ZENBOEDDHISTISCH CENTRUM HALLE

Association sans but lucratif


Dénomination : ZENBOEDDHISTISCH CENTRUM HALLE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 838.421.082

Publication

19/06/2013
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*13093 1

Vc beha aar Belt Staa

i

x

BRUSSEL

2013

GriFi=

Ondernemingsnr.: pgs, , 44z.

Benaming /~ I

(voluit) : Zen+~cect~ihi5~i sl ULm CcuirrYt

(afgekort) :

Rechtsvorm ; VZ w

Zetel :,3e.nemdlrv:." e. J5-02 /-erYjee~.

Onderwerp akte : Herbenoeming bestuurders

De Algemene vergadering van 17 mei 2013 keurt de herbenoeming van de volgende bestuurders goed voor een periode van vier jaar:

- de secretaris, Anne-Marie Van Attenhoven, Berendries 115, 1502 rembeek, geboren op 16 oktober 1958 in Leuven

 de penningmeester, Anne Opdecam, Heirebaan 120, 9400 Denderwindeke, geboren op 6 september 1963 in Schaarbeek.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Konrad Maquestieau voorzitter

20 mei 2013

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

22/08/2011
ÿþ17--^"

~

4

i

_..,....~j,Ç... ~

LuiI;ti Lj In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voorbehouden aan het Belgisch staatsblad eiveauL

Griffie









*11128589



oncternemingsnr. : (-01).C(32_

Benaming Zenboeddhistisch Centrum Halle vzw

(voluit)

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Berendries 115, 1502 Lembeek

Onderwerp akte : Oprichting - Benoeming - Bestuurders

Ondergetekenden:

a.. Joost Vanommeslaeghe, Vogelpers 25, 1500 Halle

geboren op 22 januari 1951 te Oudenaarde

b.. Jean-Marie De Greef, Pretersblok 2, 1653 Dworp

geboren op 23 januari 1947 te Leefdaal

c.. Anne-Marie Van Attenhoven, Berendries 115, 1502 Lembeek geboren op 16 oktober 1958 te Leuven

d.. Konrad Maquestieau, Berendries 115, 1502 Lembeek

geboren op 26 december 1960 te Merskem

e.. Anne Opdecam, Heirebaan 120, 9400 Denderwindeke

geboren op 6 september 1963 te Schaarbeek

besloten een vereniging zonder winstoogmerk op te richten op 24 juni 2011 waarvan de statuten als volgt unaniem werden goedgekeurd

Naam, zetel, duur

Art. 1

De vereniging draagt de naam " Zenboeddhistisch Centrum Halle vzw "

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)nten) bevoegd de vereniging. stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Neem en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Art. 2

De maatschappelijke zetel van de vzw is gevestigd in de Berendries 115, 1502 Halle in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

',behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Art. 3

De vereniging heeft tot doel de gelegenheid te bieden voor de beoefening van Sôtô Zen. Om dat doel te bereiken zal de vereniging de praktijk van zazen verzekeren, in samenwerking met de "Association Zen Internationale - fondateur Taisen Deshimaru", de "Association Zen bouddhiste d'Europe", de "Centre Européen du Bouddhisme Sôtô Zen" en de "Belgische Zen Vereniging", door organisatie van wekelijkse zazensessies, zazendagen, sesshins, voordrachten en alle activiteiten die daarmee verband kunnen houden.

Art. 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Leden

Art. 5

Het minimumaantal leden is 3. Er zijn verschillende soorten leden:

1. Stemgerechtigde leden zijn:

a) leden van de Raad van Bestuur

b) leden die voldoen aan de voorwaarden voorzien in art. 6

2. Niet-stemgerechtigde leden zijn de leden die de vereniging ondersteunen en niet voldoen aan de voorwaarden voorzien in art. 6

Art. 6

Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt.

De Raad van Bestuur beslist over de toelating van de leden tot de vereniging. Deze beslissing dient niet te worden gemotiveerd.

Alle leden aanvaarden de statuten en de doelstellingen van de vereniging, alsook de bepalingen van het huishoudelijk reglement.

De leden van de vereniging kunnen zich kandidaat stellen om stemgerechtigd lid te worden van de Algemene Vergadering. Zij dienen een schriftelijk verzoek te richten aan de Raad van Bestuur. Die beslist binnen een redelijke termijn. De beslissing wordt ter goedkeuring voorgelegd op de eerstvolgende bijeenkomst van de Algemene Vergadering. De beslissing tot toekenning van het stemrecht wordt genomen bij een gewone meerderheid van stemmen. Het betrokken lid wordt schriftelijk op de hoogte gebracht van de beslissing. Die dient niet te worden gemotiveerd.

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Als de vereniging daardoor schade

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)ni;en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

r__Vporr t ulit J - ," ?,'worg

behouden ' aan het Belgisch Staatsblad ondervindt, kan die ten laste komen van de uittredende.

V Als een stemgerechtigd lid wenst uitte treden uit de Algemene Vergadering of uit de

vereniging, dient dit schriftelijk te worden gemeld aan de Raad van Bestuur.



Over de uitsluiting van stemgerechtigde en niet-stemgerechtigde leden beslist de Algemene Vergadering met twee-derde meerderheid van stemmen en nadat het lid is gehoord. Opgave van redenen is niet vereist. De beslissing wordt schriftelijk meegedeeld.

Een uittredend of uitgesloten lid en de erfgenamen van een overleden lid hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit een teruggave van gestorte bijdragen, van aanbrengsten of andere prestaties vorderen.

Art. 7

De door de leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage wordt door de Algemene Vergadering bepaald. Die mag niet meer bedragen dan ¬ 25.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2011- Annexes du Moniteur belge Het niet betalen van de ledenbijdrage heeft het einde van het lidmaatschap tot gevolg.

Bestuur

Art. 8

De vereniging wordt bestuurd en vertegenwoordigd door een Raad van Bestuur van tenminste drie leden. Die leden hebben ten minste de bodhisattvawijding ontvangen. Ze nemen op regelmatige basis deel aan de sesshins en de activiteiten die de vereniging organiseert. Ze zijn ook lid van een zenboeddhistische vereniging zoals de A.Z.I. (Association Zen Internationale), de B.Z.V. (Belgische Zen Vereniging).

De bestuurders worden benoemd op de Algemene Vergadering door de stemgerechtigde leden van de vereniging bij geheime stemming.

De bestuurders worden benoemd voor een periode van vier jaar die hernieuwbaar is, met uitzondering van de penningmeester en de secretaris waarvan de eerste ambtstermijn slechts twee jaar zal duren en pas nadien vier jaar zal belopen. Het mandaat van de bestuurders kan op ieder moment worden beëindigd door de Algemene Vergadering. Het eindigt bovendien door overlijden of ontslag.

De raad kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De Raad van Bestuur kan bevoegdheden delegeren aan één of meerdere beheerders of aan derden.

De leden van de Raad van Bestuur voeren hun mandaat kosteloos uit.

Art. 9

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt die bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

Op de laatste biz. van Luik S vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Versq : Naam en handtekening

L uJi: :2, " ._.rrgé0

De Raad van Bestuur beschikt over alle bevoegdheden die door de wet en de statuten niet zijn toegekend aan de Algemene Vergadering.

V lor-" ,behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Art. 10

De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee beheerders.

De besluiten worden bij gewone meerderheid genomen, maar ten minste de helft van de beheerders zijn aanwezig. Bij staking der stemmen beslist de voorzitter.

De Raad van Bestuur bepaalt zelf het huishoudelijk reglement. Algemene Vergadering

Art. 11

Een beraadslaging van de Algemene Vergadering is vereist in volgende gevallen:

1. wijziging van de statuten;

2. benoeming en ontslag van de leden van de Raad van Bestuur;

3. jaarlijkse goedkeuring van begroting en rekeningen en het verlenen van kwijting aan de leden van de Raad van Bestuur;

4. het ontbinden van de vereniging;

5. het aanvaarden van stemgerechtigde leden;

6. de uitsluiting van leden;

7. telkens als het doel of het belang van de vereniging dat vereist.

De Algemene Vergadering komt minstens éénmaal per jaar bijeen. Art. 12

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur of door minstens één vijfde van de stemgerechtigde leden van de Algemene Vergadering. De oproeping met agenda gebeurt elektronisch of per gewone brief die aan alle leden wordt bezorgd ten minste acht dagen voor de dag van de vergadering. Over onderwerpen die niet op de agenda voorkomen, kan niet geldig gestemd worden. De vergaderingen hebben plaats in de zetel of op de plaats die in de oproeping is vermeld.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur en, bij zijn afwezigheid, door de beheerder met de meeste anciënniteit in de beoefening. De stemgerechtigde leden beschikken in de vergadering over één stem. Elk stemgerechtigd lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander stemgerechtigd lid. Elk stemgerechtigd lid dat op de Algemene Vergadering aanwezig is, kan maar één volmacht aanbieden en zal dus nooit meer dan twee stemmen kunnen uitbrengen. Elk stemgerechtigd lid dat op twee opeenvolgende Algemene Vergaderingen afwezig is en zich niet laat vertegenwoordigen door een ander stemgerechtigd lid, kan door beslissing van de Raad van Bestuur zijn statuut als stemgerechtigd lid verliezen. Deze beslissing wordt schriftelijk meegedeeld.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persoto)nien; bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

I!17iSJ-

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, onafhankelijk van het aantal aanwezigen. Dat geldt tenzij de wet anders voorschrijft zoals voorzien in artikels 8, 12 en 20 van de Wet van 27 juni 1921. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter.

. Vior. behouden aan het Belgisch Staatsblad

- \/

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2011- Annexes du Moniteur belge

De notulen van de Algemene Vergadering worden ondertekend door de voorzitter en een ander lid van de Raad van Bestuur en de leden die dat wensen.

Het verslag van de Algemene Vergadering wordt opgemaakt door de secretaris en wordt elektronisch of per brief verstuurd aan de leden.

Begroting, rekeningen

Art. 13

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Met het einde van elk boekjaar worden door de Raad van Bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten en wordt de begroting voor volgend jaar opgemaakt; ze worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

Art. 14

De vereniging kan ontbonden worden door een besluit van de Algemene Vergadering overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921.

In geval van ontbinding, zal na aanzuivering van het passief, het bezit worden overgemaakt aan een zenboeddhistische vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft en aangesloten is bij de Association Zen Internationale. De Algemene Vergadering bepaalt de bestemming der goederen.

Art. 15

De vereniging onthoudt zich van alle politieke akte van welke aard dan ook.

Aldus aangenomen op de Algemene Vergadering gehouden te Halle op 24 juni 2011 met eenparigheid van stemmen.

Op de laatste biz. van Lttik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. he ij van de perso{oinienq bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegennrroordigen Verso : Naam handtekening

1 ti-or;--I .béhouden I aan het i Betgisct, Staatsblad

 `i

Lullç

De volgende leden werden verkozen als bestuurders op de algemene vergadering van 24 juni 2011 met eenparigheid van stemmen:

Voor een termijn van 4 jaar:

Maquestieau Konrad, geboren te Merksem op 26/1211960, Berendries 115, 1502 Leenbeek, bestuurder-voorzitter

Voor een termijn van 2 jaar:

Van Attenhoven Anne-Marie, geboren" te Leuven op 1611011958, Berendries 115, 1502 Lembeek, bestuurder-secretaris

Opdecam Anne Marie, geboren te Schaarbeek op 6/09/1963, Heirebaan 120, 9400 Denderwindeke, bestuurder-penningmeester

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van eerden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

15/05/2015
ÿþ11111

"

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

neergelegdlantvat7een ©p

" 15070 19

111

Ondernerningsnr. :

Benaming (voluit) :

05 14E1 2015

ter grlffleva -~ ~~^i~,iá~F

~ n de ~e e ~`~~ds tali~ge -----

~nk ven koophandel grus

sel

Zenboeddhistisch Centrum Halle vzw

(afgekort) : Rechtsvorm Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel Berendreis 118, 1502 Halle

Onderwerp akte : Herbenoeming bestuurder

De Algemene Vergadering van 26 april 2015 keurt de herbenoeming van de volgende bestuurder goed voor een periode van vier jaar:

 de voorzitter, Konrad Maquestieau, Berendries 115, 1502 Halle, geboren op 26 december 9960 te Merksem.

Anne-Marie Van Attenhoven secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting or het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

27 april 2015

Coordonnées
ZENBOEDDHISTISCH CENTRUM HALLE

Adresse
BERENDRIES 115 1502 LEMBEEK

Code postal : 1502
Localité : Lembeek
Commune : HALLE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande