WIELERKLUB STRIJD EN ZEGE

Association sans but lucratif


Dénomination : WIELERKLUB STRIJD EN ZEGE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 447.018.857

Publication

16/06/2011
ÿþMOD 2.2

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

I1II1I~~m~u u~~~i~1u n~

" 11089903

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de 0 3 JUNI 2011

DE GRIFFIER,

Griffie

Ondernemingsnr : 0447.018.857

Benaming

(voluit) : Wielerklub Strijd en Zege

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Hasseltsebaan 127, 3290 Deurne-Diest

Onderwerp akte : Wijziging statuten - ontslag - benoeming

De Algemene Vergadering van 7 juni 2010 van de Vereniging zonder Winstoogmerk Wielekrlub Stijd en

Zege heeft het ontslag aanvaard van volgende leden van de raad van bestuur:

- De heer Ambroos Modest, wonende te Deurne-Diest, Hasseltsebaan 127;

- De heer Severijns Rene, wonende te Deume-Diest, Hasseltsebaan 108;

- De heer Pauwels Marcel, wonende te Tessenderlo, Deurnestraat 10;

- De heer Cuypers Marcel, wonende te Deurne-Diest, 't Meilrijk 7.

Zij heeft vervolgens tot bestuurders aangesteld:

- De heer Oris Kris, wonende te Deurne-Diest, Schomstraat 39;

- De heer Steurs Guido, wonende te Tessenderlo, Lichtveld 42 bus 1;

- De heer Sieurs Carl, wonende te Deurre-Diest, Hasseltsebaan.

De raad van bestuur heeft vervolgens onder elkaar aangesteld:

- als voorzitter: Ons Kris;

- als vice-voorzitter: Steurs Carl;

- als secretaris: Steurs Guido;

- als penningmeester: Ons Kris.

Met het oog op de harmonisatie van de statuten van de vereniging gelet op de gewijzigde wetgeving enerzijds en anderzijds enkele noodzakeljke aanpassingen in het belang van de vereniging, heeft de algemene vergadering,op voorstel van de raad van bestuur, eenparig beslist om de statuten aan te passen en te wijzigen als volgt:

TITEL I  Naam, zetel, doel, duur

Art. 1: De vereniging draagt als naam "VVieterklub Strijd en Zege", vereniging zonder winstoogmerk. Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Art. 2: De vereniging is gevestigd te Deurne  Diesi, Schoenstraal 39, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven. De zetel mag naar elk ander adres binnen de gemeente overgebracht worden bij eenvoudige beslissing van de algemene vergadering.

Art. 3: De vereniging heeft tot doel met alle middelen die tot haar beschikking staan, mede te werken aan de ontwikkeling van de Belgische wielerbeweging, zowel op sport- als op toeristisch gebied. Zij dient aangesloten te zijn bij de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond, evenals bij de afdeling der provincie, op wier grondgebied de zetel is gevestigd. Ten einde haar doel te verwezenlijken, kan de vereniging, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Art. 4: De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur; ten allen tijde kan zij vroegtijdig ontbonden worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL Il  Leden, ontslag, verplichtingen

Art. 5: Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen. De vereniging telt werkende en niet-werkende leden. De ondergetekende oprichters zijn de werkende leden. De niet-werkende leden hebben alleen de rechten en de verplichtingen die bepaald worden door het reglement van inwendige orde.

Art. 6: De raad van bestuur beslist met een meerderheid van twee derde van de aanwezige bestuurders en bij geheime stemming over de aanvaarding of weigering van nieuwe leden en is niet gebonden zijn beslissing te wettigen. Elke aanvraag tot toetreding dient schriftelijk te worden gericht aan de bestuurder, door de kandidaat. Men wordt definitief lid van de vereniging, na de aanvaarding door de raad van bestuur, door het ondertekenen van een afschrift der statuten waardoor men erkent deze alsmede het reglement van inwendige orde zonder voorbehoud te aanvaarden en bij te treden.

Art. 7: Het staat de leden vrij uit de vereniging te treden; wie verlangt ontslag te nemen, maakt zijn wil bekend bij aangetekend schrijven gericht aan de voorzitter, die er ontvangst van meldt.

Art. 8: Een lid dat ontslag neemt of wordt uitgesloten, heeft geen aanspraak op enig deel van het maatschappelijk bezit en kan teruggave van de door hem betaalde bijdrage niet eisen.

Art. 9: De jaarlijkse bijdragen van de leden mag de som van tweehonderd vijftig niet overtreffen.

Art. 10: De erfgenamen van een afgestorven lid treden niet in zijn plaats. Zij bezitten geen hoegenaamde rechten tegenover de vereniging.

TITEL III  Bestuur

Art. 11: De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie Leden en ten hoogste zeven, door de jaarvergadering bij eenvoudige meerderheid der stemmen benoemd voor zes jaar. Zij zijn herkiesbaar, zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art. 12: Om gekozen te kunnen worden tot lid van de raad van bestuur dient men lid te zijn van de vereniging sedert één jaar minstens. Dit artikel treedt slechts in voege één jaar na de oprichting.

Art. 13: De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders. Hij wordt voorgezeten door de voorzitter of bij ontstentenis, door de ondervoorzitter. De raad van bestuur beslist bij meerderheid van stemmen van de in meerderheid aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Art. 14:De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een schatbewaarder en een koerscommissaris, die wordt aangeduid voor elke ingerichte koers. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en ingeschreven worden in een daartoe bestemd register.

Art. 15: De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide macht om de vereniging en haar vermogen te besturen, om het reglement van de inwendige orde op te stellen en is bevoegd om alle handelingen te verrichten die niet zijn voorbehouden aan de algemene vergadering door de wet of door de standregelen. Onder meer bepaalt en ontvangt hij bijdragen en toelagen, schenkingen, giften en legaten, verkrijgt, verwisselt en vervreemdt roerende en onroerende goederen, sluit alle overeenkomsten, staat giften en schenkingen toe; doet afstand van rechten, treft dadingen, gaat compromissen aan. Deze opsomming is niet beperkend doch aanwijzend.

Art. 16: De rekeningen van het verlopen boekjaar en de begroting van het volgend boekjaar worden door de raad van bestuur opgemaakt en aan de gewone jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd.

Art. 18: De raad van bestuur kan steeds een mandataris zijner keus gelasten met alle bijzondere bevoegdheden, onder meer deze van het dagelijks bestuur. Hij kan bedienden aanstellen, wier werkzaamheden en bezoldigingen hij bepaalt.

TITEL IV  Algemene vergadering

Art. 19: De algemene vergadering is samengesteld uit de leden van de vereniging, die elk beschikken over één stem. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Alleen de vertegenwoordiging door een lid van de vereniging is toegelaten en dit slechts voor één lid.

Art. 20: ieder jaar, op de eerste maandag van de maand juni wordt een algemene vergadering gehouden met de leden, op uur en plaats door de raad van bestuur bepaald. Aan de goedkeuring van deze vergadering onderwerpt de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen boekjaar. Een buitengewone algemene

MOD 2.2

4 "

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto - Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

vergadering kan door de raad van bestuur samengeroepen worden, telkens wanneer het beland van de vereniging het eist. De raad van bestuur is daartoe gehouden wanneer ten minste één vijfde van de leden zulks schriftelijk hebben aangevraagd.

Art. 21: De leden worden tot de vergadering uitgenodigd bij gewone brief, ten minste acht dagen v66r de vergadering. De uitnodiging vermeld de dagorde.

Art. 22: Aan de algemene vergadering zijn voorbehouden: de benoeming van bestuurders, de benoemingen en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging, de goedkeuring van de begroting en de rekeningen, de uitsluiting van leden, de kwijting aan de bestuurders en commissarissen. De wijzigingen van de statuten, de vrijwillige ontbinden van de vereniging, de afzetting van bestuurders en de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk zijn voorbehouden aan de buitengewone algemene vergadering.

Art. 23: In de algemene regel is de vergadering geldig samengesteld, welk ook het aantal van de aanwezige leden moge zijn, en de beslissingen worden getroffen bij tweederde meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is die van de voorzitter beslissend.

Art. 24: De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in notulen, ondertekend door de voorzitter en secretaris van de vereniging en bewaard warden en bewaard blijven op de zetel van de VZW waar de leden en de bestuurders ervan inzage kunnen nemen maar zonder verplaatsing der documenten.

TITEL V  Begroting, rekeningen

Art. 25: Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot eenendertig december. De raad van bestuur bereidt de rekeningen en de begroting voor ten laatste binnen zes maanden na afsluitingdatum van het boekjaar en legt ze terug goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

TITEL VI  Ontbinding, vereffening

Art. 26: In geval van vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering één of meer vereffenaar aan en bepaalt hun bevoegdheid.

Art. 27: In geval van vrijwillige en gedwongen ontbinding zal de buitengewone algemene vergadering door de vereffenaars worden samengeroepen, ten einde aan de goederen een bestemming ie geven die zoveel mogelijk met het doel waartoe de vereniging word opgericht, overeenstemt; komt de algemene vergadering niet tot een besluit, dan zal de bestemming binnen dezelfde grenzen door vereffenaars bepaald worden.

TITEL VII  Keuze van woonplaats

Art. 28: Voor de uitvoering van onderhavige statuten doen alle tegenwoordige en toekomstige ledenvennoten keuze van woonplaats ten zetel van de vereniging.

Deurne-Diest, 7 juni 2010.

Getekend

Oris Kris Sieurs Guido Steurs Carl

Coordonnées
WIELERKLUB STRIJD EN ZEGE

Adresse
HASSELTSEBAAN 127 3290 DEURNE(BT)

Code postal : 3290
Localité : Deurne
Commune : DIEST
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande