WIT-GELE KRUIS VLAAMS-BRABANT, AFGEKORT : WGK VL-BRABANT

Association sans but lucratif


Dénomination : WIT-GELE KRUIS VLAAMS-BRABANT, AFGEKORT : WGK VL-BRABANT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 458.516.129

Publication

30/09/2014
ÿþII

iltitln1111

MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerleg ging van de akte ter griffie

MONITEUR BELGE NEERGELEGD

9- 201

23

STAAT

BELGISCH

15 SEP. 2014

s%iflieechtbank van Koophandel

te Luitatip

UI

Ondernemingsnr 0458.516.129

Benaming

(voluit) Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant

(verkort) : WGK

Rechtsvorm: VZW

Zetel: Staatsbaan 4A, 3210 Lubbeek

Onderwerp akte Benoeming bestuurders, Herbenoeming bestuurders, Statutenwijziging

De algemene vergadering, in haar zitting van 26 juni 2014 neemt volgende beslissing m.b.t. -Benoeming van bestuurder

Mevrouw Maria Reinhilde Casteels, Nieuwstraat 38, 3060 BERTEM, RR: 60083126425 wordt benoemd tot bestuurder voor een termijn van 6 jaar, tot het jaar 2020

-Herbenoeming van bestuurders

Mevrouw Bernadette Dierckx de Casterlé, Endepoel 20A, 3210 Lubbeek, RR: 61031110690 en de heer Johan Van de Kerckhove, Heuvelstraat 16, 3052 Blanden, RR: 43070821710 worden benoemd tot bestuurders voor een termijn van 6 jaar tot het jaar 2020

-De Raad van Bestuur is hierdoor als volgt samengesteld:

Mevr. Maria Reinhilde Casteels, Nieuwstraat 38, 3060 Bertem

Dhr. Piet De Greef, Bunderstraat 89, 1745 Opwijk

Prof. dr. Bernadette Dierckx de Casterlé, Endepoel 20A, 3210 Lubbeek

Dr. Chris Geens, Europalaan 27, 1600 Sint-Pieters-Leeuw

Dhr. Bert Meulemans, Vogelzangwijk 14, 3190 Boortmeerbeek

Dhr. Rudy Poedts, Nekwinkelstraat 8, 3020 Veltem-Beisem

Dhr, Dominiek Roelandts, Molenstraat 21, 3473 Waanrode

Mevr, Lon Sermeus-Holzer, Bijlokstraat 180, 3020 Herent

Prof. Em. dr, Johan Van de Kerckhove, Heuvelstraat 16, 3052 Blanden

De statuten, goedgekeurd door de algemene vergadering van 20 juni 2013, werden door de algemene vergadering, in haar zitting van 26 junr 2014 aangepast en met eenparigheid van stemmen goedgekeurd.

Wijziging artikel 17;

" De raad van bestuur kan na geldige beraadslaging, vastgelegd in het proces-verbaal, verdere bevoegdheden en/of af te handelen opdrachten per brief, telefax of e-mail bestendigen"

door

"Na beslissing van de voorzitter kan de raad van bestuur via telefoonconferentie of eender welk ander communicatiemiddel worden gehouden.

In ieder geval kan elke bestuurder die niet fysiek aanwezig is bij een beraadslaging van de raad van bestuur eraan deelnemen, per telefoon, via videoconferentie of elk ander gelijkaardig communicatiemiddel.

Bert Meulemans Piet De Greef,

Bestuurder, voorzitter Bestuurder, cndervoorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

In aile gevallen, zoals omschreven in de 2 voorgaande alinea's dient de stem van de bestuurder die niet fysiek aanwezig is bij de beraadslaging bevestigd te worden. Dit kan door het ondertekenen van het procesverbaal van de beraadslaging of via het versturen van een fax naar de maatschappelijke zetel."

Toevoeging van art. 33:

Art.33. Bestuurders worden vergoed voor hun participatie aan de vergaderingen van de raad van bestuur en vergaderingen die in opdracht van de raad van bestuur plaats vinden.

Toevoeging van art. 34:

Art.34, De concrete werking van de algemene vergadering en de raad van bestuur worden verder geconcretiseerd in een intern charter.

GEWIJZIGDE GECOÖRDINEERDE STATUTEN

Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant vzw

Staatsbaan 4A, 3210 Lubbeek

Identificatienummer. 18789 / 96

Ondememingsnummer: 458 516 129

TITEL I. - Benaming, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging wordt genoemd: «Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant», Haar werkterrein strekt zich in beginsel uit over de provincie Vlaams-Brabant.

Art, 2, De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 3210 Lubbeek, Staatsbaan 4A. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Leuven.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel verpleegkundige zorgen aan te bieden aan de zieke of de hulpbehoevende in aile levensfasen om bij te dragen tot zijn gezondheid, zijn welzijn en zijn kwaliteit van leven thuis of in een thuisvervangend milieu, zo lang als mogelijk en in het belang van de patiënt.

Ze werkt hiertoe nauw samen met alle verstrekkers, diensten of instellingen die bijdragen tot dit doel en/of nodig zijn om dit doel te bereiken. Desgewenst kan ze zelf alle diensten of voorzieningen, andere dan verpleegkundige verzorging, inrichten om dit doel te realiseren.

De vereniging steunt in haar optreden op de christelijke waarden, met erkenning van de waarde en overtuiging van ieder persoon, ongeacht leeftijd, geslacht, ras of geloofsovertuiging.

Art. 4. De vereniging is opgericht voor een onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL Il.  Leden, aanneming, ontslagneming, verplichtingen

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt. Het mag niet minder zijn dan vijf.

Art. 6. De raad van bestuur beslist over de aanneming van nieuwe leden met een meerderheid van 2/3de der stemmen.

Bij de aanduiding van leden kan de Raad van Bestuur onderscheid maken tussen effectieve leden en toegetreden leden. Enkel effectieve leden hebben stemrecht. Toegetreden leden hebben een raadgevende stem.

Art. 7. De Federatie van de Wit-Gele Kruisverenigingen van Vlaanderen vzvv, is van rechtswege lid van de vereniging.

Art. 8. De ontslagnemingen en uitsluitingen van leden geschieden, op de wijze bepaald door artikel 12 van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002; de vereiste meerderheid voor de uitsluitingen bedraagt 2/3de van de stemmen.

Werkende en toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vereniging terugtrekken door een schrijven per fax, gewone brief en/of per aangetekend schrijven te richten aan de Secretaris of de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

Bert Meulemans Piet De Greef,

Bestuurder, voorzitter Bestuurder, ondervoorzitter

J t .. e ' 3 MOD 2,2

..,

TITEL III, - Bestuur, dagelijks beheer

Art, 9. De ontslaggevende of uitgesloten leden, evenals de erfgenamen of rechthebbenden van de overleden leden, hebben geen recht op het maatschappelijk fonds van de vereniging. Zij kunnen het bedrag van de bijdragen of toelagen, gestort door hen of door hun rechtsvoorgangers, niet terugeisen.

Art. 10. De leden zijn tot geen financiële bijdrage verplicht. Zij hebben geen persoonlijke verplichting uit hoofde van de verbintenissen aangegaan door de vereniging.

Art. 11. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste vier leden, benoemd door de algemene vergadering der leden met 2/3de der stemmen, voor ten hoogste zes jaar en te allen tilde door haar afstelbaar. Zij zijn herkiesbaar. Wanneer de mandaten bij het verstrijken van de voorziene

tijd niet hernieuwd werden, blijven de bestuurders hun mandaat voortzetten totdat In hun vervanging wordt voorzien.

Art. 12. Ingeval een mandaat bij de raad van bestuur openvalt, benoemt de eerstkomende algemene vergadering een bestuurder die het mandaat van zijn voorganger voltooit.

Art. 13. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en een ondervoorzitter.

Art. 14. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of, bij zijn ontstentenis, door de ondervoorzitter.

De bijeenroeping (uitnodiging, notulen, ...) kunnen per brief, telefax of email verzonden worden aan de bestuurders.

De zittingen worden voorgezeten door de voorzitter, bij zijn afwezigheid door de ondervoorzitter.

Art. 15. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college. Dit betekent dat de helft van de leden aanwezig moet zijn, en daarvan een gewone meerderheid akkoord moet gaan.

De raad van bestuur mag slechts uitspraak doen indien de meerderheid der leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Bij verhindering mag elke bestuurder een schriftelijke volmacht geven aan één van zijn collega's. Een bestuurder mag geen drager zijn van meer dan één volmacht.

De beslissingen worden getroffen bij volstrekte meerderheid van stemmen; bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van zijn plaatsvervanger beslissend.

Zij worden vastgelegd in processen-verbaal, die door de secretaris opgemaakt en, na goedkeuring in de volgende vergadering, ondertekend worden door de voorzitter of de ondervoorzitter en de secretaris.

De uittreksels die men ervan moet geven, in rechte of eiders, worden getekend door de voorzitter, of de ondervoorzitter, of de secretaris.

De notulen worden bewaard in een notulen register dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het KB. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Art. 16. De raad van bestuur is bekleed met de meest uitgebreide machten voor het bestuur en het beheer van de vereniging.

De raad van bestuur mag in die zin aile roerende en onroerende handelingen stellen: verkopen en kopen, lenen en ontlenen, alle handels- en bankverrichtingen stellen, hypotheek geven, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, hypothecaire handlichting geven, in één woord, de vereniging op de meest uitgebreide wijze en in alle omstandigheden geldig verbinden.

De voorwaarden van de overeenkomsten, die door het Wit-Gele Kruis kunnen gesloten worden met instellingen en organismen, moeten aangenomen worden met een meerderheid van 2/3de der stemmen.

Ook benoemt de raad van bestuur, hetzij zelf, hetzij bij opdracht, de personeelsleden van de vereniging en ontslaat ze. Hij bepaalt hun bevoegdheden en hun bezoldiging, mits inachtneming van de minima criteria zoals ze door de Federatie van de Wit-Gele Kruisverenigingen van Vlaanderen, vzw werden vastgesteld.

De raad van bestuur benoemt een secretaris die tevens directeur is van het provinciaal secretariaat. De secretaris is verantwoordelijk tegenover de raad van bestuur voor het opstellen van de verslagen, de briefwisseling, de bijeenroeping van de algemene vergadering, de raad van bestuur.

Bert Meulemans Flet De Greef,

Bestuurder, voorzitter Bestuurder, ondervoorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Hij is verantwoordelijk voor al de geldverhandelingen van de vereniging, het bewaren van de documenten die door een reglementering ter zake zijn voorgeschreven, het opmaken van statistieken, alsmede de financiële toestand. Op de algemene vergadering legt hij de rekeningen ter goedkeuring voor.

De Raad van Bestuur is bevoegd om aile handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig zijn of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 van de wet op de vzw van 2 mei 2002 de Algemene vergadering exclusief bevoegd is.

Art. 17. De raad van bestuur kan het dagelijks beheer van de vereniging, met het gebruik van de maatschappelijke handtekening, opdragen aan de directeur, die met raadgevende stem in aile bestuursorganen zetelt

De raad van bestuur kan eveneens welbepaalde bevoegdheden opdragen aan eender welke mandataris van zijn keuze,

Na beslissing van de voorzitter kan de raad van bestuur via telefoonconferentie of eender welk ander communicatiemiddel worden gehouden.

In ieder geval kan elke bestuurder die niet fysiek aanwezig is bij een beraadslaging van de raad van bestuur eraan deelnemen, per telefoon, via videoconferentie of elk ander gelijkaardig communicatiemiddel.

In aile gevallen, zoals omschreven in de 2 voorgaande alinea's dient de stem van de bestuurder die niet fysiek aanwezig is bij de beraadslaging bevestigd te worden. Dit kan door het ondertekenen van het procesverbaal van de beraadslaging of via het versturen van een fax naar de maatschappelijke zetel.

Art. 18. Rechtsvorderingen, zowel als eiser of als verweerder, worden ingesteld of verdedigd door de raad van bestuur in naam van de vereniging, op vervolging en benaarstiging van de voorzitter en van de ondervoorzitter, of van één van beiden en een bestuurder.

Art. 19. Alle stukken, die de vereniging tegenover derden binden buiten de stukken die tot het dagelijks beheer behoren, worden geldig getekend door de voorzitter en de ondervoorzitter, of door één van beiden en een bestuurder.

Art, 20. De vereniging kan bijgestaan worden door een adviseur aangeduid in overeenstemming met de aartsbisschop van het bisdom Mechelen - Brussel. Deze afgevaardigde wordt op alle vergaderingen van de raad van bestuur en/ of van de algemene vergadering uitgenodigd; hij heeft een raadgevende stem.

TITEL IV. - Algemene vergadering

Art. 21. De algemene vergadering is het opperste gezag van de vereniging,

Behoren uitsluitend tot haar bevoegdheid:

1° de wijzigingen van de statuten;

20 de benoeming en de afzetting van de bestuurders; de uitsluiting van leden.

30 de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend.

4° de kwijting aan de bestuurders en commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

6° de ontbinding van de vereniging;

7° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

80 aile gevallen waarin de statuten dat vereisen

Art. 22. Er moet ten minste elk jaar, in de loop van het eerste semester een gewone algemene vergadering gehouden worden.

Bert Meulemans Piet De Greef,

Bestuurder, voorzitter Bestuurder, ondervoorzitter

' u

J

e M0022

Een buitengewone vergadering kan gehouden worden telkens ais het belang van de vereniging dat eist Zij

moet gehouden warden wanneer ten minste één vijfde van de effectieve leden het eist

Elke vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid op

de bijeenroepingsbrief.

Aile leden moeten erop uitgenodigd worden.

Art. 23. De raad van bestuur roept de algemene vergadering bijeen bij gewone omzendbrief, telefax of per email, ten minste acht dagen vác5r de bijeenkomst, aan elk van de leden geadresseerd, en in naam van de raad van bestuur ondertekend door de voorzitter of, bij zijn ontstentenis, door de ondervoorzitter, samen met de secretaris. De bijeenroepingsbrief bevat de agenda.

Art. 24. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij zijn afwezigheid, door de ondervoorzitter of, bij hun afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders. De voorzitter duidt de secretaris voor de vergadering aan.

Art. 25. leder lid heeft het recht aanwezig te zijn op en deel te nemen aan de algemene vergadering, hetzij persoonlijk, hetzij door eender welke door hem gekozen mandataris die zelf lid is en aan wie hij volmacht heeft gegeven. Geen mandataris mag echter over meer dan één volmacht beschikken.

Alle leden hebben gelijk stemrecht; ieder beschikt over één stem.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2014 - Annexes du Moniteur belge Art. 26. De algemene vergadering is geldig samengesteld welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden zij en haar beslissingen worden genomen bij volstrekte meerderheid van stemmen.

Voor een statutenwijziging is echter een aanwezigheidsquorum van 2/3de van de leden vereist, en een stemmenquorum van 2/3de van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Een bijzonder stemmenquorum van 4/5de van de aanwezige of vertegenwoordigde leden is vereist voor een wijziging van het doel of voor de ontbinding van de vereniging.

Wanneer het aanwezigheidsquorum niet wordt gehaald, mag een 2de vergadering worden belegd. Deze mag echter slechts 15 dagen na de eerste doorgaan. Deze kan beslissen, ongeacht het aantal aanwezige leden. De beslissingen worden getroffen met de voormelde bijzondere stemmenquora.

Art. 27. De beslissingen van de algemene vergadering worden vastgelegd in processen-verbaal, die ondertekend worden door de voorzitter van de algemene vergadering en de secretaris, evenals door de leden die erom vragen. De uittreksels die ervan moeten geleverd worden, in rechte of elders, worden ondertekend door de voorzitter of de ondervoorzitter van de raad van bestuur of door de secretaris. Deze uittreksels worden afgeleverd aan elke deelgenoot of elke derde, die daarom vraagt, mits deze laatste een wettig belang doet blijken.

De notulen worden bewaard in een notulen register dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen in overeenstemming met de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

TITEL V Rekeningen, begroting

Art. 28. Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

De raad van bestuur maakt tijdig de rekeningen van het verlopen dienstjaar en de begroting voor het

komende diensijaar op. Beide worden aan de gewone algemene vergadering ter goedkeuring voorgelegd.

De algemene vergadering duidt een commissaris -revisor aan die verslag uitbrengt aan de jaarlijkse algemene vergadering waarvan de dagorde de goedkeuring van de jaarrekeningen voorziet. Het mandaat van de commissaris -revisor is vastgesteld op drie jaar.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 van de wet op de vzw en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies van de wet op de vzw. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 van de wet op de vzw en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

Bert Meulemans Piet De Greef,

Bestuurder, voorzitter Bestuurder, ondervoorzitter

" J" MOD 2.2

TITEL VI. - Ontbinding, vereffening

Art. 29. In geval van vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering één of twee vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheden.

Art. 30. in geval van ontbinding, zij weze vrijwillig of ingevolge rechterlijke beslissing, op welk ogenblik en voor welke oorzaak zij zich ook voordoet, wordt het patrimonium van de vereniging besteed aan één of meerdere werken met soortgelijk doel en voorwerp en met christelijke inslag, aangeduid door de algemene vergadering.

TITEL VII. - Allerlei bepalingen

Art. 31. De algemene vergadering beslist over alle moeilijkheden, die zouden rijzen in verband met de betekenis van deze statuten of met de beslissingen die door de vereniging genomen worden.

Art. 32. Er wordt woonplaats gekozen ten zetel van de vereniging. Door deze keuze van woonplaats wordt de rechtsmacht aangewezen voor het beslechten van aile geschillen die tussen de vereniging en derden zouden kunnen ontstaan,

Art.33. Bestuurders worden vergoed voor hun participatie aan de vergaderingen van de raad van bestuur en vergaderingen die in opdracht van de raad van bestuur plaats vinden.

Art.34. De concrete werking van de algemene vergadering en de raad van, bestuur worden verder geconcretiseerd in een intern charter.

oeze statuten, goedgekeurd, door de algemene vergadering op 20 juni 2013

werden aangepast en goedgekeurd door de algemene vergadering van 26 juni 2014, gehouden te Lubbeek van 19 uur tot 19.23 uur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

06/03/2014
ÿþMOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergefegd ter griffie der Rechtbank van Koopharidot tee Leuven, de 5 1`;ns nit

DE GRIFFIER,

Griffie

Ondernemingsnr : 0458.516.129

Benaming

(voluit) : Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant

(verkort) : WGK VI-Brabant

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Staatsbaan 4 A, 3210 Lubbeek

Onderwerp akte : Ontheffing en benoeming directeur

De Raad van Bestuur, in haar zitting van 20 juni 2013 neemt volgende beslissing m.b,t. - Ontheffing en Benoeming directeur

ln overeenstemming met het artikel 16 en 17 van de statuten, en in het verlengde van de besluitvorming tijdens de Raad van Bestuur van 20 juni 2013, ontheft de Raad De heer François Bettens, Molenstraat 40, 2018 Antwerpen, geboren te Antwerpen op 3 februari 1953, rijksregistemummer 530203 547 05, uit de functie algemeen directeur ad interim van de vereniging en dit met ingang vanaf 24 januari 2014,

De Raad draagt het dagelijks bestuur van de verening met het gebruik van de maatschappelijke handtekening, op aan algemeen directeur Mevrouw Grietje Pitteljon, Chemin du Bois de Rebecq 3, 1430 Rebecq - geboren te Roeselare op 13 december 1964 - rijksregistemummer 641213 198 64, en dit met ingang vanaf 1 december 2013.

Getekend:

Bert Meulemans Piet De Greef,

Bestuurder, voorzitter Bestuurder, ondervoorzitter

Lubbeek, 23 december 2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting or organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

15/10/2013
ÿþln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MOD 2.2

i

be a B. st;

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van knot n e2~13 te Leuven, de t)

eft R1FF!ER.

Ondernem ingsnr : 0458.516.129

Benaming

(voluit) : Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant

(verkort) : WGK VI-Brabant

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Staatsbaan 4 A, 3210 Lubbeek

Onderwerp akte : Herbenoeming bestuurder Rudy Poedts,

Statutenwijziging

De Algemene Vergadering, in haar zitting van 20 juni 2013 neemt volgende beslissing m.b.t.

- Herbenoeming bestuurder Rudy Poedts

Herbenoeming (verlenging) voor een termijn van 6 jaar zijnde tot het jaar 2019, bestuurder De Heer Rudy Poedts, Nekwinkelstraat 8 te 3020 Veltem-Beisem - geboren te Mechelen op 1 december 1964 - rijksregistemummer 641201 457 68

De statuten, goedgekeurd door de algemene vergadering van 24 juni 2009, werden door de algemene vergadering, in haar zitting van 20 juni 2013 aangepast en met eenparigheid van stemmen goedgekeurd.

Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant vzw

Staatsbaan 4A, 3210 Lubbeek Identificatienummer. 18789 / 96 Ondememingsnummer: 458 516 129

GEWIJZIGDE STATUTEN

TITEL I. - Benaming, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging wordt genoemd: «Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant». Haar werkterrein strekt zich in beginsel uit over de provincie Vlaams-Brabant.

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 3210 Lubbeek, Staatsbaan 4A. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Leuven.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel verpleegkundige zorgen aan te bieden aan de zieke of de hulpbehoevende in alle levensfasen om bij te dragen tot zijn gezondheid, zijn welzijn en zijn kwaliteit van leven thuis of in een thuisvervangend milieu, zo lang als mogelijk en in het belang van de patiënt.

Ze werkt hiertoe nauw samen met alle verstrekkers, diensten of instellingen die bijdragen tot dit doel en/of nodig zijn om dit doel te bereiken. Desgewenst kan ze zelf aile diensten of voorzieningen, andere dan verpleegkundige verzorging, inrichten om dit doet te realiseren.

De vereniging steunt in haar optreden op de christelijke waarden, met erkenning van de waarde en overtuiging van ieder persoon, ongeacht leeftijd, geslacht, ras of geloofsovertuiging.

Art. 4. De vereniging is opgericht voor een onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

*13156788*

e

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

TITEL Il.  Leden, aanneming, ontslagneming, verplichtingen

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt. Het mag niet minder zijn dan vijf.

Art. 6. De raad van bestuur beslist over de aanneming van nieuwe leden met een meerderheid van 2/3de der stemmen.

Bij de aanduiding van leden kan de Raad van Bestuur onderscheid maken tussen effectieve leden en toegetreden leden. Enkel effectieve leden hebben stemrecht. Toegetreden leden hebben een raadgevende stem.

Art. 7. De Federatie van de Wit-Gele Kruisverenigingen van Vlaanderen vzw, is van rechtswege lid van de vereniging.

Art. 8. De ontslagnemingen en uitsluitingen van leden geschieden, op de wijze bepaald door artikel 12 van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002; de vereiste meerderheid voor de uitsluitingen bedraagt 2/3de van de stemmen.

Werkende en toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vereniging terugtrekken door een schrijven per fax, gewone brief en/of per aangetekend schrijven te richten aan de Secretaris of de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

TITEL IiI. - Bestuur, dagelijks beheer

Art. 9. De ontslaggevende of uitgesloten leden, evenals de erfgenamen of rechthebbenden van de overleden leden, hebben geen recht op het maatschappelijk fonds van de vereniging. Zij kunnen het bedrag van de bijdragen of toelagen, gestort door hen of door hun rechtsvoorgangers, niet terugeisen.

Art. 10. De leden zijn tot geen financiële bijdrage verplicht Zij hebben geen persoonlijke verplichting uit hoofde van de verbintenissen aangegaan door de vereniging.

Art. 11. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste vier leden, benoemd door de algemene vergadering der leden met 2/3de der stemmen, voor ten hoogste zes jaar en te allen tijde door haar afstelbaar. Zij zijn herkiesbaar. Wanneer de mandaten bij het verstrijken van de voorziene tijd niet hernieuwd werden, blijven de bestuurders hun mandaat voortzetten totdat in hun vervanging wordt voorzien.

Art. 12. Ingeval een mandaat bij de raad van bestuur openvalt, benoemt de eerstkomende algemene vergadering een bestuurder die het mandaat van zijn voorganger voltooit.

Art. 13. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en een ondervoorzitter.

Art. 14. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of, bij zijn ontstentenis, door de ondervoorzitter.

De bijeenroeping (uitnodiging, notulen, ...) kunnen per brief, telefax of email verzonden worden aan de bestuurders.

De zittingen worden voorgezeten door de voorzitter, bij zijn afwezigheid dcor de ondervoorzitter.

Art. 15. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college. Dit betekent dat de helft van de leden aanwezig moet zijn, en daarvan een gewone meerderheid akkoord moet gaan.

De raad van bestuur mag slechts uitspraak doen indien de meerderheid der leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Bij verhindering mag elke bestuurder een schriftelijke volmacht geven aan één van zijn collega's. Een bestuurder mag geen drager zijn van meer dan één volmacht.

De beslissingen warden getroffen bij volstrekte meerderheid van stemmen; bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van zijn plaatsvervanger beslissend.

Zij worden vastgelegd in processen-verbaal, die door de secretaris opgemaakt en, na goedkeuring in de volgende vergadering, ondertekend worden door de voorzitter of de ondervoorzitter en de secretaris.

r

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

De uittreksels die men ervan moet geven, in rechte of elders, worden getekend door de voorzitter, of de ondervoorzitter, of de secretaris.

De notulen worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Art. 16, De raad van bestuur is bekleed met de meest uitgebreide machten voor het bestuur en het beheer van de vereniging.

De raad van bestuur mag in die zin alle roerende en onroerende handelingen stellen: verkopen en kopen, lenen en ontlenen, alle handels- en bankverrichtingen stellen, hypotheek geven, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, hypothecaire handlichting geven, in één woord, de vereniging op de meest uitgebreide wijze en in alle omstandigheden geldig verbinden.

De voorwaarden van de overeenkomsten, die door het Wit-Gele Kruis kunnen gesloten worden met instellingen en organismen, moeten aangenomen worden met een meerderheid van 2/3de der stemmen.

Ook benoemt de raad van bestuur, hetzij zelf, hetzij bij opdracht, de personeelsleden van de vereniging en ontslaat ze. Hij bepaalt hun bevoegdheden en hun bezoldiging, mits inachtneming van de minima criteria zoals ze door de Federatie van de Wit-Gele Kruisverenigingen van Vlaanderen, vzw., werden vastgesteld.

De raad van bestuur benoemt een secretaris die tevens directeur is van het provinciaal secretariaat. De secretaris is verantwoordelijk tegenover de raad van bestuur voor het opstellen van de verslagen, de briefwisseling, de bijeenroeping van de algemene vergadering, de raad van bestuur.

Hij is verantwoordelijk voor al de geldverhandelingen van de vereniging, het bewaren van de documenten die door een reglementering ter zake zijn voorgeschreven, het opmaken van statistieken, alsmede de financiële toestand. Op de algemene vergadering legt hij de rekeningen ter goedkeuring voor.

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig zijn of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 van de wet op de vzw van 2 mei 2002 de Algemene vergadering exclusief bevoegd is.

Art. 17. De raad van bestuur kan het dagelijks beheer van de vereniging, met het gebruik van de maatschappelijke handtekening, opdragen aan de directeur, die met raadgevende stem in alle bestuursorganen zetelt.

De raad van bestuur kan eveneens welbepaalde bevoegdheden opdragen aan eender welke mandataris van zijn keuze.

De raad van bestuur kan na geldige beraadslaging, vastgelegd in het proces-verbaal, verdere bevoegdheden en/of af te handelen opdrachten per brief, telefax of email bestendigen.

Art. 18. Rechtsvorderingen, zowel als eiser of ais verweerder, worden ingesteld of verdedigd door de raad van bestuur in naam van de vereniging, op vervolging en benaarstiging van de voorzitter en van de ondervoorzitter, of van één van beiden en een bestuurder.

Art. 19. Alle stukken, die de vereniging tegenover derden binden buiten de stukken die tot het dagelijks beheer behoren, worden geldig getekend door de voorzitter en de ondervoorzitter, of door één van beiden en een bestuurder.

Art. 20. De vereniging kan bijgestaan worden door een adviseur aangeduid in overeenstemming met de aartsbisschop van het bisdom Mechelen - Brussel. Deze afgevaardigde wordt op alle vergaderingen van de raad van bestuur en! of van de algemene vergadering uitgenodigd; hij heeft een raadgevende stem.

TITEL iV. - Algemene vergadering

Art. 21, De algemene vergadering is het opperste gezag van de vereniging.

Behoren uitsluitend tot haar bevoegdheid:

1° de wijzigingen van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders; de uitsluiting van leden.

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

NVOD 2.2

4° de kwijting aan de bestuurders en commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

6° de ontbinding van de vereniging;

7° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

8° alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

Art 22. Er moet ten minste elk jaar, in de loop van het eerste semester een gewone algemene vergadering gehouden worden,

Een buitengewone vergadering kan gehouden worden telkens als het belang van de vereniging dat eist. Zij moet gehouden worden wanneer ten minste één vijfde van de effectieve leden het eist

Elke vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid op

de bijeenroepingsbrief.

Alle leden moeten erop uitgenodigd worden.

Art. 23, De raad van bestuur roept de algemene vergadering bijeen bij gewone omzendbrief, telefax of per email, ten minste acht dagen váér de bijeenkomst, aan elk van de leden geadresseerd, en in naam van de raad van bestuur ondertekend door de voorzitter of, bij zijn ontstentenis, door de ondervoorzitter, samen met de secretaris. De bijeenroepingsbrief bevat de agenda.

Art. 24. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij zijn afwezigheid, door de ondervoorzitter of, bij hun afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders. De voorzitter duidt de secretaris voor de vergadering aan.

Art. 25. ieder lid heeft het recht aanwezig te zijn op en deel te nemen aan de algemene vergadering, hetzij persoonlijk, hetzij door eender welke door hem gekozen mandataris die zelf lid is en aan wie hij volmacht heeft gegeven. Geen mandataris mag echter over meer dan één volmacht beschikken.

Alle leden hebben gelijk stemrecht; ieder beschikt over één stem.

Art. 26. De algemene vergadering is geldig samengesteld welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden zij en haar beslissingen worden genomen bij volstrekte meerderheid van stemmen.

Voor een statutenwijziging is echter een aanwezigheidsquorum van 2/3de van de leden vereist, en een stemmenquorum van 2/3de van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Een bijzonder stemmenquorum van 4/5de van de aanwezige of vertegenwoordigde leden is vereist voor een wijziging van het doel of voor de ontbinding van de vereniging.

Wanneer het aanwezigheidsquorum niet wordt gehaald, mag een 2de vergadering worden belegd, Deze mag echter slechts 15 dagen na de eerste doorgaan. Deze kan beslissen, ongeacht het aantal aanwezige leden. De beslissingen worden getroffen met de voormelde bijzondere stemmenquora.

Art. 27, De beslissingen van de algemene vergadering worden vastgelegd in processen-verbaal, die ondertekend worden door de voorzitter van de algemene vergadering en de secretaris, evenals door de leden die erom vragen. De uittreksels die ervan moeten geleverd worden, in rechte of eiders, worden ondertekend door de voorzitter of de ondervoorzitter van de raad van bestuur of door de secretaris. Deze uittreksels worden afgeleverd aan elke deelgenoot of elke derde, die daarom vraagt, mits deze laatste een wettig belang doet blijken.

De notulen worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen in overeenstemming met de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

TITEL V - Rekeningen, begroting

Art. 28. Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

De raad van bestuur maakt tijdig de rekeningen van het verlopen dienstjaar en de begroting voor het komende dienstjaar op. Beide worden aan de gewone algemene vergadering ter goedkeuring voorgelegd.

"

MOA 2.2

Luik B - Vervolg

De algemene vergadering duidt een commissaris -revisor aan die verslag uitbrengt aan de jaarlijkse algemene vergadering waarvan de dagorde de goedkeuring van de jaarrekeningen voorziet. Het mandaat van de commissaris -revisor is vastgesteld op drie jaar.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 van de wet op de vzw en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies van de wet op de vzw. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 van de wet op de vzw en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten,

TITEL VI. - Ontbinding, vereffening

Art. 29. ln geval van vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering één of twee vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheden.

Art. 30. In geval van ontbinding, zij weze vrijwillig of ingevolge rechteriijke beslissing, op welk ogenblik en voor welke oorzaak zij zich ook voordoet, wordt het patrimonium van de vereniging besteed aan één of meerdere werken met soortgelijk doel en voorwerp en met christelijke inslag, aangeduid door de algemene vergadering.

TITEL VII. - Allerlei bepalingen

Art, 31. De algemene vergadering beslist over alle moeilijkheden, die zouden rijzen in verband met de betekenis van deze statuten of met de beslissingen die door de vereniging genomen worden.

Art. 32. Er wordt woonplaats gekozen ten zetel van de vereniging. Door deze keuze van woonplaats wordt de rechtsmacht aangewezen voor het beslechten van alle geschillen die tussen de vereniging en derden zouden kunnen ontstaan.

Deze statuten, goedgekeurd, door de algemene vergadering op 24juni 2009, werden aangepast en goedgekeurd door de algemene vergadering van 20 juni 2013, gehouden te Lubbeek van 20.35 uur tot 22.00 uur.

Getekend:

Bert Meulemans Piet De Greef,

Bestuurder, voorzitter Bestuurder, ondervoorzitter

Lubbeek, 27 september 2013

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-béhouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MOD 2.2

i

be a B. st;

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van knot n e2~13 te Leuven, de t)

eft R1FF!ER.

Ondernem ingsnr : 0458.516.129

Benaming

(voluit) : Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant

(verkort) : WGK VI-Brabant

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Staatsbaan 4 A, 3210 Lubbeek

Onderwerp akte : Herbenoeming bestuurder Rudy Poedts,

Statutenwijziging

De Algemene Vergadering, in haar zitting van 20 juni 2013 neemt volgende beslissing m.b.t.

- Herbenoeming bestuurder Rudy Poedts

Herbenoeming (verlenging) voor een termijn van 6 jaar zijnde tot het jaar 2019, bestuurder De Heer Rudy Poedts, Nekwinkelstraat 8 te 3020 Veltem-Beisem - geboren te Mechelen op 1 december 1964 - rijksregistemummer 641201 457 68

De statuten, goedgekeurd door de algemene vergadering van 24 juni 2009, werden door de algemene vergadering, in haar zitting van 20 juni 2013 aangepast en met eenparigheid van stemmen goedgekeurd.

Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant vzw

Staatsbaan 4A, 3210 Lubbeek Identificatienummer. 18789 / 96 Ondememingsnummer: 458 516 129

GEWIJZIGDE STATUTEN

TITEL I. - Benaming, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging wordt genoemd: «Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant». Haar werkterrein strekt zich in beginsel uit over de provincie Vlaams-Brabant.

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 3210 Lubbeek, Staatsbaan 4A. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Leuven.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel verpleegkundige zorgen aan te bieden aan de zieke of de hulpbehoevende in alle levensfasen om bij te dragen tot zijn gezondheid, zijn welzijn en zijn kwaliteit van leven thuis of in een thuisvervangend milieu, zo lang als mogelijk en in het belang van de patiënt.

Ze werkt hiertoe nauw samen met alle verstrekkers, diensten of instellingen die bijdragen tot dit doel en/of nodig zijn om dit doel te bereiken. Desgewenst kan ze zelf aile diensten of voorzieningen, andere dan verpleegkundige verzorging, inrichten om dit doet te realiseren.

De vereniging steunt in haar optreden op de christelijke waarden, met erkenning van de waarde en overtuiging van ieder persoon, ongeacht leeftijd, geslacht, ras of geloofsovertuiging.

Art. 4. De vereniging is opgericht voor een onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

*13156788*

e

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

TITEL Il.  Leden, aanneming, ontslagneming, verplichtingen

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt. Het mag niet minder zijn dan vijf.

Art. 6. De raad van bestuur beslist over de aanneming van nieuwe leden met een meerderheid van 2/3de der stemmen.

Bij de aanduiding van leden kan de Raad van Bestuur onderscheid maken tussen effectieve leden en toegetreden leden. Enkel effectieve leden hebben stemrecht. Toegetreden leden hebben een raadgevende stem.

Art. 7. De Federatie van de Wit-Gele Kruisverenigingen van Vlaanderen vzw, is van rechtswege lid van de vereniging.

Art. 8. De ontslagnemingen en uitsluitingen van leden geschieden, op de wijze bepaald door artikel 12 van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002; de vereiste meerderheid voor de uitsluitingen bedraagt 2/3de van de stemmen.

Werkende en toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vereniging terugtrekken door een schrijven per fax, gewone brief en/of per aangetekend schrijven te richten aan de Secretaris of de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

TITEL IiI. - Bestuur, dagelijks beheer

Art. 9. De ontslaggevende of uitgesloten leden, evenals de erfgenamen of rechthebbenden van de overleden leden, hebben geen recht op het maatschappelijk fonds van de vereniging. Zij kunnen het bedrag van de bijdragen of toelagen, gestort door hen of door hun rechtsvoorgangers, niet terugeisen.

Art. 10. De leden zijn tot geen financiële bijdrage verplicht Zij hebben geen persoonlijke verplichting uit hoofde van de verbintenissen aangegaan door de vereniging.

Art. 11. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste vier leden, benoemd door de algemene vergadering der leden met 2/3de der stemmen, voor ten hoogste zes jaar en te allen tijde door haar afstelbaar. Zij zijn herkiesbaar. Wanneer de mandaten bij het verstrijken van de voorziene tijd niet hernieuwd werden, blijven de bestuurders hun mandaat voortzetten totdat in hun vervanging wordt voorzien.

Art. 12. Ingeval een mandaat bij de raad van bestuur openvalt, benoemt de eerstkomende algemene vergadering een bestuurder die het mandaat van zijn voorganger voltooit.

Art. 13. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en een ondervoorzitter.

Art. 14. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of, bij zijn ontstentenis, door de ondervoorzitter.

De bijeenroeping (uitnodiging, notulen, ...) kunnen per brief, telefax of email verzonden worden aan de bestuurders.

De zittingen worden voorgezeten door de voorzitter, bij zijn afwezigheid dcor de ondervoorzitter.

Art. 15. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college. Dit betekent dat de helft van de leden aanwezig moet zijn, en daarvan een gewone meerderheid akkoord moet gaan.

De raad van bestuur mag slechts uitspraak doen indien de meerderheid der leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Bij verhindering mag elke bestuurder een schriftelijke volmacht geven aan één van zijn collega's. Een bestuurder mag geen drager zijn van meer dan één volmacht.

De beslissingen warden getroffen bij volstrekte meerderheid van stemmen; bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van zijn plaatsvervanger beslissend.

Zij worden vastgelegd in processen-verbaal, die door de secretaris opgemaakt en, na goedkeuring in de volgende vergadering, ondertekend worden door de voorzitter of de ondervoorzitter en de secretaris.

r

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

De uittreksels die men ervan moet geven, in rechte of elders, worden getekend door de voorzitter, of de ondervoorzitter, of de secretaris.

De notulen worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Art. 16, De raad van bestuur is bekleed met de meest uitgebreide machten voor het bestuur en het beheer van de vereniging.

De raad van bestuur mag in die zin alle roerende en onroerende handelingen stellen: verkopen en kopen, lenen en ontlenen, alle handels- en bankverrichtingen stellen, hypotheek geven, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, hypothecaire handlichting geven, in één woord, de vereniging op de meest uitgebreide wijze en in alle omstandigheden geldig verbinden.

De voorwaarden van de overeenkomsten, die door het Wit-Gele Kruis kunnen gesloten worden met instellingen en organismen, moeten aangenomen worden met een meerderheid van 2/3de der stemmen.

Ook benoemt de raad van bestuur, hetzij zelf, hetzij bij opdracht, de personeelsleden van de vereniging en ontslaat ze. Hij bepaalt hun bevoegdheden en hun bezoldiging, mits inachtneming van de minima criteria zoals ze door de Federatie van de Wit-Gele Kruisverenigingen van Vlaanderen, vzw., werden vastgesteld.

De raad van bestuur benoemt een secretaris die tevens directeur is van het provinciaal secretariaat. De secretaris is verantwoordelijk tegenover de raad van bestuur voor het opstellen van de verslagen, de briefwisseling, de bijeenroeping van de algemene vergadering, de raad van bestuur.

Hij is verantwoordelijk voor al de geldverhandelingen van de vereniging, het bewaren van de documenten die door een reglementering ter zake zijn voorgeschreven, het opmaken van statistieken, alsmede de financiële toestand. Op de algemene vergadering legt hij de rekeningen ter goedkeuring voor.

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig zijn of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 van de wet op de vzw van 2 mei 2002 de Algemene vergadering exclusief bevoegd is.

Art. 17. De raad van bestuur kan het dagelijks beheer van de vereniging, met het gebruik van de maatschappelijke handtekening, opdragen aan de directeur, die met raadgevende stem in alle bestuursorganen zetelt.

De raad van bestuur kan eveneens welbepaalde bevoegdheden opdragen aan eender welke mandataris van zijn keuze.

De raad van bestuur kan na geldige beraadslaging, vastgelegd in het proces-verbaal, verdere bevoegdheden en/of af te handelen opdrachten per brief, telefax of email bestendigen.

Art. 18. Rechtsvorderingen, zowel als eiser of ais verweerder, worden ingesteld of verdedigd door de raad van bestuur in naam van de vereniging, op vervolging en benaarstiging van de voorzitter en van de ondervoorzitter, of van één van beiden en een bestuurder.

Art. 19. Alle stukken, die de vereniging tegenover derden binden buiten de stukken die tot het dagelijks beheer behoren, worden geldig getekend door de voorzitter en de ondervoorzitter, of door één van beiden en een bestuurder.

Art. 20. De vereniging kan bijgestaan worden door een adviseur aangeduid in overeenstemming met de aartsbisschop van het bisdom Mechelen - Brussel. Deze afgevaardigde wordt op alle vergaderingen van de raad van bestuur en! of van de algemene vergadering uitgenodigd; hij heeft een raadgevende stem.

TITEL iV. - Algemene vergadering

Art. 21, De algemene vergadering is het opperste gezag van de vereniging.

Behoren uitsluitend tot haar bevoegdheid:

1° de wijzigingen van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders; de uitsluiting van leden.

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

NVOD 2.2

4° de kwijting aan de bestuurders en commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

6° de ontbinding van de vereniging;

7° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

8° alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

Art 22. Er moet ten minste elk jaar, in de loop van het eerste semester een gewone algemene vergadering gehouden worden,

Een buitengewone vergadering kan gehouden worden telkens als het belang van de vereniging dat eist. Zij moet gehouden worden wanneer ten minste één vijfde van de effectieve leden het eist

Elke vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid op

de bijeenroepingsbrief.

Alle leden moeten erop uitgenodigd worden.

Art. 23, De raad van bestuur roept de algemene vergadering bijeen bij gewone omzendbrief, telefax of per email, ten minste acht dagen váér de bijeenkomst, aan elk van de leden geadresseerd, en in naam van de raad van bestuur ondertekend door de voorzitter of, bij zijn ontstentenis, door de ondervoorzitter, samen met de secretaris. De bijeenroepingsbrief bevat de agenda.

Art. 24. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij zijn afwezigheid, door de ondervoorzitter of, bij hun afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders. De voorzitter duidt de secretaris voor de vergadering aan.

Art. 25. ieder lid heeft het recht aanwezig te zijn op en deel te nemen aan de algemene vergadering, hetzij persoonlijk, hetzij door eender welke door hem gekozen mandataris die zelf lid is en aan wie hij volmacht heeft gegeven. Geen mandataris mag echter over meer dan één volmacht beschikken.

Alle leden hebben gelijk stemrecht; ieder beschikt over één stem.

Art. 26. De algemene vergadering is geldig samengesteld welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden zij en haar beslissingen worden genomen bij volstrekte meerderheid van stemmen.

Voor een statutenwijziging is echter een aanwezigheidsquorum van 2/3de van de leden vereist, en een stemmenquorum van 2/3de van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Een bijzonder stemmenquorum van 4/5de van de aanwezige of vertegenwoordigde leden is vereist voor een wijziging van het doel of voor de ontbinding van de vereniging.

Wanneer het aanwezigheidsquorum niet wordt gehaald, mag een 2de vergadering worden belegd, Deze mag echter slechts 15 dagen na de eerste doorgaan. Deze kan beslissen, ongeacht het aantal aanwezige leden. De beslissingen worden getroffen met de voormelde bijzondere stemmenquora.

Art. 27, De beslissingen van de algemene vergadering worden vastgelegd in processen-verbaal, die ondertekend worden door de voorzitter van de algemene vergadering en de secretaris, evenals door de leden die erom vragen. De uittreksels die ervan moeten geleverd worden, in rechte of eiders, worden ondertekend door de voorzitter of de ondervoorzitter van de raad van bestuur of door de secretaris. Deze uittreksels worden afgeleverd aan elke deelgenoot of elke derde, die daarom vraagt, mits deze laatste een wettig belang doet blijken.

De notulen worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen in overeenstemming met de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

TITEL V - Rekeningen, begroting

Art. 28. Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

De raad van bestuur maakt tijdig de rekeningen van het verlopen dienstjaar en de begroting voor het komende dienstjaar op. Beide worden aan de gewone algemene vergadering ter goedkeuring voorgelegd.

"

MOA 2.2

Luik B - Vervolg

De algemene vergadering duidt een commissaris -revisor aan die verslag uitbrengt aan de jaarlijkse algemene vergadering waarvan de dagorde de goedkeuring van de jaarrekeningen voorziet. Het mandaat van de commissaris -revisor is vastgesteld op drie jaar.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 van de wet op de vzw en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies van de wet op de vzw. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 van de wet op de vzw en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten,

TITEL VI. - Ontbinding, vereffening

Art. 29. ln geval van vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering één of twee vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheden.

Art. 30. In geval van ontbinding, zij weze vrijwillig of ingevolge rechteriijke beslissing, op welk ogenblik en voor welke oorzaak zij zich ook voordoet, wordt het patrimonium van de vereniging besteed aan één of meerdere werken met soortgelijk doel en voorwerp en met christelijke inslag, aangeduid door de algemene vergadering.

TITEL VII. - Allerlei bepalingen

Art, 31. De algemene vergadering beslist over alle moeilijkheden, die zouden rijzen in verband met de betekenis van deze statuten of met de beslissingen die door de vereniging genomen worden.

Art. 32. Er wordt woonplaats gekozen ten zetel van de vereniging. Door deze keuze van woonplaats wordt de rechtsmacht aangewezen voor het beslechten van alle geschillen die tussen de vereniging en derden zouden kunnen ontstaan.

Deze statuten, goedgekeurd, door de algemene vergadering op 24juni 2009, werden aangepast en goedgekeurd door de algemene vergadering van 20 juni 2013, gehouden te Lubbeek van 20.35 uur tot 22.00 uur.

Getekend:

Bert Meulemans Piet De Greef,

Bestuurder, voorzitter Bestuurder, ondervoorzitter

Lubbeek, 27 september 2013

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-béhouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

10/09/2012
ÿþ MOD 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

111

" izzsJsa*

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophancei

te Leuven. de 3 0 AUG, 2012

Cï~ GRîFF:R,

Griffie

Ondernemingsn r : 0458.516.129

Benaming

(voluit) : Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant

Rechtsvorm vzw

Zetel : Staatsbaan 4 A, 3210 Lubbeek

Voorwerp akte : Herbenoeming voorzitter Bert Meulemans, herbenoeming ondervoorzitter Piet De Greef, herbenoeming bestuurder Dominiek Roelandts, herbenoeming bestuurder Chris Geens



De Algemene Vergdering , in haar zitting van 27 juni 2012 neemt volgende beslissingen m.b.t.

- Herbenoeming voorzitter Bert Meulemans

Herbenoeming (verlenging) voor een termijn van 6 jaar zijnde tot het jaar 2018, voorzitter De heer Bert Meulemans, Vogelzangwijk 14 te 3190 Boortmeerbeek - geboren te Ekeren op 15 maart 1962 - rijksregisternummer 620315 473 12

- Herbenoeming ondervoorzitter Piet De Greef

Herbenoeming (verlenging) voor een termijn van 6 jaar zijnde tot het jaar 2018, ondervoorzitter De heer Piet De Greef, Bunderstraat 89 te 1745 Opwijk - geboren te Kapelle-op-den-Bos op 5 januari 1954 - rijksregistemummer 540105 283 29

- Herbenoeming bestuurder Dominiek Roelandts

Herbenoeming (verlenging) voor een termijn van 6 jaar zijnde tot het jaar 2018, bestuurder De heer Dominiek Roelandts, Molenstraat 21 te 3473 Waanrode - geboren te Leuven op 30 juni 1966 - rijksregistemummer 660630 373 58

- Herbenoeming bestuurder Chris Geens

Herbenoeming (verlenging) voor een termijn van 6 jaar tot het jaar 2018, bestuurder De heer Chris Geens,

Europalaan 27 te 1600 Sint-Pieters-Leeuw - geboren te Lot op 3 juli 1946 - rijksregistemummer 460703 403 37

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

25/08/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IIIhlnw305 IVIII60` IIII~INV

*111

Neergelegd ter griffie der Rechtbank ven Koog andei

2 AUG, z41i

te Leuven, de

DE GRIFFIER,

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Onderrtenningsnr Benaming

(voluit): Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant

(verkort) WGK VI-Brabant

Rechtsvorm : vzw

Zetel Staatsbaan 4A, 3210 Lubbeek

Onderwerp akte : Benoeming van bedrijfsrevisor en commissaris Herbenoeming bestuurder Lon Holtzer Ontheffing en Benoeming directeur

De Algemene Vergadering, in haar zitting van 15 juni 2011 neemt volgende beslissingen m.b.t. - Benoeming van bedrijfsrevisor en commissaris (verlenging)

'Benoemt de burgerlijke cooperatieve vennootschap Klynveld Peat Marwick Goerdeler- Bedrijfsrevisoren (B001), Prins Boudewijnlaan 24d, 2550 Kontich (Antwerpen), als commissaris voor een termijn van 3 jaren. Het mandaat zal vervallen na de algemene vergadering der aandeelhouders voor het boekjaar afgesloten op 31 december 2013. Klynveld Peat Marwick Goerdeler - Bedrijfsrevisoren duidt mevrouw Sophie Brabants (A 1911),; vennoot van Klynveld Peat Marwick Goerdeler - Bedrijfsrevisoren, aan die gemachtigd is haar te: vertegenwoordigen en die belast wordt met de uitoefening van het mandaat in naam en voor rekening van de burgerlijke cooperatieve vennootschap.

- Herbenoeming bestuurder Lon Holtzer

, Herbenoeming (verlenging) voor een termijn van 6 jaar zijnde tot het jaar 2017, bestuurder Mevrouw Eleonora Holtzer, Bijlokstraat 180 te 3020 Herent - geboren te Roosendaal (NL) op 03 maart 1957 -

" rijksregistemummer 570303 160 95

- Ontheffing en Benoeming directeur "

In overeenstemming met het artikel 16 en 17 van de statuten, en in het verlengde van de besluitvorming; tijdens de Raad van Bestuur van 20 mei 2011, ontheft de Raad Dr. Marina Homblé, Groenstraat 52, 3050 Oud-: , Heverlee (voorheen B.A. de Becker-Remyplein 17, 3010 Kessel-la) , geboren te Kessel-lo op 20 mei 1956', uit' de functie directeur van de vereniging met onmiddellijke ingang.

De Raad draagt het dagelijks bestuur van de vereniging met het gebruik van de maatschappelijke handtekening, op aan algemeen directeur ad interim De heer François Bettens, Molenstraat 40, 2018 Antwerpen, geboren te Antwerpen op 3 februari 1953, rijksregistemummer 530203 547 05, en dit met ingang vanaf 21 mei 2011.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

0458.516.129

07/04/2015
ÿþMoo 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte fer-grime

PECHT13AillK KOOPHANDEL

2 5 -03- 2015

LEUVEN



~I



*15050427*

in

n

il

Griffie

Ondernemingsnr ; 0458.516.129

Benaming

(voluit) ; Wit-Gele Kruis Vlaams Brabant

(verkort):

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Staatsbaan 4A 3210 Lubbeek

Onderwerp akte : ONTHEFFING EN BENOEMING VOORZITTER

De Raad van Bestuur, in zijn zitting van 26 juni 2014, heeft het ontslag aanvaard van de heer Meulemans Bert, ais voorzitter van de v.z.w gedurende de periode van 24 okober 2002 tot 26 Juni 2014 maar wordt benoemd ais voorzitter en benoemt mevrouw Casteels Maria Reinhilde tot nieuwe voorzitter en de heer De Greef Piet als ondervoorzitter.

Samenstelling van de Raad van Bestuur vanaf 26 jun12014

Mevr. Maria Reinhilde Casteels, Nieuwstraat 38, 3060 Bertem

Leuven, 31 augustus 1960

Dhr. Piet De Greef, Bunderstraat 89, 1745 Opwijk

Kapelle-op-den-bos, 05 januari 1954

Prof. dr. Bernadette Dierckx de Casterié, Endepoel 20A, 3210 Lubbeek

Rwanda, 11 maart 1961

Dr. Chris Geens, Europalaan 27,1600 Sint-Pieters-Leeuw

Lot, 03 juli 1946

Dhr. Bert Meulemans, Vogelzangwijk 14, 3190 Boortmeerbeek

Ekeren, 15 maart 1962

Dhr. Rudy Poedts, Nekwinkelstraat 8, 3020 Veltem-Beisem

Mechelen, 01 december 1964

Dhr. Dominlek Roeiandts, Molenstraat 21, 3473 Waanrode

Leuven, 30 Juni 1966

Mevr. Lon Sermeus-Hoizer, Bijlokstraat 180, 3020 Herent

Roosendaal, 03 maart 1957

Prof. Em. dr. Johan Van de Kerckhove, Heuvelstraat 16, 3052 Blanden

Ninove, 08 juli 1943

Getekend:

Bert Meulemans Piet De Greef

Voorzitter Ondervoorzitter

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
WIT-GELE KRUIS VLAAMS-BRABANT, AFGEKORT : WG…

Adresse
STAATSBAAN 4A 3210 LUBBEEK

Code postal : 3210
Localité : LUBBEEK
Commune : LUBBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande