ZATER

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : ZATER
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 846.160.296

Publication

06/06/2012
ÿþ ,~ Mod Word 11.1

[IE ,ti~wá; 3~ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Neergelegd ter griffie der Rechtbank van Koophandel te Leuven, de 2 M E 1 2012

DE GRIFFIER,

Griffie

" zaioiosa*

Voo

behou aan I Belgi:

Staats

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr : O b %-(C0 A60 . : -AC

Benaming

(voluit) : Zater

(verkort) :

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma

Zetel : Hoogvorstweg 1 - 3080 Tervuren

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting - Statuten

De ondergetekenden :

1° PAEMEN Jozef, Hugo, Jan geboren te Leuven op 18 januari 1963, wonend te 3080 Tervuren, Hoogvorstweg 1, gehuwd op 19-5-2001 met PIETERS-LA MEIR Katrien onder het stelsel van scheiding van goederen volgens akte de dato 12-5-2001, verleden voor Notaris Luc Hertecant met Standplaats te Huldenberg,

2° PIETERS-LA MEIR Katrien, Jeanine, Francine, geboren te Gent op 5 november 1966, wonend te 3080 TervUren, Hoogvorstweg 1, gehuwd op 19-5-2001 met PAEMEN Jozef onder het stelsel van scheiding van goederen volgens akte de dato 12-5-2001, verleden voor Notaris Luc Hertecant met Standplaats te Huldenberg,

verklaren een vennootschap onder firma, op te richten onder de naam "ZATER", met maatschappelijke zetel te 3080 Tervuren, Hoogvorstweg 1.

2, Vermogen Eigen middelen

De comparanten verklaren en erkennen dat een vermogen van honderd (100) euro ingebracht is en volgestort. De volstorting gebeurde door middel van een som geld van honderd (100) euro door overschrijving op de geblokkeerde bankrekening, zoals hierna wordt uiteengezet.

3. Inbrengen

a) inbreng in geld

Deze inbreng in geld, voor een bedrag van honderd euro wordt gedaan door:

1)achtennegentig euro (98) door PAEMEN Jozef, comparant sub 1 waarvoor hij een participatie in het vermogen van de vennootschap in verhouding tot zijn inbreng bekomt, hetzij 98% van het vermogen van de vennootschap.

2)twee euro(2) door PIETERS-LA MEIR Katrien, comparant sub 2 waarvoor zij een participatie in het vermogen van de vennootschap in verhouding tot haar inbreng bekomt, hetzij 2% van het vermogen van de vennootschap,

STATUTEN

De comparanten verklaren dat de statuten van de vennootschap luiden als volgt :

1. Naam duur zetel doel

ARTIKEL 1 : Naam

De vennootschap is opgericht als een vennootschap onderfirma onder de naam "ZATER",

ARTIKEL 2 : Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd te rekenen vanaf heden 11 maart tweeduizend en twaalf.

Op de laatste blz. van Lulk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

De artikelen 9865,5° en 9869 van het Burgerlijk Wetboek betreffende de ontbinding en de opzegging van een vennoot-schapscontract zijn niet van toepassing. Behoudens door de rechter, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een vergadering van de vennoten met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

ARTIKEL 3 Zetel

De vennootschap is gevestigd te 3080 Tervuren,

Hoogvarstweg 1.

De zetel kan met eenparig goedvinden van de vennoten verplaatst worden in België. Indien hij naar een ander taalgebied wordt overgebracht, betreft dit een statutenwijziging.

ARTIKEL 4 : Doel

De vennootschap heeft tot doel :

Specifiek

Computerconsultancy met als doel een "Human-Centered Design" te bekomen. 1T-Projectondersteuning met technische begeleiding (custom software building) en grafische diensten (industrial design).

Business en marketing consultancy, innovatie en strategie.

Verlenen van advies en praktische hulp aan de bedrijven i.v.m. public relations en communicatie

Groothandel in computers, randapparatuur en software. AI dan niet permanent verwerken van gegevens met behulp van een eigen programma of een programma van de klant : - invoeren van gegevens - volledige verwerking van gegevens

ontwerpen en voeren van reclame- en promotiecampagnes voor derden via de verschillende media. Verlenen van advies aan de gebruikers over soorten computers (hardware) en hun configuratie en de toepassing van bijbehorende programmatuur (software).

permanent beheren van en werken met de gegevensverwerkende apparatuur van derden.

Activiteiten van systeemintegrators. Uitgeverijen van software. Kleinhandel in computers en

standaardprogrammatuur.

Ontwerpen van publicitaire artikelen. Gegevensverwerking, webhosting en aanverwante activiteiten. Ontwerpen en programmeren van computerprogramma's. Ontwerpen van publicitaire teksten en slogans (copywriters)

Begeleiding van bedrijven. Zakelijke dienstverlening, arbitrage en bemiddeling tussen bedrijfsleiding en werknemers, algemene auditactiviteiten, adviesbureau op het gebied van bedrijfsbeheer, adviesbureau op het gebied van bedrijfsvoering, managmentactiviteiten van holdings : tussenkomen In het dagelijks bestuur, vertegenwoordigen van bedrijven op grond van bezit van of controle over het maatschappelijk kapitaal.

Berekenen van de kosten en baten van de voorgestelde maatregelen op gebied van planning, organisatie, efficiëntie,... en het verlenen van adviezen en hulp aan het bedrijfsleven of de overheid in deze domeinen. Het verschaffen van informatie aan de bedrijfsleiding (managmentrapportering). Diverse administratieve activiteiten ten behoeve van kantoren.

In het algemeen

Het patrimonium van de vennootschap, gevormd door de inbrengen en grotendeels bestaande uit onroerende goederen, te behouden, in de meest ruime zin van het woord te beheren en oordeelkundig uit te breiden.

Zij mag in het kader van haar werkzaamheden alle onroerende en roerende verrichtingen stellen die nodig of nuttig kunnen zijn voor de verwezenlijking van haar doel.

Dit alles in de meest ruime zin. Zij kan ook de functies van bestuurder, zaakvoerder, commissaris, of vereffenaar in een andere vennootschap uitoefenen, zo zij aan de voorwaarden daartoe voldoet.

2. Vermogen van de vennootschap

ARTIKEL 5 : Vermogen

Het vermogen van de vennootschap bedraagt honderd euro.

n~ r

.4. P

,,,q,, ~ .

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 6: Overdracht van een participatie

Een participatie in de vennootschap mag, op straffe van nietigheid, niet aan derden worden overgedragen onder levenden, of overgaan wegens overlijden dan met eenparig goedvinden van aile vennoten. De andere vennoten hebben aldus steeds een voorkeurrecht.

Bij weigering, zijn de weigerende vennoten verplicht de participatie zelf in te kopen. De overdracht of overgang geschiedt bij toepassing van artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek.

De verkoopprijs van een participatie is gelijk aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. Bij gebreke van overeenstemming tussen partijen, wordt de werkelijke waarde vastgesteld door een deskundige. De afkoop moet in elk geval tot stand komen binnen zes maanden na de dag waarop de waarde definitief is vastgesteld.

3. Beheer

ARTIKEL 7 : Benoeming Ontslag

De vennootschap wordt bestuurd door een of meer zaakvoerders al dan niet vennoot.

Tot zaakvoerder-vennoot wordt voor de duur van de vennootschap benoemd:

 PAEMEN Jozef

Hij verklaart zijn opdracht te aanvaarden.

De zaakvoerders kunnen slechts worden ontslagen om gewichtige redenen door een besluit van de

vergadering van de vennoten mits éénparigheid.

ARTIKEL 8: Salaris

Aan de zaakvoerders kan, onverminderd de vergoeding van zijn kosten, een vaste wedde worden toegekend, waarvan het bedrag door de vergadering van de vennoten elk jaar wordt vastgesteld en dat ten laste komt van de vennootschap.

Tenzij de vergadering van de vennoten anders zou beslissen is het mandaat van de zaakvoerder BEZOLDIGD.

ARTIKEL 9 : Bestuur en vertegenwoordiging

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn

tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor alleen de

vergadering van de vennoten bevoegd is.

De vennootschap wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door de zaakvoerder,

ARTIKEL 10 : Volmacht

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte

volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

ARTIKEL 11 : Concurrentieverbod

Zolang de vennootschap duurt zullen de zaakvoerders zich onthouden van elke rechtstreekse of onrechtstreekse deelneming aan enige handels of nijverheidsonderneming van eenzelfde aard binnen een straal van twintig (20) kilometer.

ARTIKEL 12 : Hoofdelijke en onbeperkte

aansprakelijkheid

De vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor aile verbintenissen van de vennootschap.

4. Toezioht

ARTIKEL 13 : Benoeming en bevoegdheid

Iedere vennoot heeft het recht onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap. Hij kan ter plaatse inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap.

5, Vergadering van de vennoten

ARTIKEL 14 : Dag, uur en plaats oproeping

Een vergadering van de vennoten wordt ieder jaar bijeengeroepen op de derde vrijdag van de maand juni om twintig uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag. Te alle tijde kan een vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

De vergaderingen van de vennoten worden gehouden in de zetel van de vennootschap. De oproeping geschiedt bij aangetekende brief, toegezonden aan de vennoten tenminste acht dagen voor de vergadering..

ARTIKEL 15 ; Bevoegdheid van de vergadering van de vennoten

De vergadering is bevoegd om te beraadslagen en te besluiten ter zake van :

de vaststelling van de jaarrekening;

de bestemming van de beschikbare winst;

de wijziging van de statuten;

de benoeming en ontslag van zaakvoerder, de vaststelling van zijn salaris, het instellen van een

vennootschapsvordering tegen hem en het verlenen van kwijting.

ARTIKEL 16: Besluitvorming notulen

Elke vennoot heeft recht op één stem.

In de vergadering van de vennoten worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen; bij

wijziging van de statuten evenwel, is een eenparig besluit van de vennoten vereist.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt.

6. Inventaris jaarrekening winstverdeling verliezen

ARTIKEL 17 : Boekjaar Jaarrekening

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder

jaar.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en ge-schriften afgesloten en maakt de zaakvoerder de

inventaris op, alsmede de jaarrekening.

ARTIKEL 18 : Bestemming van de winst verliezen

Het batig saldo, dat de resultatenrekening aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige

provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

De vergadering van de vennoten beslist jaarlijks over de verdere bestemming van dit saldo van de winst. Zo

kan zij besluiten dit geheel of gedeeltelijk te reserveren.

De eventuele verliezen zullen gedragen worden door de vennoten in verhouding tot hun participatiebezit.

7.Ontbinding vereffening

ARTIKEL 19 : Vereffenaars

Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan zijn de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn, van rechtswege vereffenaars. De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vernield in de artikelen 181, 182 en 183 van de Vennootschappenwet.

ARTIKEL 20 : Einde activiteit - Overlijden van een vennoot

Ingeval de activiteiten van de vennootschap een einde nemen, zal ieder van de vennoten het recht hebben

om een algemene vergadering samen te roepen teneinde te beslissen over de ontbinding van de vennootschap.

Dit besluit dient genomen te worden met eenparigheid tussen alle vennoten.

Ingeval van weigering, kan hij de ontbinding vorderen voor de rechtbank.

Ingeval van overlijden van een vennoot, zal de vennootschap van rechtswege ontbonden zijn.

ARTIKEL 21 : Voorkeurrecht - Waardebepaling

Ingeval van ontbinding van de vennootschap, zal iedere vennoot een voorkeurrecht hebben tot overname van de handelszaak. De waarde van de overname zal bepaald worden op basis van een gemiddelde van de netto-winst van de laatste vijf jaar, zonder rekening te houden met het beste en het slechtste jaar, te vermenigvuldigen met 2,5. Het aldus bekomen bedrag is de waarde aan dewelke de overnemer de zaak zal kunnen kopen, door de helft van dit bedrag uit te keren aan de andere vennoot. Ingeval van ontbinding door overlijden zal deze vergoeding toekomen aan de erfgenamen van de overleden vennoot. De waardebepaling zal worden verricht door de boekhouder van de vennootschap of door een in onderling overleg aan te stellen deskundige. Het aanbod tot overname zal aan de kandidaat-overnemer worden betekend per aangetekend schrijven door de andere vennoot Hij heeft dan een maand om zich te beraden en zijn beslissing mede te delen. Indien het bedrag van de overname groter is dan twaalfduizend vijfhonderd euro (12.500 euro), kan per schijf van twaalfduizend vijfhonderd euro (12.500 euro) betaald worden, mits het betalen van een intrest van 5% per jaar op het resterende bedrag.

Ingeval de zaak, na ontbinding, zou worden overgedragen aan een derde, geldt deze bepaling niet.

r r k-> r

i ~

Voor-

kehoudpn

aan het

Belgisch

Staatsbiad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

8. Keuze van woonplaats

ARTIKEL 22 :

Alle vennoten en zaakvoerders wier woonplaats onbekend is, worden geacht woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hun alle dagvaardingen, betekeningen en kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap,

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot éénendertig december tweeduizend dertien.

De eerste algemene vergadering wordt gehouden in het jaar tweeduizend veertien, op de derde vrijdag van de maand juni om twintig uur.

Overname door de vennootschap van de verbintenissen aangegaan door de zaakvoerders gedurende de tussentijd.

De comparanten verklaren te weten dat de vennootschap de rechtspersoonlijkheid zal bezitten en dat de vennootschap slechts tot stand zal komen van zodra een uittreksel van onderhavige oprichtingsakte ter griffie van de Rechtbank van koophandel zal gedeponeerd zijn.

De comparanten verklaren dat de vennootschap met toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan binnen de vier maanden voor het verlijden van onderhavige akte, Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

De verbintenissen aangegaan tussen het verlijden van onderhavige oprichtingsakte en de deponering ervan ter griffie, dienen overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen te worden bekrachtigd door de vennootschap binnen de twee maanden nadat de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

SLOTBEPALINGEN

- De verschijners hebben bovendien besloten:

a. het aantal zaakvoerders vast te stellen op één.

b. te benoemen tot deze functie: de Heer PAEMEN Jozef, die verklaart te aanvaarden en bevestigt dat hij niet getroffen is door een besluit dat zich daartegen verzet

c. het mandaat van de zaakvoerder vast te stellen voor onbepaalde duur.

d. het mandaat van de zaakvoerder te bezoldigen, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

e. geen commissaris te benoemen.

f, toekenning van bevoegdheden/volmachten :

De heer ROEFFAERS Johan, accountant en belastingsconsulent wonende te 3700 Tongeren, Overrepen-straat 40 krijgt volmacht om alle documenten te onder-tekenen en alle noodzakelijke verklaringen te doen met het zicht op de inschrijving van de vennootschap bij de Kruispuntbank der Ondernemingen, de aansluiting bij een sociaal verzekeringsfonds, sociaal secretariaat,....

Hij krijgt eveneens volmacht om voor rekening en in naam van de vennootschap op te treden bij de administratie van de Directe Belastingen en bij de administratie van de BTW, Registratie en Domeinen, om er de aangiften, antwoorden op vragen om inlichtingen, berichten van wijzigingen, regularisatieopgaven en bezwaarschriften op te stellen, te ondertekenen en in te dienen, besprekingen te voeren en akkoorden te ondertekenen met de controle- en geschillen-diensten en met de directie en hem te vertegenwoordigen in zijn relatie met genoemde administraties.

Gedaan te Teryuren op 11 maart tweeduizend en twaalf.

In drie exemplaren, waarvan een bestemd voor de registratie.

PAEMEN Jozef PIETERS-LA MEIR Katrien

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ZATER

Adresse
HOOGVORSTWEG 1 3080 TERVUREN

Code postal : 3080
Localité : TERVUREN
Commune : TERVUREN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande