YOUNG PROFESSIONALS GRIMBERGEN, VZW, AFGEKORT : YP GRIMBERGEN, VZW

Association sans but lucratif


Dénomination : YOUNG PROFESSIONALS GRIMBERGEN, VZW, AFGEKORT : YP GRIMBERGEN, VZW
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 599.756.839

Publication

02/03/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

YOUNG PROFESSIONALS GRIMBERGEN, VZW STATUTEN

Op 19 januari 2015 werd tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen, zie Appendix A, overeengekomen

een vereniging zonder winstoogmerk op te richten.

Allen zijn meerderjarig. Enkelen hebben geen Belgische nationaliteit, vermeld in Appendix A.

De statuten werden als volgt vastgesteld:

Art 1. De vereniging wordt genoemd :

 YOUNG PROFESSIONALS GRIMBERGEN , VZW 

afgekort  YP GRIMBERGEN , VZW

Art 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Humbeeksesteenweg 98, 1850 Grimbergen, in het gerechtelijk arrondissement Brussel, maar kan bij beslissing van de algemene vergadering naar een andere plaats worden overgebracht.

Art 3. a. De vereniging wordt opgericht met als doel de werknemers verbonden met de Caterpillar Grimbergen

rechtspersoon te engageren, ontwikkelen en verantwoordelijkheden te geven om deze entiteit een grotere rol te laten spelen binnen Caterpillar en de lokale gemeenschap. Zij zal dit doen door activiteiten te organiseren rond engagement, persoonlijke ontwikkeling, communicatievaardigheden, sociale betrokkendheid & duurzaamheid binnen de Caterpillar Grimbergen rechtspersoon, de wereldwijde Caterpillar organisatie en de lokale gemeenschap. Al deze activiteiten zullen diversiteit stimuleren door werknemers uit verschillende departementen, leeftijdsgroepen, achtergrond, nationaliteit, etc. samen te brengen en opportuniteiten aan te bieden tot professioneel netwerken. Deze vereniging zal bestaan uit verschillende zuilen.

Art 4. De vereniging is gesticht voor onbepaalde duur en kan op elk moment ontbonden worden.

b. Teneinde haar doel te realiseren mag de vereniging, met uitsluiting van elk winstoogmerk, bijdragen en vergoedingen innen om de lasten en de kosten met betrekking tot de realisatie van haar doel te dekken. De vereniging kan roerende en onroerende goederen, nodig voor de realisatie van haar doel, huren, verwerven of bezitten, zowel in volle eigendom als in vruchtgebruik.

Benaming, zetel, doel en duur

Leden, aanneming, verplichtingen, schorsingen

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : YOUNG PROFESSIONALS GRIMBERGEN, VZW

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : YP GRIMBERGEN, VZW Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Humbeeksesteenweg 98

*15303676*

Luik B

België

1850

0599756839

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Grimbergen

Griffie

Neergelegd

26-02-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Art 5. De vereniging bestaat uit effectieve, supporterende & participerende leden.

a. Effectieve leden zijn diegene die verantwoordelijkheid nemen over de organisatie van bepaalde activiteiten / evenementen

b. Supporterende leden zijn diegene die meehelpen bij de uitvoering van bepaalde activiteiten /

evenementen

b. Participerende leden zijn diegene die deelnemen aan activiteiten georganiseerd door de VZW

Art 6. Het aantal leden is niet beperkt, het minimumaantal is drie. De ondergetekende oprichters zijn de eerste

leden.

Art 7. a. Als effectief lid kan tot de vereniging toetreden ieder die werknemer is van de Caterpillar Grimbergen

rechtspersoon en de statuten en de huishoudelijke reglementen van de VZW aanvaardt. De raad van bestuur is vrij een kandidaat als lid te aanvaarden of niet, zonder dat hiervoor enige motivering is vereist.

b. Iedere werknemer & (brug)gepensioneerde werknemer van Caterpillar Grimbergen rechtspersoon en diens familie en vrienden kunnen supporterende of participerende lid zijn bij een bepaalde activiteit.

De raad van bestuur is vrij een kandidaat als lid te aanvaarden of niet, zonder dat hiervoor enige motivering is vereist.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art 8. De uittreding, de schorsing en de uitsluiting van de leden geschieden op de wijze bepaald door de vzw-

wet. Het uittredend, geschorst of uitgesloten lid en de erfgenamen of rechthebbenden van het overleden lid hebben geen enkel recht op het vermogen van de vereniging. Zij kunnen staat noch opgave van rekening, noch verzegeling, noch boedelbeschrijving vorderen. Wordt als uittredend geacht, ieder lid dat kennis heeft gegeven uit de VZW te willen treden, ieder lid wiens/wier arbeidscontract met de Caterpillar Grimbergen rechtspersoon is beëindigd (uitgezonderd (brug)gepensioneerden) of ieder lid dat gedurende 1 jaar niet meer heeft deelgenomen aan activiteiten van de VZW.

Art 9. Er worden geen lidgelden geïnd. Monetaire bijdragen tot de VZW worden geïnd door middel van bijdragen van de Caterpillar rechtspersoon, werknemers van de Caterpillar Grimbergen rechtspersoon of door bijdragen van andere organisaties & personen.

Art 10. Alle effectieve leden worden bijgehouden in het ledenregister, dat dienst doet als bewijs van lidmaatschap. Het origineel van het ledenregister wordt bijgehouden ter zetel van de VZW.

Algemene vergadering

Art 11. De algemene vergadering is geldig samengesteld uit effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, bij diens afwezigheid door de aanwezige bestuurder met meeste anciëniteit.

Art 12. De algemene vergadering is de souvereine macht van de vereniging. Behoren uitsluitend tot haar bevoegdheid : de wijziging aan de statuten der vereniging; de benoeming en afzetting der bestuurders; de goedkeuring der begroting en rekeningen; de vrijwillige ontbinding van de vereniging; de uitsluiting van leden; alle beslissingen die de perken te buiten gaan van de bevoegdheid welke door de wet of de statuten aan de raad van bestuur is toegekend.

Art 13. a. Ieder jaar zal ten minste één algemene vergadering worden gehouden in de loop van het eerste kwartaal van dat jaar.

b. De vergadering kan bijeengeroepen worden door de raad van bestuur, wanneer het belang van de vereniging dit vereist. Zij moet daarenboven telkens worden bijeengeroepen en dit binnen de twee maanden van de datum waarop één derde van de organiserende leden hierom verzoekt.

c. De uitnodigingen worden gedaan door de raad van bestuur, bij email tot elk lid gericht, ten minste veertien dagen voor de vergadering, en in naam van de raad van bestuur ondertekend door de voorzitter of door de gevolmachtigde bestuurder of door twee bestuurders. De uitnodiging vermeldt de agenda. De vergadering mag slechts beraadslagen over de hierop vermelde punten.

Art 14. a. Ieder effectief lid heeft het recht de vergadering bij te wonen, er deel aan te nemen en te stemmen. Elk lid heeft één stem. Een lid kan zich bij volmacht enkel laten vertegenwoordigen door een ander lid. Ieder lid kan maximaal drager zijn van één volmacht

b. De vergadering is geldig samengesteld, welk ook het getal der aanwezige leden moge zijn, en haar

beslissingen worden genomen bij volstrekte meerderheid der uitgebrachte stemmen.

Zo deze niet bereikt wordt, zal vanaf de tweede stembeurt de eenvoudige meerderheid volstaan.

c. In afwijking van het voorgaand artikel worden de beslissingen der vergaderingen houdende wijziging der statuten, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding der vereniging, slechts genomen mits de bijzondere voorwaarden zoals bepaald in de wet.

Art 15. De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Deze worden in een register bijgehouden op de zetel van de vereniging alwaar alle leden er inzage van kunnen nemen. Derden kunnen op dezelfde wijze kennis nemen van de beslissingen mits zij een rechtmatig belang

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

kunnen doen laten gelden dat per email dient te worden overgemaakt aan de raad van bestuur welke hierover oordeelt. De secretaris staat in voor de organisatie van deze inzage.

Bestuur, directie

Art 16. a. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit minstens drie en ten hoogste tien effectieve leden van de vereniging, jaarlijks aangesteld door de algemene vergadering. Iedere zuil van de VZW dient vertegenwoordigd te zijn in de raad van bestuur door minstens 1 effectief lid. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een schatbewaarder.

Art 17. a. De raad van bestuur bestuurt de V.Z.W. en vertegenwoordigt de V.Z.W. in en buiten rechte door de gezamenlijke handtekening van 3 bestuurders en heeft alle bevoegdheden die niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

b. De bestuurders worden benoemd voor één jaar

c. Bestuurders zijn herkiesbaar

d. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art 18. a. De raad van bestuur vergadert op uitnodiging en onder voorzitterschap van zijn voorzitter, of bij ontstentenis van deze, door de ondervoorzitter, of bij ontstentenis van deze, door de oudste der aanwezige bestuurders, telkens als door het belang van de vereniging of door twee bestuurders gevraagd wordt.

b. De vergaderingen worden gehouden op de in de oproeping aangeduide plaats. Worden als ontslaggevend beschouwd, die leden van de raad van bestuur welke afwezig waren tijdens drie opeenvolgende vergaderingen.

Art 19. De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen en beslissen indien meer dan de helft van zijn leden aanwezig is. Elke beslissing van de raad van bestuur wordt genomen bij volstrekte meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van diegene die de vergadering voorzit beslissend.

Art 20. Het voordragen van de kandidaturen tot bestuurder van de vereniging gebeurt door een effectief lid van de vereniging en moet per email worden gericht aan het secretariaat en worden opgestuurd ten minste acht kalenderdagen voor de algemene vergadering. Enkel effectieve leden kunnen kandidaat bestuurder zijn.

Art 21. De notulen van de samenkomst van de raad van bestuur worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Deze worden in een register bijgehouden op de zetel van de vereniging alwaar alle leden er inzage van kunnen nemen. Derden kunnen op dezelfde wijze kennis nemen van de beslissingen mits zij een rechtmatig belang kunnen doen laten gelden dat per email dient te worden overgemaakt aan de raad van bestuur welke hierover oordeelt. De secretaris staat in voor de organisatie van deze inzage.

Art 22. De opdracht van de bestuurders eindigt door het verstrijken van hun mandaat en eveneens bij overlijden, uittreding, afzetting of verlies van lidmaatschap.

Art 23. Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar. Uitzonderlijk zal het maatschappelijk jaar voor de eerste maal een aanvang nemen op de dag van de publicatie der onderhavige statuten in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Art 24. a. De schatbewaarder beheert de gelden van de vereniging en verkrijgt jaarlijks de rekeningen van de verschillende zuilen ter consolidatie. De geconsolideerde inventaris, balans en begroting voor volgend jaar worden in december ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering. De jaarlijkse rekeningen worden neergelegd ter griffie van de burgerlijke rechtbank.

b. Machtiging tot betalen kan eveneens aan andere leden van de raad van bestuur worden toegekend door de raad van bestuur.

Begroting & Rekeningen

Ontbinding & Vereffening

Art 25. In geval van ontbinding van de vereniging, duidt de algemene vergadering twee of meer vereffenaars aan. Het vermogen van de vereniging op het ogenblik van de ontbinding komt ten goede aan een weldadigheidsinstelling.

Art 26. De vereniging kan in rechte optreden als eiser of al verweerster bij monde van de raad van bestuur, vertegenwoordigd door zijn voorzitter, aangestelde bestuurder of derde.

Na deze statuten te hebben opgesteld en goedgekeurd kwamen de leden in de algemene vergadering bijeen en benoemden met algemeenheid van stemmen tot bestuurders: Dehr. Sven Lievens (Ondervoorzitter), Mevr. Laurence Berck, Mevr. Catherine Streib (Voorzitter), Dehr. Maarten Smets, Mevr. Tineke De Decker, Dehr. Ruben Devalck (Schatbewaarder), Dehr. Diego De Wolf (Secretaris), Mevr. Siska De Hantsetters, Mevr. Ariane

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Aldus opgemaakt te Grimbergen, in zoveel exemplaren als er belanghebbende partijen zijn op datum van 19 Januari 2015.

Bovendaerde, Mevr. Ekaterina Vronskaya.

Cindy Palstermans Sven Lievens Laurence Berck Catherine Streib

Maarten Smets Tineke De Decker Ruben Devalck Tiziana Albergo

Volmacht Ekaterina Vronskaya

Cindy Cools Glenn Maes Diego De Wolf Kaleb Huyghe

Volmacht Ellen Boerjan Volmacht Sven Lievens Volmacht Cindy Palstermans

Sharon Craig Karen De Mey Siska De Hantsetters Ariane Bovendaerde

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Zafer Kumasoglu

Volmacht Ruben Devalck

Ekaterina Vronskaya Dieter Degryse Ilse Leclercq Ellen Boerjan

Volmacht Sharon Craig

Coordonnées
YOUNG PROFESSIONALS GRIMBERGEN, VZW, AFGEKOR…

Adresse
HUMBEEKSESTEENWEG 98 1850 GRIMBERGEN

Code postal : 1850
Localité : GRIMBERGEN
Commune : GRIMBERGEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande