WIELERTOERISTENCLUB DE FIETSVRIENDEN - CYCLING LADIES (VERKORT) WTC DE FIETSVRIENDEN - CYCLING LADIES

Divers


Dénomination : WIELERTOERISTENCLUB DE FIETSVRIENDEN - CYCLING LADIES (VERKORT) WTC DE FIETSVRIENDEN - CYCLING LADIES
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 457.819.511

Publication

03/06/2014
ÿþMod Word 11.1

111111t!j11111111111111

Ondememingsnr 4578.195.11

Benaming

(voluit): Wielertoeristenclub De Fietsvrienden Cycling Ladies (verkort) . VVTC De Fietsvrienden Cycling Ladies

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Kaarlijkstreat 22 1860 Meise

(volledig adres)

Onderwerp akte Wijziging statuten - Benoemingen

WIJZIGING STATUTEN

De wettelijk samengestelde bijzondere algemene vergadering heeft, in vergadering te Meise op 23 februari 2014, volgende nieuwe statuten goedgekeurd:

I NAAM, ZETEL, DOEL en DUUR

Art. 1 De vereniging, voorheen gekend als 'VVielertoeristenclub De Fietsvrienden', draagt vanaf nu de

naam 'VVielertoeristenclub De Fietsvrienden  Cycling Ladies'

Art. 2 Haar zetel is gevestigd in België, in het gerechtelijke arrondissement Brussel. Hij is gevestigd op het adres Kaarlijkstraat 22 te 1860 Meise.

Bij beslissing van de Algemene Vergadering volgens de regels vereist voor een statutenwijziging zal de zetel kunnen overgebracht worden naar om het even welk adres in Vlaams-Brabant, België,

Art, 3 De vereniging heeft tot doel het fiets- en wandeltoerisme te bevorderen in de zin ontwikkeld door de Vlaamse Bond voor Rijwieltoerisme, afgekort VBR en de Vlaamse Wielrijdersbond, afgekort VVVB. Dit doel wordt concreet gerealiseerd door de deelname van de clubleden aan vrije fietstochten, aan fietstochten georganiseerd door cie VBR en de VWB of andere Belgische fietsbonden, aan fietsvakanties en door het zelf organiseren van soortgelijke activiteiten.

Art. 4 De vereniging wordt opgericht voor een onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

II LEDEN, AANNEMING, ONTSLAG EN VERPLICHTINGEN

Art, 5 Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens vier bedragen. Het aantal effectieve leden moet

minstens drie bedragen.

Art. 6 De vereniging samengesteld uit effectieve leden en toegetreden leden. Alleen de effectieve leden bezitten de maatschappelijke rechten en maken deel uit van de Algemene Vergadering.

Art, 7 Zijn effectief lid; iedereen die, uit hoofde van zdn interesse, in staat kan worden geacht het maatschappelijk doel van de vereniging te verwezenlijken en de verplichtingen, vermeld in art. 10, vervult, Kandidatuurstelling kan mondeling en de Raad van Bestuur bepaalt wie als effectief lid wordt aanvaard. Men mag de term lid, zonder enige toevoeging, in deze statuten enkel beschouwen als effectief lid.

Art. 8 Zijn toegetreden lid: iedereen die de werking van de vereniging financieel en moreel wenst te steunen en de financiële verplichtingen, vermeld in art. 10 vervult. De Raad van Bestuur bepaalt wie als toegetreden lid wordt aanvaard.

Art. 9 De leden van de vereniging worden opgesplitst in twee groepen:

1° De Fietsvrienden als VBR-club

2° De Cycling Ladies als VWB-club

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Reet : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

In de bijlagen bij het Belgischblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van delegelegw

-"gen op

ter

2 2 Mij 2014

griffie van de Necleriandstalige

rechtbenk van kodmericiel Rrt4t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 10 leder lid betaalt een jaarlijkse bijdrage zoals bepaald door zijn groep en wordt als dusdanig toegelaten bij beslissing van de Raad van Bestuur. De jaarlijkse bijdrage van alle leden wordt bepaald door de Raad van Bestuur en zal maximum het dubbel bedragen van de Lidbijdragen bij de VBR en de VWB. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Art. 11 Ontslag van de leden is te allen tijde vrij en gebeurt in principe schriftelijk bij de Raad van Bestuur, met dien verstande dat een lid wordt geacht ontslag te nemen als hij zijn jaarlijkse bijdrage niet betaalt binnen de maand vanaf de verzending van een herinnering bij gewone brief. Het lidmaatschap eindigt door ontslag, overlijden of uitsluiting. Op grond van zwaarwichtige redenen kan de Raad van Bestuur een lid schorsen tot zolang de Algemene Vergadering over de uitsluiting uitspraak heeft gedaan. De jaarlijkse bijdragen zijn nooit terugbetaalbaar.

Ill BESTUUR EN DAGELIJKS BESTUUR

Art. 12 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur. Deze raad is samengesteld uit tenminste drie leden. De bestuurders, die lid moeten zijn, worden benoemd door de Algemene Vergadering. Hun mandaat eindigt door ontslagneming of afzetting door de Algemene Vergadering. Een vrijwillig ontslag moet schriftelijk gebeuren bij de Raad van Bestuur. De afzetting door de Algemene Vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de Algemene Vergadering.

Art, 13 Bestuurders worden benoemd voor een termijn van zes jaar. De leden van de Raad zijn herkiesbaar. Bij het openvallen van een mandaat door overlijden, ontslag of afzetting, wordt een voorlopige bestuurder benoemd om dit mandaat te beëindigen.

Art. 14 De Raad van Bestuur benoemt onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester, Bij belet van de voorzitter wordt zijn functie overgenomen door de ondervoorzitter en bij belet van beiden, wordt zijn functie overgenomen door de oudste aanwezige bestuurder.

Art. 15 De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide macht voor het bestuur van de vereniging. Zijn enkel uitgesloten van zijn bevoegdheid, de handelingen die door de wet of onderhavige statuten uitsluitend tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoren.

Art. 16 De Raad van Bestuur vergadert op gewone bijeenroeping van de voorzitter of de secretaris en op verzoek van twee leden, telkens als dit wenselijk is, maar minstens tweemaal per jaar. Hij kan slechts beslissen indien de meerderheid van de leden aanwezig is. De Raad van Bestuur beslist als een college en zijn beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van aanwezige leden. Stemmen bij volmacht wordt niet toegestaan. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger beslissend. Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt door de secretaris, dat door de voorzitter of zijn plaatsvervanger op de volgende vergadering wordt voorgelezen ter goedkeuring en getekend door de voorzitter of zijn plaatsvervanger en minstens één van de andere bestuurders.

Art. 17 De bestuurders zijn slechts verantwoordelijk voor het uitoefenen van hun mandaat, dat onbezoldigd is.

Art, 18 Alle stukken die niet vallen onder het dagelijkse bestuur van de vereniging en die de vereniging binden, worden ondertekend door de voorzitter en een ander lid van de Raad van Bestuur. Tegenover derden zijn dezen niet gehouden enig bewijs voor te leggen. De Raad van Bestuur kan één of meerdere bestuurders aanstellen, belast met de handelingen van dagelijks bestuur onder meer met de geldige handtekening tegenover het bestuur van banken, spaarkassen en andere financiële instellingen. Alleszins wordt de dagelijkse briefwisseling ondertekend door de voorzitter of de secretaris in opdracht.

Art. 19 De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

IV ALGEMENE VERGADERING

Art. 20 Het maatschappelijke jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Art. 21 De Algemene vergadering bestaat uit aile effectieve leden. Een lid mag zich laten

vertegenwoordigen door een ander lid bij geschreven volmacht. Geen lid mag meer dan één ander lid vertegenwoordigen. Toegetreden leden kunnen worden uitgenodigd met raadgevende stem.

Art. 22 De Algemene Vergadering is bevoegd voor:

1° de wijzigingen van statuten,

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

3° het goedkeuren van de jaarrekening en begroting en de kwijting aan de bestuurders,

4' de benoeming en de afzetting van de commissarissen en de kwijting van de commissarissen,

6° de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

6° het uitsluiten van een lid,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

7° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

80 aile gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Tevens bespreekt en beslist de Algemene Vergadering omtrent alle punten die regelmatig door de Raad van Bestuur of bij ordemotie door één derde van de aanwezigen of van één twintigste van het aantal leden op de dagorde werden geplaatst

Art, 23 Ten laatste in de maand februari van elk jaar belegt de vereniging een gewone Algemene Vergadering voor de goedkeuring van de jaarrekening en de begroting.

Art. 24 De Raad van Bestuur roept ten minste veertien dagen op voorhand de Algemene Vergadering samen door middel van een schrijven dat de dagorde vermeldt Het samenroepen kan per gewone of elektronische post gebeuren. Op dezelfde wijze kan de Raad van Bestuur een bijzondere Algemene Vergadering beleggen bij een statutenwijziging, de uitsluiting van een lid en de vrijwillige ontbinding van de vereniging. Op schriftelijk verzoek van één vijfde van de leden, gericht tot de raad van Bestuur, moet de Raad van Bestuur binnen de éénentwintig dagen een bijzondere Algemene Vergadering bijeenroepen, De bijzondere Algemene Vergadering wordt uiterlijk gehouden op de veertigste dag na dit verzoek.

Art. 25 De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of zijn plaatsvervanger. De geldige samenstelling van de Algemene Vergadering is onafhankelijk van het aantal aanwezige leden en beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden en stemmen, behalve wanneer de wet hierop een uitzondering voorziet leder lid heeft één stem. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend.

Art. 26 Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten door de bijzondere Algemene Vergadering indien dit vemneld is op de oproeping en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig is of vertegenwoordigd is. Wordt dit aantal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering met dezelfde dagorde worden bijeengeroepen. Tussen de eerste en de tweede vergadering moeten minstens 15 dagen liggen. Deze tweede vergadering zal een geldig besluit kunnen nemen ongeacht het aantal aanwezigen. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede vergadering.

Art, 27 Dezelfde regels als deze omschreven in art. 26 gelden bij vrijwillige ontbinding van de vereniging.

Art, 28 Een meerderheid van twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid.

Art. 29 De notulen van de Algemene Vergadering worden opgenomen door de secretaris in een bijzonder register, dat ten zetel van de vereniging wordt bijgehouden en wordt ondertekend door de voorzitter van de vergadering en de secretaris, Alle leden evenals de belanghebbende derden kunnen hiervan inzage krijgen op schriftelijk verzoek gericht aan de Raad van Bestuur.

V JAARREKENING EN BEGROTING

Art. 30 De jaarrekening en de begroting worden door de penningmeester voorbereid, door de Raad van

Bestuur opgesteld en ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

VI ONTBINDING EN VEREFFENING

Art 31 Indien de vereniging minder dan drie leden telt, begint er een regularisatietermijn van zes maanden.

Art. 32 ln geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden overgedragen aan een andere vereniging die een gelijkaardig doel als dat van de V.Z.W. nastreeft.

Art. 33 Alles wat in onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorzien werd, zal worden geregeld door het huishoudelijk reglement, in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen.

BENOEMINGEN

De algemene vergadering heeft op 23 februari 2014 drie nieuwe bestuurders benoemd: Jetty Mees, Kristel Vandenberghe en Gisèle Van Rode. De mandaten van Harry Clavelle, Bert Van den Ende en Gilbert Geerts worden verlengd.

De Raad van Bestuur is aldus samengesteld als volgt:

Harry Clavelle, Kaarlijkstraat 22, 1860 Meise, geboren te Mechelen op 10/08/1945 Jetty Mees, Willem de Zwijgerlaan 32, Meise, geboren te Lier op 17/10/1950 Kriste! Vandenberghe, Buitenberg 11, 1860 Meise, geboren te Leuven op 12/05/60

4° Jetty Mees, Willem de Zwijgerlaan 32, Meise, geboren te Lier op 17/10/1950

5° Kristel Vandenberghe, Buitenberg 11, 1860 Meise, geboren te Leuven op 12/05/60

6° Gisèle Van Rode, Bosch 153, 1780 Wemmel, geboren te Wemmel op 02/07/1951.

Voor- la&hopden aen het Belgisch Staatsblad

De Raad van Bestuur heeft gekozen als

voorzitter: Harry Clavelle,

ondervoorzitter: Jetty Mees

secretaris: Kristel Vandenberghe

penningmeester: Gilbert Geerts

Al deze herbenoemingen en benoemingen gelden overeenkomstig de statuten voor een termijn van zes jaar.

Opgemaakt te Meise op 23 februari 2014, in 6 exemplaren, en getekend door bestuurders:

Harry Clavelle Gilbert Geerts

Voorzitter Penningmeester

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Neem en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de rechtspersoon ton aanzien ven dorden te vertogenwoordigen

Verso : Neem en handtekening

23/01/2012
ÿþMOo2.2

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

li

1111/11

Ondememingsnr : 4578.195.11

Benaming

(voluit) : Wielertoeristenclub De Fietsvrienden

(verkort) : WTC De Fietsvrienden

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Kaarlijkstraat 22 1860 Meise

Onderwerp akte : Herbenoemingen Raad van Bestuur

Ingevolge de Algemene Vergadering van 3 februari 2010 en de Raad van Bestuur op dezelfde

datum worden tot bestuurders herbenoemd:

1° Clavelle Harry, Kaarlijkstraat 22, 1860 Meise, geboren op 10/08/1945 te Mechelen

2° Van den Ende Hubert, Heusbloklaan 4, 1860 Meise, geboren op 06/07/1947 te Antwerpen

3° Geerts Gilbert, Willem de Zwijgerlaan 30,1860 Meise, geboren op 11/07/1948 te Antwerpen.

Diezelfde bestuurders hebben onder elkaar aangesteld als

voorzitter: Clavelle Harry,

secretaris: Van den Ende Hubert,

penningmeester: Geerts Gilbert.

Ai deze herbenoemingen gelden overeenkomstig de statuten voor een termijn van drie jaar.

Voor waar en echt verklaard,

Clavelle Harry Geerts Gilbert

voorzitter penningmeester

Op de Laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

1 0 JAN. 2012

BRUSSEL

Griffie

Coordonnées
WIELERTOERISTENCLUB DE FIETSVRIENDEN - CYCLI…

Adresse
Zetel: Kaarlijkstreat 22 1860 Meise

Code postal : 1860
Localité : MEISE
Commune : MEISE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande