WILDBEHEEREENHEID TUSSEN VAART EN MOLENBEEK, AFGEKORT : WBE TUSSEN VAART EN MOLENBEEK

Association sans but lucratif


Dénomination : WILDBEHEEREENHEID TUSSEN VAART EN MOLENBEEK, AFGEKORT : WBE TUSSEN VAART EN MOLENBEEK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 457.100.424

Publication

03/03/2014
ÿþ ,C' in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte





Jli!!1,11111111!ll

191

bel

az

Be Sta

BELGÈleergelegd ter griffie dêf Rechtbank van Koopfrapdf ,~ f 2014 te Leuven, de 1 ~' º% ~ ~

DE~i~l,ER,

UTSPf_An

MON ITEUf

2 4 -02-

BELGISCH ST

Benaming : W1LDBEHEEREENHEID TUSSEN VAART EN MOLENBEEK VZW

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Wilselsesteenweg 52, 3020 Herent

Ondememingsnr :

Voorwerp akte : aanpassing statuten

Tijdens de algemene statutaire vergadering van de bestuurders van de Wildbeheereenheid Tussen Vaart en Molenbeek VZW , gehouden op 17 september 2013, werden de statuten aangepast en de aanpassingen unaniem goedekeurd

' STATUTEN

TITEL I,  NAAM  ZETEL --WERKGEBIED  DOEL  DUUR

Artikel 1

De vereniging draagt de naam: "WILDBEHEEREENHEID TUSSEN VAART EN MOLENBEEK VZW" of afgekort

"WBE TUSSEN VAART EN MOLENBEEK VZW".

Artikel 2

De zetel van de WBE is gevestigd: Wilselsesteenweg 52, 3020 Herent.

Gerechtelijk Arrondissement Leuven.

De zetel kan door beslissing van de algemene vergadering worden gewijzigd.

Artikel 3

Het werkgebied van de wildbeheereenheid bestaat uit het gebied van de vrijwillig aangesloten jachtrechthouders/jachtgroepen, evenals de aansluitende jachtvelden, zoals in detail vermeld in het

huishoudelijk reglement en in het wildbeheerplan dat telkens voor een welbepaalde periode wordt goedgekeurd door de algemene vergadering op voorstel van de raad van bestuur. Het samenvoegen van de afzonderlijke jachtrevieren is gericht op het principe van vrijwilligheid.

Artikel 4

De vereniging heeft tot doel om in het werkgebied:

a, de onderlinge samenwerking en goede verstandhouding tussen de toegetreden jagers te bewerkstellingen,

b« door gezamenlijk overleg, onderlinge behulpzaamheid, studie en onderzoek te werken voor het behoud en de verbetering van de wildstand en zijn leefgebied.

c. een wildbeheer te realiseren in overeenstemming met de plaatselijke belangenafweging tussen wild, land- en bosbouw, natuurbescherming en jacht,

Het doel en het werkingsprincipe zijn tevens gericht op een verbeterd toezicht.

Alle activiteiten en handelingen die deze doelstellingen kunnen bevorderen, inbegrepen de verwerving van

roerende en onroerende goederen, zijn toegelaten.

Artikel 5

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

; TITEL Il  LEDEN  RECHTEN EN PLICHTEN

Artikel 6

De WBE kent effectieve leden met stemrecht en toegetreden leden zonder stemrecht. Het aantal leden is

onbeperkt, maar moet minstens uit 5 effectieve leden bestaan.

De ondergetekende oprichters zijn de eerste leden. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor

de verbintenissen die de vereniging aangaat.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzii van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Als effectief lid wordt beschouwd: de jachtrechthouder van een zelfstandig bejaagbaar jachtrevier, zonder grensgeschillen, in het werkingsgebied van de WBE, Elke jachtgroep kan slechts 1 effectief lid afvaardigen bij de raad van bestuur of in de algemene vergadering.

Als toegetreden lid wordt beschouwd: de niet-effectieve leden en de leden van het adviserend coürdinatiecomité.

Het is logisch dat per jachtgroep slechts één persoon stemrecht heeft.

Artikel 7

Kandidaten "effectief lid" dienen een schriftelijk verzoek tot toetreden in bij de voorzitter van de wildbeheereenheid, via de jachtrechthouder die normaal het wettelijk vereist jachtplan indient en dit met betrekking tot een duidelijk afgebakend gebied.

Het verzoek dient op voorstel van de raad van bestuur van de WBE aangevuld met een gedetailleerde opgave der jachtrechten en de bewijsmiddelen in geval van geschillen.

Kandidaten "toegetreden lid" dienen eveneens een schriftelijk verzoek te richten aan de voorzitter van de WBE. De beslissing ter zake dient getroffen uiterlijk de tweede vergadering volgend op de aanvraag. De beslissing wordt schriftelijk betekend aan de aanvrager.

Door hun toetreding aanvaarden de leden de jacht en haar basisfilosofie die het verstandig gebruik van wildsoorten en hun leefgebied beoogt.

Zij erkennen de onderling overeengekomen grenzen van de jachtterreinen in de WBE zoals die op het neergelegde plan gezamenlijk werden aangeduid en verbinden er zich toe deze grenzen evenals de integriteit van het jachtgebied van de andere leden in deze WBE te eerbiedigen, niet te bejagen, noch te laten bejagen. Ieder !id is gehouden om zich in te spannen tot het behouden van de jachtrechten die hij bij zijn toetreding in de WBE bezit, te blijven huren en zich te onthouden van onderlinge opbiedingen.

Ieder lid dient er daarenboven over te waken dat zijn jachtgebied voldoet aan de wettelijk vereisten, indien dit niet het geval is, kan dit leiden tot verwijdering uit de WBE.

Jachtrechten die rechtstreeks of door tussenpersonen in het verleden werden bekomen, nu verkregen of in de toekomst worden verkregen zowel van particulieren als van openbare instanties, bij onderhandse of publieke verpachtingen in het jachtveld van andere leden van de WBE zullen hen worden afgestaan aan dezelfde voorwaarden ais de huurovereenkomst.

Artikel 8

De effectieve leden zijn een bijdrage verschuldigd van maximum 500 euro per jaar Het bedrag van de jaarlijkse

bijdrage wordt door de raad van bestuur voorgesteld en door de algemene vergadering goedgekeurd.

Artikel 9

Als lid kan tot de vereniging toetreden: ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die door de algemene

vergadering met een 2/3 meerderheid wordt aanvaard,

Artikel 10

a. Elk lid kan steeds uit de vereniging treden door een schriftelijke opzegging gericht aan de raad van bestuur.

De opzegging wordt ter kennis gebracht van alle leden op de eerstvolgende algemene vergadering en zal slechts het eerstvolgende werkingsjaar uitwerking hebben.

b. De opzegging van het lidmaatschap namens de vereniging kan door de algemene vergadering beslist warden en wordt betekend, De opzegging dient de reden te vermelden.

c. De uitsluiting van een lid wegens emstige inbreuken op de gemeenschappelijke doelstellingen of benadeling van vereniging gaat onmiddellijk in na de betekening van de beslissing van de algemene vergadering, genomen met meerderheid van twee derde der stemmen,

Onverminderd het recht van de vereniging of haar leden om vergoeding te eisen van uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben deze geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen zij nooit teruggave of vergoeding vorderen van eventuele gestorte bijdragen of gedane inbrengsten.

TITEL III  RAAD VAN BESTUUR & ALGEMENE VERGADERING

Artikel 11

De WBE wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste DRIE effectieve leden, benoemd door de algemene vergadering voor de duur van zes jaar. Ze voeren hun mandaat kosteloos uit. Ze worden benoemd door de algemene vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. De raad van bestuur voert zijn bevoegdheid uit als een college. Hun mandaat kan onbeperkt hernieuwd worden.

Elke bestuurder kan steeds zijn mandaat opzeggen door een schriftelijke opzegging gericht aan de raad van bestuur.

Bij de samenstelling van de raad van bestuur dient er bijzondere zorg voor gedragen te worden om zo ruim mogelijk de diversiteit van de verschillende jachtvelden (of groepen) te bestrijken.

De algemene vergadering kan bij meerderheid van stemmen, bestuurders afzetten en indien deze niet kunnen vervangen worden door een eventuele medejachtrechthouder van hetzelfde jachtrevier, dan zal de algemene vergadering zelf een vervanger aanduiden.

Bij ontslag of overlijden van een bestuurder zal de raad van bestuur voorzien in een vervanger tot de eerstvolgende algemene vergadering een nieuwe bestuurder kan kiezen.

~

.a

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Deze tijdelijke vervangende bestuurder zal medejachtrechthouder moeten zijn van de overleden of ontslagnemende bestuurder.

Indien de overleden of ontslagnemende bestuurder geen medejachtrechthouder heeft, zal de raad van bestuur gemachtigd zijn een tijdelijke, vervangende bestuurder te kiezen onder zijn effectieve leden van de algemene vergadering.

Bij ontslag blijft de bestuurder verantwoordelijk voor de uitvoering van zijn mandaat, tot hem ontlasting wordt verleend door de algemene vergadering.

De benoeming, het ontslag of een afzetting van bestuurders of een gemachtigde, worden binnen één maand bekend gemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad en worden neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Artikel 12

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, één of meer ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter en bij afwezigheid de ondervoorzitter is tesamen met de secretaris belast met de interne en externe zaken.

De voorzitter roept de raad van bestuur samen per gewone brief of mail, minimum 8 dagen vooraf, stelt de agenda op en zit de vergadering voor.

Ingeval van afwezigheid of belet van de voorzitter worden zijn taken overgenomen door de ondervoorzitter en bij gebreke door de oudste aanwezige bestuurder.

De secretaris maakt van de vergaderingen van de raad van bestuur en van de algemene vergadering notulen op die hij samen met de voorzitter ondertekent en toevoegt aan het de daartoe bestemde registers die hij dient te bewaren.

De

penningmeester zorgt voor de inning van gelden en uitgaven, het bijhouden van de boekhouding en alleen zijn handtekening is geldig voor de financiële verrichtingen van de vereniging. Hij stelt jaarlijks een begroting op die ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de algemene vergadering.

Penningmeester en secretaris verzorgen samen de lopende zaken en dagelijkse briefwisseling,

Artikel 13

De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing wordt genomen bij gewone meerderheid van stemmen, Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of diegene die hem vervangt, doorslaggevend.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering worden voorbehouden.

De raad van bestuur treedt op als eiser en als verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanvaarden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid voor bepaalde handelingen en taken, op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan een van de bestuurders of zelfs (met machtiging van de algemene vergadering) aan een andere persoon die al dan niet lid is van de vereniging.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht, mits deze reglementen voorafgaandelijk door de algemene vergadering zijn goedgekeurd.

Hij kan alle handelingen van beheer verrichten en eveneens alle daden van beschikking stellen met inbegrip vervreemding, zelfs om niet, van roerende en onroerende goederen, lening en uitlening, van alle handels- en bankverrichtingen.

Artikel 14

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden met stemrecht en alle toegetreden leden met adviesrecht. Ze worden door de raad van bestuur schriftelijk of per mail bijeengeroepen, minstens 8 dagen voor de vergadering, Ze wordt verplicht bijeengeroepen op verzoek van ten minste 1/5 van de effectieve leden. De uitnodiging tot vergadering vermeldt plaats, datum, uur en agenda.

Elk effectief lid kan zich laten vertegenwoordigen door een andere lid op de algemene vergadering, Een lid kan echter slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk effectief lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Tot de algemene vergadering worden volgende personen met adviesrecht uitgenodigd;

Een vertegenwoordiger van ANB; zijn ambtsgebied omvat het werkingsgebied van de WBE of het

grootste deel ervan.

Een vertegenwoordiger van erkende gewestelijke of regionale natuurverenigingen of streekgebonden

natuurverenigingen, die in het werkingsgebied van de WBE actief zijn.

- Een vertegenwoordiger van de landbouwraad van een of meer gemeenten gelegen in het werkingsgebied van de WBE, of bij ontstentenis een lid aangeduid op voordracht van de Pandbouwsector,

- Een vertegenwoordiger van de bosbouwsector.

De algemene vergadering zal plaatsvinden tijdens de maand januari. Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen niet worden behandeld, behalve bij hoogdringendheid en mits goedkeuring van de voorzitter.

In de gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen, Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

} Voor behouden aan het Belgisch Staatsblad

v

Luik B - Vervolg

Tot wijziging van de statuten, uitsluiting van een lid, ontbinding van de vereniging kan slechts worden besloten indien ten minste 2/3 van de effectieve leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissing van de algemene vergadering moet hiervoor met 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

Indien het aanwezigheidsquorum van 2/3 niet bereikt wordt, kan een nieuwe algemene vergadering worden bijeengeroepen, die niet binnen een termijn van 15 dagen wordt gehouden. Deze tweede vergadering kan een beslissing nemen, ongeacht het aantal aanwezige leden.

Artikel 15

De algemene vergadering is bevoegd voor:

1. de wijziging van de statuten

2. de verkiezing en afstelling van de bestuurders

3. de kwijting aan de bestuurders

4. de goedkeuring van de begroting en de rekeningen

5. de toetreding en uitsluiting van de leden de effectieve en de toegetreden

6. de ontbinding van de vereniging

7, de omzetting van de vereniging in en vennootschap met een sociaal oogmerk

8, alle beslissingen die de grenzen overschrijden van de wettelijke of door de statuten aan de Raad van Bestuur opgedragen bevoegdheden

9, goedkeuren en/of aanpassen van het reglement van inwendige orde

10< alle andere gevallen waarin de statuten dit vereisen

De algemene vergadering is wettelijk bevoegd voor de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging, ingeval die wordt toegekend, alsook de kwijting aan de commissarissen.

Artikel 16

Van de vergaderingen (raad van bestuur en algemene vergaderingen) worden notulen opgesteld. Deze worden door de voorzitter en de secretaris ondertekend en bewaard In daartoe bestemde registers op de zetel van de vereniging.

De inzage van de registers wordt aan alle effectieve leden toegestaan na schriftelijke vraag aan de raad van bestuur en In het bijzijn van de voorzitter of de secretaris.

TITEL IV -- BEGROTING EN REKENING -- ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 17

Het boekjaar van de WBE loopt van 1 januari tot 31 december, De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begroting voor en legt ze jaarlijks ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

Artikel 18

Behoudens de gerechtelijke ontbinding en deze van rechtswege kan alleen de algemene vergadering hiertoe

besluiten met inachtname van de procedure voorzien in artikel 15 dezer.

Zij benoemt dan een of meerdere vereffenaars, bepaalt tevens hun bevoegdheid evenals de

vereffeningsvoorwaarden,

De algemene vergadering bepaalt de bestemming van de netto activa.

Deze bestemming moet ten gunste komen van een instantie of vereniging ter bevordering van de jacht.

Artikel 19

Een huishoudelijk reglement kan deze statuten aanvullen zonder echter af te wijken van wat in de voorgaande artikelen bepaald werd.

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld en ook niet in een aanvullend huishoudelijk reglement is geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wijzigingen toepasselijk.

Goedgekeurd op de algemene vergadering van 17 september 2013.

Getekend:

(Voornaam, naam, functie)

Marc Van Olmen, secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

27/04/2011
ÿþ MOD 2.2

`LE-f ;~ l In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

111111111111.1111111!111111

~~

Neerget~ ter ~~handel

ret:ennk,van lo~~ iie .e~-" ~ ~IER" ~.

Ondernemingsnr : 4571.00424

Benaming

(voluit) : Wildbeheereenheid Tussen Vaart en Molenbeek vzw

(verkort) : WBE Tussen Vaart en Molenbeek vzw

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Wilselsesteenweg 52, 3020 Herent, Belgie

Onderwerp akte : Aanpassing lijst leden van Bestuur

Op de Algemene Vergadering van 11 januari 2011 heeft de heer Gustaaf Van Roey zijn ontslag als lid van

" het Bestuur en als voorzitter ingediend. Dit werd door de Algemene Vergadering aanvaard. Het Bestuur wordt verder gezet door de heren Karel Lacquet, Willem Van Craenenbroeck, Robert Van Sweevelt en Marc Van Olmen.

Op de vergadering van het Bestuur van 27 februari 2011 werden de bestuursfuncties als volgt verdeeld :

" Karel Lacquet, voorzitter

" Willem Van Craenenbroeck, Ondervoorzitter

* Robert Van Sweevelt, penningmeester

* Marc Van Olmen, secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
WILDBEHEEREENHEID TUSSEN VAART EN MOLENBEEK,…

Adresse
WILSELSESTEENWEG 52 3020 HERENT

Code postal : 3020
Localité : HERENT
Commune : HERENT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande