WIELERBOND VLAANDEREN - AFDELING VLAAMS-BRABANT (VERKORT) WBV - AFDELING VLAAMS-BRABANT

Divers


Dénomination : WIELERBOND VLAANDEREN - AFDELING VLAAMS-BRABANT (VERKORT) WBV - AFDELING VLAAMS-BRABANT
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 886.565.845

Publication

30/09/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

I II 111,113NIIJ 11 Ii

Ondernemingsnr 0886.565.845

Benaming

(voluit) : WIELERBOND VLAANDEREN - AFDELING VLAAMS-BRABANT

(verkort) : WBV - AFDELING VLAAMS-BRABANT

Rechtsvorm: VZW

Zetel Provinciebaan 4A, 3110 Rotselaar

Onderwerp akte : Wijziging statuten

De statuten van de vzw \t'eV - AFDELING VLAAMS-BRABANT werden op de algemene statutaire vergadering van 1 juli 2014 als volgt aangepast:

TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1

; De v.z.w draagt de naam "Wielerbond Vlaanderen - Afdeling Vlaams-Brabant" of afgekort '`VVBV  Afdeling' Vlaams-Brabant".

Artikel 2

De vereniging is gevestigd te 3110 Rotselaar, Provinciebaan 4A, De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Leuven. De algemene vergadering is bevoegd het adres van de zetel te wijzigen ' binnen de grenzen van de provincie Vlaams-Brabant en het Brussels hoofdstedelijk gewest.

Artikel 3

WBV - Afdeling Vlaams-Brabant vzw heeft tot doel de organisatie en de verspreiding van de wielersport in de provincie Vlaams-Brabant in al haar verschillende vormen.

WBV - Afdeling Vlaams-Brabant vzw kan alle middelen aanwenden die rechtstreeks of onrechtstreeks tot de= verwezenlijking van dit doel bijdragen.

WBV - Afdeling Vlaams-Brabant vzw kan tot uitvoering van wat hierboven bepaald is, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige, overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom aile activiteiten laten uitoefenen die haar doel< rechtvaardigen.

WBV.. Afdeling Vlaams-Brabant vzw heeft eveneens tot doel, als enige afdeling per provincie, de wielersport in al zijn verschillende vormen te vertegenwoordigen bij WBV vzw en om haar doel te bereiken, met deze federatie de nodige overeenkomsten af te sluiten,

WBV  Afdeling Vlaams-Brabant vzw werkt uitsluitend samen met WBV vzw en KBWB vzw, WBV  Afdeling Vlaams-Brabant vzw volgt op wielergebied geen andere reglementering dan die van deze vzw's,

WBV - Afdeling Vlaams-Brabant vzw erkent enkel WBV vzw, KBWB vzw en UC1 als wielerfederatie. Zij erkent ook de structuren van deze wielerfederaties.

WBV  Afdeling Vlaams-Brabant volgt alle beslissingen van de Algemene vergadering en Raad van Bestuur. van Wielerbond Vlaanderen vzw

ln het kader van het realiseren van het maatschappelijk doel kan WBV - Afdeling Vlaams-Brabant vzw in ' bijkomende orde zelfs daden van koophandel stellen.

Artikel 4

WBV Afdeling Vlaams-Brabant vzw werd opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5

De officiële taal van WBV  Afdeling Vlaams-Brabant vzw is het Nederlands.

Artikel B

^

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Ftecto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)r(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

=

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2014 - Annexes du Moniteur belge-

MOD 2.2

WBV Afdeling Vlaams-Brabant vzw ontzegt zicht iedere bespreking of inmenging betreffende kwesties van

politieke of godsdienstige aard.

TITEL II: LEDEN

Artikel 7

§1 WBV  Afdeling Vlaams-Brabant vzw telt minimum 16 leden maar steeds een veelvoud

van vier.

§ 2 " De kandidaat leden worden voorgedragen door de toetredende clubs die aangesloten zijn

bij WBV vzw en die hun zetel hebben binnen de provinciale afdeling (jaarvergadering van de clubs: zie artikel ibis).

" De kandidaturen moeten opgestuurd worden naar de raad van bestuur en moeten aanvaard worden door de algemene vergadering.

De mandaten der leden zijn jaarlijks voor 1/4 hemieuwbaar.

De duur van het mandaat van de leden bedraagt 4 jaar.

§ 3Het ledenregister wordt bewaard op de zetel van de vzw,

§ 4Van de leden kan door een beslissing van de raad van bestuur een jaarlijkse bijdrage gevraagd worden waarvan het bedrag door de raad van bestuur vastgesteld wordt. Zij kan niet meer bedragen dan 25 euro.

§ 5Elk lid kan ten allen tijde ontslag nemen Uit WBV  Afdeling Vlaams-Brabant vzw door een schrijven te sturen naar de raad van bestuur. Een lid dat geen lid meer is van een toegetreden club van WBV vzw, wordt geacht ontslagnemend te zijn.

Elk lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering op voordracht van de raad van bestuur en met een tweederde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen in de algemene vergadering.

§ 6Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van WBV  Afdeling Vlaams-Brabant vzw en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen voor gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Artikel 7bis

§ I De Jaarvergadering van de clubs heeft als bevoegdheid het kiezen van de kandidaat-

leden van de algemene vergadering van de vzw.

§ 2De vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen in de eerste helft van het jaar.

§ 3Met het oog op deze verkiezingen dient de raad van bestuur minstens 30 kalenderdagen voor de vergadering de clubs op te roepen en de datum van de verkiezingen bekend te maken.

§ 40m door de jaarvergadering van de clubs te worden voorgedragen, moeten de kandidaten persoonlijk hun kandidatuur stellen, De kandidaten moeten lid zijn van een club met zetel in de afdeling waar ze hun kandidatuur stellen. Deze kandidatuur moet minstens 20 kalenderdagen vcScír de datum van de jaarvergadering van de clubs, per aangetekend schrijven of afgegeven tegen ontvangstbewijs, persoonlijk ondertekend en met de vermelding aan de buitenkant "Kandidatuur voor lid van de vzw" gestuurd worden aan de voorzitter van de raad van bestuur, op zijn persoonlijk adres, samen met een recent "uittreksel uit het strafregister" en de lidkaart of vergunning (fotokopie) van de kandidaat, geldig op de uiterste datum voor het indienen van de betreffende kandidatuur.

Na ontvangst van de kandidaturen moet de raad van bestuur de definitieve agenda versturen, met vermelding van aile geldig ingediende kandidaturen, minimum 8 kalenderdagen voor het tijdstip waarop de vergadering zal plaatsvinden.

De leden worden verkozen bij eenvoudige meerderheid van sterrimen (ja of nee-stem). Bij gelijkheid van stemmen is de kandidaat niet verkozen.

Ingeval er meer kandidaten zijn dan vacante mandaten, moeten de stemgerechtigden aanduiden wie zij wensen te verkiezen. Men stemt voor maximum evenveel kandidaten als er mandaten te verkiezen zijn. De kandidaten met de meeste stemmen zijn verkozen, ten belope van het aantal vacante mandaten.

Geen enkele club mag in de algemene vergadering van de provinciale vzw meer dan vier vertegenwoordigers voor een aantal van 28 leden, meer dan vijf voor een totaal meer dan 28 leden, tellen, Bij een groter aantal kandidaten gaat ondes de verkozenen de voorkeur naar degenen die het meeste aantal stemmen hebben behaald.

§ 50e jaarvergadering van de clubs zal geldig beslissen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde clubs. Elke club van WBV vzw heeft een gewogen stemrecht, a rato van het aantal personen die lid zijn van deze club. Elke club beschikt over één stem per lid dat ten laatste op 31 december van het afgelopen dienstjaar regelmatig bij VV6V vzw aangesloten is. leder individueel lid heeft recht op één stem.

§ 6Clubleden stemmen door bemiddeling van hun voorzitter, die op vertoon van zijn geldige lidkaart van WBV - Afdeling Vlaams-Brabant vzw de stembrieven ontvangt, de stemmen uitbrengt en ze persoonlijk deponeert in de daarvoor voorziene stembus. De voorzitter kan ook volmacht tot stemmen verlenen, doch enkel ean een ander lid van zijn club, dat als clublid bij de WBV - Afdeling Vlaams-Brabant vzw is aangesloten.

Deze volmacht moet ondertekend zijn door de voorzitter en de secretaris waarvan de handtekeningen geregistreerd zijn bij de administratieve diensten van Wielerbond Vlaanderen vzw. Deze volmacht moet voor aanvang van de vergadering aan het dienstdoend secretariaat bezorgd worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

TITEL III - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 8

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, bij diens afwezigheid door de secretaris, bij diens afwezigheid door de penningmeester en bij diens afwezigheid door de oudste aanwezige bestuurder.

Elk lid kan zich echter door een ander lid van de algemene vergadering op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen.

Het aantal volmachten per aanwezig lid is beperkt tot één en dient voor aanvang van de algemene vergadering afgegeven te worden aan degene die de vergadering voorzit.

Artikel 9

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

- het wijzigen van de statuten

- het benoemen en afzetten van de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de penningmeester

- het benoemen en afzetten van de bestuurders

- het benoemen en afzetten van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend

- het benoemen en afzetten van de verificateurs van de rekeningen

- het goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen

- het vrijwillig ontbinden van de vereniging

- het uitsluiten van een lid

- kwijting verlenen aan de bestuurders, de verificateurs en de commissarissen

- omzetten van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

- alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen

Artikel 10

§ 10e algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van WBV  Afdeling Vlaams-Brabant vzw dit vereist. Zij moet tenminste éérimaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar.,

§ 2Bijzondere of buitengewone algemene vergaderingen kunnen bijeengeroepen warden, hetzij op initiatief van de raad van bestuur, hetzij op verzoek van 1/5 van de leden L Verzoek per aangetekend schrijven te richten aan de raad van bestuur. Het verzoek moet gemotiveerd zijn.

§ 3Alle leden worden per gewone brief of per e-mail uitgenodigd op de (bijzondere of buitengewone) algemene vergadering, minimum 8 kalenderdagen voor het tijdstip waarop de (bijzondere of buitengewone) algemene vergadering zal plaatsvinden. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

§ 40e oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur, en een volmacht.

§ 5Elk voorstel ondertekend door minstens 1/20 van de leden wordt eveneens op de agenda geplaatst.

§ 6Elke wijziging van deze statuten kan slechts uitgevoerd worden na goedkeuring door de algemene vergadering van WBV vzw.

Artikel 11

§ lin gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid, behoudens wettelijke of statutaire afwijking. Bij staking van stemmen wordt het voorstel niet aanvaard. Onthoudingen en ongeldige stemmen hebben de waarde van een tegenstem.

§ 2In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van WBV  Afdeling Vlaams-Brabant vzw, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Artikel 12

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de persoon die de vergadering voorzit en door de secretaris of de verslaggever en die opgenomen worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden rechtsgeldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Vee opname in het register worden de ontwerpnotulen per mail bezorgd aan degenen die aanwezig waren op de vergadering. Zij dienen binnen de 8 kalenderdagen opmerkingen formuleren, waarvan zij wensen dat ze worden toegevoegd aan de notulen. De definitieve notulen worden opgenomen in het register en nogmaals per ' mail bezorgd aan de aanwezigen.

Leden hebben het recht om, op de zetel van de vzw, inzage van de notulen te vragen van de algemene vergadering, de raad van bestuur en het dagelijks bestuur en aile beslissingen omtrent personen die een mandaat hebben, alsook van het register der leden en aile boekhoudkundige stukken.

Belanghebbende derden kunnen tevens op de zetel inzage krijgen in de notulen van de algemene vergadering en dit op schriftelijk verzoek aan de voorzitter.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL IV - RAAD VAN BESTUUR

Artikel 13

§ 1WBV Afdeling Vlaams-Brabant vzw wordt bestuurd door een raad van bestuur van minstens 10

bestuurders. Het aantal bestuurders dient steeds kleiner te zijn dan het aantal leden. Zij worden benoemd door

de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar.

§ 2De voorzitter, de ondervoorzitter de secretaris en de penningmeester van de raad van bestuur, die

tevens voorzitter, de ondervoorzitter, secretaris en penningmeester zijn van WBV - Afdeling Vlaams-Brabant

vzw, worden eveneens verkozen door de algemene vergadering. Deze functies zijn niet verenigbaar.

Het ontslag van de voorzitter, ondervoorzitter, de secretaris en de penningmeester kan door een

aangetekend schrijven aan de algemene vergadering.

Ze kunnen uit hun functie ontzet worden door een beslissing van de algemene vergadering.

§ 3De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§ 40e leden van de raad van bestuur moeten niet noodzakelijk leden van de algemene vergadering zijn.

§ 5De bestuurders oefenen hun mandaat uit als college. Dit betekent dat minimum de helft aanwezig moet

zijn. Er worden beslissingen getroffen bij gewone meerderheid. Onthoudingen en ongeldige stemmen hebben

de waarde van een tegenstem.

§ 6Derden kunnen naar de raad van bestuur uitgenodigd worden en zetelen er met raadgevende stem.

Artikel 14

§ 1De bestuurders worden benoemd voor een termijn van 4 jaar en zijn herkiesbaar.

§ 2Indien om één of andere reden, in de loop van het dienstjaar in de raad van bestuur een mandaat van bestuurder vrijkomt, zal de raad van bestuur blijven zetelen met volledige bevoegdheden tot de datum van de jaarlijkse algemene vergadering, die een nieuw lid kan verkiezen voor de termijn van het vrijgekomen mandaat. Om door de algemene vergadering verkozen te worden, moeten de kandidaten voor de raad van bestuur persoonlijk hun kandidatuur stellen. De kandidaten moeten lid zijn van een club met zetel in de afdeling waar ze hun kandidatuur stellen. Met het oog op deze verkiezingen dient de raad van bestuur minstens 30 kalenderdagen voor de algemene vergadering de leden op te roepen en de datum van de verkiezingen bekend te maken.

De kandidatuur moet minstens 20 kalenderdagen voor de datum van de algemene vergadering opgestuurd worden, per aangetekend schrijven of tegen ontvangstbewijs afgegeven worden, persoonlijk ondertekend en met de vermelding aan de buitenkant "kandidatuur raad van bestuur" aan de voorzitter van de raad van bestuur, op zijn persoonlijk adres, samen met een "uittreksel uit het strafregister" en de lidkaart of vergunning (fotokopie) van de kandidaat, geldig op de uiterste datum voor het indienen van de betreffende kandidatuur.

Na ontvangst van de kandidaturen moet de raad van bestuur de definitieve agenda versturen, met vermelding van alle geldig ingediende kandidaturen, minimum 8 kalenderdagen voor het tijdstip waarop de algemene vergadering zal plaatsvinden.

De bestuurders worden verkozen bij eenvoudige meerderheid van stemmen (ja of nee-stem). Bij gelijkheid van stemmen is de kandidaat niet verkozen.

Ingeval er meer kandidaten zijn dan vacante mandaten, moeten de stemgerechtigden aanduiden wie zij wensen te verkiezen. Men stemt voor maximum evenveel kandidaten als er mandaten te verkiezen zijn. De kandidaten met de meeste stemmen zijn verkozen, ten belope van het aantal vacante mandaten.

Wanneer door vrijwillig ontslag, overlijden of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het statutaire minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien binnen een redelijke termijn.

Een bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door een aangetekend schrijven in die zin te richten aan de raad van bestuur van WBV  Afdeling Vlaams-Brabant vzw.

Artikel 15

§ 1De voorzitter of de secretaris roept de raad van bestuur samen. Op vraag van minstens 1/4 leden van de raad van bestuur, kan de raad van bestuur ook samengeroepen worden. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van afwezigheid van de voorzitter wordt de vergadering geldig voorgezeten door de ondervoorzitter, bij diens afwezigheid door de secretaris en bij diens afwezigheid door de penningmeester, bij diens afwezigheid door het aanwezige lid van het dagelijks bestuur met het langste ononderbroken mandaat Het aantal dienstjaren wordt bepaald bij de eerste vergadering.

§ 20e raad van bestuur kan slechts geldig beslissen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen wordt het voorstel niet aanvaard,

§ 3Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en door de secretaris of de verslaggever en worden opgenomen in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de voorzitter en een lid van het dagelijks bestuur.

Vôôr opname in het register worden de ontwerpnotulen per mail bezorgd aan degenen die aanwezig waren op de vergadering. Zij dienen binnen de 8 kalenderdagen opmerkingen formuleren, waarvan zij wensen dat ze worden toegevoegd aan de notulen. De definitieve notulen worden opgenomen in het register en nogmaals per mail bezorgd aan de aanwezigen,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 16

§ 1De raad van bestuur leidt de zaken van WBV - Afdeling Vlaams-Brabant vzw en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, niet uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Re raad van bestuur kan aile daden van beschikking stellen, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, het uitvoeren van alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken,

§ 2Ten aanzien van derden is WBV - Afdeling Vlaams-Brabant vzw slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee leden van het dagelijks bestuur. Personen die namens de raad van bestuur optreden, zijn ten aanzien van derden niet tot enige verantwoording verplicht van enig besluit of van enige machtiging.

§ 3De raad van bestuur vaardigt een huishoudelijk reglement uit dat tevens goedgekeurd dient te worden door de raad van bestuur van Wielerbond Vlaanderen v.z.w.. Elke wijziging van het huishoudelijk reglement dienen eveneens goedgekeurd te worden met een 2/3 meerderheid van de raad van bestuur.

TITEL V.- DAGELIJKS BESTUUR

Artikel 17

§ iHet dagelijks bestuur van WBV - Afdeling Vlaams-Brabant vzw is samengesteld uit de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de penningmeester van de vereniging, aangevuld met een aantal leden aangeduid door de raad van bestuur.

§ 2 De duur van de functies binnen het dagelijks bestuur bedraagt 4 jaar en is verlengbaar.

Een lid van het dagelijks bestuur kan ontslag nemen uit zijn functie door een aangetekend schrijven te richten aan de raad van bestuur van WBV - Afdeling Vlaams-Brabant vzw.

De Algemene Vergadering kan met een eenvoudige meerderheid van stemmen overgaan tot het ontslag van de voorzitter, ondervoorzitter, secretaris of penningmeester.

De raad van bestuur kan met een eenvoudige meerderheid van stemmen overgaan tot het ontslag van de door haar aangeduide leden van het dagelijks bestuur.

§ 3De leden van het dagelijks bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit. Zij oefenen hun mandaat als college uit. Dit betekent dat minimum de helft aanwezig moet zijn. Ze beslissen met gewone meerderheid van stemmen.

§ 4Het dagelijks bestuur is verantwoordelijk voor het dagdagelijkse bestuur van de afdeling. Het heeft al de bevoegdheden die hem door de raad van bestuur worden toevertrouwd.

De raad van bestuur draagt, voor bepaalde dagdagelijkse beleidshandelingen en -taken zijn bevoegdheid over aan het dagelijks bestuur. Onder dagelijks bestuur verstaat men de macht om bestuurshandelingen te stellen die inherent zijn aan de behoeften van het dagelijks bestaan van de v.z.w of aan deze waarvoor de noodzaak van een dringende oplossing geen interventie vanwege de raad van bestuur rechtvaardigen.

De overdracht van bevoegdheid gebeurt jaarlijks door de raad van bestuur aan het dagelijks bestuur van de v.z.w, tijdens de eerstvolgende vergadering van de raad van bestuur na de algemene vergadering van de v.z.w.

Bij wijze van voorbeeld, zie hier een onvolledige lijst van bevoegdheden die deel uitmaken van het dagelijks bestuur

" Beschikken over de handtekening op de rekeningen van de v.z,w. en het uitvoeren van elke financiële verrichting (eventueel een maximum voorzien).

" Het aankopen (of het verkopen) van roerende goederen, materieel en gewone waren voor de v.z.w.

" Het huren van lokalen voor de vereniging en het opzeggen van een huurovereenkomst. »Zich belasten met subsidie-, sponsoring- en andere dossiers.

" Het afsluiten van ai dan niet verplichte verzekeringscontracten en het afsluiten van

beleggingsovereenkomsten binnen de limieten bepaald door de raad van bestuur.

»De v.z.w. vertegenwoordigen in haar betrekkingen met de overheid of elk privaat rechtspersoon

(leveranciers en andere).

»Diverse opdrachtgevers machtigen in functie van omstandigheden en noodwendigheden.

" Elke beslissing van de raad van bestuur uitvoeren.

De overdracht aan het dagelijks bestuur belet niet dat de raad van bestuur zijn statutaire bevoegdheden behoudt. Deze laatste is bovendien verantwoordelijk voor de handelingen die gesteld worden door het dagelijks bestuursorgaan waarvan hij de controle verzekert.

§ 6De voorzitter van de raad van bestuur maakt ambtshalve deel uit van elke provinciale commissie van de WEN - Afdeling Vlaams-Brabant vzw,

§ 6Alle mandaten !open over een termijn van maximum 4 jaar en kunnen niet gecumuleerd worden met andere mandaten dan statutair voorzien.

TITEL VI - BEGROTINGEN - REKENINGEN - COMMISSARISSEN - VERIFICATEURS

Artikel 18

Het boekjaar van WBV- Afdeling Vlaams-Brabant vzw loopt van 1 januari tot 31 december.

MOD 2.2

Luit; 3ven.,&Q

De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering«

TITEL VII- ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 19

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot vrijwillige ontbinding besluiten met een aanwezigheid van 2/3 van de leden of vertegenwoordiging van 2/3 van de leden en met een meerderheid van 4/5 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Zijn geen 2/3 van de [eden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde [eden maar mits een meerderheid van 4/5 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 20

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de passive, overgedragen aan de WBV vzw.

Artlkel 21

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd

door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen, van toepassing

INWERKINGTREDING

Huidige statuten worden van kracht op 1 juli 2014.

Samenstelling van de Raad van bestuur:

Volgende leden, allen Belgen, werden door de Algemene Vergadering van 1 juli 2014 ontslagen als

bestuurder

Hoylaerts Remy (Berkenstraat 7,3071 Erps-Kwerps )

Winnen René (Brouwersstraat 3, 3350 Linter)

Thielemans Jozef (Driesstraat 76, 1861 Wolvertem)

De Keyser Raphaël (Tessenderloseweg 125, 3290 Deurne

Justens Freddy (Wilgenpad 4, 3200 Aarschot )

Van Heymbeeck Jean-Pierre (Bezemstraat 41, 1600 St Pieters Leeuw)

Van Win Johan (Wezelstraat 45, 1850 Grimbergen)

Schoovaerts Benny ( Vuurkruisenlaan 39, 2110 VVijnegem)

Streulens Pascal (Hoogstraat 58, 1861 VVolvertem)

Haepers Emiel (Putsebaan 176, 3140 Keerbergen)

Bogaert Marc (Leireken 119, 1785 Merchtem )

Hermans Pierre (Sint Jansstraat 25, 3320 Hoegaarden)

De Visscher Frans (Van Campenhouffaan 44, 1780 Wemmel )

Dejonghe Wirn (VVingepark 1, 3110 Rotselaar)

Dumont Paul ( Patrijzenlaan 20, 3090 Overijse)

Stocloc Peter (Leuvensesteenweg 328, 3370 Boutersem)

Volgende leden, allen Belgen, werden door de Algemene Vergadering van 1 juli 2014 aangesteld als bestuurder:

Smets Jos (Vtierbeekstraat 27, 3052 Blanden) in de hoedanigheid van voorzitter

Van Praat Danny Philippartstraat 14, 1820 Melsbroek) in de hoedanigheid van ondervoorzilter

Pauwels Pieter (Korenweg 3, 3190 Boortmeerbeek) in de hoedanigheid van secretaris

Demunter Patrick (Godefroid Kurthstraat 21-23, 1140 Brussel) in de hoedanigheid van penningmeester

Lissens Eddy (Kalsbergstraat 42, 3400 Landen)

Willems Benny (Mechelseweg 358,1880 Kapelle o/d Bos)

Vanlint André (Leyse Hoevestraat 30, 2260 Tongerlo)

Vangeel Femanci (Waversebaan 292, 3050 Oud-Heverlee)

Moens Johan (Berkenlaan 26, 3150 Tildonk)

Coppers André (Tiensestraat 11, 3470 Kortenaken)

Serin Hugo (Kliniekstraat 56/9, 3300 Tienen)

Leon Jean-Pierre (Nieuwelaan 141, 1785 Brussegem)

Voor eensluitend afschrift:

Smets Jos Pauwels Pieter

Voorzitter . Secretaris

Op Luiu2 verrnelden tqcsm en hoed,,,riighed van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(enl

bevoegd de veïeniging, echkrig of organisme ten aanmen van derden te verlegenv.ioordigen

Ver30 Naarn en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

behouden

het

Belgisch

Coordonnées
WIELERBOND VLAANDEREN - AFDELING VLAAMS-BRAB…

Adresse
Zetel Provinciebaan 4A, 3110 Rotselaar

Code postal : 3110
Localité : ROTSELAAR
Commune : ROTSELAAR
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande