ZOCALO VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK, AFGEKORT : ZOCALO VZW

Association sans but lucratif


Dénomination : ZOCALO VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK, AFGEKORT : ZOCALO VZW
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 600.939.249

Publication

16/03/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op heden drie maart, tweeduizend vijftien,

ZIJN AANWEZIG

1) De heer Christiaan Ven, geboren te Leuven deelgemeente Kessel-Lo op eenentwintig maart negentienhonderd tweeënveertig, wonende te Kessel-Lo, Velderblok 9, van Belgische Nationaliteit;

2) De heer Christof Nuyttens, geboren te Waregem op 8 september negentienhonderd negenenzestig, wonende te Leuven deelgemeente Heverlee, Ijzerenmolenstraat 87, van Belgische Nationaliteit;

3) De heer Georges VAN HERCK, geboren te Leuven op 12 september negentienhonderd negen en veertig,

wonende te Leuven, Redingenstraat 98, van Belgische Nationaliteit;

hierna onveranderd de COMPARANTEN genoemd.

OPRICHTERSVERKLARING

De comparanten richten bij deze een vereniging zonder winstoogmerk op onder de naam "Zócalo" met zetel te

Leuven, Redingenstraat 98, gerechtelijk arrondissement Leuven en waarvan zij de statuten hebben bepaald

zoals hierna opgege-ven.

STATUTEN

Artikel 1. Benaming

De vereniging draagt de naam Zócalo, vereniging zonder winstoogmerk.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging moeten

de naam van de vereniging vermelden met, onmiddellijk daarvoor of daarna, de vermel-ding "Vereniging zonder

winstoogmerk" of de afkorting  V.Z.W. en het adres van de zetel van de vereniging.

Artikel 2. Maatschappelijke zetel.

De vereniging is gevestigd te Leuven, Redingenstraat 98, in het gerechtelijk arrondissement Leuven. Enkel bij

beslissing van de Algemene Vergadering kan hij naar een andere plaats overgebracht worden.

Artikel 3. Maatschappelijk doel.

De vereniging heeft als doel de samenwerking tussen vrijetijdsverenigingen en hun respectievelijke leden te

bevorderen.

Dit gebeurt zonder enig winstoogmerk en middels inzet van vrijwilligers.

De vereniging probeert dit ondermeer te doen door het organiseren van een vrijetijdsbeurs.

De vereniging kan alle middelen aanwenden om het doel rechtstreeks of onrechtstreeks te verwezenlijken . De

vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten

verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen

inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die bijdragen tot haar doel.

Artikel 4. Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5. Leden

De vereniging telt effectieve en toegetreden leden.

5.1. Effectieve leden

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Zocalo Vereniging zonder Winstoogmerk

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : Zocalo VZW

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Redingenstraat 98

*15304523*

Luik B

3000

België

0600939249

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Leuven

Griffie

Neergelegd

12-03-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Effectieve leden zijn fysieke personen die door de Raad van Bestuur zijn aangenomen en die op grond van hun kennis en kunde een nuttige bijdrage kunnen leveren tot de verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vereniging. Zij beschikken over alle rechten die de wet hen toekent, inzonderheid het stemrecht in de Algemene Vergadering. Een kandidaat-lid meldt zich schriftelijk bij de Raad van Bestuur, die in zake beslist.

De vereniging telt ten minste drie effectieve leden.

De hoogte van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage van de effectieve leden en van de toegetreden leden wordt jaarlijks voorgesteld door de Raad van Bestuur en vastgelegd door de Algemene Vergadering, zonder evenwel 500 euro te overschrijden. Een effectief lid dat zijn lidmaatschapsbijdrage niet binnen de jaarlijks gestelde termijn betaalt, wordt, behalve in geval van aangetoonde overmacht, geacht automatisch ontslagnemend te zijn. Elk effectief lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet per gewone brief ter kennis worden gebracht aan de Raad van Bestuur; het treedt onmiddellijk in werking.

Alleen de Algemene Vergadering kan met een meerderheid van twee derde van de uitgebrachte stemmen een effectief lid uitsluiten; het betrokken effectief lid wordt op zijn verzoek door de Algemene Vergadering gehoord. De stemming is geheim. De Algemene Vergadering dient haar besluit niet te motiveren.

5.2. Toegetreden leden:

Toegetreden leden zijn fysieke of rechtspersonen, die geen stemrecht hebben in de Algemene Vergadering. Zij onderschrijven en steunen de doelstellingen van de vereniging als sympathisanten, ereleden, donateurs, raadgevers, controleleden of anderszins. Deze lijst is niet exhaustief.

Zij worden aanvaard en ontslagen door de Raad van Bestuur. Ze betalen een jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage die de Raad vaststelt.

Artikel 6. Algemene Vergadering

6.1. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden. Ze wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of in geval van diens belet door de ondervoorzitter. In geval ook die belet is, wordt er een bestuurder als voorzitter aangeduid door de Algemene Vergadering.

Elk effectief lid kan zich bij schriftelijke volmacht door een ander effectief lid laten vertegenwoordigen op samenkomsten van de Algemene Vergadering.

Elk effectief lid beschikt in de Algemene Vergadering over één eigen stem en kan bij schriftelijke volmacht slechts namens één ander effectief lid een tweede stem uitbrengen.

6.2. De Algemene Vergadering is exclusief bevoegd voor:

De wijziging van de statuten

De benoeming en afzetting van de bestuurders

De kwijting aan de bestuurders

De goedkeuring van de jaarrekening en de begroting

De uitsluiting van een effectief lid

De ontbinding van de vereniging

De wijziging van de maatschappelijke zetel

6.3. De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur minimaal één maal per jaar bijeengeroepen binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar, met als verplichte agendapunten de voorstelling van het werkingsverslag, de goedkeuring van de jaarrekening over het afgelopen jaar, de goedkeuring van de begroting van het volgende jaar, de kwijting van de bestuurders en de vaststelling van de lijst van de effectieve leden. De Raad van Bestuur kan daarnaast de Algemene Vergadering bijeenroepen telkens als het belang van de vereniging dit vereist.

Op schriftelijk verzoek van minimaal één vijfde van de effectieve leden is de Raad van Bestuur verplicht de Algemene Vergadering bijeen te roepen. De bijeenroeping dient te gebeuren binnen de 21 kalenderdagen na de ontvangst van het verzoek. De algemene vergadering vindt plaats binnen de 40 kalenderdagen na de ontvangst van het verzoek.

De oproepingsbrief wordt namens de Raad van Bestuur ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders en bevat de agenda en de bijbehorende documenten. Deze brief moet minimaal twee weken vóór de vergadering aan de effectieve leden worden bezorgd. Minimaal één twintigste van de effectieve leden kunnen tot acht dagen vóór de vergadering op schriftelijk verzoek een punt aan de agenda laten toevoegen.

6.4. De besluiten van de Algemene Vergadering worden genomen met een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden. In geval van een wijziging van de statuten, uitsluiting van een effectief lid, wijziging van het maatschappelijk doel en vrijwillige ontbinding gelden echter de wettelijke gekwalificeerde meerderheden.

Over een wijziging van de statuten kan alleen op geldige wijze beraadslaagd en besloten worden wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derden van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer een wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met twee derden van de stemmen voor een wijziging van de statuten en vier vijfden voor een wijziging van het doel, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Tot vrijwillige ontbinding van de vereniging kan door de Algemene Vergadering worden besloten wanneer twee derden van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen. In geval op de eerste vergadering minder dan twee derden van de leden aanwezig of

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

vertegenwoordigd zijn kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend.

De besluiten van de Algemene Vergadering, waarvan alle effectieve leden een afschrift ontvangen, worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurder en opgenomen in een daartoe bestemd register, dat wordt bijgehouden op de maatschappelijke zetel . Bovendien ligt het afschrift aldaar ter inzage van alle effectieve leden. Derden kunnen op schriftelijk verzoek eveneens kennis nemen van het register voor zover ze een belang laten blijken.

Artikel 7. Raad van Bestuur

7.1. De Raad van Bestuur telt minimaal drie bestuurders, die worden benoemd door de Algemene Vergadering voor een termijn van vier jaar. De bestuurders zijn herkiesbaar. Ze zijn te allen tijde afzetbaar door de Algemene Vergadering. Zowel effectieve leden, als toegetreden leden, kunnen tot bestuurders worden benoemd met dien verstande dat steeds een meerderheid van de bestuurders effectieve leden moeten zijn.

De Raad van Bestuur legt jaarlijks binnen de zes maanden na de afsluiting van het boekjaar verantwoording af aan de Algemene Vergadering; hij stelt een werkingsverslag en de jaarrekening van het afgelopen jaar op, en bereidt de begroting voor het volgende jaar voor.

7.2. De Raad van Bestuur wijst in zijn schoot een voorzitter en een vicevoorzitter, een secretaris, een penningmeester of enig andere functionaris aan. De bevoegdheden van deze bestuurders worden desgevallend vastgelegd in het huishoudelijk reglement. De bestuurders voeren hun mandaat principieel kosteloos uit; indien echter een bestuurder een bijkomende of speciale opdracht uitvoert, kan de raad beslissen om hem daarvoor te vergoeden.

De Raad van Bestuur vergadert slechts geldig indien meer dan de helft van de bestuurders aanwezig is. Wanneer de voorzitter verhinderd is wordt hij vervangen door de ondervoorzitter. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurder en opgenomen in een daartoe bestemd register dat op de maatschappelijke zetel wordt bijgehouden en ter inzage ligt van de bestuurders en de effectieve leden. Op hun verzoek wordt hen tevens een afschrift bezorgd. 7.3. De Raad van Bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheden om de vereniging te besturen en te vertegenwoordigen in en buiten rechte, behalve in aangelegenheden die in de wet of in deze statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

De Raad van Bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college. De bestuurders kunnen de taken onderling verdelen, zonder dat deze verdeling aan derden kan worden tegengeworpen, zelfs indien ze bekend gemaakt is. De Raad van Bestuur kan beperkte en bijzondere bestuursbevoegdheden, inzonderheid het dagelijks bestuur, mandateren aan gevolmachtigden, al dan niet bestuurders. De gevolmachtigden verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende machtiging, ook ten aanzien van derden. De machtiging kan te allen tijde zonder enige motivering door de Raad van Bestuur worden ingetrokken. Wanneer verscheidene personen voor dezelfde bevoegdheid worden gemachtigd, oefenen ze die bestuursbevoegdheid gezamenlijk uit. Hun aanstelling en de hun gemachtigde bevoegdheden, evenals elke wijziging, moeten worden bekendgemaakt.

De Raad van Bestuur kan zich bij het uittekenen van zijn beleid laten bijstaan door advies- en werkgroepen. Artikel 8. Huishoudelijk reglement

De Raad van Bestuur kan een huishoudelijk reglement opstellen, waarin de organisatie en de praktische werking van de vereniging worden geregeld.

Artikel 9. Ontbinding

Tot vrijwillige ontbinding van de vereniging kan door de Algemene Vergadering worden besloten wanneer twee derden van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen. In geval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten met vier vijfden van de stemmen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebrek daaraan, de rechtbank, één of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

In geval van ontbinding worden de activa na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft. De Algemene Vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

Artikel 10. Werkingsjaar

Het werkings- en boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Eerste boekjaar

De vereniging neemt een aanvang op heden. Het eerste boek-jaar loopt uitzonderlijk vanaf heden tot één en dertig december tweeduizend vijftien.

Eerste Algemene Vergadering

Aanstelling van bestuurders

De comparanten in algemene vergadering bijeen kiezen als bestuurders van de vereniging alle voornoemde comparanten.

De mandaten gelden voor de duur van vier jaar. De toege-kende functies worden door de aanwezige

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

mandatarissen aanvaard. De toegekende opdrachten zijn onbezoldigd.

EERSTE RAAD VAN BESTUUR

Eerste beslissingen van de Raad van Bestuur

De hiervoor aangestelde bestuurders in raad verenigd, beslissen dat zij samen, in college, alle functies

noodzakelijk voor de werking van de vereniging uitoefenen.

Zij komen overeen dat de zetel van de vereniging gevestigd is te Leuven, Redingenstraat 98.

Voor wat financiële handelingen betreft kan ieder lid van de Raad van Bestuur voor alle bewerkingen alleen

handelen.

De eerstvolgende Algemene Vergadering zal gehouden worden in de loop van de maand april van het jaar

tweeduizend zestien.

Artikel 11. Voorafgaandelijke verbintenissen

De verbintenissen die voorafgaandelijk aan deze oprichting werden gedaan  in naam van de vzw in oprichting

zullen door de vzw worden overgenomen onder de opschortende voorwaarde van het verkrijgen van de

rechtspersoonlijkheid. Deze verbintenissen zullen door deze overname worden aanzien als zijnde aangegaan

door de vzw zelve en dit vanaf het ogenblik van het ontstaan van de verbintenis.

Artikel 12. Slotbepaling

Voor alles waarin niet uitdrukkelijk in deze statuten is voorzien, geldt de basiswet van 27 juni 1921 betreffende de

vereniging zonder winstgevend doel, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder

winstoogmerk inclusief de latere wijzigingen.

Opgemaakt te Leuven op drie maart tweeduizend vijftien in drie exemplaren.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Coordonnées
ZOCALO VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK, AFGEK…

Adresse
REDINGENSTRAAT 98 3000 LEUVEN

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande