WOODKID

Association sans but lucratif


Dénomination : WOODKID
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 549.967.729

Publication

15/04/2014
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

M002.2

Néâtgotogd tor griffio doe

Reetbâtik van Koophandet

to Louvent doeg GwAkPR, 2014

Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

lIE

11

II

*14081728*

vc behc aar Belt Staal

Ondememingsnr : 2 ci cilc\

Benaming

(voluit) : WoodKid

(verkort) :

Rechtsvorm V.Z.W.

Zetel Wijnbergenstraat 63, 3010 Kessel-La

akte:Onderwerp OPRICHTING - STATUTEN

De ondergetekenden:

- VANSINA Margot, Wijnbergenstraat 63, 3010 Kessel-La VANDERKERKEN Wout, Rodestraat 26, 3800 Sint-Truiden - BENAETS Sven, Loo rstraat 15, 3806 Velm

zijn overeengekomen om, in overeenstemming met de Wet van 2 mel 2002 en de daarop volgende wijzigingen, betreffende de vereniging zonder winstoogmerk, een Vereniging zonder winstoogmerk op te richten.

Heden 20 maart 2014 heeft de algemene vergadering van de stichtende leden plaatsgevonden waarbij de oprichting en statuten van de VZW ais volgt werden goedgekeurd.

S TATUTEN

NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

ART I. De vereniging draagt de naam "WoodKid VZW", Aile stukken, uitgaande van de vereniging, moeten deze benaming vermelden, alsook het hierna vermeld adres van de zetel van de vereniging.

ART. 2. De vereniging is gevestigd te 3010 Kessel-Lo, Wijnbergenstraat 63, en ressorteert aldus onder het gerechtelijk arrondissement Leuven.

ART. 3. De vereniging heeft tot doel:

- het creëren, stimuleren, verspreiden, aanleren en onderhouden van een actieve, natuurbehoudende, sport- en outdoor beoefening, dit bij kinderen, jongeren en begeleiders, op een socio-culturele, creatieve en plichtsbewust manier. Dit doel dient in de meest ruime zin des woords geïnterpreteerd te worden.

Om dit doel te bereiken zal WoodKid initiatieven met een recreatief, competitief, cultureel, sportief of sociaal karakter organiseren voor kinderen, jongeren, volwassenen, sporters en niet-sporters, zowel op school, op de werkvloer ais in de vrije tijd.

Zij kan deze activiteiten zowel in het binnen- als in het buitenland uitoefenen.

Ze mag de nodige commerciële activiteiten uitvoeren voor zover dit niet in tegenspraak is met he belangloas doel van de vereniging. Zij mag eveneens aile activiteiten ondernemen die het doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Zij is bevoegd, alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, in eigendoms- of andere zakelijke rechten te verwerven.

ART. 4. De vereniging is opgericht voor onbeperkte duur. Deze kan enkel ontbonden worden bij beslissing van de algemene vergadering op voorstel van de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

LEDEN

ART. 5, De vereniging Is samengesteld uit werkende leden en uit toegetreden leden.

Het aantal leden is niet beperkt. Het aantal werkende leden mag evenwel niet minder bedragen dan 4.

Er zijn twee soorten leden:

1) "werkende leden", van wie het aantal wettelijk niet minder mag bedragen dan 3.

Hun rechten en plichten worden bepaald door de wet, alsook door de hiernavolgende statutaire bepalingen.

Om werkend lid te worden moet men:

1. Genieten van de afwezigheid van verzet, uitgaande van de huidige werkende leden. Dit gebeurlijk verzet moet schriftelijk en gemotiveerd aan de voorzitter kenbaar gemaakt worden.

2. Aangenomen worden door de Raad van Bestuur volgens het reglement van inwendige orde,

3. De door de Raad van Bestuur bepaalde bijdragen betalen.

4. Zich gedragen naar alle wettelijke en statutaire vereisten, alsook naar deze naar deze, die gebeurlijk vervat zijn in een door de Raad van Bestuur uitgevaardigd Reglement van inwendige Orde.

2) "toegetreden leden" overeenkomstig art.2 ter van de VZW-wet, van wie de rechten en plichten bepaald

worden door de hiernavolgende statutaire bepalingen.

Om toegetreden lid te worden moet men:

1. Voldoen aan de vier eerste bepalingen betreffende de werkende leden,

2. Voor minderjarigen vanaf veertien jaar: de toelating, schriftelijk te geven door de ouders of voogden van de minderjarige, en door hen aan de voorzitter te overhandigen.

Toegetreden leden kunnen werkend lid worden indien zij actief en regelmatig deelnemen aan de activiteiten van deze vereniging. Zij dienen hiertoe een aanvraag tot werkend lid in te dienen bij de Raad van Bestuur, welke hierover zal oordelen en besluiten. Enkel werkende leden hebben stemrecht. Toegetreden leden die aangesloten zijn in het eerste kwartaal van een jaar worden geacht volwaardig toegetreden lid te zijn met ingang van de eerste dag van dat jaar.

Toegetreden leden kunnen in die hoedanigheid geen bestuursfunctie uitoefenen.

Een lid dat minimum één jaar de vereniging verlaat en zich dan terug aansluit wordt aanzien als een toegetreden lid..

De vereniging mag bescherm- of ereleden hebben. Zij worden benoemd door de raad van bestuur. Zij kunnen worden vrijgesteld van het betalen van een bijdrage.

Ieder lid welke zijn bijdrage voor het lopende jaar niet betaald heeft is van ambtswege aanzien als ontslagnemend.

ART. 6. De jaarlijkse bijdrage ten leste van de werkende leden bedraagt minimaal E 10,00 en maximaal E 250,00.

De betaling en de gebeurlijke teruggave van de bijdragen, zowel van de werkende als van de toegetreden leden, worden eveneens bepaald door de Raad van Bestuur.

ART. 7. Elk lid kan ten allen tijde, mits het er een maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging te treden, doch niet vit* de opeisbare bijdragen zijn betaald.

Het ontslag moet per aangetekende brief aan de Raad van Bestuur ter kennis gebracht worden.

Weigering om de bijdragen te betalen wordt als ontslagneming aangezien.

Tot uitsluiting van een lid, zowel van een werkend als van een toegetreden lid, kan enkel door de algemene vergadering van de werkende leden worden besloten met twee/derde meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden, en nacre rist lid is gehoord door de Raad van Bestuur. Opgave van redenen is niet vereist.

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde ingeval het lid overlildt of onbekwaam wordt verklaard of onder voorlopig bewind wordt gesteld, en eveneens zodra het lid aan de hierboven onder ART, 5, gestelde voorwaarden niet langer voldoet.

Een uittredend of uitgestoten lid en de rechthebbenden van een overleden lid kunnen nooit aanspraak maken op het vermogen van de vereniging, noch op teruggave van de gestorte bijdragen, van aanbrengsten of andere prestaties.

BESTUUR

ART, 8. De vereniging wordt bestuurd door een raad van minstens drie bestuurders, werkende leden van de vereniging en verkozen door de algemene vergadering. De raad van bestuur kiest onder haar leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De raad van bestuur kan bijkomende functies creëren en invullen, zoals ondermeer een verantwoordelijke voor public relations en/of een materiaalmeester. Deze benamingen zijn niet beperkend.

De Raad van Bestuur bestaat uit:

VoorzitterVansina Margot VVijnbergenstraat 63, 3010 Kessei-Lo Penningmeester Vanderkerken Wout Rodestraat 26, 3800 Sint-Truiden

SecretarisBenaets Sven Loorstraat 15, 3806 Velm

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Het aantal bestuurders moet in elk geval lager zijn dan het aantal werkende leden.;

Hun mandaat duurt drie jaar. Zij zijn steeds herkiesbaar.

De raad van bestuur wordt gekozen door de algemene vergadering. Hij is eveneens afzetbaar door de algemene vergadering. Elke drie jaar is de helft van de raad van bestuur hemieuwbaar en voor de eerste maal bij de eerstvolgende jaarlijkse algemene vergadering. De stemming is geheim en gebeurt schriftelijk. De uittreding wordt beslist bij beurtrol, driejaarlijks samengesteld door de raad van bestuur op de vorige vergadering van de raad van bestuur welke de algemene vergadering voorbereidt. De uittredende leden zijn herkiesbaar.

Hun mandaat eindigt bovendien door overlijden, ontslag of afzetting.

Elke medebestuurder, aangeduid door de Raad van Bestuur om tussentijds een opengevallen mandaat uit te oefenen, is hiermee slechts gelast voor overblijvende duur van zijn eigen mandaat. Een bestuurder die drie maal na elkaar zonder reden afwezig is op de vergadering van de raad van bestuur is van ambtswege ontslagnemend als bestuurder.

ART.9. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

De Raad is bevoegd om aile handelingen van bestuur te verrichten, daarin begrepen de organisatie, de benoeming, het ontslag en de bezoldiging van personeel, alsook het uitvaardigen van een Reglement van Inwendige Orde.

De Raad is bovendien bevoegd om alle daden van beschikking te stellen, die niet uitdrukkelijk door de wet of door onderhavige statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

ART, 10. De algemene vergadering kan onder de leden ven de Raad van Bestuur een gedelegeerde bestuurder aanduiden, die voor een bepaalde duur met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling, en ondertekent namens de vereniging alle kwijtingen en ontvangstbewijzen ten aanzien van derden.

Voor handelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzonder opdrachten vallen, en voor deze, waarvan de waarde ¬ 1,000,00 te boven gaat, is de vereniging slechts gebonden door de handtekening van minstens twee bestuurders.

Voor alle andere handelingen volstaat de handtekening van de bestuurder, onder wiens bevoegdheid die handelingen vallen en nadat hij hiervoor door de Raad van Bestuur gemachtigd werd.

ART, 11. De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of door twee bestuurders. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter, of bij diens afwezigheid door de oudste aanwezige bestuurder.

De besluiten worden genomen indien ten minste de helft der bestuurders aanwezig is, en bij gewone meerderheid der aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter van de vergadering. De secretaris doet de briefwisseling, hij stelt de processen-verbaal en de verslagen op.

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register, en ondertekend door alle op die vergadering aanwezige bestuurders.

ALGEMENE VERGADERING

ART. 12, De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden. Zij is het hoogste orgaan van de vereniging. De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering van de werkende leden vertegenwoordigt aile leden: haar besluiten verbinden aile leden, zowel de werkende als de toegetreden leden.

Zij beraadslaagt en beslist In alle zaken die de vereniging aanbelangen en die niet uitdrukkelijk tot de bevoegdheid van de raad van bestuur behoren.

De algemene vergadering kan bij gewone meerderheid van de werkende leden haar bevoegdheden aan de raad van bestuur overdragen, behalve deze, die door art. 4 van de VZW-wet aan de algemene vergadering voorgehouden zijn.

ART. 13, De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist.

Zij moet ook ten minste één maal, binnen de zes maanden na het afsluiten van het boekjaar bijeengeroepen worden voor de goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, alsook van het beleid van de bestuurders

De raad van bestuur la bovendien verplicht, de algemene vergadering bijeen te roepen telkens er ten minste één/vijfde van het totaal aantal werkende leden, zoals dit blijkt uit het laatste ter griffie van de bevoegde rechtbank neergelegde ledenregister, daarom verzoeken, en wel binnen één maand na het indienen van zulk schriftelijk verzoek bij raad van bestuur.

Al de werkende leden moeten opgeroepen worden ten minste acht dagen vár5r de algemene vergadering. Dit gebeurt bij gewone brief of door een aankondiging in het tijdschrift van de vereniging.

De oproeping vermeldt steeds de agenda, de plaats, de dag en het uur van de vergadering.

ART. 14. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid door de oudste der aanwezige bestuurders,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOO 2.2

De voorzitter duidt één of twee stemopnemers aan, welke de aanwezigheidslijst opstellen en laten ondertekenen door de aanwezige werkende leden. Al de werkende leden beschikken in de vergadering over één stem.

De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Over onderwerpen die niet op de agenda staan, kan niet geldig gestemd worden.

Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door ten minste één/twintigste van het totaal aantal werkende leden, zoals dit blijkt uit het laatste ter bevoegde griffie neergelegde ledenregister, moet op de agenda geplaatst worden.

ART. 15, De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid der aanwezige werkende leden, hoe groot het aantal aanwezigen ook weze, behalve ingeval van statutenwijziging en de ontbinding van de vereniging.

Bij staking van stemmen beslist de voorzitter van de vergadering.

Voor statutenwijziging en de ontbinding van de vereniging is evenwel de aanwezigheid van twee/derden van de werkende leden vereist. Indien dit quorum niet bereikt wordt, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden, die geldig kan beraadslagen en besluiten, alsook de wijzigingen aannemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Die tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden.

Een wijziging van het maatschappelijk doel en de ontbinding van de vereniging kunnen enkel aangenomen worden met een vier/vijfde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden; elke andere statutenwijziging vereist een twee/derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

ART. 16. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ten zetel van de vereniging bijgehouden register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering en door de leden die zulks wensen.

Afschriften of uittreksel worden door de voorzitter van de raad van bestuur en de secretaris ondertekend.

Art. 26 novies van de VZVV-wet vereist dat de raad van bestuur binnen één maand na de algemene vergadering een afschrift van de notulen neerlegt ter griffie van de bevoegde rechtbank, samen met het geactualiseerd ledenregister en de jaarrekening.

Bestuurswijzigingen, statutenwijzigingen en beslissingen over ontbinding en vereffening moeten via zelfde griffie bij uittreksel bekend gemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch StaatsbEad.

REKENINGEN EN BEGROTING

ART. 17. Het boekjaar van de verenging stemt overeen met het kalenderjaar.

Na elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, de inventaris en de balans opgesteld, alsmede de begroting voor het volgend jaar.

Zij worden binnen de zes maand na de afsluiting aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet bij wijze van dividenden aan de leden uitgekeerd worden.

De rekeningen en de begroting worden ten Minste acht dagen vá& de jaarvergadering ter kennis gebracht aan de werkende leden, die alsdan inzage kunnen vorderen, doch zonder verplaatsing, van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begroting gesteund zijn.

De algemene vergadering van het vorig jaar kan één of meer commissarissen voor de rekeningen aanstellen, die dan verstag uitbrengen op deze jaarvergadering.

De jaarrekening wordt door de raad van bestuur binnen één maand na deze jaarvergadering ter griffie van de bevoegde rechtbank neergelegd,

ONTBINDING EN VEREFFENING

ART. 18, De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zoverre het aantal leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

De vereniging kan ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering, overeenkomstig art. 15 van onderhavige statuten, ofwel door een gerechtelijke beslissing.

Ingeval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de gevoegde rechtbank, één of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van de tegeldemaking der goederen en van de vereffening der schulden vastgesteld.

ART. 19. Ingeval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden aan een vereniging met een belangentoze doelstelling, namelijk: aan een vereniging zonder winstoogmerk met hetzelfde maatschappelijk doel als deze vereniging.

ART. 20. Voor alles waarin in onderhavige statuten niet is voorzien, wordt verwezen naar de wet van 27 juni

1921 betreffende de VZW's, gewijzigd door de wetten van 2 mei 2002 en

18 januari 2003.

Voor-

behouden

" aan het

Belgisch

Staatsblad

M002.2

Luik B - vervolg

Bovensia-ande geco6rdineerde statutenwijziging werd aangenomen door de algemene vergadering van 20 maart 2044.

BENOEMING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Vervolgens beslist de algemene vergadering de volgende raad van bestuur de benoemen met ingang van

heden

-VANSINA Margot, Wijnbergenstraat 63, 3010 Kesel-Lo

-VANDERKERKEN Wout, Rodestraat 26, 3800 Sint-Truiden

-BENAETS Sven, Loorstraat 15, 3806 Vert

allen verklaren dit mandaat te aanvaarden. Het bestuursmandaat is onbezoldigd.

EERSTE VERGADERING VAN DE NIEUWE RAAD VAN BESTUUR

De raad van bestuur besluit in haar eerste vergadering tot vastiegging van de functies binnen de raad van

bestuur volgens artikel 8 van de statuten. De functies worden ais volgt bepaald

-VANSINA Margot, voorzitter

-VANDERKERKEN Wout, penningmeester

-BENAETS Sven, secretaris

Allen verklaren deze mandaten ais vermeld te aanvaarden. Deze mandaten zijn onbezoldigd.

Aldus opgemaakt en ondertekend te Leuven op 20 maart 2014

VANSINA IMargotVANDERKERKEN Wout BENAETS Sven

Oprichter Oprichter Oprichter

Voorzitter Penningmeester Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: BQ: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
WOODKID

Adresse
WIJNBERGENSTRAAT 63 3010 KESSEL-LO

Code postal : 3010
Localité : Kessel Lo
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande