WNC

Divers


Dénomination : WNC
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 544.744.971

Publication

29/01/2014
ÿþMod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op 3 januari 2014 hebben volgende comparanten te Kortenaken besloten de burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een gewone commanditaire vennootschap WNC op te richten voor onbepaalde duur en met een kapitaal van 2.500 EUR. Het kapitaal is vertegenwoordigd door 100 aandelen op naam, zonder vermelding van nominale waarde, die elk een gelijk deel van het kapitaal vertegenwoordigen.

Mevrouw Natalie Leyssens stort 2.000,00 EUR voor 80 van de 100 aandelen en wordt de werkende vennoot, zijnde met hoofdelijke aansprakelijkheid in de zin van artikel 202 W. Venn.

De heer Wim Vandevoordt stort 800,00 EUR voor 20 aandelen. Hij treedt hierbij op als stille vennoot in de zin van artikel 206 W.Venn. Dit impliceert dat zij enerzijds enkel gehouden is tot het bedrag van haar beloofde inbreng maar dat zij anderzijds geen enkele daad van bestuur (zelfs niet onder volmacht) zal verrichten.

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3470 Kortenaken, Diestsestraat 40A.

De vennootschap heeft overeenkomstig de artikelen 48 en 49 van de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen tot doel de diensten te verlenen die behoren tot de functie van stagiair-accountant :

1° de organisatie van boekhoudingsdiensten en raadgeving daaromtrent;

2° het openen, het houden, het centraliseren en het sluiten van boekingen, geschikt voor het opmaken van rekeningen;

3° het bepalen van de resultaten en het opmaken van de jaarrekening in de door de wet bepaalde vorm; 4° het verstrekken van advies in alle belastingaangelegenheden;

5° het bijstaan van belastingplichtigen bij de nakoming van hun fiscale verplichtingen;

6° het vertegenwoordigen van belastingplichtigen.

De vennootschap mag alle verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het doel van de vennootschap voor zover die verrichtingen niet verboden zijn krachtens de wet of de uitvoeringsbesluiten en voor zover zij in overeenstemming zijn met de plichtenleer die geldt voor de functie van stagiair-accountant. Zij mag haar doel zowel in België als in het buitenland verwezenlijken.

Zij mag elke activiteit die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verband houdt uitoefenen voor zover die verenigbaar is met de hoedanigheid van stagiair-accountant;

De vennootschap mag een eigen roerend en onroerend vermogen aanleggen en beheren en alle handelingen stellen die hiermee rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden en die van die aard zijn de opbrengst van deze onroerende en roerende goederen te bevorderen.

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en mag borgstelling verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en andere verrichtingen zowel voor haarzelf als voor alle derden, met uitzondering van de cliënten.

Het kapitaal van deze vennootschap kan enkel verhoogd worden indien de vennoten hiertoe unaniem overeenkomen. Op dat ogenblik zullen deze statuten in samenspraak gewijzigd worden. De aandelen zijn onoverdraagbaar en ondeelbaar ten opzichte van de vennootschap, behoudens de uitzonderingen zoals opgenomen in deze statuten. Wanneer effecten (aandelen en andere) in onverdeeldheid aan verscheidene

Ondernemingsnr :

Benaming (voluit) : WNC

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : WNC

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder vorm van Gewone Commanditaire

Vennootschap

Zetel : Diestsestraat 40A

*14301014*

Luik B

0544744971

3470

België

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Kortenaken

Griffie

Neergelegd

27-01-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Mod PDF 11.1

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

personen toebehoren, kan de uitoefening van de daaraan verbonden rechten worden geschorst totdat een enkele persoon daartoe schriftelijk is aangewezen. Hij oefent t.a.v. de vennootschap die rechten uit. Indien de aandelen bezwaard zijn met een vruchtgebruik, komt het stemrecht toe aan de vruchtgebruiker, behoudens verzet van de blote eigenaar. In dat geval wordt de uitoefening van het stemrecht geschorst totdat langs gerechtelijke weg of in onderlinge overeenstemming tussen de vruchtgebruiker en de blote eigenaar of door de medeeigenaars een enkele persoon wordt aangeduid die zal gelden als enige persoon met stemrecht. De comparanten verklaren dat zij uitsluitend unaniem kunnen toestaan dat een bijkomende vennoot wordt toegelaten. In dat geval dienen deze statuten dan ook unaniem te worden gewijzigd en zal men overgaan tot creatie van nieuwe bijkomende aandelen van gelijke waarde ter voldoening van de inbreng. Indien een derde wenst toe te treden tot deze vennootschap, dan zal de werkende vennoot de nodige stappen ondernemen om de stille vennoot van dit voornemen op de hoogte te brengen. De stille vennoot zal in geen geval actief optreden in het aanbrengen van een mogelijke vennoot. De vennootschap mag haar eigen aandelen niet verkrijgen noch in pand nemen. In geen geval mag de vennootschap middelen voorschieten, leningen toestaan of zekerheden stellen met het oog op de verkrijging van haar aandelen door derden.

In principe is er geen overdracht van aandelen onder de levenden of als gevolg van overlijden mogelijk. Indien een vennoot zijn aandelen wenst over te dragen dan kan dit enkel plaatsvinden op een wijze zoals deze statuten bepalen en volgens de regels die gelden van het burgerlijk recht en meerbepaald artikel 1690 B.W. inzake overdracht van schuldvordering.

De werkende vennoten worden van rechtswege als zaakvoerder beschouwd. Deze oprichtingsakte bepaalt aldus de benoeming van Natalie Leyssens als zaakvoerder. De werkende vennoot/zaakvoerder staat in voor de vereiste neerlegging en publicatie. De duur van het mandaat van zaakvoerder is onbepaald. Het mandaat is onbezoldigd.

De algemene vergadering groepeert alle vennoten. Zij komt ten minste eenmaal per jaar bijeen. De jaarvergadering wordt gehouden op de eerste zaterdag van de maand mei. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag.

Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december van ieder jaar. Het eerste boekjaar loopt uitzonderlijk van heden tot 31 december 2014.

De nettowinst volgens de resultatenrekening zal als volgt bestemd worden:- vijf procent aan de wettelijke reserve, totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt;- op voorstel van de zaakvoerder beslist de algemene vergadering over de bestemming die aan het overige deel van de winst zal worden gegeven met inachtneming van de wettelijke en statutaire voorschriften. Enige winstverdeling kan enkel geschieden uit netto en werkelijke winst. De netto winst is de winst die na verdeling het kapitaal ongemoeid laat. De werkelijke winst is de winst die effectief tot het maatschappelijke vermogen behoort op 31/12 van het boekjaar.

Tegelijk neergelegd oprichtingsakte.

Natalie Leyssens

Beherend vennoot

Coordonnées
WNC

Adresse
DIESTSESTRAAT 40A 3470 KORTENAKEN

Code postal : 3470
Localité : KORTENAKEN
Commune : KORTENAKEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande