ZONNEGROETJES

Association sans but lucratif


Dénomination : ZONNEGROETJES
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 839.687.230

Publication

10/10/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1J11M111111

BRUSSEL

2 8 SEP 20t1

Grifile

V$oP- becedi aan he Grigigc St.rattol.

u

Ondernemingsnr : eg 3 9. 6.

Pieflrvm0(n

(votuit): Zonnegroetjes

(verkort) .

Rechtsvorm : VZW

Zetel : 1652 Alsemberg, Oude Nijvelsebaan 121

nc7a nire : Oprichting

Op 8 september 2011 zijn de volgende personen:

1.Derick Martine wonende te 1652 Alsemberg, Oude Nijvelsebaan 121 en geboren te Halle op 27 mei 1973

(NN 73.0527-316-54)

2.Debraekeleer Tom wonende te 1652 Alsemberg, Oude Nijvelsebaan 121 en geboren te Halle op 22

februari 1972 (NN 72.02.22-271-13)

3.Delphine Marie Julie Adins wonende te 8500 Kortrijk, Sint-Jansplein 7 en geboren te Kortrijk op 28.

december 1973 (NN 73.12.28-046-52) (lid)

(allen van Belgische nationaliteit) samengekomen en hebben beslist een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, welke door onderstaande bepalingen zal worden beheerd:

Artikel 1

De vereniging draagt als benaming: "VZW Zonnegroetjes" of voluit vereniging zonder winstoogmerk

Zonnegroetjes.

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden

"vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 1652 Alsemberg, Oude Nijvelsebaan 121 en

ressorteert onder het arrondissement Brussel.

Iedere verplaatsing van de zetel vereist een wijziging van de statuten volgens de voorziene procedure in art. 19. De raad van bestuur kan de maatschappelijke zetel verplaatsen naar elke plaats op het Belgisch grondgebied.

Artikel 3

De vereniging heeft als doel:

De diensten en leveringen van goederen die nauw samenhangen met maatschappelijk werk en met de bescherming van kinderen en jongeren.

Onderhoud, opvoeding en vrijetijdsbesteding van kinderen en jongeren.

De vereniging mag alle handelingen verrichten of (handels)daden stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks. met de verwezelijking van haar doel te maken hebben.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor een onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden.

Artikel 5

Op de laatste blz, van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien vaan derden te vertegenwoordigen

bargo : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging telt werkende leden en niet-werkende leden. Alleen de werkende leden zijn stemgerechtigd lid van de algemene vergadering.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden. De werkende leden worden door de raad van bestuur aanvaard.

De VZW telt tenminste drie werkende leden.

De niet-werkende leden zijn de natuurlijke personen of rechtspersonen die de jaarlijkse ledenbijdrage hebben betaald. De niet-werkende leden die de door hun verschuldigde lidmaatschapsbijdrage niet betalen worden geacht ontslag te nemen. Dit bedrag kan tevens te allen tijde worden aangepast.

Een lijst waarin alle werkende leden (stemgerechtigde leden van de algemene vergadering) van de vereniging naar alfabetische orde van hun naam zijn vermeld, met opgaaf van hun voornamen, woonplaats en nationaliteit, wordt ieder boekjaar opgemaakt en wordt steeds bijgouden op de zetel van de vereniging. Wanneer de werkende leden niet de Belgische nationaliteit bezitten, wordt bovendien, in voorkomend geval, hun inschrijving in het bevolkingsregister vermeld. Elk jaar wordt de lijst aangevuld met een opgaaf, naar alfabetische orde opgemaakt, van de wijzigingen die zich met betrekking tot de leden hebben voorgedaan. Eenieder kan van die lijst kosteloos inzage nemen.

Artikel 6

Elk werkend lid kan uit de VZW treden door het indienen van zijn ontslag bij de raad van bestuur bij aangetekend schrijven. Een werkend lid dat zijn ledenbijdrage niet heeft betaald of dat ophoudt de functies te vervullen krachtens dewelke hij of zij tot lid van de algemene vergadering werd aangeduid, wordt geacht ontslag te nemen. In dat geval wordt er voorzien in de vervanging van dit werkend lid voor de nog lopende termijn.

De uitsluiting van de werkende leden kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken volgens de procedure voorzien in art. 19.

Een ontslagnemend of uitgesloten werkend of niet-werkend lid, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan niet de teruggave eisen van de door hem betaalde bijdragen of welk vermogen van de VZW ook.

Artikel 7

De jaarlijkse ledenbijdrage mag niet hoger zijn dan 25 Euro.

Artikel 8

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens twee leden, zoals voorzien in Artikel 13 le lid van de wet van 2 mei 2002 gewijzigd door de wet van 16 januari 2003 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, door de algemene vergadering onder de leden benoemd voor onbepaalde tijd. Zij kunnen te allen tijde door de algemene vergadering afgezet worden. Zij zijn herkiesbaar. Elke gewijzigde of herverkozen samenstelling van de raad van bestuur wordt tevens overgemaakt aan het Belgisch Staatsblad voor publicatie.

Artikel 9

De raad van bestuur kan een reglement van inwendige orde opstellen dat aan de goedkeuring van de algemene vergadering wordt voorgelegd. Dit reglement regelt alles wat nodig is voor de gang van zaken in de vereniging. Het reglement kan gewijzigd worden op voorstel van de raad van bestuur door een algemene vergadering bij eenvoudige meerderheid der stemmen.

Artikel 10

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

De voorzitter of de secretaris roept de raad bijeen. De voorzitter zit de vergaderingen voor. Ingeval van afwezigheid wordt de vergadering geldig voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuuders.

De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

Artikel 11

De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheid tol het stellen van alle daden van beheer of van beschikking nodig voor het bereiken van het doel van de vereniging, en die niet door de wet of de statuten aan de algemene vergadering worden voorbehouden.

Artikel 12

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De raad van bestuur kan het dagelijks beheer van de vereniging afvaardigen, samen met het gebruik van de maatschappelijke handtekening voor dat beheer aan de voorzitter, de secretaris of aan een derde persoon, onder zijn verantwoordelijkheid aangesteld. De voorzitter, de secretaris, evenals de bijzonder gevolmachtigde kunnen ieder afzonderlijk geldig kwijting of ontlasting geven in naam van de vereniging, tegenover het beheer der posterijen, telegraaf, telefoon, postcheckambt, enz....

Deze volmacht omvat tevens het openen in naam van de vereniging van één of meer post- en bankrekeningen.

Artikel 13

Alle akten waarbij de vereniging verbonden is, uitgezonderd deze van het dagelijks beheer, moeten worden ondertekend door twee bestuurders waaronder de voorzitter of de secretaris zonder dat deze van enige beraadslaging of bijzondere machtiging moeten doen blijken.

Artikel 14

De rechtsvorderingen, zowel als eisende dan als verwerende partij, worden in naam van de vereniging door de raad van bestuurd gevoerd, op vervolging en benaarstiging van zijn voorzitter of van de beheerder hiertoe afgevaardigd.

Artikel 15

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de macht de statuten te wijzigen, de bestuurders en commissarissen te benoemen en te ontslaan, de jaarlijkse rekeningen en de begroting goed te keuren, de vereniging te ontbinden en leden uit te sluiten.

Artikel 16

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden van de vereniging, die krachtens art. 5 aanvaard werden. Ieder van deze werkende leden heeft het recht aan de vergadering deel te nemen hetzij in persoon, hetzij door tussenkomst van een lasthebber, houder van een schriftelijke volmacht en op voorwaarde dat deze zelf werkend lid van de vereniging is. Alle werkende leden zijn op gelijke wijze stemgerechtigd en beschikken over één stem.

Artikel 17

De algemene vergadering wordt minstens eenmaal per jaar samengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur op de derde dinsdag van april om 20 uur. Telkens het maatschappelijk belang het vergt kan de raad van bestuur een bijzondere algemene vergadering samenroepen. Er moet een bijzondere algemene vergadering gehouden worden op schriftelijke aanvraag van minstens een vijfde van de werkende leden.

Artikel 18

De werkende leden worden tot de gewone, bijzondere of buitengewone algemene vergadering opgeroepen

door middel van een brief die de dagorde vermeldt.

Artikel 19

De vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden, en de beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid der uitgebrachte stemmen genomen; in geval van staking der stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

De algemene vergadering kan over de wijzigingen in de statuten alleen dan geldig beraadslagen wanneer het voorwerp daarvan bijzonder is vermeld in de oproepingsbrief en wanneer twee derde van de werkende leden op de vergadering aanwezig zijn.

Tot geen wijziging kan worden besloten tenzij met een meerderheid van twee derde van de stemmen. Wanneer de wijziging het doel van de vereniging betreft, waarvoor de vereniging werd opgericht, is zij slechts geldig wanneer zij door de ter vergadering aanwezige leden eenparig goedgekeurd wordt.

Zijn twee derde van de werkende leden op de eerste vergadering niet aanwezig of niet vertegenwoordigd, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden; deze kan ook enkel beraadslagen met een meerderheid van twee derde van de stemmen; deze beslissing moet echter door de burgerlijke rechtbank bekrachtigd worden.

De uitsluiting van een werkend lid kan slechts door de algemene vergadering en met meerderheid van twee derde der stemmen uitgesproken worden.

De algemene vergadering kan alleen dan de ontbinding der vereniging uitspreken wanneer twee derde van haar werkende leden aanwezig zijn. Wordt aan dit vereiste niet voldaan, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden. Door deze tweede oproep wordt geldig beraadslaagd, welk het getal van de aanwezige werkende leden ook zij.

Geen beslissing wordt aangenomen, zo zij niet de meerderheid van twee derde van de aanwezige werkende leden haalt.

"

Voor-

ibohouden

~4D het

RC3tgocCî

ataatz.ralad

MOD 2.2

WOU - Vervolg

Elke beslissing betreffende de ontbinding, genomen door een vergadering waarop niet twee derde van de . werkende leden van de vereniging aanwezig zijn, moet door de burgerlijke rechtbank bekrachtigd worden.

Elke wijziging in de statuten moet, binnen één maand nadat er toe besloten is, in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt worden.

Artikel 20

De beslissingen van de algemene vergadering worden genoteerd in een verslag, ondertekend door de secretaris van de raad van bestuur. Deze verslagen worden bewaard op de maatschappelijke zetel, waar al de belanghebbenden er kennis van kunnen nemen.

Artikel 21

Het eerste boekjaar van de VZW neemt aanvang vanaf heden en zal lopen tot 31/12/2012. Daarna zal het

boekjaar telkens lopen van 1 januari tot 31 december.

Elk jaar worden de rekeningen van het afgelopen dienstjaar afgesloten en wordt de begroting van het ' volgend jaar opgesteld. Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering. De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Artikel 22

Zowel bij vrijwillige als bij gerechtelijke ontbinding van de vereniging duidt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid. In geval van vereffening wordt het netto overblijvend actief van de vereniging, na vereffening van de schulden en aanzuivering van de lasten, overgedragen aan een instelling met een gelijkaardig doel.

Opgemaakt in zesvoud te Alsemberg op 8 september 2011

Benoeming van de bestuurders

Zijn voor de eerste maal als bestuurder aangesteld:

*Derick Martine, voornoemd

*Debraekeleer Tom, voornoemd

De bestuurders verklaren bij toepassing van artikel 3 §2 van de van de wet van 2 mei 2002 gewijzigd door de wet van 16 januari 2003 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen dat de vereniging alle verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vereniging in oprichting zijn aangegaan vanaf 1 januari 2011.

De raad van bestuur heeft benoemd tot:

*voorzitter: Derick Martine, voornoemd

*secretaris en penningmeester: Debraekeleer Tom, voornoemd

die allen aanvaarden.

(Handtekening van diegene die de vereniging kan vertegenwoordigen)

De voorzitter Derick Martine

De secretaris en penningmeester Debraekeleer Tom

Lid Delphine Marie Julie Adins

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ' Recto ' Naam en hoedanigheid van deinstrumenterende notaris hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging stichting or organisme ten e anzien van derden te vertegenwoordigen

Netwo . Naam en handtekening

04/05/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 839.687.230

Benaming

(voluit) : Zonnegroetjes

A

i

N

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

nar,roeleellontvairtgen op

2 f ARR. 2015

ter griffie ven dedttjedarlAndstalige recht-ha fc va

iry koophandel Brussel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : 1652 Alsemberg, Oude Nijvelsebaan 121

Onderwerp akte : Wijziging statuten

inzake de VZW Zonnegroetjes, gevestigd te Oude Nijvelsebaan 121, 1652 Alsemberg.

De hierna genoemde werkende leden van de vereniging:

1. Derick Martine, Oude Nijvelsebaan 121, 1652 Alsemberg

2. Debraekeleer Tom, Oude Nijvelsebaan 121, 1652 Alsemberg

3. Adins Delphine, Sint-Jansplein 7, 8500 Kortrijk

allen van Belgische nationaliteit, hebben op de algemene vergadering van 14 april 2015 volgende gewijzigde statuten unaniem goedgekeurd:

Artikel 1

De vereniging draagt als benaming: 'VZW Zonnegroetjes" of voluit vereniging zonder winstoogmerk

Zonnegroetjes.

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 1652 Alsemberg, Oude Nijvelsebaan 121 en

ressorteert onder het arrondissement Brussel.

Artikel 3

De vereniging heeft als doel:

Het bevorderen van het welzijn, het welbevinden, de gezondheid en de ontspanning van kinderen en

volwassenen. Dit alles zowel op lichamelijk als op geestelijk en spiritueel vlak.

De activiteiten kunnen op verschillende locaties georganiseerd worden, zowel in binnen- ais buitenland.

De vereniging mag alle handelingen verrichten of (handeis)daden stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van haar doel te maken hebben.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor een onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden.

Artikel 5

De vereniging telt werkende leden en niet-werkende leden. Alleen de werkende leden zijn stemgerechtigd

lid van de algemene vergadering.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden. De werkende leden worden door de raad van bestuur aanvaard.

De VZW telt ten minste drie werkende leden.

Op de laatste blz van Luik B veemelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de persot 'ri(en) bevoegd des vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Versa : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De niet-werkende leden kunnen lidgéld verschuldigd zijn. Het bedrag daarvan wordt vastgesteld door de raad van bestuur, maar kan nooit meer dan 1.000 euro per jaar bedragen. De niet-werkende leden die de door hun verschuldigde lidmaatschapsbijdrage niet betalen, worden geacht ontslag te nemen.

Een lijst waarin alle werkende leden (stemgerechtigde leden van de algemene vergadering) van de vereniging naar alfabetische orde van hun naam zijn vermeld, met opgaaf van hun voornemen, woonplaats en nationaliteit, wordt ieder boekjaar opgemaakt en wordt steeds bijgehouden op de zetel van de vereniging, Wanneer de werkende leden niet de Belgische nationaliteit bezitten, wordt bovendien, in voorkomend geval, hun inschrijving in het bevolkingsregister vermeld. Elk jaar wordt de lijst aangevuld met een opgaaf, naar alfabetische orde opgemaakt, van de wijzigingen die zich met betrekking tot de leden hebben voorgedaan. Eenieder kan van die lijst kosteloos inzage nemen.

Artikel 6

Elk werkend lid kan uit de VZW treden door het indienen van zijn ontslag bij de raad van bestuur bij aangetekend schrijven. Een werkend lid dat ophoudt de functies te vervullen krachtens dewelke hij of zij tot lid van de algemene vergadering werd aangeduid, wordt geacht ontslag te nemen. In dat geval wordt ér voorzien in de vervanging van dit werkend lid voor de nog lopende termijn.

De uitsluiting van de werkende leden kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken volgens de procedure voorzien in art. 19.

Een ontslagnemend of uitgesloten werkend of niet-werkend lid, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan niet de teruggave eisen van de door hem betaalde bijdragen of welk vermogen van de VZW ook.

Artikel 7

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens twee leden, zoals voorzien in Artikel 13 le lid van de wet van 2 mei 2002, gewijzigd door de wet van 16 januari 2003 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, door de algemene vergadering onder de leden benoemd voor onbepaalde tijd. Zij kunnen te allen tijde door de algemene vergadering afgezet worden. Zij zijn herkiesbaar. Elke gewijzigde of herverkozen samenstelling van de raad van bestuur wordt tevens overgemaakt aan het Belgisch Staatsblad voor publicatie.

Het mandaat van bestuurder is niet bezoldigd, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

Artikel 8

De raad van bestuur kan een reglement van inwendige orde opstellen dat aan de goedkeuring van de algemene vergadering wordt voorgelegd. Dit reglement regelt alles wat nodig is voor de gang van zaken in de vereniging. Het reglement kan gewijzigd worden op voorstel van de raad van bestuur door een algemene vergadering bij eenvoudige meerderheid der stemmen.

Artikel 9

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

De voorzitter of de secretaris roept de raad bijeen. De voorzitter zit de vergaderingen voor. Ingeval van afwezigheid wordt de vergadering geldig voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders,

De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is, De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend,

Artikel 10

De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheid tot het stellen van alle daden van beheer of van beschikking nodig voor het bereiken van het doel van de vereniging, en die niet door de wet of de statuten aan de algemene vergadering worden voorbehouden.

Artikel 11

De raad van bestuur kan het dagelijks beheer van de vereniging afvaardigen, samen met het gebruik van de maatschappelijke handtekening voor dat beheer aan de voorzitter, de secretaris of aan een derde persoon, onder zijn verantwoordelijkheid aangesteld, De voorzitter, de secretaris, evenals de bijzonder gevolmachtigde der posterijen, telegraaf, telefoon, postcheckambt, enz...

Deze volmacht omvat tevens het openen in naam van de vereniging van één of meer post- en bankrekeningen,

Artikel 12

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Alle akten waarbij de vereniging verbonden is, uitgezonderd deze van het dagelijks beheer, moeten worden ondertekend door twee bestuurders waaronder de voorzitter of de secretaris zonder dat deze van enige beraadslaging of bijzondere machtiging moeten doen blijken.

Artikel 13

De rechtsvorderingen, zowel ais eisende dan als verwerende partij, worden in naam van de vereniging door de raad van bestuur gevoerd, op vervolging en benaarstiging van zijn voorzitter of van de beheerder hiertoe afgevaardigd.

Artikel 14

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de macht de statuten te wijzigen, de bestuurders en commissarissen te benoemen en te ontslaan, de jaarlijkse rekeningen en de begroting goed te keuren, de vereniging te ontbinden en leden uit te sluiten.

Artikel 15

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden van de vereniging, die krachtens art. 5 aanvaard werden. Ieder van deze werkende leden heeft het recht aan de vergadering deel te nemen hetzij in persoon, hetzij door tussenkomst van een lasthebber, houder van een schriftelijke volmacht en op voorwaarde dat deze zelf werkend lid van de vereniging is, Alle werkende leden zijn op gelijke wijze stemgerechtigd en beschikken over één stem,

Artikel 16

In de loop van het eerste semester van elk burgerlijk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de jaarrekening van het afgelopen jaar en van de begroting voor het volgend jaar. Telkens het maatschappelijk belang het vergt, kan de raad van bestuur een bijzondere algemene vergadering samenroepen. Er moet een bijzondere algemene vergadering gehouden worden op schriftelijke aanvraag van minstens een vijfde van de werkende leden,

Artikel 17

De werkende leden worden tot de gewone of bijzondere algemene vergadering opgeroepen door middel van

een brief die de dagorde vermeldt,

Artikel 18

De vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden, en de beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid der uitgebrachte stemmen genomen; in geval van staking der stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

De algemene vergadering kan over de wijzigingen in de statuten alleen dan geldig beraadslagen wanneer het voorwerp daarvan bijzonder is vermeld in de oproepingsbrief en wanneer twee derde van de werkende leden op de vergadering aanwezig zijn,

Tot geen wijziging kan worden besloten tenzij met een meerderheid van twee derde van de stemmen. Wanneer de wijziging het doel van de vereniging betreft, waarvoor de vereniging werd opgericht, is zij slechts geldig wanneer zij door de ter vergadering aanwezige leden eenparig goedgekeurd wordt.

Zijn twee derde van de werkende leden op de eerste vergadering niet aanwezig of niet vertegenwoordigd, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden, ten vroegste 16 dagen na de eerste algemene vergadering. Voor deze vergadering is geen aanwezigheidsquorum meer vereist.

De uitsluiting van een werkend lid kan slechts door de algemene vergadering en met meerderheid van twee derde der stemmen uitgesproken worden.'

De algemene vergadering kan alleen dan de ontbinding der vereniging uitspreken wanneer twee derde van haar werkende leden aanwezig zijn. Wordt aan dit vereiste niet voldaan, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden, ten vroegste 16 dagen na de eerste algemene vergadering. Voor deze vergadering is geen aanwezigheidsquorum meer vereist. Geen beslissing wordt aangenomen, zo zij niet de meerderheid van twee derde van de aanwezige werkende leden haalt.

Elke wijziging in de statuten moet, binnen één maand nadat er toe besloten is, in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt worden.

Aritikel 19

De beslissingen van de algemene vergadering worden genoteerd in een verslag, ondertekend door de secretaris van de raad van bestuur. Deze verslagen worden bewaard op de maatschappelijke zetel, waar al de belanghebbenden-er kennis van kunnen nemen.

Artikel 20

Het boekjaar van de VZW loopt van 1 januari tot 31 december.

R

s

,,1

MOD 2,2

Luik B - Vervolg

Elk jaar worden de rekeningen van het afgelopen dienstjaar afgesloten en wordt de begroting van het volgend jaar opgesteld. Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering. De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor. en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Artikel 21

Zowel bij de vrijwillige als bij de gerechtelijke ontbinding van de vereniging duidt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid. In geval van vereffening wordt het netto overblijvend actief van de vereniging, na vereffening van de schülden en aanzuivering van de lasten, overgedragen aan een instelling met een gelijkaardig doel.

Alsemberg, 14 april 2015.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Debraekeleer Tom Derick Martine

Secretaris Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(ojn(eni bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ZONNEGROETJES

Adresse
OUDE NIJVELSEBAAN 121 1652 ALSEMBERG

Code postal : 1652
Localité : Alsemberg
Commune : BEERSEL
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande