WEES HET VEE, AFGEKORT : WZV

Association sans but lucratif


Dénomination : WEES HET VEE, AFGEKORT : WZV
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 534.708.936

Publication

29/05/2013
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden zowel in binnen- als buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden. Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Titel III. Leden

Art. 5. Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt. Het minimum aantal leden is 3. Behoudens wat gezegd wordt in het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement en artikel 11 en volgende, genieten alle leden dezelfde rechten.

Art. 6. Zijn effectief lid: zij die bij deze akte verschijnen en ieder toetredend lid, dat als dusdanig wordt toegelaten door de Raad van Bestuur.

Eventuele loontrekkende werknemers van de verenging kunnen effectief lid worden, op voorwaarde dat ze toegelaten worden door de Raad van Bestuur. Bij ontslag, pensionering, of het op een andere manier verlaten van de vereniging als loontrekkende werknemer wordt het effectief lidmaatschap automatisch ingetrokken, tenzij de persoon in kwestie uitdrukkelijk vraagt om lid te kunnen blijven, en dit door de Raad van Bestuur wordt goedgekeurd.

Art. 7. Ieder persoon die effectief lid wenst te worden moet een schriftelijke aanvraag, per brief of per e-mail, richten aan de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding.

Art. 8. De effectieve leden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken door schriftelijk, hetzij per brief, gericht aan de maatschappelijke zetel ter attentie van de Raad van Bestuur, het zij per mail, gericht aan alle leden van de Raad van Bestuur via hun respectieve e-mailadressen, hun ontslag te geven.

Elk effectief lid dat de verschuldigde bijdragen niet betaalt binnen een maand na herinnering die hem/haar bij aangetekende brief wordt toegestuurd wordt als ontslagnemend beschouwd.

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts uitgesproken worden bij een meerderheid met twee derde van de stemmen op de Algemene Vergadering, en nadat het lid is gehoord of althans opgeroepen.

De Raad van Bestuur kan, tot de beslissing van de Algemene Vergadering, de leden schorsen die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan een ernstige inbreuk op de statuten of op de normen in verband met de eer of de wellevendheid.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege in geval het lid failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Art. 9. Het ontslagnemend of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een ontslagnemend, uitgesloten of overleden lid, kunnen geen enkel recht doen gelden op het maatschappelijk bezit van de vereniging. Zij kunnen staat, nog rekeningsopgave, noch verzegeling, noch boedelbeschrijving eisen of vorderen.

Titel IV. Bijdragen

Art. 10. De door de effectieve leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan honderd euro (¬ 100). Het bedrag van het lidgeld wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur.

Titel V. Algemene vergadering

Art. 11. De Algemene Vergadering wordt samengesteld uit alle effectieve leden. Zij wordt voorgezeten door een lid van de Raad van Bestuur die bij aanvang van de vergadering aangesteld wordt als voorzitter.

Ieder effectief lid kan schriftelijk (gedateerd en ondertekend) volmacht geven aan een ander effectief lid, die het stemrecht van de volmachtgever mag uitoefenen. Elk lid kan maximum houder zijn van één volmacht.

Art. 12. De bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn diegene die door de wet van wet van 27 juni 1921 aan de Algemene Vergadering zijn toegekend.

Art. 13. De effectieve leden worden samen uitgenodigd op de Algemene Vergadering door een lid van de Raad van Bestuur of een door het bestuur aangestelde gemachtigde. De uitnodigingen gebeuren schriftelijk, hetzij per brief hetzij per mail, en dat tenminste 8 dagen voor de vergadering. De uitnodiging maakt melding van de voorlopige agenda, en de effectieve leden kunnen desgewenst agendapunten toevoegen.

Art. 14. De Algemene Vergadering wordt tenminste één maal per jaar bijeengeroepen. De Raad van Bestuur moet de Algemene Vergadering bijeenroepen wanneer twee vijfde van de effectieve leden dit aanvraagt. Art. 15. Alle effectieve leden hebben op de Algemene Vergadering gelijk stemrecht. De beslissingen worden genomen door de eenvoudige meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen, behalve in gevallen waarin er anders beslist wordt door de wet of de onderhavige statuten. In geval van staking van de stemmen is de stem van de voorzitter van de Algemene Vergadering doorslaggevend.

Art. 16. De statuten kunnen slechts gewijzigd worden indien de wijzigingen gedetailleerd op de agenda worden vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit getal niet wordt bereikt, moet een tweede Algemene Vergadering worden bijeengeroepen, waarop een geldig besluit zal kunnen worden genomen, indien ten minste twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede Algemene Vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts besloten worden met eenparigheid van stemmen. Bij ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van de statuten vereist.

Art. 17. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden ingeschreven in een register van processen verbaal die ondertekend worden door de voorzitter van de Algemene Vergadering en een bestuurder. Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel waar alle leden er inzage van kunnen nemen. Deze beslissingen zullen eventueel ter kennis worden gebracht van belanghebbende derden.

Titel VI. Raad van Bestuur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Art. 18. De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minimum 3 en maximum 5 bestuurders. De bestuurders worden benoemd, zijn herroepbaar door de Algemene Vergadering en worden gekozen uit de effectieve leden. De raad beslist geldig zodra twee derden van zijn leden aanwezig is.

Art. 19. De duur van het mandaat is vastgesteld op vijf jaar. Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen, door schriftelijke kennisgeving (hetzij per brief, hetzij per mail) aan de Raad van Bestuur.

Iedere bestuurder kan ten allen tijde door Algemene Vergadering ontslagen worden, indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

De opdracht van de bestuurders eindigt van rechtswege door verlies van lidmaatschap.

Bij het openvallen van een mandaat wordt een voorlopige bestuurder benoemd om het mandaat van diegene die hij vervangt te beëindigen. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Art. 20. Alle leden van de Raad van Bestuur zijn gelijkwaardig in functie. Er wordt geen voorzitter, penningmeester of secretaris aangeduid. Het staat de leden echter vrij om tijdens bestuurs- of andere vergaderingen een tijdelijke voorzitter aan te stellen. Het staat de leden eveneens vrij om andere personen dan bestuursleden uit te nodigen tot de vergaderingen om notulen te nemen en/of verduidelijking te geven over de dagelijkse werking van de vereniging. Deze personen hebben echter geen enkel stemrecht of enig ander recht dat uit een bestuurdersmandaat voortvloeit of zou kunnen voortvloeien.

Art. 21. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen met eenvoudige meerderheid der stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde bestuurders.

Art. 22. De Raad van Bestuur heeft de meest uitgestrekte machten om de vereniging te beheren en te besturen. Hij kan onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is of ongeacht alle andere machten die voortvloeien uit de wet of de statuten, alle akten en contracten stellen en afsluiten; minnelijke schikkingen treffen; alle roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen of met hypotheek bezwaren; leningen afsluiten, huurcontracten van om het even welke duur afsluiten, legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden; aan alle rechten verzaken; alle machten verlenen aan door hem aangewezen gemachtigden die al dan niet lid zijn; de vereniging in rechte vertegenwoordigen zowel als eiser als verweerder. Hij mag ook het personeel van de vereniging benoemen en herroepen; alle waarden en sommen innen; alle in bewaring gegeven waarden en sommen opvragen; rekeningen openen bij banken of post; op voornoemde rekeningen alle verrichtingen doen zoals het opvragen van gelden door uitgifte van cheques, contante gelden, overschrijvings- of transferorders of elk ander betalingsmandaat uitvoeren; alle door de vereniging verschuldigde sommen betalen; een bankkluis in huur nemen; bij de post, de douane, de spoorwegmaatschappij alle al dan niet aangetekende verzekerde brieven, telegrammen en postpakketten afhalen.

De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet en de statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

Art. 23. De vereniging stelt Nico Kennes en Kevin Imbrechts aan als Gedelegeerd Bestuurders.

Zij zijn verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de organisatie, en staan in voor de uitvoering van het zakelijke beleid dat door de Raad van Bestuur uitgezet wordt. Zij kunnen in deze hoedanigheid elk afzonderlijk of gezamenlijk alle daden stellen die nodig zijn voor een goede zakelijke werking van de organisatie, zowel op administratief, financieel, boekhoudkundig of enig ander vlak.

Zij coördineren, consolideren en controleren de zakelijke en administratieve ondersteunende activiteiten van de organisatie, met het doel in overleg met de Raad van Bestuur het kader te bepalen (in termen van personeel, middelen en budget) waarin de activiteiten van de organisatie zullen plaatsvinden en dat voldoet aan de ontwikkelde doelstellingen op korte, middellange en lange termijn. Zij hebben de toestemming om alle financiële rekeningen te beheren, alle mogelijke bankverrichtingen te doen en rekeningen te openen of af te sluiten. Binnen die contouren zijn de Gedelegeerd Bestuurders tevens verantwoordelijk voor de begrotingsopmaak en staan in voor de permanente opvolging van het budget en de verschillende projectbegrotingen. Ze zijn verantwoordelijk voor de contacten met de subsidiërende instanties en eventuele betrokken partners en coproducenten. Zij hebben de toestemming om begrotingen en afrekeningen op te maken, te handtekenen en te verzenden voor subsidiedossiers en andere. Ze zorgen voor een efficiënt georganiseerde administratie en boekhouding.

Zij zijn ook verantwoordelijk voor het personeelsbeleid van de organisatie en rapporteren over hun werkzaamheden aan de Raad van Bestuur. Zij hebben de toestemming om alle administratie op het gebied van vrijwilligers, kunstenaars en werknemers te beheren en te handtekenen.

Zij hebben de machtiging om het bestuur te vertegenwoordigen. Zij zijn bovendien volledig gemachtigd om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen.

In samenspraak met de Raad van Bestuur ontwikkelen zij een coherente, duidelijke, artistieke visie en beleid, zowel op lange als op korte termijn, teneinde het scheppen van een kader waarbinnen de werkzaamheden op artistiek niveau zullen plaatsvinden.

Zij zien toe op een correcte selectie, programmatie, organisatie, uitwerking en uitvoering van producties teneinde een kwalitatief hoogstaand en artistiek aanbod te brengen.

Zij verzekeren de tijdige beschikbaarheid van werknemers voor de geplande artistieke activiteiten en zorgen voor een goede omkadering van deze werknemers teneinde voor elk van de producties een gemotiveerde, competente ploeg medewerkers beschikbaar te hebben.

Zij plegen voldoende overleg met de technische medewerkers teneinde artistieke en technische belangen optimaal op mekaar af te stemmen.

Zij volgen evoluties in de artistieke wereld op teneinde hierop te anticiperen of teneinde ze eventueel tijdig in het artistieke beleid te incorporeren.

Art. 24. De bestuurders nemen in uitoefening van hun functie geen enkele persoonlijke verplichting op zich. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de tekortkomingen in het uitvoeren van hun functie binnen de vereniging.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Titel VII. Begroting & rekeningen

Art. 25. Het dienstjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Art. 26. Bij het einde van elk dienstjaar sluit de Raad van Bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de Algemene Vergadering ter goedkeuring voorgelegd.

Art. 27. De Algemene Vergadering kan een commissaris aanwijzen die belast is met de verificatie van de rekeningen van de vereniging en het voorleggen van een jaarverslag. Hij wordt benoemd voor één jaar en is herkiesbaar. Indien nodig kan de Algemene Vergadering hiervoor een bezoldiging toekennen.

Titel VIII. Ontbinding & vereffening

Art. 28. In geval van ontbinding wijst de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aan. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsook de bestemming die aan de netto activa van het maatschappelijk bezit zal gegeven worden. De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging waarvan het doel het meest dat van de ontbonden vereniging benadert.

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 25 mei 2013 tot 31 december 2013. Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Wakkerzeel (Haacht) op 25 mei 2013, in zoveel exemplaren als er partijen zijn waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan een andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Leuven. Getekend:

1. Nico Kennes - Brugstraat 16 - 3150 Wakkerzeel (Haacht)

2. Kevin Imbrechts - Tiendeschuurstraat 13 - 1910 Kampenhout

3. Korneel Claeys - Brugstraat 15 - 3150 Wakkerzeel (Haacht)

4. Joohwi D hertog - Prinsenveldstraat 59 - 1981 Hofstade

5. Wouter Vandewalle - Guido Gezellelaan 12 - 3020 Herent

De volgende leden worden benoemd als lid van de Raad van Bestuur:

Nico Kennes - Brugstraat 16 - 3150 Wakkerzeel (Haacht)

Kevin Imbrechts - Tiendeschuurstraat 13 - 1910 Kampenhout

Joohwi D hertog - Prinsenveldstraat 59 - 1981 Hofstade

De volgende leden worden benoemd als gedelegeerd bestuurder:

Nico Kennes - Brugstraat 16 - 3150 Wakkerzeel (Haacht)

Kevin Imbrechts - Tiendeschuurstraat 13 - 1910 Kampenhout

Coordonnées
WEES HET VEE, AFGEKORT : WZV

Adresse
BRUGSTRAAT 16 3150 HAACHT

Code postal : 3150
Localité : HAACHT
Commune : HAACHT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande