WOODWORK SEGERS

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : WOODWORK SEGERS
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 606.980.072

Publication

20/03/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

18-03-2015

Griffie

*15304805*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0606980072

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

WOODWORK SEGERS

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

~~Er blijkt uit een akte verleden door Meester Paul Maselis, Notaris te Schaarbeek-Brussel, op 17 maart 2015, vóór registratie dat :

1. De Heer SEGERS Frankie Raymond Louise, geboren te Asse op dertig augustus

negentienhonderddrieënzestig, Rijksregister nummer : 63.08.30-421.58, echtgenoot van Mevrouw VAN HOOF Christa Leon Renée, geboren te Merchtem op zevenentwintig april negentienhonderdzesenzestig, Rijksregister nummer : 66.04.27-292.21], wonend te 1785 Merchtem, Huibout 8.

Hij verklaart gehuwd te zijn te Merchtem op acht mei negentienhonderdzevenentachtig onder het wettelijk stelsel bij gebreke aan een huwelijkscontract.

Hij verklaart geen enkele akte van wijziging, vereffening of verklaring aangaande zijn huwelijkse voorwaarden verleden te hebben.

2. De Heer SEGERS Kenny, ongehuwd, geboren te Asse op zes juli negentienhonderdnegentig, Rijksregister nummer : 90.07.06-355.46, wonende te 1785 Merchtem, Huibout 8.

3. De Heer SEGERS Kevin, geboren te Asse op zesentwintig mei negentienhonderdachtentachtig, Rijksregister nummer : 88.05.26-319.08, echtgenoot van Mevrouw DE VALCK Silke, geboren te Jette op elf mei negentienhonderdnegenentachtig, Rijksregister nummer : 89.05.11-410.97, wonend te 1785 Merchtem, Middelstraat 163 een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid hebben opgericht, met de volgende bepalingen :

De comparanten, aanwezig zoals gezegd, verzoeken Ons, Notaris, in een authentieke akte vast te stellen dat zij onder hen een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid oprichten, onder de naam  WOODWORK SEGERS , waarvan de eerste maatschappelijke zetel zal gevestigd zijn te 1785 Merchtem, Huibout 8 en waarvan het geplaatste maatschappelijk kapitaal achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) bedraagt, vertegenwoordigd door honderdzesentachtig (186) aandelen zonder nominale waarde.

Op de kapitaalaandelen wordt als volgt ingeschreven:

A. Inbreng in natura

Algemeen

De heer SEGERS Kenny, voornoemd, verklaart bij deze inbreng te doen in de vennootschap van volgende materiële en immateriële vaste activa:

- Materiële vaste activa:

o Lichte vrachtwagen Dacia Duster met chassisnummer UU1HSDAC647550471, voor het eerst ingeschreven op 27 september 2012;

o Lichte vrachtwagen Fiat Ducato met chassisnummer ZFA25000001049935, voor het eerst

ingeschreven op 17 oktober 2012;

Met een globale waarde van veertienduizend zevenhonderdentwee euro zevenentwintig cent (¬

14.702,27).

- Immateriële vaste activa:

o Het handelsfonds omvattende de professionele activiteiten van de heer SEGERS Kenny,

Onderwerp akte :

Oprichting

Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Huibout 8

1785 Merchtem

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

voornoemd, dewelke werden uitgeoefend in persoonlijke naam en als zelfstandige, geregistreerd onder het RPR-nummer 0846.268.580.

Met een globale waarde van negenenzestigduizend vijfhonderdnegentien euro tweeënzeventig cent (¬ 69.519,72).

Voormelde inbreng in natura is nader beschreven in het verslag van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  AELVOET, SAMAN & PARTNERS , gevestigd te 1150 Sint-Pieters-Woluwe, Tervurenlaan 143, vertegenwoordigd door Wendy Saman, bedrijfsrevisor.

De besluiten van dit verslag luiden als volgt:

 V. Conclusies

Op basis van onze werkzaamheden, welke werden uitgevoerd overeenkomstig de controlenormen van het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake de controle van een inbreng in natura, besluiten wij, met betrekking tot de overdracht van de professionele activiteiten door de heer Kenny Segers aan de Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid  WOODWORK SEGERS , vennootschap in oprichting, dat:

" Het een regularisatieverslag betreft met betrekking tot een overdracht met uitwerking op 1 januari 2015;

" De heer Kenny Segers oprichter, zaakvoerder en aandeelhouder van de Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid  WOODWORK SEGERS , vennootschap in oprichting, is;

" De heer Kenny Segers de cliënteel en alle materiële en immateriële vaste activa welke aan de overgedragen activiteit verbonden zijn aan de Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid  WOODWORK SEGERS , vennootschap in oprichting, overdraagt met uitwerking op 1 januari 2015 volgens de modaliteiten en de voorwaarden zoals hiervoor beschreven;

" De beschrijving van de overgedragen elementen beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

" De heer Kenny Segers er zich persoonlijk en hoofdelijk toe verbindt om de schulden met betrekking tot de lichte vrachtwagen DACIA Duster, voor een initieel bedrag van 15.000,00¬ , terug te betalen.

" Het fiscale attest bedoeld in artikel 442bis van het Wetboek der Inkomstenbelastingen / 1992, het attest bedoeld in artikel 93 undecies van het Wetboek van de Belasting over de Toegevoegde Waarde en het attest inzake de voldoening van de sociale zekerheidsbijdragen voor zelfstandigen zoals bedoeld in de wet van 20 juli 2005 werden niet aangevraagd; De overdrager verbindt er zich persoonlijk en hoofdelijk toe de vennootschap volledig te vergoeden voor alle mogelijke kosten, verliezen en schade welke hieraan te wijten zijn.

" Deze inbreng wordt vergoed door de toekenning van een som in achtergestelde lening van 69.421,99 EURO en van 148 volledig volgestorte aandelen zonder vermelding van nominale waarde van de Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid  WOODWORK SEGERS , Vennootschap in oprichting, welke een bedrag van 14.800,00 EURO in kapitaal vertegenwoordigen; over voornoemde som in achtergestelde lening wordt een interest tegen marktvoorwaarden toegepast;

" Zolang de overnameprijs niet volledig betaald is, verbindt de Vennootschap er zich toe de overgenomen cliënteel noch geheel noch gedeeltelijk te vervreemden zonder het voorafgaande schriftelijke akkoord van de heer Kenny Segers;

" De gebruikte waarderingsmethoden bedrijfseconomisch verantwoord zijn en rekening houden met de specifieke elementen eigen aan de doorgevoerde transactie.

" Dat de waarden waartoe deze methoden leiden ten minste overeenstemmen met de als tegenprestatie verstrekte vergoeding.

" Deze bevestiging houdt evenwel geen uitspraak in over de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting;

" De overdrager verbindt er zich persoonlijk en hoofdelijk toe de vennootschap volledig te vergoeden

en te vrijwaren van alle mogelijke kosten, schulden, verliezen en schade ontstaan voor 1 januari

2015.

Brussel, 16 maart 2015

(handtekening)

BVBA AELVOET, SAMAN & PARTNERS (B-0481)

Vertegenwoordigd door Wendy SAMAN

Bedrijfsrevisor (A-2061)

Overeenkomstig de wet hebben de oprichters eveneens een bijzonder verslag opgesteld waarin zij

uiteenzetten waarom de inbreng in natura van belang is voor de vennootschap.

Een exemplaar van het verslag van de bedrijfsrevisor alsmede een exemplaar van het bijzonder

verslag van de oprichters zullen ter griffie van de rechtbank van koophandel neergelegd worden

samen met een expeditie van de akte.

Voorwaarden van de inbreng

1. Deze overdracht wordt gedaan onder de voorwaarden als naar recht, zuiver van alle lasten en is

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

niet belast met enige schuld van welke aard ook, al dan niet bevoorrecht, rekening houden met wat hiervoor gezegd is.

2. De goederen en rechten worden overgedragen in de staat waarin zij zich bevinden zonder verhaal op de koper om welke reden ook.

3. De vennootschap zal de volle eigendom en het genot van de overgedragen goederen bekomen vanaf 1 januari 2015. De vanaf deze datum gerealiseerde opbrengsten, gemaakte kosten, aangegane verbintenissen en ontstane rechten worden geacht te zijn aangegaan door en voor rekening van onderhavige vennootschap in oprichting.

4. Alle belastingen en taksen, welke op de overgedragen goederen worden geheven of in de toekomst kunnen geheven worden, zo op het vermogen als op de inkomsten, vallen ten laste van de vennootschap te rekenen vanaf 1 januari 2015.

5. De vennootschap zal al de nog lopende verzekeringscontracten tegen brandgevaar en andere risico s kunnen voortzetten die zouden kunnen bestaan omtrent de ingebrachte goederen en de premies en rechten ervan betalen vanaf hun eerstkomende vervaldag.

6. De vennootschap zal alle door de wet vereiste pleegvormen vervullen om de overdracht van de rechten welke in de inbreng begrepen zijn, tegen derden te mogen inroepen.

7. De overdrager verbindt er zich toe op 1 januari 2015 alle activiteiten in persoonlijke naam onherroepelijk en definitief te stoppen. De overdrager verbindt er zich toe gedurende een periode van vijf jaar te rekenen vanaf 1 januari 2015 in België op geen enkele manier deel te nemen aan enige concurrerende of gelijkaardige activiteit. De overdrager verbindt er zich eveneens toe alles in het werk te stellen opdat de overgedragen cliënteel zich aan onderhavige vennootschap zou binden. De overdrager verbindt er zich uitdrukkelijk toe op geen enkele manier de transfer van potentiële omzet rechtstreeks of onrechtstreeks gerealiseerd met de overgedragen cliënteel aan een andere natuurlijke of rechtspersoon te bevorderen, zelfs indien deze rechtspersoon hem geheel of gedeeltelijk toebehoort.

8. Zolang de overnameprijs niet volledig betaald is, verbindt onderhavige vennootschap er zich toe de overgenomen cliënteel noch geheel noch gedeeltelijk te vervreemden zonder het voorafgaande schriftelijk akkoord van de overdrager.

9. Mits al wat voorafgaat, verklaart de overdrager de vennootschap in het bezit te stellen van de beschreven goederen en haar te subrogeren in de rechten en

plichten die zij, overdrager erop hebben.

De overdrager verbindt er zich persoonlijk en hoofdelijk toe de vennootschap volledig te vergoeden en te vrijwaren van alle mogelijke kosten, schulden, verliezen en schade ontstaan voor 1 januari 2015.

Het fiscale attest bedoeld in artikel 442bis van het WIB1992 werd niet aangevraagd. Het attest bedoeld in artikel 93 undecies van het Wetboek van de Belasting over de Toegevoegde Waarde werd niet aangevraagd. Het attest inzake de voldoening van de sociale zekerheidsbijdragen voor zelfstandigen zoals bedoeld in de wet van 20 juli 2005 werd niet aangevraagd. De overdrager verbindt er zich persoonlijk en hoofdelijk toe de vennootschap volledig te vergoeden voor alle mogelijke kosten, verliezen en schade welke hieraan te wijten zijn.

Vergoeding van de inbreng

Als vergoeding voor de voormelde inbreng ten belope van een totaal bedrag van vierentachtigduizend tweehonderdeenentwintig euro negenennegentig cent (¬ 84.221,99), wordt aan de heer SEGERS Kenny, voornoemd, toebedeeld: (i) honderdachtenveertig (148) volledig volgestorte aandelen van deze Vennootschap, zonder nominale waarde, met een tegenwaarde in kapitaal van veertienduizend achthonderd euro (¬ 14.800,00), en (ii) een achtergestelde lening in zijn voordeel voor een bedrag van negenenzestigduizend vierhonderdeenentwintig euro negenennegentig cent (¬ 69.421,99).

B. Inbreng in geld

Op de resterende achtendertig (38) aandelen wordt als volgt ingeschreven in geld:

1) De Heer SEGERS Frankie Raymond Louise, voornoemd;

Dewelke verklaart in te schrijven op negentien (19) aandelen.

19

2) De Heer SEGERS Kevin, voornoemd;

Dewelke verklaart in te schrijven op negentien (19) aandelen.

19

TOTAAL: achtendertig (38) aandelen 38

VERKLARINGEN

De comparanten verklaren en erkennen vervolgens :

1) Financieel plan

- Dat zij voor het verlijden van deze akte Ons het financieel plan, waarin zij het bedrag van het

maatschappelijk kapitaal van de op te richten vennootschap verantwoorden, hebben overhandigd.

Het wordt terstond door de oprichters en door Ons, Notaris, voor ontvangst

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

gedagtekend en geparafeerd.

- Dit stuk wordt door Ons, Notaris, bewaard, overeenkomstig de voorschriften van artikel 215 van het Wetboek van vennootschappen.

- Dat de Notaris hen heeft ingelicht over de draagwijdte van artikel 229,5° van het Wetboek van vennootschappen. Deze bepaling betreft de eventuele aansprakelijkheid van de oprichters, in geval van faillissement, uitgesproken binnen drie jaar na de oprichting, indien het maatschappelijk kapitaal bij de oprichting kennelijk ontoereikend was voor de normale uitoefening van de voorgenomen bedrijvigheid over ten minste twee jaar.

2) Bijzondere rekening

- Dat elk aandeel volledig werd volgestort.

- Dat het bedrag, ten belope van de volstorting, hetzij, drieduizend achthonderd euro (¬ 3.800,00) gedeponeerd werd op een bijzondere rekening nummer BE79 7350 3867 8433 geopend overeenkomstig artikel 224 van het Wetboek van vennootschappen op naam van de vennootschap in oprichting bij de KBC Bank.

- Het bewijs van deponeren, verstrekt door de voormelde kredietinstelling, op een datum niet ouder dan drie maand zal door Ons, Notaris, bewaard worden.

- Dat de vennootschap thans aldus een bedrag van drieduizend achthonderd euro (¬ 3.800,00) tot haar beschikking heeft.

- De Notaris bevestigt bij toepassing van artikel 226,1° van het Wetboek van vennootschappen dat de wettelijke vereisten aangaande de plaatsing en volstorting van het kapitaal werden nageleefd.

3) Begin van activiteit - rechtspersoonlijkheid

- Dat de vennootschap zal beginnen te werken te rekenen vanaf heden.

- Dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid verkrijgt, in toepassing van artikel 2 paragraaf 4 van het

Wetboek van vennootschappen, vanaf de dag van de neerlegging van een uittreksel van de

oprichtingsakte op de griffie van de rechtbank van koophandel.

4) Kennisgevingen

Dat de ondergetekende Notaris de comparanten heeft ingelicht over :

* de inhoud van de artikelen 220 tot 222 van het Wetboek van vennootschappen (quasi-inbreng);

* de inhoud van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen (verbintenissen ten name van de

vennootschap in oprichting);

* de toepassing van artikel 1401, 5° van het Burgerlijk wetboek (lidmaatschapsrechten verbonden

aan gemeenschappelijke aandelen);

* de thans geldende taalwetgeving inzake vennootschappen.

Dat de ondergetekende Notaris de aandacht gevestigd heeft op de mogelijkheid :

* om aandelen zonder stemrecht uit de geven;

* om het stemrecht te beperken;

* om de stemming per brief in te schrijven in de statuten ;

Dat de ondergetekende notaris de aandacht heeft gevestigd op :

* het feit dat de vennootschap, in de uitoefening van haar maatschappelijk doel, de door de wet

verplichte voorafgaande toelatingen en vergunningen moet verkrijgen ;

* de inhoud van artikel 65 van het Wetboek van vennootschappen (naam).

Dienaangaande verklaren de comparanten ondergetekende Notaris uitdrukkelijk te hebben ontslagen

van de gebruikelijk opzoeking op de naam.

5) Oprichtingskosten

De kosten en lasten, die voor rekening van de vennootschap komen of worden gebracht wegens

haar oprichting, bedragen bij benadering duizend zeshonderdnegenendertig euro drieënvijftig cent (¬

1.639,53).

DEEL II. : STATUTEN

TITEL I. : RECHTSVORM - NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1. : Rechtsvorm - Naam

De vennootschap heeft de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid,

onder de naam  WOODWORK SEGERS .

Artikel 2 : Zetel

De zetel is gevestigd te 1785 Merchtem, Huibout 8, en de vennootschap is ingeschreven in het

Rechtspersonenregister (RPR) ter bevoegde griffie van de rechtbank van koophandel.

De nauwkeurige aanduiding van de zetel van de vennootschap en het woord

 rechtspersonenregister of de afkorting  RPR , gevolgd door de zetel van de bevoegde rechtbank van

koophandel, moeten steeds voorkomen op de in artikel 1 vermelde stukken.

De zetel van de vennootschap mag bij besluit van de zaakvoerder(s) overgebracht worden naar elke

andere plaats in België, rekening houdende met de taalwetgeving.

Elke verandering van de zetel van de vennootschap wordt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad

bekendgemaakt door toedoen van de zaakvoerder(s).

De zaakvoerder(s) mag\mogen in België of in het buitenland, administratieve zetels, uitbatingzetels,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

agentschappen, bijkantoren en dochtervennootschappen oprichten.

Artikel 3. : Doel

De vennootschap heeft tot doel, voor eigen rekening als voor rekening van derden, zowel in België

als in het buitenland,

- Vervaardiging van fineer en van panelen op basis van hout;

- Vervaardiging van ander schrijn- en timmerwerk;

- Vervaardiging van andere artikelen van hout;

- Vervaardiging van houten huishoudelijke artikelen en keukenartikelen; strijkplanken, kapstokken,

enz.;

- Vervaardiging van houten sierlijsten voor schilderijen;

- Vervaardiging van kantoor- en winkelmeubelen;

- Vervaardiging van keukenmeubelen;

- Vervaardiging van eetkamer-, zitkamer-, slaapkamer) en badkamermeubelen;

- Vervaardiging van tuin- en terrasmeubelen;

- Installatie van stores en zonneschermen;

- Schrijnwerk; Binnen en buiten schilderwerk;

- Montage van buiten- en binnen schrijnwerk van hout of kunststof: deuren, vensters, kozijnen,

trappen, muurkasten, inbouwkeukens, winkelinrichtingen, enz.;

- Installatie van al dan niet verplaatsbare tussenwanden, bekleding van wanden, plafonds, enz. in

hout of kunststof;

- Installatie van geblindeerde deuren en brandwerende deuren in hout of kunststof;

- Montage van serres, veranda s, enz. in hout of kunststof;

- Montage van buiten- en binnen schrijnwerk in metaal: deuren, vensters, kozijnen, trappen,

muurkasten, inbouwkeukens, winkelinrichtingen, enz.;

- Installatie van binnendeuren, scheidingswanden enz. van glas;

- Plaatsen van tussenwanden van gipsplaten;

- Plaatsen van vloerbekleding en wandbekleding van hout;

- Handelsbemiddeling in hout en bouwmaterialen;

Zij mag alle commerciële, in¬dustriële en financiële activiteiten en alle onroerend en roerend goed

verhandelingen uitvoeren die, rechtstreeks of onrechtstreeks, verband houden met haar

maatschappelijk doel of deze activiteiten die haar zullen toelaten voordeel te halen voor haar

ontwikkeling.

De vennootschap zal de leiding en het toezicht, in haar hoedanigheid van bestuurder, vereffenaar of

anderszins, kunnen uitoefenen over, en advies verschaffen aan aanverwante ondernemingen en

dochtervennootschappen.

De vennootschap mag bij wijze van inbreng in speciën of in natura, fusie, inschrijving, deelneming,

financiële tussenkomst of anderszins, belangen nemen in andere bestaande of op te richten

vennootschappen of ondernemingen, in België of in het buitenland, waarvan het maatschappelijk

doel verwant of analoog is met het hare of van aard haar maatschappelijk doel te bevorderen.

Zij mag ook alle leningen toestaan of leningen door derden aan aanverwante vennootschappen

toegestaan, waarborgen.

Artikel 4. : Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL II. - KAPITAAL  AANDELEN  OBLIGATIES.

Artikel 5. : Kapitaal

Het geplaatst kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00), vertegenwoordigd

door honderdzesentachtig (186) aandelen, zonder nominale waarde.

De aandelen werden genummerd van één (1) tot honderdzesentachtig (186).

Artikel 6. : Oproeping tot bijstorten

De verbintenis tot volstorting van een aandeel is onvoorwaardelijk en ondeelbaar.

De zaakvoerder(s) kan/kunnen eigenmachtig de bijstorting bevelen.

De aandelen die niet volgestort zijn op het ogenblik van hun plaatsing worden bij- of volgestort op de

tijdstippen en voor de bedragen door de zaakvoerder(s) bepaald.

De vennoot die na een bij aangetekende brief betekend verzoek tot storting, nalaat de storting te

verrichten, binnen de termijn bepaald in de kennisgeving, dient aan de vennootschap een rente te

betalen gelijk aan de wettelijke rentevoet verhoogd met twee punten, vanaf de opeisbaarheid van de

storting.

Zolang de gevraagde stortingen niet zijn gedaan na het verstrijken van de termijn, vermeld in de

voorgaande paragraaf, wordt de uitoefening van de rechten, verbonden aan de aandelen geschorst.

Artikel 7. : Ondeelbaarheid van de effecten / Opsplitsing van eigendom

De vennootschap erkent slechts één eigenaar per aandeel voor wat betreft de uitoefening van hun

rechten.

Aandelen waarop een vruchtgebruik gevestigd is, zullen ingeschreven worden op naam van de blote

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

eigenaar en op naam van de vruchtgebruiker.

De bepalingen van dit artikel zijn ook van toepassing op alle obligaties uitgegeven door de

vennootschap.

Artikel 8. : Aard van de effecten - Register van aandelen en register van obligaties

1. Aandelen

De aandelen zijn op naam. Zij zijn voorzien van een volgnummer.

In de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden.

Elke vennoot of belanghebbende derde kan van dat register inzage nemen.

Het register bevat :

1. de nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, alsmede het aantal van de hem toebehorende aandelen;

2. de gedane stortingen;

3. de overdrachten en overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer of hun gevolmachtigden, ingeval van overdracht onder de levenden; door de zaakvoerder(s) en de rechtverkrijgende, ingeval van overgang wegens overlijden.

De overdrachten en de overgangen gelden ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen.

Van die inschrijving worden certificaten tot bewijs hiervan afgegeven aan de houders van de

effecten.

2. Obligaties

De vennootschap kan een contract van lening aangaan in de vorm van uitgifte van obligaties op naam.

Artikel 9. : Kapitaalverhoging - Voorkeurrecht

Tot een verhoging van het kapitaal wordt besloten door de algemene vergadering van vennoten overeenkomstig de voorwaarden vermeld in artikel 302 en volgende van het Wetboek van vennootschappen.

In geval van uitgiftepremie op nieuwe aandelen, moet het bedrag van deze premie volledig gestort worden bij de inschrijving.

De aandelen waarop in geld wordt ingeschreven, moeten eerst aangeboden worden aan de vennoten, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd. Het voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende een termijn van ten minste vijftien dagen te rekenen van de dag van de openstelling van de inschrijving. De termijn wordt bepaald door de algemene vergadering.

De uitgifte met voorkeurrecht en het tijdvak waarin dat kan worden uitgeoefend, worden aangekondigd in een bericht dat bij aangetekende brief ter kennis wordt gebracht van de vennoten. Op aandelen waarop niet werd ingeschreven zoals bepaald in artikel 302, paragraaf 1 van het Wetboek van vennootschappen, kan slechts worden ingeschreven door de in artikel 249 van het hetzelfde Wetboek, genoemde personen, behoudens instemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie/vierden van het kapitaal bezitten.

Is het eigendomsrecht van de betrokken aandelen gesplitst tussen blote eigenaar en vruchtgebruiker, dan komt het voorkeurrecht toe aan de blote eigenaar, tenzij anders is overeengekomen. De nieuw verkregen aandelen zijn met hetzelfde vruchtgebruik bezwaard als de oude. Laat de blote eigenaar het recht van voorkeur onbenut, dan kan de vruchtgebruiker het uitoefenen. De aandelen die deze alleen verkrijgt, komen hem toe in volle eigendom.

Artikel 10. : Kapitaalvermindering

Tot een vermindering van het kapitaal kan slechts worden besloten door de algemene vergadering beraadslagend op de wijze, vereist voor de wijziging van de statuten, mits inachtneming van de bepalingen van artikel 316 tot 318 van het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 11. : Overdracht en overgang van aandelen

1. Overdracht en overgang van aandelen wanneer de vennootschap slechts uit één vennoot bestaat

a) Overdracht onder levenden

Wanneer de vennootschap één vennoot telt, is deze vrij zijn aandelen geheel of gedeeltelijk over te

dragen aan de persoon die hij wenst.

b) Overgang wegens overlijden met erfgerechtigden

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden. Ingeval van overlijden van de enige vennoot worden de aan de aandelen verbonden rechten uitgeoefend door de regelmatig in het bezit getreden of in het bezit gestelde erfgenamen of legatarissen, naar evenredigheid van hun rechten in de nalatenschap, en dit tot op de dag van de verdeling van de aandelen of tot het afleveren van de legaten met betrekking tot deze aandelen. In afwijking van de voorgaande alinea oefent hij die het vruchtgebruik erft van de aandelen van de enige vennoot, de rechten uit die zijn verbonden aan die aandelen.

c) Overgang wegens overlijden zonder erfgerechtigden

Bij ontstentenis van erfgerechtigde personen bij het overlijden van de enige vennoot, wordt de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

vennootschap van rechtswege ontbonden en wordt artikel 344 van het Wetboek van

vennootschappen toegepast.

2. Overdracht en overgang van aandelen wanneer de vennootschap uit meerdere vennoten bestaat

a) Algemeen

Wanneer de vennootschap meerdere vennoten telt, is de overdracht van aandelen onder levenden of de overgang wegens overlijden aan geen enkele beperking onderworpen, als ze gedaan worden ten voordele van een vennoot, de echtgenoot van de overdrager of van de erflater, een bloedverwant in de rechte lijn.

In alle andere gevallen van overdracht en overgang is de toestemming van ten minste de helft van de vennoten vereist, die ten minste drie/vierden van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de overdracht of overgang is voorgesteld.

b) Procedure

De vennoot of de erfgena(a)m(en) of rechtverkrijgende(n) die één of meer aandelen wil overdragen, moet zijn(hun) voornemen hieromtrent per aangetekende brief mededelen aan de zaakvoerder, met aanduiding van de identiteit van de voorgestelde overnemer(s), van het aantal aandelen, alsmede van de aangeboden prijs voor elk aandeel.

Binnen acht dagen na ontvangst van dit bericht moet de zaakvoerder bij aangetekende brief de vennoten inlichten omtrent de voorgestelde overdracht met het verzoek tot goedkeuring.

De vennoten dienen, binnen de vijftien dagen na ontvangst van dit bericht, bij aangetekende brief te antwoorden aan de zaakvoerder. Dit antwoord moet niet gemotiveerd zijn. Bij ontstentenis van een antwoord binnen de voormelde termijn, worden zij geacht zich niet te verzetten tegen de voorgestelde overdracht.

De zaakvoerder moet binnen de drie dagen nadat voormelde termijn van antwoord verstreken is, per aangetekende brief de overdrager inlichten omtrent de uitslag van de raadpleging.

Ingeval van weigering van goedkeuring staat geen beroep op de rechter open.

De vennoten die zich verzet hebben tegen de overdracht van aandelen, hebben drie maanden om ze zelf in te kopen in verhouding tot het aantal aandelen dat zij reeds bezitten, behoudens onderling akkoord over een andere verdeling.

In dit geval zal de afkoopprijs van de aandelen vastgesteld worden op basis van de drie laatst opgemaakte jaarrekeningen, waarbij wordt rekening gehouden met de eventuele meer- en minderwaarden die in de balans nog niet zouden zijn uitgedrukt en met de evolutie van het maatschappelijk vermogen sedertdien, behoudens andere overeenkomst tussen de partijen. Bij gebrek aan overeenstemming tussen partijen over de afkoopprijs zal deze worden bepaald door twee accountants van het I.A.B. (Instituut der Accountants en Belastingconsulenten), waarvan de ene wordt aangesteld door de overnemer-koper en de andere door de overdrager-verkoper en dit volgens de gebruikelijke normen inzake waardebepaling van aandelen.

De afkoop van de aandelen zal in elk geval tot stand moeten komen en betaald worden binnen de drie maanden na de dag waarop de prijs definitief zal zijn vastgesteld.

De aandelen die binnen de drie maanden van de weigering tot goedkeuring niet door de weigerende vennoten werden overgenomen, worden geldig overgedragen aan de door de overdragende vennoot voorgestelde overnemer tegen de voorwaarden en de prijs die in het voorstel tot overdracht waren opgenomen of gaan geldig over op de erfgenamen of rechthebbenden van de overleden vennoot. Na het verstrijken van die termijn kunnen de rechthebbenden de weigerende vennoten tot betaling dwingen door alle rechtsmiddelen.

In geen geval mag de overdrager de ontbinding van de vennootschap eisen.

c) Patrimoniale waarde

De erfgenamen en legatarissen die geen vennoot kunnen worden, omdat zij niet als vennoot zijn

toegelaten, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen.

De prijs wordt vastgesteld en is betaalbaar, zoals hierboven beschreven.

TITEL III. - BESTUUR - VERTEGENWOORDIGING

Artikel 12. : Zaakvoerder(s)

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten.

De zaakvoerder(s) wordt/worden benoemd door de algemene vergadering, voor een periode te

bepalen door de algemene vergadering en is/zijn steeds door haar afzetbaar.

Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot zaakvoerder, benoemt deze onder zijn vennoten

of aandeelhouders, zaakvoerders of bestuurders, of werknemers een vaste vertegenwoordiger,

natuurlijke persoon, die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening

van de rechtspersoon.

Tenzij anders bepaald door de algemene vergadering, wordt de opdracht van de zaakvoerder

kosteloos uitgeoefend.

Artikel 13. : Intern bestuur

De zaakvoerder(s) kan/kunnen alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot

verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet (of deze

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

statuten) alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Indien er verscheidene zaakvoerders zijn, kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen.

Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen.

Artikel 14. : Externe vertegenwoordiging

De zaakvoerder(s) vertegenwoordigt/ vertegenwoordigen de vennootschap jegens derden en in

rechte als eiser of als verweerder.

Indien er meerdere zaakvoerders zijn, zullen zij alleen optreden.

Artikel 15. : Bijzondere volmachten

De zaakvoerder(s) kan/kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen.

Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen

zijn geoorloofd.

De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht,

onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder(s) in geval van overdreven volmacht.

Artikel 16. : Aansprakelijkheid

Een/De zaakvoerder(s) is/zijn, overeenkomstig het gemeen recht, verantwoordelijk voor de voor de

vervulling van de hem/hun opgedragen taak en aansprakelijk voor de tekortkomingen in zijn/hun

bestuur.

Artikel 17. : Tegenstrijdig belang

Indien een/de zaakvoerder(s) of een lid van het college van zaakvoerders, rechtstreeks of

onrechtstreeks, een belang heeft van vermogensrechtelijke aard dat strijdig is met een beslissing of

een aan het college van zaakvoerders voorgelegde verrichting, zal hij/zij zich moeten schikken naar

de bepalingen opgenomen in artikel 259 van het Wetboek van vennootschappen.

TITEL IV. - CONTROLE

Artikel 18. : Controle van de vennootschap

Indien de vennootschap wettelijk niet verplicht is een commissaris te benoemen, en besluit om er

geen te benoemen, dan heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid

van een commissaris.

Indien de vennootschap hiertoe wettelijk verplicht is, wordt de controle op de financiële toestand van

de vennootschap, op de jaarrekening en op de regelmatigheid, vanuit het oogpunt van het Wetboek

van vennootschappen en van deze statuten, van de verrichtingen, weer te geven in de jaarrekening,

aan één of meer commissarissen opgedragen. Zij worden benoemd door de algemene vergadering

onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

De commissarissen worden benoemd voor één hernieuwbare termijn van drie jaar.

Op straffe van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige redenen worden

ontslagen door de algemene vergadering.

TITEL V. - ALGEMENE VERGADERING VAN VENNOTEN

Artikel 19. : Gewone algemene vergadering

Elk jaar wordt de gewone algemene vergadering gehouden op de derde donderdag van de maand

december om 10 uur.

Valt de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag, dan heeft de vergadering plaats op de

eerstvolgende werkdag, op hetzelfde uur.

Artikel 20. : Buitengewone Algemene Vergadering

Een buitengewone algemene vergadering mag bijeengeroepen worden telkens het belang van de

vennootschap zulks vereist.

Deze vergaderingen mogen bijeengeroepen worden door het bestuursorgaan en de

commissaris(sen), indien er zijn. Zij moeten die bijeenroepen wanneer vennoten die een vijfde van

het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

Artikel 21. : Plaats

De gewone algemene vergaderingen worden gehouden op de zetel of in een andere plaats in de

gemeente waar de zetel gevestigd is, zoals aangeduid in de oproepingen.

De buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden op de zetel of elke andere plaats in

België, zoals aangeduid in de oproepingen.

Artikel 22. : Oproeping

a) Vorm - Termijn

De vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden

uitgegeven, de obligatiehouders, de eventuele commissaris en de zaakvoerder(s) worden vijftien

dagen vóór de vergadering opgeroepen. Deze oproeping geschiedt door middel van een ter post

aangetekende brief, tenzij de bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben

ingestemd om de oproeping via een ander communicatiemiddel te ontvangen.

De oproepingsbrief vermeldt de agenda met de te behandelen onderwerpen.

De voormelde personen die aan de vergadering deelnemen of er zich doen vertegenwoordigen,

worden als regelmatig opgeroepen beschouwd. Zij kunnen er tevens voor of na de bijeenkomst van

de algemene vergadering, welke zij niet bijwoonden aan verzaken zich te beroepen op het ontbreken

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

of de onregelmatigheid van de oproepingsbrief.

b) Stukken

Samen met de oproepingsbrief voor de algemene vergadering wordt aan de vennoten, de

commissarissen en de zaakvoerder(s) een afschrift verzonden van de stukken, die hen krachtens het

Wetboek van vennootschappen moeten ter beschikking worden gesteld.

Een afschrift van deze stukken wordt ook onverwijld en kosteloos verzonden aan de andere

opgeroepen personen die erom verzoeken.

Artikel 23. : Vertegenwoordiging - Wijze van uitoefening van het stemrecht

a) Wanneer de vennootschap slechts een vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die niet overdragen.

b) Wanneer de vennootschap meerdere vennoten telt, kan elke vennoot zijn stem uitbrengen, hetzij persoonlijk, hetzij door een lasthebber, al dan niet vennoot en drager van een schriftelijk volmacht. De volmachten moeten worden voorgelegd aan de algemene vergadering, om aangehecht te worden aan de notulen van de vergadering.

Artikel 24. : Aanwezigheidslijst

Alvorens aan de vergadering deel te nemen zijn de vennoten of hun volmachtdragers verplicht de aanwezigheidslijst te ondertekenen, met de aanduiding van de naam, voornamen, de woonplaats of de naam en zetel van de vennoten en van het aantal aandelen, dat zij vertegenwoordigen. Artikel 25. : Bureau

De algemene vergaderingen worden voorgezeten door de oudste zaakvoerder of, bij zijn afwezigheid, door de oudste vennoot aanwezig.

De voorzitter van de vergadering duidt  zo het aantal het toelaat- een secretaris aan en één of meerdere stemopnemers, die geen van allen vennoten hoeven te zijn.

Artikel 26. : Beraadslaging - Besluiten

Over niet in de agenda begrepen punten kan slechts beraadslaagd worden in een vergadering waarin alle aandelen aanwezig zijn en mits daartoe met eenparigheid van stemmen besloten wordt. De vereiste instemming staat vast indien geen verzet is aangetekend in de notulen van de vergadering.

a) quorum

De algemene vergadering beraadslaagt en besluit op geldige wijze ongeacht het aanwezig of vertegenwoordigd deel van het kapitaal, behoudens in de gevallen waarvoor de wet een aanwezigheidsquorum vereist.

b) besluiten

In de algemene vergadering worden de besluiten genomen bij meerderheid van stemmen, tenzij de

wet een bijzondere meerderheid voorziet.

De onthoudingen of blanco stemmen en de nietige stemmen worden in de algemene vergadering bij

de berekening van de meerderheid niet meegerekend.

Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

De niet-statutaire zaakvoerder en commissaris worden verkozen bij eenvoudige meerderheid. Is

deze niet bereikt, dan wordt een herstemming gehouden over de twee kandidaten die in de eerste

stembeurt het grootste aantal stemmen hebben behaald.

Bij staking van stemmen is de oudste in leeftijd van beide kandidaten verkozen.

c) schriftelijke besluitvorming

Met uitzondering van de beslissingen die bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de

vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene

vergadering behoren.

Artikel 27. : Stemrecht

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Artikel 28. : Schorsing van het stemrecht  Inpandgeving van aandelen - Vruchtgebruik

a) Wanneer de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortin¬gen niet gedaan zijn, is de uitoefening van het stemrecht dat aan de betrokken aandelen toekomt, geschorst.

b) Het stemrecht, verbonden aan een aandeel in onverdeeldheid mag slechts worden uitgeoefend door een persoon, aangeduid door alle mede-eigenaars.

Kan tussen de onverdeelde eigenaars geen overeenstemming worden bereikt, dan zal de bevoegde rechter op verzoek van de meest gerede partij, een voorlopige bewindvoerder benoemen, om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

c) Is het aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan wordt het aan dat aandeel verbonden stemrecht uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

d) Het stemrecht verbonden aan aandelen die in pand zijn gegeven, wordt door de eigenaar -

pandgever uitgeoefend.

Artikel 29. : Antwoordplicht van de zaakvoerder(s) en commissarissen

De zaakvoerder(s) geeft/geven antwoord op de vragen die hem/hun door de vennoten worden

gesteld met betrekking tot hun verslag of tot de agendapunten, voor zover de mededeling van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

gegevens of feiten niet van die aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de vennoten of het personeel van de vennootschap.

De commissarissen geven antwoord op de vragen die hun door de vennoten worden gesteld met betrekking tot hun verslag. Zij hebben het recht ter algemene vergadering het woord te voeren in verband met de vervulling van hun taak.

Artikel 30. : Besluiten buiten de agenda

Over niet in de agenda begrepen punten kan slechts beraadslaagd worden in een vergadering waarin alle aandelen aanwezig zijn en mits daartoe met eenparigheid van stemmen besloten wordt. De vereiste instemming staat vast indien geen verzet is aangetekend in de notulen van de vergadering.

Artikel 31. : Notulen

Van elke vergadering worden tijdens de vergadering notulen opgemaakt.

De notulen worden ondertekend door de leden van het bureau en door de vennoten die dit wensen. De notulen worden opgetekend in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt gehouden.

De afschriften of de uittreksels, die in rechte of voor andere in¬stanties voorgelegd worden, moeten door een zaakvoerder ondertekend worden.

TITEL VI. JAARREKENING - JAARVERSLAG - CONTROLEVERSLAG

Artikel 32. : Boekjaar - Jaarrekening

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één (1) juli en eindigt op dertig (30) juni van elk kalenderjaar.

Op het einde van elk boekjaar maakt/maken de zaakvoerder(s) een inventaris op, mede de jaarrekening volgens de bepalingen van artikel 92 van het Wetboek van vennootschappen.

De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt een geheel. De zaakvoerder(s) stelt/stellen bovendien een verslag op "jaarverslag" genoemd, waarin hij/zij rekenschap geeft/geven van zijn/hun beleid, voor zover dit verslag vereist is door het Wetboek van vennootschappen.

Het verslag bevat de commentaren, informaties en toelichtingen die vermeld zijn in de artikelen 95 en 96 van het Wetboek van vennootschappen, voor zover deze artikelen van toepassing zijn.

Ten minste één maand voor de datum waarop de eventuele commissaris(sen) zijn/hun omstandig verslag,  controleverslag genoemd (opgesteld volgens de voorschriften van artikel 143 en 144 van het Wetboek van vennootschappen), dienen voor te leggen  dit is vijftien dagen voor de gewone algemene vergadering, overhandigt/overhandigen de zaakvoerder(s) hen de nodige stukken daartoe. Vijftien dagen voor de gewone algemene vergadering mogen de vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, en de obligatiehouders op de zetel van de vennootschap kennis nemen van de in artikel 283 van het Wetboek van vennootschappen opgesomde documenten.

De zaakvoerder(s) leg(gen) binnen de dertig dagen, na de goedkeuring van de jaarrekening door de algemene vergadering, de in de artikelen 98, 100, 101 en 102 van het Wetboek van vennootschappen genoemde documenten neer bij de Nationale Bank van België.

Wanneer de vennootschap, naast de bij artikel 98 van het Wetboek van vennootschappen voorgeschreven openbaarmaking, het jaarverslag en de jaarrekening in hun geheel op een andere wijze of een verkorte versie van dit laatste document verspreidt, zijn de bepalingen van de artikelen 104 en 105 van het Wetboek van vennootschappen van toepassing.

TITEL VII. : BESTEMMING VAN HET RESULTAAT

Artikel 33.

Jaarlijks wordt van de nettowinst tenminste één/twintigste vooraf genomen tot vorming van het reservefonds. Deze voorafneming is niet meer verplichtend wanneer het reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt.

Het overschot wordt ter beschikking gesteld van de vergadering die, op voorstel van de zaakvoerder, de bestemming ervan bepaalt, mits naleving van de bepalingen overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen.

De uitbetaling van de dividenden heeft plaats op het tijdstip en op de plaats vastgesteld door de zaakvoerder(s).

TITEL VIII. - ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 34. : Vereniging van alle aandelen in één hand

Wanneer de aandelen in één hand verenigd worden en deze enige vennoot een rechtspersoon is, en wanneer binnen een jaar geen nieuwe vennoot in de vennootschap is opgenomen of deze niet is ontbonden, wordt de enige vennoot geacht hoofdelijk borg te staan voor alle verbintenissen van de vennootschap ontstaan na de vereniging van alle aandelen in zijn hand, tot een nieuwe vennoot in de vennootschap wordt opgenomen of tot de bekendmaking van haar ontbinding.

Artikel 35. : Oorzaken van ontbinding

a) Algemeen :

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Behoudens de gerechtelijke ontbinding en hetgeen bepaald is in artikel 237 van het Wetboek van vennootschappen, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

b) Verlies van kapitaal :

Wanneer tengevolge van geleden verlies het netto actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld of krachtens wettelijke bepalingen had moeten worden vastgesteld om, in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen. De modaliteiten daaromtrent zijn bepaald bij artikel 332 van het Wetboek van vennootschappen.

Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto actief tengevolge van geleden verlies gedaald is tot minder dan één/vierde van het maatschappelijk kapitaal met dien verstande dat de ontbinding plaatsheeft wanneer zij wordt goedgekeurd door één/vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Wanneer het netto actief gedaald is tot beneden het bedrag gesteld in artikel 214 van het Wetboek van vennootschappen, kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen.

In voorkomend geval kan de rechtbank aan de vennootschap een termijn toestaan om haar toestand te regulariseren.

Artikel 36. : Ontbinding - Voortbestaan - Sluiting

De vennootschap blijft na ontbinding, om welke reden ook, van rechtswege als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening tot aan de sluiting ervan.

Artikel 37. : Benoeming van vereffenaar(s)

Ingeval van ontbinding kunnen één of meer vereffenaars benoemd worden door de algemene vergadering. Deze vereffenaar(s) treedt/treden pas in functie na bevestiging of homologatie van hun aanstelling door de bevoegde rechtbank van koophandel.

Zij beschikken over alle machten opgesomd in de artikelen 186 en 187 van het Wetboek van vennootschappen, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering.

Zijn geen vereffenaars benoemd dan is/zijn de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn, van rechtswege vereffenaar.

De algemene vergadering kan evenwel te allen tijde de bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken.

Artikel 38. : Verdeling

De netto activa worden verdeeld op de volgende wijze :

a) bij voorrang zullen de aandelen tot het beloop van het gedeelte van het kapitaal dat zij vertegenwoordigen terugbetaald worden, na aftrek van de stortingen die gebeurlijk nog moeten verricht worden;

b) het eventuele saldo zal gelijkelijk over al de aandelen verdeeld worden.

TITEL IX. - ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 39. : Geschillen  Bevoegdheid

Voor alle geschillen tussen de vennootschap, haar vennoten, zaakvoerders, eventuele

commissaris(sen) en vereffenaars met betrekking tot de zaken van de vennootschap en de uitvoering

van onderhavige statuten, zijn alleen de rechtbanken van het arrondissement waar de zetel van de

vennootschap is gevestigd, bevoegd, tenzij de vennootschap er uitdrukkelijk van afziet.

Artikel 40. : Woonstkeuze

Iedere in het buitenland gedomicilieerde vennoot, obligatiehouder, zaakvoerder of vereffenaar, die

geen aan de vennootschap geldig betekende woonplaats gekozen heeft in België, of in het

buitenland wordt geacht de woonplaats te hebben gekozen op de zetel, waar hun alle akten geldig

kunnen worden betekend of aangezegd, terwijl de vennootschap geen andere verplichting heeft dan

ze ter beschikking te houden van de bestemmeling.

Artikel 41. : Verwijzing

Voor al wat niet geregeld is in deze statuten wordt verwezen naar het Wetboek van

vennootschappen.

DEEL III. : OVERGANGSBEPALINGEN

1. Afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt zijn aanvang op heden en zal worden afgesloten op 30 juni 2016.

2. De eerste gewone algemene vergadering

De eerste gewone algemene vergadering zal worden gehouden in 2016.

DEEL IV : BENOEMINGEN

1. Benoeming van de zaakvoerder

De comparanten verklaren dat de ondergetekende notaris hun aandacht gevestigd heeft op :

a) de beschikkingen van de wet van 19 februari 1965 met betrekking tot de uitoefening door

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

vreemdelingen van onafhankelijke beroepsactiviteiten, zoals gewijzigd door de wet van 10 januari 1977.

b) de bepalingen van artikel 1 van het Koninklijk Besluit nummer 22 van 24 oktober 1934, zoals gewijzigd door latere wetten op het verbod bepaalde ambten uit de oefenen.

c) de verschillende onverenigbaarheden met de uitoefening van opdrachten in handelsvennootschappen.

De oprichters benoemen, overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen als zaakvoerder voor een onbepaalde duur:

- De Heer SEGERS Kenny, ongehuwd, geboren te Asse op zes juli negentienhonderdnegentig, Rijksregister nummer : 90.07.06-355.46, wonende te 1785 Merchtem, Huibout 8.

Hij aanvaardt zijn opdracht onder de bevestiging dat hij niet getroffen werd door een wettelijke of reglementaire maatregel die zich hiertegen verzet.

Zijn opdracht wordt niet vergoed.

2. Benoeming van de commissaris(sen)

Gezien er uit ter goeder trouw verrichte schattingen blijkt dat de vennootschap voor het eerste boekjaar zal voldoen van de criteria, opgesomd in artikel 141, 2° van het Wetboek van vennootschappen, besluiten de oprichters om geen commissaris te benoemen.

DEEL V : VERBINTENISSEN TEN NAME VAN DE VENNOOTSCHAP IN OPRICHTING

De comparanten verklaren dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen de verbintenissen overneemt die door hen of één van hen voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan.

Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen, aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen, en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

DEEL VI : BIJZONDERE VOLMACHT

Een bijzondere volmacht wordt verleend - onder de opschortende voorwaarde van de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de rechtbank van koophandel - aan elke medewerker van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "A.D.V. & PARTNERS CONSULT", met mogelijkheid tot in de plaatstelling, om de nodige formaliteiten te vervullen tot inschrijving van de vennootschap bij de ondernemingsloketten en bij de diensten van de belasting op de toegevoegde waarde.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL.

Paul Maselis, Notaris.

GELIJKTIJDIGE NEERLEGGING:

de uitgifte van de oprichtingsakte; verslagen

Coordonnées
WOODWORK SEGERS

Adresse
HUIBOUT 8 1785 MERCHTEM

Code postal : 1785
Localité : MERCHTEM
Commune : MERCHTEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande