VRIENDENKRING VAN DE BASISSCHOOL DE TOVERTUIN GEMEENSCHAPSONDERWIJS

Association sans but lucratif


Dénomination : VRIENDENKRING VAN DE BASISSCHOOL DE TOVERTUIN GEMEENSCHAPSONDERWIJS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.972.667

Publication

11/04/2012
ÿþ .~~~!~~~' Mao 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

L be a B ste *12091869 Neergelegd ter gera h~e1 ~echtb~,n(~ ?an K~j ~ ~,~~ 2012

11 1.t~~~~~ Ph efFe s

Griffie



Ondernemingsar : 410.972,667

Benaming

(voluit) : VZW Vriendenkring van de Basischool "de Tovertuin"

(verkort) : Vriendenkring "de Tovertuin"

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Overstraat 37 3290 Diest

Onderwerp akte : Wijziging van benaming, ontslag en benoeming bestuursleden

ln gevolde de beslissing van de Algemene Vergadering van29.09.2011 worden de statuten gewijzigd

1 _Benaming. Zetel van de vereniging. Doel.

Artikel 1.- Onder de benaming "VZW Vriendenkring van de Basischool "de Tovertuin" werd op 09.06.2008

de voormalige Vriendenkring van de R.M.M.S.", opgericht op 27 maart 1969, voor onbepaalde duur, een

vereniging zonder winstoogmerk gesticht, gewijzigd.

Deze vereniging was gevestigd Overstraat 37, te 3290 DIEST, gerechtelijk arrondissement Leuven.

Artikel 2.- Deze vereniging draagt thans de naam: VZW Vriendenkring van de Basisschool " Station" Gemeenschapsonderwijs Diest.De vereniging heeft als doel enkel en alleen de uitbouw en de ontwikkeling van de vestiging Basisschool "Station" te begunstigen en de vriendschap onder de aanhangers van het gemeenschapsonderwijs te bestendigen.

Zij tracht dit doel te bereiken door het verlenen aan bovenvermelde school van toelagen en financiële hulp, telkens en voor zover dit kan bijdragen tot het prestige of welzijn van de school. Daarvoor wordt een fonds opgericht waaruit financiën zullen geput worden voor het verlenen van voornoemde geldelijke hulp.

Artikel 3.- De geldelijke middelen om aan de behoeften van dit fonds te voorzien komen voort van gelden geïnd ter gelegenheid van ingerichte manifestaties en ontspanningsavonden. De Vriendenkring kan tevens giften, toelagen en legaten ontvangen van personen of openbare besturen, die wensen de werking van de vereniging te steunen en aan te moedigen.

Artikel 4.- De vereniging onthoudt zich van elke tussenkomst in het onderwijs zelf en ontzegt zich verder alle inmenging in politieke, wijsgerige en persoonlijke aangelegenheden.

2. Leden

Artikel 5.- Het getal der gewone leden is onbeperkt, doch mag niet minder dan 5 bedragen.

Artikel 6.- leder gewoon lid dient de statuten te aanvaarden en moet door het bestuur worden aangenomen. Elk lid dat wenst ontslag te nemen moet de secretaris daarvan schriftelijk kennis geven.

Artikel 7.- Alle sympathisanten van de school, die aanhangers zijn van het gemeenschapsonderwijs, kunnen toegetreden lid worden indien hun handelen niet tegenstrijdig is met de belangen van het onderwijs.

Artikel 8.- Een toegetreden lid heeft geen stemrecht in de Algemene Vergadering.

Artikel 9.- Wordt van ambtswege als ontslaggevend aanzien, elk toegetreden lid dal in gebreke blijft bij het betalen der jaarlijkse bijdrage.

Artikel 10,- Een gewoon of een toegetreden lid dat zijn verplichtingen, hem opgelegd door de statuten, niet naleeft of door gedrag en houding de goede naam van de school en van de vereniging schaadt, kan uitgesloten worden. Een uitsluiting moet in een algemene vergadering door een meerderheid van twee derde der aanwezige leden bekrachtigd worden.

De belanghebbende wordt schriftelijk op deze vergadering uitgenodigd om er zijn verdediging voor te dragen.

Artikel 11.- De ontslaggevende of uitgesloten leden, evenals de erfgenamen der afgestorven leden hebben niet het minste recht op het gemeenschappelijke fonds van de vereniging en mogen de terugbetaling der gestorte bedragen niet eisen, noch mogen zij de zegels doen leggen of het opmaken van de inventaris eisen,

3. Bestuur,

Artikel 12.- Het bestuur van de vereniging wordt toevertrouwd aan een raad van tenminste 4 leden, die onder elkaar bij meerderheid van stemmen een bestuur kiezen, bestaande uit: een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester.

Op de laatste blz. van Luik E vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Het hoofd van de school maakt van ambtswege deel uit van de raad van bestuur met dezelfde rechten als de overige leden.

Artikel 13,- De Bestuurders zijn benoemd voor een termijn van vier jaar. Om de twee jaar wordt de helft der mandaten vernieuwd en wel zodanig dat nooit voorzitter en secretaris op één lijst voorkomen. Voor de eerste helft zal de uittreding door het lot aangeduid worden. De uittredende leden zijn herkiesbaar. Bij ontslag of afsterven van een Bestuurder zal de raad een opvolger aanduiden, waarvan de benoeming door de eerstvolgende algemene vergadering moet bekrachtigd worden.

Artikel 14.- De raad van bestuur zal verkozen worden op de jaarlijkse algemene vergadering. leder lid, ouder dan 21 jaar kan zich hiervoor kandidaat stellen mits zijn kandidatuur, gesteund door minstens drie leden uiterlijk de dag voor de verkiezing bij de voorzitter schriftelijk wordt ingediend.

Artikel 15; De raad van bestuur vergadert bij bijeenroeping door de voorzitter, telkens de belangen van de vereniging dit vereisen, alsook wanneer tenminste een derde van de leden van de raad van bestuur dit aanvragen,

De dagorde zal steeds op de oproepingsbrief vermeld staan en deze laatste moet minstenszeven dagen voor de datum van de vergadering verzonden worden.

De raad van bestuur beslist bij volstrekte meerderheid van de aanwezige leden. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter overwegend.

Artikell6.- De ondervoorzitter helpt de voorzitter in het uitoefenen van zijn ambt en vervangt hem in geval van afwezigheid en dezen kunnen vervangen worden door de secretaris.

Artikel 17.- De secretaris is gelast met het dagelijks bestuur van de kring, met de briefwisseling en het opmaken van het archief. Hij houdt het ledenregister en de verslagen der vergadering. Hij zal jaarlijks een verslag voorleggen over de activiteiten van het verlopen dienstjaar.

Artikel 18.- De penningmeester is gelast met het innen der bedragen en het in ontvangst nemen der giften, toelagen, legaten en andere bronnen van inkomsten.

Hij liquideert de betalingen door de raad van bestuur goedgekeurd en maakt een kasjournaal op over alle geldelijke verrichtingen. Op de jaarlijkse algemene vergadering legt hij een financieel verslag over het afgelopen dienstjaar en een begroting voor het volgend dienstjaar ter goedkeuring voor.

Artikel 19.- De raad van bestuur oefent het bestuur uit over de belangen van de vereniging. Al wat niet uitdrukkelijk door de statuten of door de wet aan de algemene vergadering voorbehouden wordt valt onder zijn bevoegdheid. Hoger opgesomde bevoegdheden zijn dan ook enkel aanhalend, zonder daarom beperkt te zijn.

De vereniging Is tegenover derden gebonden door de handtekening van twee leden van het bestuur. Tot het aangaan van gelijk welke overeenkomst of voor een uitgave welke ¬ 1.000 te boven gaat is de goedkeuring van de raad van bestuur nodig.

4.Algemene vergadering.

Artikel 20.- Jaarlijks heeft er een algemene vergadering plaats in de loop van de laatste termijn van het schooljaar. De dagorde hiervoor wordt door de raad van bestuur opgesteld. Buitengewone algemene vergaderingen kunnen door de raad van bestuur belegd worden telkens zulks nodig geacht wordt en insgelijks op schriftelijk verzoek van minstens twee van de stemgerechtigde leden.

Artikel 21.- Een oproepingsbrief, de dagorde vermeldend, zal aan de leden worden gezonden minstens één week voor de algemene vergadering, Elk voorstel, ondertekend door minstens twee van de stemgerechtigde leden, wordt op de dagorde vermeld indien het tenminste twintig dagen voor de vergadering schriftelijk bij de secretaris wordt ingediend.

Artikel 22.- Al de stemgerechtigde leden hebben gelijk stemrecht. De stemming geschiedt mondeling behalve bij benoeming of afstelling van een Bestuurder of lid, bij welke gelegenheid de stemming geheim is. De beslissingen worden genomen met gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, bij gelijkheid van stemmen is de stem van de Voorzitter doorslaggevend.

Artikel 23.- De regelmatig samengestelde algemene vergadering vertegenwoordigt de algemeenheid der

leden.

Een besluit van de algemene vergadering is vereist voor

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3° de kwijting aan de bestuurders;

4° de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

5° de ontbinding van de vereniging;

6° de uitsluiting van een lid;

7° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

8° alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 24.- De voorstellen tot wijziging der statuten of tot ontbinding der vereniging moeten uitdrukkelijk op

de dagorde vernield zijn. Een wijziging van de statuten of de ontbinding wordt slechts aanvaard tijdens een

vergadering waar twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is en als twee derde der leden ze

aanneemt.

Artikel 25.- Een wijziging aan het doel van de vereniging kan slechts voorzien worden volgens artikel 24 en

indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn; een meerderheid van vier

vijfde van de stemmen der leden is in dit geval vereist.

Luik B - Vervolg

iv10D 2.2

tr

Voor-

béiloudM`n

aan fret

Belgisch

Staatsblad

il

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

De vergadering zal in geval van ontbinding de bestemming aanduiden van het maatschappelijke bezit van de vereniging, dat in elk geval zal dienen aangewend te worden met eerbiediging van het doel waarvoor de vereniging werd gesticht,

Artikel 26.- De beslissingen genomen tijdens de algemene vergadering worden in een register bijgehouden. Dit register is toegankelijk voor alle leden.

Artikel 27, Alle in deze statuten niet voorziene gevallen vanen onder toepassing van de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk.

Art. 28 Worden onslagen als bestuurders

CLEEREMANS Annick , Zwarte Duivelsstraat 29 A 3454 Halen

Artikel 29.- Worden tot bestuurders benoemd:

EXELMANS Nadine, Marc Mackenstraat 10 3290 Diest

LAUREYN Hilde , Wijngaardstraat 16 290 Diest

POPOVIC Ivan , Kruisstraat 86 3294 Molenstede

MANTELS Ronnie, Molemstraat 23 3560 Lummen

HEYLEN Marie, Tumhoutsebaan, 27 3290 Diest

Artikel 30. De voorzitter krijgt de machtiging om in naam van de VZW en handelend als bestuurder officiële documenten te tekenen.

De Voorzitter,

Nadine EXELMANS

Coordonnées
VRIENDENKRING VAN DE BASISSCHOOL DE TOVERTUI…

Adresse
OVERSTRAAT 37 3290 DIEST

Code postal : 3290
Localité : DIEST
Commune : DIEST
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande