Z.ORG KU LEUVEN

Divers


Dénomination : Z.ORG KU LEUVEN
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 558.906.971

Publication

20/08/2014
ÿþ MOD 2.2

s 1 , In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neeriegging van de akte ter griffie

IIIVI II II~V~ II

" 1415, 1,<

Vc behr aai Bel Staa

ni

U91

NEERGELEGD

Alf , 20%

Griffie Rechtbank van Koophandel te Leuven, Griffie

Ondernemingsnr : pps £ - g0e. q %-it

Benaming

(voluit) : Z.org KU Leuven

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Herestraat 49, 3000 Leuven

Onderwerp akte : Oprichting

Tussen ondergetekenden

-Prof. dr. Em, Herman Daems, voorzitter van de Raad van Bestuur van de KU Leuven, wonende te Kruisbooglaan 20 te 3210 Lubbeek,

-Prof. Dr. Em. Guy Mannaerts, voorzitter van het Bestuurscomité UZ Leuven, wonende te Lei 7 te 3000

Leuven,

-Dhr. Willy Duron, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Universitair Centrum Sint Jozef te

Kortenberg, verder UC Sint Jozef genoemd, wonende te Oude Pastoriestraat 2 te 3050 Oud-Heverlee,

-Meur. Sonja Becq, wonende te Bruinborrelaan 24 te 1860 Meise,

-Prof. Koenraad Debackere, wonende te Alfons Stesselstraat 8 te 3012 Leuven,

-Prof. Marc Decramer, wonende te Weligerveld 5 te 3212 Lubbeek,

-Dhr. Hugo Casteleyn, wonende te Zamanstraat 17 te 9160 Lokeren,

-Dhr. Niko Dierïckx, wonende te Groenestraat 409 te 8800 Roeselare,

-Dhr. Maxime Jadot, wonende te Albertlaan 21 te 3080 Tervuren,

-Prof, Hilde Lage, wonende te Wolvendreef 26D te 8500 Kortrijk,

-Dhr. Paul Maartens, wonende te Residentie Hertogenpark, Desguinlei 90/15K te 2018 Antwerpen,

-Prof, Jozef Peuskens, wonende te Maleizenstraat 37 te 3020 Herent,

-Prof. Wim Robberecht, wonende te Maalderijweg 13 te 3300 Tienen,

-Dr. Wim Tambeur, wonende te Karel Van Lotharingenstraat 8 te 3000 Leuven,

-Rector Prof. Rik Torfs, wonende te Oude Godstraat 6 te 2220 Heist-Op-Den-Berg.

werd overeengekomen om een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig Titel I van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen (B.S. 1 juli 1921), zoals gewijzigd (vzw-wet), met de hierna volgende statuten.

NAAM -- ADRES -- DOEL - DUUR

Artikel 1. Rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "vereniging" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen (hierna de "uw-wet" genoemd).

Artikel 2. Naam

De vereniging wordt "Z.org KU Leuven" genoemd.

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de VZW, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij he Bélgisch Staatshl d- 20T0-87Z014 - Annexes dù 1Vlómfeur« eIge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 3, Adres Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 3000 LEUVEN, Herestraat 49, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven.

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om, zonder voorafgaande goedkeuring van de algemene vergadering, de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied in België.

De zetelwijziging zal worden bekrachtigd door de algemene vergadering op haar eerstvolgende vergadering, onder de voorwaarden noodzakelijk voor een statutenwijziging.

Artikel 4. Doel

§1. De vereniging heeft als doel, de oprichting, de uitbating en het besturen van gezondheids- en welzijnsinstellingen in de breedste betekenis van het woord, het beoefenen van alle activiteiten die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de gezondheids- en welzijnszorg, met inbegrip van het bio-medisch wetenschappelijk onderzoek en het academisch onderwijs alsook alle andere vormen van opleiding van personeel nodig voor de betrokken instellingen.

§2. De vereniging zal bijdragen aan de realisatie van een toegankelijk en hcog kwalitatief aanbod van gezondheids- en welzijnszorg, regionaal en supraregionaal, volgens de principes van multidisciplinaire, transmurale samenwerking en van onderlinge taakafspraken.

§3. De vereniging mag alle initiatieven nemen, alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen, alle handelingen, burgerlijke, financiële, roerende of onroerende, kortom alle rechtshandelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk verband met haar maatschappelijk doel of die van aard zouden zijn om de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden.

§4. De vereniging zal, ten behoeve van alle activiteiten die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de gezondheids} en welzijnszorg en ten behoeve van alle betrokken gezondheids- en welzijnsinstellingen, alle opportuniteiten benutten voor samenwerking onder andere op het vlak van administratief- en logistiek management

§5. Hiertoe zal de vereniging ondermeer volgende activiteiten ontwikkelen:

1)Exploitatie van de Associatie Universitair Psychiatrisch Centrum Katholieke Universiteit Leuven, hierna genoemd de Associatie "UPC KU Leuven', een duurzaam samenwerkingsverband;

2)Exploitatie van psychiatrische verzorgingstehuizen, afgekort PVT's.

3)Oprichten, exploiteren, besturen van instellingen en voorzieningen die bijdragen aan de realisatie van opvang, begeleiding en integrale zorg voor mensen in het kader van algemene gezondheids- en welzijnszorg, waaronder algemene ziekenhuizen, revalidatie-instellingen, RVT, initiatieven beschut wonen, ...

4)Benevens de zorgprogramma's, ziekenhuisdiensten, -functies, -afdelingen, medische diensten, medisch-technische diensten of technische diensten, die het voorwerp uitmaken van de Associatieovereenkomst UPC KU Leuven, zal de vereniging inzetten op het uitbouwen van een compleet aanbod van transmurale zorgfuncties via de 'gelieerde rechtspersonen' (met inbegrip van maar niet beperkt tot samenwerkingsverbanden beschut wonen, centra geestelijke gezondheidszorg, andere vormen van al dan niet geïnstitutionaliseerde samenwerking en zorgcircuits en zorgnetwerken).

5)Ondersteuning leveren aan andere instellingen in functie van de realisatie van een toegankelijk en hoogkwalitatief aanbod van patiëntenzorg, volgens de principes van multidisciplinaire, transmurale samenwerking en onderlinge taakafspraken.

6)Ondersteuning leveren op vlak van materiële en immateriële diensten aan andere instellingen en voorzieningen met een doel verbonden aan patiëntenzorg (onder meer informatica, logistiek, consulting, benchmarking, beleidsinformatie e.a.).

§6. De dienstverlening die het voorwerp uitmaakt van de vereniging zal geleverd worden op meerdere campussen en vestigingen, evenals via extra murale voorzieningen en netwerken.

§7. De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, daaruit voortvloeien of daartoe bevorderlijk kunnen zijn, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd vcor haar doel. De vereniging kan samenwerken met, leningen toestaan aan, deelnemen in het kapitaal van, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

andere rechtspersonen, verenigingen en vennootschappen van private of publieke aard, naar Belgisch of naar buitenlands recht.

Artikel 5. Duur

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

LIDMAATSCHAP

Artikel 6. Werkende leden

§1. De eerste Werkende leden zijn de stichters waaronder de stemgerechtigde leden van het Bestuurscomité van UZ Leuven. Het aantal leden kan worden uitgebreid en is onbeperkt.

§2. ledere natuurlijke of rechtspersoon die door de algemene vergadering wordt aanvaard, kan werkend lid worden van deze algemene vergadering op voordracht van de Raad van Bestuur die daartoe het voorafgaand advies van het Bestuurscomité van UZ Leuven en van de Raad van Bestuur KU Leuven inwint,

§3. De algemene vergadering beslist autonoom.

§4. Werkende leden hebben aile rechten en verplichtingen die in de vzw-wet en deze statuten worden beschreven.

§5. Werkende leden betalen geen lidgeld.

Artikel 7. Toegetreden leden

§1. Iedere rechtspersoon kan zich kandidaat stellen als toegetreden lid op voorwaarde dat de organisatie die kandidaat-lid is een maatschappelijk doel heeft dat aansluit bij de doelstellingen van vzw Z.org KU Leuven of op een bijzondere manier verbonden is met het voorwerp van de vzw Z.org KU Leuven.

§2. De kandidaat toegetreden leden richten hun kandidaatstelling aan de Raad van Bestuur van de vereniging per brief, fax, e-mail of andere elektronische informatiedrager, en dragen een vaste afgevaardigde voor de algemene vergadering voor.

§3. De Raad van Bestuur wint voorafgaand aan de eventuele voordracht het advies in van het Bestuurscomité UZ Leuven.

§4, De algemene vergadering zal autonoom beslissen over de aanvaarding van een kandidaat als toegetreden lid op haar eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens de helft plus één van de leden van de algemene vergadering aanwezig of door rechtsgeldige volmacht vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met een meerderheid van twee derde van de aanwezige en vertegenwoordigde leden van de algemene vergadering,

§5. Toegetreden leden nemen deel aan de algemene vergadering met raadgevende stem. Artikel 9. Terugtrekking uit de vereniging

§1. Werkende leden kunnen zich uit de vereniging terugtrekken. Zij geven kennis van hun intentie om zulks te doen door middel van een bericht bezorgd per brief, fax, e-mail of andere elektronische informatiedrager gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. De terugtrekking wordt effectief op de eerste dag van de derde maand die volgt op dit schrijven.

De Raad van Bestuur kan de terugtrekking van een werkend lid weigeren indien de terugtrekking de ontbinding van de vereniging tot gevolg zou hebben of het bestaan van de vereniging in het gedrang zou brengen.

§2. Toegetreden leden kunnen zich uit de vereniging terugtrekken. Zij geven kennis van hun intentie om zulks te doen bij middel van een bericht bezorgd per brief, fax, e-mail of andere elektronische informatiedrager gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. De terugtrekking wordt effectief op de eerste dag van de derde maand die volgt op dit schrijven.

§4. Een ontslagnemend werkend of toegetreden lid is gehouden tot de deelname in de kosten die goedgekeurd werden voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 14. Beëindiging van lidmaatschap

§1. Voor wat betreft het lidmaatschap van een natuurlijk persoon: het lidmaatschap van een werkend lid eindigt van rechtswege bij het einde van, in voorkomend geval, diens hoedanigheid van lid van het Bestuurscomité UZ Leuven, diens hoedanigheid van lid van de Raad van Bestuur van de VZW, diens hoedanigheid van lid van de Raad van Bestuur van de KU Leuven of diens hoedanigheid als afgevaardigde van een werkend of toegetreden lid.

§2. Voor wat betreft het lidmaatschap van zowel de natuurlijke personen als de rechtspersonen:

Als een werkend lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vereniging, kan diens lidmaatschap, op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van een ander werkend lid worden beëindigd door een bijzonder besluit van de algemene vergadering, waarop minstens twee derde van alle werkende leden aanwezig of door rechtsgeldige volmacht vertegenwoordigd zijn, en waarbij voor de beslissing een twee derde meerderheid vara de stemmen van de aanwezige en door rechtsgeldige volmacht vertegenwoordigde werkende leden vereist is.

§3. Het werkend lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

§4. Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de vereniging kunnen door een eenzijdig besluit van de algemene vergadering uitgesloten worden van lidmaatschap. De algemene vergadering beslist autonoom.

§5. Voor wat betreft de afvaardiging van de leden-rechtspersonen: wanneer de afgevaardigde van een werkend of toegetreden lid ontslag neemt als afgevaardigde, heeft dit op zich geen impact op het lidmaatschap van het betrokken lid. Het betrokken lid duidt uiterlijk de laatste dag van de tweede maand volgend op het ontslag als afgevaardigde, een nieuwe afgevaardigde aan.

Artikel 11. Rechten op de activa van de VZW

§1. Geen enkel werkend of toegetreden lid, noch enige erfgenamen of rechtsopvolger, kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vereniging op grond van de enkele hoedanigheid van lid.

§2. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: zo onder meer tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vereniging.

ALGEMENE VERGADERING

Artikel 12. Samenstelling

§1. De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden.

§2. De leden met de hoedanigheid van stemgerechtigd lid van het Bestuurscomité UZ Leuven hebben samen minstens twee derde van het totaal aantal stemmen.

§3, De natuurlijke personen, werkend lid van de vereniging en lid van de algemene vergadering, worden uitsluitend door zichzelf afgevaardigd.

§4. De afgevaardigden van de overige werkende leden hebben elk één stem.

Artikel 13. Afgevaardigden van toegetreden leden

Afgevaardigden van toegetreden leden nemen deel aan de algemene vergadering met raadgevende stem.

Artikel 14. Bevoegdheden

De volgende bevoegdheden kunnen uitsluitend door de algemene vergadering uitgeoefend worden:

1)de wijziging van de statuten;

2)de benoeming en de afzetting van de bestuurders en het bepalen van hun bezoldiging;

.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2.2

3)de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

4)de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5)de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6)de ontbinding van de vereniging;

7)de uitsluiting van een lid;

8)de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9)de aanneming, wijziging en opheffing van een huishoudelijk reglement, in voorkomend geval;

10)de bevoegdheden die krachtens deze statuten aan de algemene vergadering worden toebedeeld.

Artikel 15. Vergaderingen

§1. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de vereniging die tevens de voorzitter is van de Raad van Bestuur.

§2. De jaarlijkse bijeenkomsten van de gewone algemene vergadering zullen gehouden worden binnen de zes maanden na de afsluiting van het boekjaar op de zetel van de vereniging op een plaats die vermeld wordt in de uitnodiging. De uitnodiging wordt minstens acht dagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering naar alle afgevaardigden van de werkende leden verstuurd per brief, fax, e-mail of een andere elektronische informatiedrager op het nummer of adres dat de afgevaardigde van het werkend lid daartoe laatst heeft opgegeven.

§3. De vergaderingen worden door de voorzitter of door minstens twee bestuurders bijeengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door de voorzitter, door minstens twee bestuurders of door minstens één twintigste van de afgevaardigden van de werkende leden aangebracht werd vôôr het versturen van de uitnodiging, op de agenda wordt geplaatst.

§4. Bijkomende bijeenkomsten in een bijzondere of buitengewone algemene vergadering kunnen worden samengeroepen door de voorzitter of door minstens twee bestuurders, alsook op verzoek van minstens één vijfde van de afgevaardigden van de werkende leden. De uitnodiging wordt minstens acht dagen voorafgaand aart de datum van de buitengewone algemene vergadering naar alle afgevaardigden van de werkende leden verstuurd per brief, fax, e-mail of een andere elektronische informatiedrager op het nummer of adres dat de afgevaardigden van het werkend lid daartoe laatst hebben opgegeven.

§5. De afgevaardigden van de werkende leden die aan een vergadering deelnemen of er zich doen vertegenwoordigen, worden als regelmatig opgercepen beschouwd. Zij kunnen tevens, voor of na de algemene vergadering die zij niet bijwoonden, er schriftelijk aan verzaken om zich te bercepen op het ontbreken van een oproeping of enige onregelmatigheid in de oproeping.

Artikel 16. Quorum en stemming

§1. Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens de helft plus één van de afgevaardigden van de werkende leden aanwezig of door rechtsgeldige volmacht vertegenwoordigd zijn.

Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de vzw-wet of de statuten dit anders voorzien,

§2. De wijziging van de statuten vereist een uitdrukkelijke vermelding van de wijziging in de oproeping en een beraadslaging in een vergadering waarop een quorum van twee derde van de afgevaardigden van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of ventegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen kan aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgend op de eerste vergade-'ring worden gehouden.

De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door twee derde van de stemmen van de aanwezige of door rechtsgeldige volmacht vertegenwoordigde afgevaardigden van de werkende leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of door rechtsgeldige volmacht vertegenwoordigde afgevaardigden van de werkende leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§3. Indien alle afgevaardigden van de werkende leden van de vereniging aanwezig of vertegenwoordigd zijn en daarmee instemmen, of in geval van hoogdringendheid, kan op de gewone of buitengewone algemene vergadering ook worden beraadslaagd en besloten omtrent punten die niet op de agenda werden aangebracht.

§4. Afgevaardigden van de Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere afgevaardigden via rechtsgeldige volmacht worden vertegenwoordigd. Elk werkend lid mag maximum één volmacht dragen.

§5. De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien de algemene vergadering daartoe besluit, door geheime stemming.

§6. Er worden notulen opgesteld, ondertekend door de voorzitter en de secretaris(sen), en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. Voor derden geldt dit inzagerecht niet.

RAAD VAN BESTUUR

Artikel 17. Samenstelling Raad van Bestuur

§1.De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders, al dan niet afgevaardigden van de leden van de vereniging, al dan niet natuurlijke of rechtspersonen

De Raad van Bestuur zal steeds samengesteld zijn uit een meerderheid van bestuurders, die tevens stemgerechtigd lid zijn van het Bestuurscomité UZ Leuven. De Gedelegeerd Bestuurder van UZ Leuven en de Gedelegeerd Bestuurder van deze vzw zijn van rechtswege stemgerechtigd lid van de Raad van Bestuur.

§2. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of door rechtsgeldige volmacht vertegenwoordigde afgevaardigden van de leden, voor een duur van vier jaar. In afwijking van voorgaande, zal de gedelegeerd bestuurder die krachtens artikel 17 § 1 lid 2 van de statuten van rechtswege bestuurder is, zijn bestuursmandaat uitoefenen voor dezelfde termijn ais zijn mandaat van gedelegeerd bestuurder, Het mandaat van Bestuurder kan één maal hernieuwd worden.

§3. De voorzitter van het Bestuurscomité UZ Leuven is van rechtswege krachtens de statuten van onderhavige vzw voorzitter van de Raad van Bestuur. Het secretariaat wordt waargenomen door de algemeen secretaris van UZ Leuven en door de algemeen secretaris van de onderhavige vzw. Zij zullen de taken vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in deze statuten en ter gelegenheid van hun aanstelling. Het mandaat van de voorzitter heeft een looptijd van vier jaar, één maal hernieuwbaar.

§4. Het bestuurdersmandaat eindigt van rechtswege docr beëindiging van de hoedanigheid van lid van het Bestuurscomité UZ Leuven of indien een werkend of toegetreden lid formeel het ontslag van een persoon meedeelt die namens haar een bestuursmandaat uitoefent.

§5. De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de algemene vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of door rechtsgeldige volmacht vertegenwoordigde afgevaardigden van de leden. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door een bericht per brief, fax, e-mail of andere elektronische informatiedrager, te richten aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

§6. De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering daarover anders beslist. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

Artikel 18. Raad van Bestuur: vergaderingen, beraadslaging en beslissing

§1,De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de vereniging het vereist.

§2. De oproeping geschiedt geldig per brief, fax, e-mail of andere elektronische informatiedrager, ten minste vijf kalenderdagen voor de datum van de vergadering, behalve in geval van hoogdringendheid gemotiveerd in de notulen. Bij de oproeping wordt de agenda gevoegd evenals de ontwerpnotulen van de vorige vergadering. Elk lid van de Raad van Bestuur kan schriftelijk en gemotiveerd de toevoeging van een agendapunt verzoeken.

§3. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de vereniging of op elke

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOa 2.2

andere plaats in België, aangewezen in de oproepingsbrief. De Raad van Bestuur kan eveneens worden gehouden per video- of telefoonconferentie.

§4. De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig of door rechtsgeldige volmacht vertegenwoordigd is op de vergadering. De besluiten worden geno-'men bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, Bij staking van stemmen, heeft de voorzitter dan wel de bestuurder die de vergadering voorzit, doorslaggevende stem,

De bestuurders met de hoedanigheid van stemgerechtigd lid van het Bestuurscomité UZ Leuven hebben minstens het aantal stemmen dat gelijk is aan het totaal van het aantal stemmen van de overige bestuurders, plus één.

De overige bestuurders hebben elk één stem.

§5. Elk lid van de Raad van Bestuur heeft slechts één stem. Elk lid van de Raad van Bestuur kan schriftelijk volmacht geven aan een ander lid van de Raad van Bestuur, Elk lid van de Raad van Bestuur mag slechts drager zijn van één volmacht.

§6. Er worden notulen opgesteld onder leiding van de secretaris, ondertekend door de voorzitter en de secretaris en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de afgevaardigden van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. Voor derden geldt dit inzagerecht niet.

§7. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de VZW zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Indien één of meer leden van de Raad van Bestuur aangeven het oneens te zijn met het geformuleerde voorstel van beslissing, dan wordt het punt op de agenda van de eerstvolgende vergadering ingeschreven.

Artikel 19. Raad van Bestuur: bevoegdheden, intern bestuur

§1. De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens huidige statuten en artikel 4 vzw-wet de algemene vergadering exclusief bevoegd is,

§2. De bevoegdheden van de Raad van Bestuur zijn minstens de volgende:

1.ln voorkomend geval: het toezicht op de uitvoering van de Associatieovereenkomst(en) of enige andere

overeenkomst van structurele geïntegreerde samenwerking met de vereniging;

2.het goedkeuren van het strategisch plan van werkende of toegetreden leden, in uitvoering van de

algemene strategische visie van KU Leuven 1 UZ Leuven;

3.het goedkeuren van het algemeen beleid van de werkende of toegetreden leden en de afstemming ervan

met de UZ Leuven;

4.het toezicht op de uitvoering van het beleid en de verwezenlijking van de strategische opties door het

bestuur van de werkende of toegetreden leden;

5.het toezicht op de voldoende naleving van de academische opdrachten door de besturen van de

betrokken eenheden;

6.het benoemen en ontslaan van de leden van het bestuur van de werkende of toegetreden leden;

7.het periodiek evalueren van de leden van het bestuur van de werkende of toegetreden leden;

8.het goedkeuren van de begroting en de jaarrekening; de ontwerpbegroting wordt jaarlijks ter informatie

aan de Raad van Bestuur van KU Leuven meegedeeld; de jaarrekening, wordt jaarlijks ter goedkeuring

voorgelegd aan de Raad van Bestuur van KU Leuven;

9.het goedkeuren van belangrijke infrastructuurwerken op voorstel van het bestuur van de werkende of

toegetreden leden;

10.het goedkeuren van het personeelskader van de werkende of toegetreden leden, alsook het statuut, de

loon- en arbeidsvoorwaarden;

11.het goedkeuren van de aanstelling van de medische staf, op voorstel van het bevoegde bestuur;

12.het goedkeuren van overeenkomsten met derden en het uitoefenen van rechtsvorderingen in de

aangelegenheden waarin de Raad van Bestuur het hiertoe delegatie zal hebben ontvangen;

13.het toezicht op de naleving van de specifieke wet- en regelgeving door de besturen;

14.het toezicht op de werking van de interne kwaliteits-, risicobeheersings- en controlesystemen;

15.het organiseren van een evaluatiesysteem met betrekking tot de eigen werking van de Raad van

Bestuur;

16.het verstrekken van advies aan Partijen, uit eigen beweging of op verzoek van het bestuur van Partijen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Deze bevoegdheden kunnen nader worden omschreven in het delegatiereglement van de vereniging.

§3. Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze is openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

§4. Onverminderd artikel 22 van deze statuten stelt de Raad van Bestuur een gedelegeerd bestuurder aan met ais bevoegdheid de voorbereiding en de uitvoering van het beleid van de vereniging. Hij wordt voor de uitoefening van zijn functies bijgestaan door een Coördinatiecel. De voorwaarden voor de aanstelling van de gedelegeerd bestuurder, zijn ontslag, zijn bezoldiging, en de duur van zijn opdracht worden bepaald door de Raad van Bestuur.

§5. De Raad van Bestuur kan allerlei adviserende comités instellen, permanent of niet. De Raad van Bestuur bepaalt de samenstelling en de bevoegdheden van de comités en legt de eventuele vergoeding vast van de leden ervan.

Artikel 20. Externe vertegenwoordigingsmacht

§1. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging in aile handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

§2. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door haar voorzitter en haar gedelegeerd bestuurder, gezamenlijk handelend. Een verdere verfijning wordt nader omschreven in een volmachtenbesluit.

§3. De Raad van Bestuur of de bestuurders die de vereniging vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vereniging aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Artikel 21. Bekendmakingsvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel van de betreffende akte, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vereniging vertegenwoordigen, de vereniging ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Artikel 22. De Gedelegeerd Bestuurder

§1. De Raad van Bestuur van de vzw Z.org KU Leuven benoemt de Gedelegeerd Bestuurder van de vzw,

De benoeming van de Gedelegeerd Bestuurder en diens ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neeriegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel van de betreffende akte, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

§2. De Gedelegeerd Bestuurder wordt benoemd voor een termijn van vijf jaar, die onbeperkt hernieuwbaar is.

§3. Onverminderd artikel 19 § 4 is de Gedelegeerd Bestuurder eveneens Voorzitter van het Directiecomité van het UPC KU Leuven en in voorkomend geval kan hij het bestuur van andere werkende of toegetreden leden voorzitten.

§4. De Gedelegeerd Bestuurder is belast met de voorbereiding en de uitvoering van het beleid en beschikt binnen deze bevoegdheid over de vertegenwoordigingsmacht in en buiten rechte.

§5. Het Bestuurscomité UZ Leuven stelt de benoeming van de gedelegeerd bestuurder van de vzw Z.org KU Leuven tot stemgerechtigd lid van dat Bestuurscomité voor aan de Raad van Bestuur van de KU Leuven, conform het organiek reglement

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Artikel 23. Tegenstrijdig belang

§1. Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vóór dat de Raad van Bestuur een besluit neemt. De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het tegenstrijdig belang betrekking heeft. Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

§2. Indien een lid van het directiecomité, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van het directiecomité, moet hij dit meedelen aan de andere leden van het directiecomité vóór dat het directiecomité een besluit neemt. Het lid van het directiecomité met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het tegenstrijdig belang betrekking heeft. Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Artikel 24, Toezicht door een commissaris

§1, Zolang de vereniging voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17, § 5 vzw-wet niet overschrijdt, is de vereniging niet verplicht een commissaris te benoemen.

§2. Zodra de vereniging de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de algemene vergadering overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake.

FINANCIERING EN BOEKHOUDING

Artikel 25. Financiering

§1. De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door inbrengen, subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen ais ter ondersteuning van een specifiek project.

§2. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet, Artikel 26. Boekhouding

§1. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Het eerste boekjaar loopt van de dag van oprichting tct 31 december van het jaar van oprichting.

§2. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 vzw-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten alsmede overeenkomstig andere van toepassing zijnde reglementering (in het bijzonder op associaties van ziekenhuizen).

§3. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies vzw-wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 vzw-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

§4. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse algemene vergadering.

Artikel 27. Ontbinding

§1. De algemene vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t. de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 1/5 van de afgevaardigden van de werkende leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 14 van deze statuten.

§2. De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid vereist voor de wijziging van het doel van de VZW, zoals gesteld in artikel 15 § 2 van deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 vzw-wet.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

§3. Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de algemene vergadering één of meerdere vereffenaar(s) waarvan zij de opdracht zullen omschrijven.

§4. Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de algemene vergadering over de bestemming van het vermogen van de vereniging dat moet worden toegekend aan een andere entiteit met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België, of aan UZ Leuven,

§5. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de vzw-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

§6. De ontbinding van de Associatieovereenkomst UPC KU Leuven of van een andere Associatieovereenkomst of structureel samenwerkingsverband heeft niet tot gevolg dat de vereniging hierdoor is ontbonden, enkel dat het maatschappelijk doel en voorwerp van de vereniging in diezelfde mate zijn opgeheven. Een buitengewone Algemene Vergadering van de vereniging zal in voorkomend geval de nodige Statutenwijzigingen doorvoeren.

Artikel 28. Slotbepaling

Voor alle zaken die niet uitdrukkelijk door deze Statuten (of haar bijlagen) worden geregeld, zijn de beschikkingen van de vzw-wet, zoals gewijzigd, van toepassing.

Beslissingen genomen door de oprichtersvergadering

De werkende leden bevestigen dat, overeenkomstig artikel 6 §1 van de statuten, tot de werkende leden o.a. alle stemgerechtigde leden van het Bestuurscomité van UZ Leuven behoren.

De werkende leden, verzameld in een oprichtingsvergadering, beslissen met eenparigheid van stemmen om de volgende personen te benoemen tot bestuurders conform artikel 14, 2° van de statuten, en dit voor een termijn van vier jaar:

a)Prof. Koenraad Debackere, wonende te Alfons Stesselstraat 8 te 3012 Leuven, geboren op 14 juli 1961 te Gent,

b)Prof. Marc Decramer, wonende te Weligerveld 5 te 3212 Lubbeek, geboren op 30 september 1953 te Oostende,

c)Dhr. Niko Dierickx, wonende te Groenestraat 409 te 8800 Roeselare, geboren op 5 augustus 1963 te Roeselare,

d)Dhr. Willy Duron, wonende te Oude Pastoriestraat 2 te 3050 Oud-Heverlee, geboren op 1 januari 1945 te Brugge,

e)Dhr, Maxime Jadot, wonende te Albertlaan 21 te 3080 Tervuren, geboren op 17 december 1957 te Ukkel, »Prof. Hilde Laga, wonende te Wolvendreef 26D te 8500 Kortrijk, geboren 26 april 1956 te Roeselare,

g)Dhr. Paul Maertens, wonende Residentie Hertogenpark, Desguinlei 90/15K te 2018 Antwerpen, geboren

op 3 september 1958 te Wilrijk,

h)Prof. Guy Mannaerts, voorzitter van het Bestuurscomité UZ Leuven, wonende Lei 7 te 3000 Leuven, geboren op 5 februari 1945 te Geel,

»Prof. Wim Robberecht, wonende te Maalderijweg 13 te 3300 Tienen, geboren op 24 januari 1959 te Wilrijk, j)Dr. Wim Tambeur, wonende te Karel Van Lotharingenstraat 8 te 3000 Leuven, geboren op 20 september 1962 te Leuven,

k)Rector Prof. Rik Torfs, wonende te Oude Godstraat 6 te 2220 Heist-Op-Den-Berg, geboren op 16 oktober 1956 te Turnhout,

»Prof. Jozef Peuskens, wonende te Maleizenstraat 37 te 3020 Herent, geboren op 28 juni 1946 te Heverlee, m)Dhr. Hugo Casteleyn, wonende te Zamanstraat 17 te 9160 Lokeren, geboren op 3 mei 1949 te Gent, n)Mevr. Sonja Becq, wonende te Bruinborrelaan 24 te 1860 Meise, geboren op 8 december 1957 te Duffel.

De bestuurders genoemd onder a) tot k) zijn eveneens stemgerechtigd lid van het Bestuurscomité UZ Leuven.

Voomoemde personen aanvaarden hun mandaat door ondertekening van deze oprichtingsakte. Overeenkomstig artikel 17 §3 van de statuten is de voorzitter van het Bestuurscomité UZ Leuven van rechtswege voorzitter van de vzw Zorg KU Leuven.

MOD 2.2

IF Po p e .11

Luik B - Vervolg

I.

j

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

De oprichting van de vzw Z.org KU Leuven zal dezelfde datum krijgen als die waarop de laatste handtekening door de oprichters en de bestuurders op onderhavige oprichtingsakte is aangebracht.

Beslissingen genomen door de raad van bestuur

De bestuurders beslissen met eenparigheid van stemmen om, overeenkomstig artikel 19 §4 van de statuten, dr. W. Tambeur tot gedelegeerd bestuurder te benoemen en dit voor een termijn van 5 jaar.

De bestuurders beslissen om aan te stellen als secretaris van de vzw Z.org KU Leuven: de heer F. Jochmans, wonende te Pastoriestraat 61, 3370 Boutersem, geboren te Leuven op 3 mei 1959. De heer Jochmans zal, overeenkomstig artikel 17 §3 van de statuten, samen met de algemeen secretaris van UZ Leuven, het secretariaat van de vzw Z.org KU Leuven waarnemen.

De benoeming van de gedelegeerd bestuurder en de secretaris gaat in op de datum waarop de vzw Z.org KU Leuven rechtspersoonlijkheid verkrijgt.

Gedaan in twee originelen te Leuven op 10 juli 2014

Voor eensluidend uittreksel

Prof. dr. Em. Guy Mannaerts, voorzitter

Dr. Wim Tambeur, gedelegeerd bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

04/11/2014
ÿþÀ .

e

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

*19202090

NEERGELEGD

'2,2 OKT. 2014

Griffie Rechtbank van Koophandel

Geiuven.

Benaming : Z.org KU Leuven

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Herestraat 49

3000 Leuven

Ondernemingsnr : 0558.906.971

Voorwerp akte : GEZAMENLIJK VOORSTEL VAN INBRENG OM NIET van een algemeenheid (artikel 58 VZW-wet juncto artikel 770 Wetboek van vennootschappen) EN van twee bedrijfstakken (artikel 670 tweede lid Wetboek van vennootschappen juncto artikel 770 Wetboek van vennootschappen - Voorstel gezamenlijk opgesteld door de inbrengende entiteiten en de verkrijgende vereniging - (Verkrijgende vzw)

Neerlegging van het gezamenlijk voorstel van inbreng om niet met "KU Leuven" en de VZW "Universitair Centrum Sint-Jozef" ais Inbrengende entiteiten en de VZW "Z.org KU Leuven" als Verkrijgende VZW,

(Tegelijk met dit uittreksel werden neergelegd : een uitgifte van de akte verleden voor het ambt van notaris Peter Van Melkebeke op 13.10.2014 met drie volmachten en onderhands voorstel de dato 8.10.2014, ).

Peter VAN MELKEBEKE

Notaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
Z.ORG KU LEUVEN

Adresse
3000 Leuven

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande