomst.

Minstens één (1) van de leden van de Raad van Bestuur acteert als verbindingspersoon met het bestuur van de

feitelijke vereniging en zetelt uit hoofde van het uitvoeren van zijn ambt in het bestuur van deze vereniging.

De stemming over de benoeming van de bestuurders is openbaar.

De leden van de Raad van Bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit.

De Raad van Bestuur is verantwoordelijke voor het dagelijks bestuur en stemt bijgevolg overeen met de term

Dagelijks Bestuur.

Artikel 13 Benoeming, ontslag en afzetting van de bestuurders

Bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. Indien door omstandigheden het aantal bestuurders terugvalt beneden het minimum, benoemen de overblijvende bestuurders onmiddellijk een bestuurder ad interim tot wanneer de eerstvolgende Algemene Vergadering een nieuw lid van de Raad van Bestuur zal hebben benoemd. De bestuurder ad-interim is een werkend lid van de V.Z.W.

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de Algemene Vergadering, door vrijwillig ontslag, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de Algemene Vergadering wordt beslist bij  twee-derde+1 meerderheid van het aantal aanwezige stemmen of vertegenwoordigde stemmen. Een afzettingsprocedure en bijhorende stemming moet gemotiveerd en uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de Algemene Vergadering. Er is geen beroep mogelijk tegen deze beslissing.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekend maken aan de Raad van Bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in, zijnde de postdatum.

De akten betreffende de benoeming en de beëindiging van het ambt van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekend gemaakt worden in de bijlagen bij het Belgische Staatsblad.

Artikel 14 Samenstelling en verdeling statuut

De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningsmeester en kan uitgebreid worden volgens noodzaak met de mandaten van bestuurder, vaandrig, communicatieverantwoordelijke, ondervoorzitter en feestcomité.

De voorzitter, de secretaris of twee bestuurders roepen de raad bijeen. De Raad van Bestuur acteert als Dagelijks Bestuur van de V.Z.W. In geval de voorzitter verhinderd of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De Raad van Bestuur kan slechts beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van aanwezige stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris, of twee bestuurders, en ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders.

Artikel 15 Bevoegdheden

De Raad van Bestuur leidt als college de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle daden van bestuur en beschikking, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De Raad van Bestuur vertrouwt bij statuut het dagelijks bestuur van de vereniging toe aan de voorzitter en aan de secretaris die titel voeren van afgevaardigde bestuurder en op individuele basis de V.Z.W. vertegenwoordigen als een goede huisvader.

Bij aanstelling van een beheerder van het feestcomité en pers- en communicatieverantwoordelijke, vertrouwt de Raad van Bestuur bij statuut de vertegenwoordiging van dezer bevoegdheden toe aan de betreffende bestuurders die titel voeren en op individuele basis de V.Z.W. vertegenwoordigen als goede huisvader. De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

TITEL IV DE ALGEMENE VERGADERING EN STATUTAIRE VERGADERING

Artikel 16 Samenstelling Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectief werkende leden van de vereniging en wordt

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, bij diens

afwezigheid door de oudste van de aanwezig bestuurders.

Het ambt van secretaris is niet verenigbaar met het voorzitterschap van de Algemene Vergadering.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 18 Samenkomst Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen wanneer het doel of het belang van de vereniging het vereist.

De Algemene Vergadering moet tenminste éénmaal per jaar in de loop van het eerste kwartaal, volgend op de afsluiting van het boekjaar, worden bijeengeroepen voor de goedkeuring van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar.

De Algemene Vergadering moet eveneens bijeengeroepen worden wanneer één vijfde (1/5de) van de effectieve werkende leden het vraagt. De werkende leden vragen dit per aangetekende brief gericht aan de Raad van Bestuur, waarin de te behandelen punten op de agenda vermeld moeten worden. In deze specifieke situatie zal de Raad van Bestuur de Algemene Vergadering bijeenroepen binnen de vijftien werkdagen, met aanduiding van de gevraagde agendapunten.

De oproepingen tot de Algemene Vergadering worden ondertekend door de voorzitter, of de secretaris of twee bestuurders. Alle werkende leden worden opgeroepen bij gewone brief of bij aangetekende brief, ten minste acht kalenderdagen voor de vergadering.

De oproeping vermeldt de plaats, dag en uur van de vergadering en bevat de agenda, vastgelegd door de Raad van Bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door tenminste één vijfde (1/5de) van de werkende leden moet op de agenda worden vermeld.

Behoudens voor wat bepaald wordt in artikel 8 van de wet van 27 juni 1921, kunnen onderwerpen die niet op de agenda staan, enkel behandeld worden wanneer hierom verzocht door de meerderheid der leden.

Artikel 17 Bevoegdheden Algemene Vergadering

De bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn :

De goedkeuring van de statuten.

De goedkeuring van een wijziging van de statuten.

De benoeming en afzetting van bestuurders.

Het vastleggen van de mandaten van de bestuurders.

Het vastleggen van eventuele bezoldigingen of onkosten voor leden van de Algemene Vergadering die in

opdracht speciale prestaties verrichten waarvoor het volgens de V.Z.W. wetgeving toegelaten is een bezoldiging

uit te keren.

Kwijting verlenen aan bestuurders en commissarissen.

Goedkeuring van de begroting en de rekeningen.

De vrijwillige ontbinding van de V.Z.W.

De benoeming van de vereffenaars in het geval de V.Z.W. ontbonden zal worden.

De uitsluiting van een effectief werkend lid.

De goedkeuring van de aanstelling van een aangesloten lid tot een werkend lid, voorgedragen door een ander

werkend lid voor zover het maximum aantal werkende leden niet bereikt is.

De omzetting van de V.Z.W. in een vennootschap met sociaal oogmerk.

De goedkeuring tot het toekennen van de titel erelid van een werkend lid, voorgedragen door de Raad van

Bestuur.

Artikel 19 Stemming, volmachten en vertegenwoordiging Algemene Vergadering

Elk werkend lid beschikt over één stem in de Algemene Vergadering en kan slechts één ander werkend lid bij volmacht vertegenwoordigen. Elk werkend lid kan zich enkel bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid.

Een vertegenwoordiging bij volmacht wordt aan het begin van de Algemene Vergadering aan de secretaris voorgelegd. Enkel hiertoe geëigende formulieren worden aanvaard. Deze formulieren zijn op eenvoudige vraag bij de leden van de Raad van Bestuur af te halen.

Artikel 20 Aanwezigheidsquorum en meerderheden Algemene Vergadering

Behoudens over statutenwijzigingen, ontslag van leden van de raad van bestuur, de afzetting van een bestuurder, de ontbinding van de vereniging en de uitsluiting van een lid, of andere handelingen waarvoor wettelijke bepalingen over aanwezigheid, meerderheid en bekrachtiging van toepassing zijn worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezigen en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger.

Artikel 21 Notulen Algemene Vergadering

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in de notulen.

De originele notulen van de Algemene Vergadering worden ondertekend door de (dienstdoende) voorzitter en

door de secretaris. Deze notulen worden opgenomen worden in een bijzonder register.

De werkende leden worden op de hoogte gesteld van de beslissingen door toezending van een kopie van de

originele verslagen van de algemene vergadering.

Toegetreden leden hebben inzage in de notulen van de Algemene Vergadering. Een synthese van de

belangrijkste beslissingen genomen door de Algemene Vergadering wordt gepresenteerd op de jaarlijkse

Statutaire Vergadering waaraan alle leden, werkende, ereleden, toegetreden en steunende leden uitgenodigd

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

zijn. Deze notulen en beslissingen maken deel uit van het jaarverslag van de V.Z.W. dat tijdens de Statutaire Vergadering wordt voorgesteld.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Artikel 22 De Statutaire Vergadering

Samenstelling

De Statutaire Vergadering is samengesteld uit alle leden die tijdens het lopende boekjaar aangesloten zijn bij de

V.Z.W en bijgevolg voldaan hebben aan de voorwaarden van een geldig lidmaatschap.

Bevoegdheden

De bevoegdheden van de Statutaire Vergadering zijn :

Het benoemen en afzetten van rekeningcommissarissen

Kwijting verlenen aan bestuurders en commissarissen.

De goedkeuring van de activiteitenkalender van het lopende boekjaar.

Het voorstellen van nieuwe activiteiten en evenementen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

TITEL V BEGROTINGEN  REKENINGEN  REGISTER VAN DE VERENIGING

Artikel 23 Boekjaar - Rekeningen

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van oprichting tot en met 31 december van het oprichtingsjaar.

Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, legt de Raad van Bestuur verantwoording af voor het beleid in het voorgaande jaar bij de leden van de V.Z.W. en spreekt zowel de Algemene Vergadering als de Statutaire Vergadering zich, gesteund op het verslag van rekeningcommissarissen uit over de kwijting aan de bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming en bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De beide vergaderingen moeten in consensus zijn voor kwijting van de bestuurders.

Artikel 24 Rekeningcommissarissen

De V.Z.W. opteert vrijwillig voor het aanstellen van 2 (twee) (rekening)commissarissen. De commissarissen worden gekozen uit de leden van de V.Z.W. en wel tijdens de Statutaire Vergadering.

De commissarissen hebben geen recht op een vergoeding. De commissarissen worden benoemd door de Statutaire Vergadering bij gewone meerderheid van de aanwezig en vertegenwoordigde stemmen. De commissarissen worden benoemd voor een periode van 1 (één) jaar waarna het mandaat ontegensprekelijk afloopt en de commissarissen automatisch worden afgezet. Een herbenoeming blijft evenwel mogelijk. De commissarissen leggen een schriftelijk verslag voor aan de Statutaire Vergadering waarna de Statutaire Vergadering zich uitspreekt over de kwijting van de commissarissen. De stemming over de kwijting van de commissarissen gebeurt openbaar bij afzonderlijke stemming en bij gewone meerderheid van de aanwezig en vertegenwoordigde stemmen.

Artikel 25 Bankrekening en kas

Vanaf de datum van oprichting van de V.Z.W. worden de bankrekening en alle tegoeden waaronder de kastegoeden van de feitelijke vereniging N.S.B. Afdeling Testelt onder het beheer gesteld van de Raad van Bestuur van de V.Z.W.

De V.Z.W. beheert in de schoot van het uitvoeren van zijn opdracht deze tegoeden als een goede huisvader en kan deze enkel en alleen aanwenden om zijn opdracht ten volle uit te voeren.

Samenkomst, stemming, volmachten, aanwezigheidsquorum en notulen

De Statutaire Vergadering komst minstens éénmaal per jaar samen en wordt samengeroepen door de Raad van Bestuur. De Statutaire Vergadering komt voor 28 februari van het boekjaar samen.

Elk lid beschikt over één stem in de algemene vergadering en kan slechts één ander lid bij volmacht vertegenwoordigen. Elk lid kan zich enkel bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander lid. Een vertegenwoordiging bij volmacht wordt aan het begin van de Statutaire Vergadering aan de secretaris voorgelegd. Enkel hiertoe geëigende formulieren worden aanvaard. Deze formulieren zijn op eenvoudige vraag bij de leden van de Raad van Bestuur af te halen.

De Statutaire Vergadering hanteert het principe van stemming bij eenvoudige meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend.

Er is geen aanwezigheidsquorum van leden van de V.Z.W. vereist tijdens de Statutaire Vergadering om rechtsgeldig te kunnen handelen.

De beslissingen van de Statutaire Vergadering worden opgenomen in de notulen en verdeeld onder alle leden van de V.Z.W. De originele notulen van de Statutaire Vergadering worden ondertekend door de (dienstdoende) voorzitter en door de secretaris. Deze notulen worden opgenomen worden in een bijzonder register.

Artikel 26 Register van de vereniging

Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de leden, effectief werkende leden en toegetreden leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden of, in geval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel.

Bovendien worden alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van de effectief werkende leden door toedoen van de Raad van Bestuur in het register ingeschreven binnen de acht dagen nadat het lid van de beslissing in kennis is gesteld. De effectief werkende leden hebben de verplichting om elke adreswijziging

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

door te geven aan de Raad van Bestuur.

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen alsmede de notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de Raad van Bestuur, van het Dagelijks Bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Deze register worden bijgehouden door de Raad van Bestuur in een daartoe bestemd dossier.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

TITEL VI BEHEER VAN PATRIMONIUM

Artikel 27 Patrimoniumbeheer  Vaandel

De V.Z.W. beheert vanaf de eerste dag van zijn oprichting tot aan de ontbinding in zijn schoot het Vaandel van de N.S.B. Afdeling Testelt als een goede huisvader.

Op eenvoudige vraag van een lid of van de vaandrig van de feitelijke vereniging N.S.B. Afdeling Testelt of van een lid van de V.Z.W. wordt dit ter beschikking gesteld voor de volledige duur gedurende dewelke het Vaandel officieel vertegenwoordigd dient te worden op evenementen en/of manifestaties die zich binnen de doelstelling van de V.Z.W. bevinden.

De V.Z.W. is niet bij machte om het Vaandel ter beschikking te stellen aan personen die geen lid zijn van de V.Z.W. of aan personen die geen lid zijn van de feitelijke vereniging N.S.B. Afdeling Testelt.

Het uitlenen van het Vaandel wordt steeds genoteerd in een bijzonder register onder het beheer van de voorzitter van de V.Z.W. of van zijn gemachtigde afgevaardigde.

De V.Z.W. kan op elk ogenblik de uitleenprocedure van het Vaandel aan leden eenzijdig wijzigen tijdens een bijzondere Raad van Bestuur en wel bij normale meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Bij het vaststellen van een beschadiging aan het Vaandel ten gevolge van oneigenlijk gebruik gedurende een uitleenperiode, is de V.Z.W. bij machte om een schadevergoeding te eisen van de ontlener ten belopen van 50 % van de herstellingskosten.

Artikel 28 Aankoop en beheer

De V.Z.W. koopt naar eigen goeddunken de nodige goederen aan die noodzakelijk geacht worden voor het uitvoeren van zijn doelstellingen.

Deze goederen blijven te allen tijde eigendom van de V.Z.W. en worden beheerd door het dagelijkse bestuur. De feitelijke vereniging kan kosteloos beschikken over deze goederen gedurende de volledige tijdsduur van de evenementen en/of manifestaties.

De goederen die onder het beheer van de V.Z.W. staan kunnen onder geen enkele voorwaarde of eis kosteloos uitgeleend worden aan andere verenigingen voor het gebruik tijdens manifestaties/evenementen tenzij de V.Z.W. medeorganisator is of hiervoor een billijke vergoeding ontvangt ten voordelen van het uitoefenen van de hoofddoelstellingen van de V.Z.W..

TITEL VII ONTBINDING, NIETIGHEID EN VEREFFENING

Artikel 29 Ontbinding en nietigheid

De V.Z.W. kan, behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, slechts

door de algemene vergadering vrijwillig tot ontbinding besluiten. De ontbinding gebeurt op de wijze met bijzonder

meerderheid van unanimiteit van de aanwezigen of vertegenwoordigde stemmen waarbij een

aanwezigheidsquorum van 4/5de van de stemgerechtigde leden noodzakelijk is.

De rechtbank van eerste aanleg kan op verzoek van een lid, een belanghebbende derde of van het Openbaar

Ministerie de gerechtelijke ontbindingen uitspreken van de V.Z.W. die :

Niet in staat is haar verbintenissen na te komen.

Haar vermogen of de inkomsten uit dat vermogen voor een ander doel aanwendt dan dat waarvoor zij is

opgericht.

In ernstige mate in strijd handelt met de statuten, in strijd handelt met de wet of met de openbare orde.

Die gedurende drie opeenvolgende boekjaren niet heeft voldaan aan de verplichtingen om de jaarrekening neer

te leggen, tenzij de ontbrekende jaarrekeningen worden neergelegd vooraleer de debatten worden gesloten.

Minder dan drie effectief werkende leden telt.

Indien volgende voorwaarden vervuld zijn, dan zal de V.Z.W. van rechtswege ontbonden zijn :

De V.Z.W. telt minder dan drie effectief werkende leden.

De onmogelijkheid om de maatschappelijke zetel van de V.Z.W. binnen de deelgemeente 3272 Testelt te

handhaven.

De nietigheid van de V.Z.W. kan op vraag van elke belanghebbende door de rechtbank worden uitgesproken in

geval :

Het doel van de V.Z.W. niet precies genoeg omschreven is.

Eén van de doeleinden waarvoor de V.Z.W. is opgericht, strijdig is met de wet of met de openbare orde.

De statuten de naam en het adres van de zetel van de V.Z.W. alsook het gerechtelijk arrondissement waaronder

de V.Z.W. ressorteert niet vermelden.

De vrijwillige ontbinding van de feitelijke vereniging N.S.B. Afdeling Testelt die de V.Z.W. als een van de hoofddoelstelling ondersteunt kan onder geen enkel beding aanleiding geven tot de ontbinding van de V.Z.W., noch door derden belanghebbenden, noch vanuit rechtswege.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Artikel 30 Vereffenaar(s) en bestemming netto-actief

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebreke daarvan de rechtbank 2 (twee) vereffenaars. Zij bepaalt desgevallend tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging met zetel te 3272, Testelt (Scherpenheuvel-Zichem), die een doel nastreeft dat het doel van de vereniging benadert. De feitelijke vereniging, N.S.B. Afdeling Testelt, die de V.Z.W. binnen zijn statuut als een van de hoofddoelstelling ondersteunt, heeft bij de herbestemming van de netto activa de voorkeur. Slechts enkel en alleen als deze bovengenoemde feitelijke vereniging reeds ontbonden is, is de vereffenaar bij machte om de netto activa over te dragen aan één of meerdere derden verenigingen.

De vereffenaars oefenen hun opdracht als college uit. De vereffenaars oefenen hun opdracht onbezoldigd uit. Om als vereffenaar te kunnen worden aangesteld moet aan volgende voorwaarden voldaan zijn :

De vereffenaar is gedomicilieerd in 3272, Testelt (Scherpenheuvel-Zichem).

De vereffenaar heeft grondige kennis van de doelstellingen van de V.Z.W. en van de feitelijke vereniging die deze vertegenwoordigd.

De vereffenaar is van Belgische nationaliteit.

De vereffenaar maakt geen deel uit van de Raad van Bestuur van enige andere vereniging die dezelfde doelstellingen behartigt als de V.Z.W. of de feitelijke vereniging die deze vertegenwoordigt.

Het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars zullen neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad binnen de dertig dagen na de neerlegging.

TITEL VIII SLOTBEPALING

Artikel 31 Slot

Voor alle gevallen die niet voorzien worden door deze statuten en hierin niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de

beschikkingen van de V.Z.W.-Wetgeving, waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei

2002 toepasselijk.

x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x

Akte samenstelling Raad van Bestuur VRIENDENKRING OUDSTRIJDERS TESTELT VZW

De Algemene Vergadering, gehouden op 23 mei 2015 te 3272 Testelt onder het voorzitterschap van Tom SELS

besluit dat :

Worden benoemd als eerste bestuurders :

De heer SELS Tom, wonende te Kasteelstraat 4, 3272 Testelt (Scherpenheuvel-Zichem), geboren op 11 maart

1974 te Diest, voorzitter.

Mevrouw MYLEMANS Agnes, wonende te Kasteelstraat 2, 3272 Testelt (Scherpenheuvel-Zichem), geboren op

24 juni 1947 te Heist-op-den-Berg, secretaris.

De heer SELS Karel, wonende te Kasteelstraat 4, 3272 Testelt (Scherpenheuvel-Zichem), geboren op 20

oktober 1947 te Testelt, penningmeester.

De heer ROBERT Roger, zelfstandige, wonende te Biezebeemden 6, 3272 Testelt (Scherpenheuvel-Zichem),

geboren op 15 februari 1953 te Namen, vaandeldrager.

De heer LAUREYS Paul, wonende te Kasteelstraat 2, 3272 Testelt (Scherpenheuvel-Zichem), geboren op 01

mei 1939 te Averbode, bestuurder.

Deze akte is opgemaakt in 2 originele exemplaren op 23 mei 2015.

De ondertekenden,

Tom SELS, voorzitter

Agnes Mylemans, secretaris

Karel Sels, penningmeester

Roger Robert, vaandeldrager

Paul Laureys, bestuurder

x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x

Akte samenstelling dagelijks bestuur VRIENDENKRING OUDSTRIJDERS TESTELT VZW

De Eerste Algemene Vergadering, gehouden op 23 mei 2015 te 3272 Testelt onder het voorzitterschap van Tom

SELS besluit dat :

Worden benoemd als dagelijks bestuur door de Algemene Vergadering van 23 mei 2015, gehouden te 3272

Testelt :

De heer SELS Tom, wonende te Kasteelstraat 4, 3272 Testelt (Scherpenheuvel-Zichem), geboren op 11 maart

1974 te Diest, voorzitter.

Mevrouw MYLEMANS Agnes, wonende te Kasteelstraat 2, 3272 Testelt (Scherpenheuvel-Zichem), geboren op

24 juni 1947 te Heist-op-den-Berg, secretaris.

De heer SELS Karel, wonende te Kasteelstraat 4, 3272 Testelt (Scherpenheuvel-Zichem), geboren op 20

oktober 1947 te Testelt, penningmeester.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Deze akte is opgemaakt in 2 originele exemplaren op 23 mei 2015.

De ondertekenden,

Tom SELS, voorzitter

Agnes Mylemans, secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Karel Sels, penningmeester Roger Robert, vaandeldrager Paul Laureys, bestuurder x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x

Akte machtiging om de vereniging te vertegenwoordigen met recht van handeling voor oprichting VRIENDENKRING OUDSTRIJDERS TESTELT VZW

De Eerste Algemene Vergadering, gehouden op 23 mei 2015 te 3272 Testelt onder het voorzitterschap van Tom SELS besluit dat :

De Algemene Vergadering geeft recht van handelen voor het oprichten van de vereniging en alle hierbij horende noodwendigheden aan :

De heer SELS Tom, wonende te Kasteelstraat 4, 3272 Testelt (Scherpenheuvel-Zichem), geboren op 11 maart 1974 te Diest, voorzitter.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Deze akte is opgemaakt in 2 originele exemplaren op 23 mei 2015.

De ondertekenden,

Tom SELS, voorzitter

Agnes Mylemans, secretaris

Karel Sels, penningmeester

Roger Robert, vaandeldrager

Paul Laureys, bestuurder

x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x

Coordonnées
VRIENDENKRING OUDSTRIJDERS TESTELT, AFGEKORT…

Adresse
KASTEELSTRAAT 4 3272 TESTELT

Code postal : 3272
Localité : Testelt
Commune : SCHERPENHEUVEL-ZICHEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande